Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Reportaje, călătorii

O zi de vară petrecută la Păstrăvăria Albota de lângă Sibiu

Publicat la 4 iulie 2017 de Iuliana Sbîrnea - 5 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

167 shares

De vreo 6-7 ani, în fiecare vară petrecem o parte din vacanţă în zona Sibiului, o zonă atât de bogată în locuri frumoase şi atracţii de tot felul. Păstrăvăria Albota se află la 50 km de Sibiu, în localitatea Arpaşu de Sus şi am descoperit-o abia acum 3 ani. Deşi vedeam la tot pasul indicatoare către păstrăvărie, ne gândeam că e un loc doar pentru amatorii de pescuit. Până când întâmplător, un preot dintr-un sat unde oprisem să cerem informaţii despre drum ne-a spus "neapărat să mergeţi şi la Albota, să vedeţi ce lucruri frumoase poate face un om gospodar şi la noi în România!"

O zi de vară petrecută la Păstrăvăria Albota de lângă Sibiu

Şi-am mers! Şi ne-a rămas inima acolo, iar de atunci mergem în fiecare an şi petrecem cel puţin o zi la Albota. Ne plimbăm pe domeniul păstrăvăriei, facem fotografii, luăm masa de prânz pe terasă şi ne bucurăm de peisajul idilic.

Nu plecaţi ca şi noi de la ideea preconcepută că la Albota e doar o păstrăvărie şi atât. Albota e un întreg complex turistic amplasat într-un peisaj de vis. Fiecare colţişor e atent îngrijit şi în perfectă armonie cu natura.

O zi de vară petrecută la Păstrăvăria Albota de lângă Sibiu

Solarul şi o parte din ferma de legume se află chiar la intrare. Când vezi toate legumele aşa, aranjate la dungă şi exemplar îngrijite îţi creşte inima de bucurie! Mai ales dacă eşti ca noi, orăşean, avid de legume proaspete şi crescute cu respect pentru natură, simţi că ai găsit raiul pe pământ!

80% dintre produsele servite la restaurant sunt eco sau bio şi sunt din producţie proprie. Socata şi sucul lor natural de mere sunt excepţionale! La fel şi îngheţata de casă. Şi papanaşii cu dulceaţă. Dacă ajungeţi acolo să nu le rataţi!

O zi de vară petrecută la Păstrăvăria Albota de lângă Sibiu

La Albota, nici cei mari, nici cei mici nu se pot plictisi nici o clipă. Organizatorii locului te îmbie la tot pasul cu felurite moduri de destindere. Traseul de reflexoterapie pare să fie cea mai noua tentaţie, până anul ăsta parcă nu l-am văzut.

O partidă de baschet în apă cred că e visul oricărui prichindel. Sau o partidă de călărie pe ponei. Sau poţi participa la o întrecere de tir cu arcul. Poţi ajuta la procesul de hrănire al păstrăvilor şi poţi pescui împreună cu întreaga familie. Nu-ţi face griji, primeşti de la gazde tot ce-ţi trebuie: undiţe, momeală şi o găleată cu apă în care să păstrezi captura proaspătă până când pleci acasă.

O zi de vară petrecută la Păstrăvăria Albota de lângă Sibiu

O zi de vară petrecută la Păstrăvăria Albota de lângă Sibiu

Te poţi plimba în voie pe oriunde vrei, poţi urmări fluxul de creştere al păstrăvilor, poţi vizita carmangeria, afumătoarea şi brutăria. Ba eşti chiar invitat să o faci, prin indicatoarele şi afişele cu explicaţii pe care le găseşti la tot pasul.

Oriunde te întorci, peisajul e mirific. Apă, pădure, munţi cu creste înzăpezite, flori, bănci şi balansoare care te aşteaptă să visezi în ele.

O zi de vară petrecută la Păstrăvăria Albota de lângă Sibiu

Iar când plimbarea te-a obosit, sau foamea te-a răzbit, restaurantul cu 2 terase şi grădina de vară abia aşteaptă să-ţi facă pe plac. Dacă nu îţi place peştele, nu-i bai! Cei de la Albota au ferme proprii de animale, aşa încât veţi găsi la ei o mulţime de preparate tradiţionale, gustoase şi sănătoase.

De altfel ferma de animale se poate vizita dacă sunteţi dispuşi la o plimbare pe jos de 3 km până în localitatea Cârţişoara, acolo unde este localizată. Pentru copii cred că e o experienţă foarte interesantă despre care vor povesti multă vreme.

O zi de vară petrecută la Păstrăvăria Albota de lângă Sibiu

O zi de vară petrecută la Păstrăvăria Albota de lângă Sibiu

De obicei, când mergem undeva căutăm să comandăm specialitatea casei, acea mâncare pe care oamenii ăia o fac cel mai bine, cea de care sunt mândri şi la care se pricep ca nimeni alţii. Şi la Albota am mers încă de la prima vizită pe recomandarea ospătarului şi am comandat ciorba lor de păstrăv care e uşoară şi foarte gustoasă. La felul doi, eu am cerut file de păstrăv în fulgi de porumb cu sos de pătrunjel, o specialitate pe care nu o veţi găsi în altă parte. În orice caz, nu atât de delicios preparată.

