Cu cât se apropie iarna, cu atât nevoia noastră de vitamine creşte şi avem din ce în ce mai puţine resurse proaspete şi naturale de unde să le procurăm.
Din fericire omenirea a inventat cea mai eficientă şi cea mai sigură metodă de conservare şi anume congelarea alimentelor. Aşa că am profitat de frunzele de spanac congelat şi am pus la cale o mâncare de spanac cu smântână şi ouă de prepeliţă.
Doar că spanacul nu a fost congelat de mine. Deşi congelarea este metoda mea preferată prin care îmi fac provizii pentru iarnă, în fiecare an congelatorul meu se dovedeşte neîncăpător pentru varietatea de fructe şi legume pe care mi le doresc. Aşa că fac o selecţie şi pe unele dintre ele rămâne să le cumpăr atunci când am nevoie să le includ în meniu.
Aşa se întâmplă de exemplu, cu spanacul, pe care sinceră să fiu nici nu-mi place să îl aleg, să îl spăl frunză cu frunză, să îl curăţ, etc. Prefer spanacul cumpărat, gata spălat şi curăţat de la Edenia.
Produsele congelate își păstrează proprietățile nutritive și calitatea datorită procesului rapid de congelare. Alimentele sunt congelate proaspete pentru a le păstra nutrienții, gustul și textura intacte pentru mult timp. Dacă sunteţi curioşi ca şi mine, mai multe informații despre procesul de congelare, puteţi citi aici: http://www.edenia-foods.ro/despre- noi/despre-congelare/
Mod de preparare mâncare de spanac cu smântână și ouă de prepeliță
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Mâncare de spanac cu smântână și ouă de prepeliță
Tipărește Salvează pe PinterestIngrediente
- 1 pungă de spanac frunze congelat de la Edenia (450 g)
- 1 ceapă micuţă
- ½ de morcov mlc
- 1 ardei gras (eu am preferat roşu)
- 100 ml supă de carne sau de legume (sau apă)
- 3-4 frunzuliţe de busuioc
- 50 ml de ulei
- un vârf de linguriţă de nucşoară
- 2 căţei de usturoi
- sare şi piper după gust
pentru servit
- ouă de prepeliţă (1 sau 2 de persoană)
- smântână
- mix de seminţe (in, susan alb, susan negru, etc.)
Instrucțiuni de preparare
- Tocaţi cubuleţe ceapa şi ardeiul gras. Daţi morcovul pe răzătoarea cu găuri mici şi treceţi usturoiul prin presă.
- Într-o tigaie încăpătoare puneţi la încins uleiul. Adăugaţi legumele şi lăsaţi-le să se călească 2-3 minute pe toate părţile.
- Turnaţi supa în tigaie peste legume, apoi puneţi spanacul congelat, sarea, piperul şi nucşoara.
- Lăsaţi spanacul să se gătească la foc mediu, pe măsură ce se dezgheaţă treptat, amestecând din când în când să se amestece cu restul legumelor şi să nu se lipească de fundul tigăii.
- Cu câteva minute înainte ca mâncarea de spanac să fie gata, punem şi frunzuliţele de busuioc care îi vor da o aromă deosebită. Tot acum începem să pregătim ouăle fierte de prepeliţă.
- Puneţi la fiert 250 ml de apă cu puţină sare şi 2 linguri de oţet (ajută la coagularea oului).
- Când apa începe să fiarbă, spargem ouăle şi le dăm drumul în apa clocotită. Vă recomand să nu le fierbeţi prea mult, gălbenuşul trebuie să fie moale.
- Serviţi mâncarea de spanac presărată cu mix de seminţe, smântqnă după gust şi ouă de prepeliţă fierte în apă.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Vă doresc poftă bună la mâncare de spanac cu smântână și ouă de prepeliță!
Lasă un comentariu