O zi de vară petrecută la Păstrăvăria Albota de lângă Sibiu

O zi de vară petrecută la Păstrăvăria Albota de lângă Sibiu

Soţul meu a comandat păstrăv la tigaie cu mujdei de usturoi şi mămăliguţă. Ambele au fost foarte bune, dar porţiile, după cum vedeţi în fotografii sunt pur şi simplu uriaşe! Aş fi vrut să fie ceva mai mici ca să mai rămână loc şi de un desert, dar de data asta...n-a mai rămas. A mai încăput doar o cafea mică savurată pe terasă, la umbră, în timp ce mângâiam cu privirea crestele Făgăraşilor.

O zi de vară petrecută la Păstrăvăria Albota de lângă Sibiu

O zi de vară petrecută la Păstrăvăria Albota de lângă Sibiu

O zi de vară petrecută la Păstrăvăria Albota de lângă Sibiu

Ar fi păcat să plecaţi de la Albota cu mâna goală! Puteţi lua şi acasă câteva din bunătăţile de acolo. Le găsiţi de cumpărat la magazinul de la poartă sau la restaurant. Noi am luat doar dulceţuri pentru că urma să ne mai plimbăm prin ţară şi orice alt produs ar fi trebuit ţinut la rece şi ar fost cam dificil de purtat după noi . Dar dulceţurile lor sunt excelente, să ştiţi! 😉

O zi de vară petrecută la Păstrăvăria Albota de lângă Sibiu

O zi de vară petrecută la Păstrăvăria Albota de lângă Sibiu

La final vă las şi o poză cu subsemnata, aşa ca dovadă că am fost acolo! Daţi-mi de ştire dacă mergeţi şi voi la Păstrăvăria Albota! Sunt tare curioasă dacă v-a plăcut la fel de mult cum ne-a plăcut nouă. Şi poate îmi spuneţi şi ce activităţi aţi avut acolo, ce aţi mâncat, ce aţi băut, ce aţi cumpărat pentru acasă? Curiozitate feminină, deh! 🙂

O zi de vară petrecută la Păstrăvăria Albota de lângă Sibiu

Vacanţă frumoasă vă doresc şi sper ca drumurile acestei veri să vă ducă şi la Păstrăvăria Albota de lângă Sibiu! 🙂

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Saptamana Haferland
    Săptămâna Haferland 2018 - Sașii din Transilvania vă așteaptă la festival cu meșteșug!
  • chef pentru o zi 2018
    Începe "Chef pentru o zi 2018"! Câteva sfaturi despre cum să participi la un concurs culinar pe care vrei să îl câștigi
  • castelul sturdza de la miclauseni
    Din nou la Castelul Sturdza de la Miclăușeni
  • Semifinala Arena Bucătarilor
    Semifinala Arena Bucătarilor 2018. Și mai ales despre pasionați.
167 shares

Comentarii

  1. Ioniță Marian a zis

    ianuarie 23, 2022 at 5:59 pm

    Salutare,în vara lui 2021 am vrut să vin împreună cu familia la Păstrăvărie.Am venit dinspre Brașov și în Cartisoara bătrânul Daewoo a scos fum din ambreiaj!Ne -am întors cu părere de rău continându-ne cu greu drumul spre casă.Am mers la Călimănești pentru două zile.Anul asta venim sigur și chiar în primăvară!

    Răspunde
  2. Mihaela Damaceanu a zis

    iulie 12, 2017 at 11:51 am

    pai sa iti faci timp, ca eu nu stiam cat de frumos este la Albota! Si de castelul Miclăuşani tot de la tine am aflat. Nu am ajuns încă, dar le retin, sa stii!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 12, 2017 at 12:08 pm

      Off...timpul asta, de-ar fi elastic, ce bine ar fi!
      Sper sa gasesc pe undeva 🙂

      Răspunde
  3. relutza68 a zis

    iulie 09, 2017 at 7:46 pm

    Draga Iuliana sunt foarte frumoase locurile pe care le prezinti.Am fost doar o singura data prin zona Sibiului si mi-a placut foarte mult.Imi e si mai dor de Romania când vad imaginile acestea.Astazi am facut a 2-a sau a 3-a oara inghetata de banane,cocos si ghimbir,de care m-am indragostit ,si m-am gandit sa dau o ochiada pe blogul tau. Nu am facut rau pentru ca asa ,când o sa trec prin zona Sibiului voi poposi si la pastravarie.Multumesc!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 09, 2017 at 8:15 pm

      Multumesc si eu, Relutza pentru vizita 🙂 Sunt multe locuri frumoase in zona aceea. Poate imi fac timp sa mai fac astfel de articole. Imbratisari!

      Răspunde

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

x