Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Aluaturi dulci

Cornuri pufoase umplute cu magiun de prune

Publicat la 5 februarie 2018 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

195 shares
Mergi la rețetă

Din când în când ideea mea de răsfăţ include repere din copilăria mea. O cană cu lapte şi nişte cornuri pufoase cu magiun de prune sunt un deliciu matinal care îmi dă o stare de bine şi mă umple de energie pentru o zi întreagă.

Nu mai făcusem demult cornuri, aşa că într-o vineri seara m-am pus pe frământat (mă rog, nu eu, ci robotul 🙂 ) A doua zi, sâmbătă dimineaţa le-am avut pufoase şi rumene la micul dejun. Minunat!

Cornuri pufoase umplute cu magiun de prune

Cornuri pufoase umplute cu magiun de prune

De data asta am umplut cornurile cu un magiun de prune de la Râureni. Alteori, când băiatul meu era mic, le umpleam cu cremă de cicolată, cremă de nuci sau cu bucăţele de rahat colorat, căci astea erau preferinţele lui. Orice umplutură ar avea, cornurile astea sunt o bucurie!

Şi copiii le adoră. Sunt excelente pentru pacheţelul de la şcoală sau de luat în excursie sau la picnic.

Dacă vă place acest gen de deserturi, vă recomand să încercaţi şi reţeta de cornuleţe cu ciocolată din aluat cu unt şi brânză de vaci. Sunt delicioase şi foarte uşor de făcut.

Cornuri pufoase umplute cu magiun de prune

Cornuri pufoase umplute cu magiun de prune

Mod de preparare cornuri pufoase umplute cu magiun de prune

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Cornuri pufoase umplute cu magiun de prune

Cornuri pufoase umplute cu magiun de prune

Cornuri cu magiun, pufoase și delicioase, ideale pentru micul dejun sau de luat la pachet.
5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 30 minutes minutes
Gătire: 25 minutes minutes
dospire: 1 hour hour 30 minutes minutes
Timp total: 2 hours hours 25 minutes minutes
Număr de porții: 12
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

robot de bucatarie KA

Ingrediente
 

  • 500 g făină 000 (poate fi nevoie de 2-3 linguri în plus)
  • 10 g drojdie uscată (sau 25 g drojdie proaspătă)
  • 4 gălbenuşuri
  • 200 ml lapte (călduţ)
  • 80 g zahăr tos
  • 80 g unt 82% grăsime (topit şi răcit)
  • coaja rasă de la ½ de lămâie
  • 1 linguriţă extract de vanilie (sau esenţă)
  • 1 praf de sare
  • cam ¾ de borcan de magiun de prune

în plus

  • 1 ou bătut pentru uns cornurile deasupra
  • puţin ulei pentru uns blatul de lucru
  • zahăr pudră pentru servit

Instrucțiuni de preparare
 

  • Cerneţi făina într-un bol încăpător. Poate fi bolul robotului dacă aveţi unul şi doriţi să îl folosiţi la frământat. Dacă folosiţi drojdie uscată o amestecaţi cu făina.
  • Dacă folosiţi drojdie proaspătă, puneţi-o într-un castronel peste ea 1-2 linguri de zahăr (din zahărul cântărit) şi frecaţi-o cu o lingură până se desface şi se lichefiază. Turnaţi puţin lapte (din cel cântărit) şi omogenizaţi.
  • Într-un castron separat, bateţi cu o furculiţă cele patru gălbenuşuri împreună cu un praf de sare. Adăugați laptele (şi laptele cu drojdie dacă aţi folosit drojdie proaspătă), zahărul, untul topit şi răcit, coaja de lămâie şi extractul de vanilie.
  • Bateţi bine cu telul şi omogenizaţi compoziţia.
  • Turnaţi compoziţia lichidă de mai sus puţin câte puţin în timp ce începeţi să frământaţi cu mâna, sau la robot. Eu am frământat la robot, timp de 10 minute. Dacă frământaţi aluatul la mână, va dura ceva mai mult, în jur de 20 de minute. Trebuie să obţineti un aluat moale, elastic şi care nu se mai lipeşte de pereţii bolului. În funcţie de făina folosită, e posibil să trebuiască să mai adăugati 2-3 linguri, dar nu mai mult.
  • Acoperiţi bolul cu o folie de plastic şi lăsaţi aluatul la dospit într-un loc ferit de curenţi de aer până când îşi dublează volumul. Pentru mine cel mai bun loc este în cuptor (cu cuptorul stins, evident!!). Într-o oră aluatul meu a fost gata.
  • Ungeţi cu foarte puţin ulei blatul de lucru.
  • Întindeţi aluatul cu palmele în formă de cerc pe care apoi îl taiaţi în 12 triunghiuri.
  • Puneţi pe fiecare fâşie de aluat câte o linguriţă cu vârf de magiun, rulaţi cornurile şi le aşezaţi în tava de la aragaz, tapetată cu hârtie de copt. Lăsaţi cam 4-5 cm între cornuri pentru că vor mai creşte!
  • Procedaţi în acelaşi fel şi cu restul de aluat. Lăsăţi cornurile să crească în tăvi încă 20 de minute.
  • Între timp aprindeți cuptorul la 180 de grade.
  • Înainte să băgaţi cornurile la cuptor ungeţi-le cu ou bătut folosind o pensulă de bucătărie.
  • Coaceţi cornurile timp de 20-25 de minute până când sunt frumos rumenite pe toate părţile.
  • Se servesc după ce s-au răcit (pentru că magiunul din interior este foarte fierbinte!!!) pudrate cu zahăr din belşug.
Valori nutriționale
Cornuri pufoase umplute cu magiun de prune
Valori per porție
Calorii
295
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
9
g
14
%
Colesterol
 
97
mg
32
%
Carbohidrați
 
53
g
18
%
Fibre
 
2
g
8
%
Zahăr
 
17
g
19
%
Proteine
 
7
g
14
%
Vitamina A
 
303
IU
6
%
Calciu
 
41
mg
4
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Cornuri pufoase umplute cu magiun de prune

Poftă bună la cornuri pufoase umplute cu magiun de prune!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă
  • Cozonac tradițional sau fără frământare? Diferențe, avantaje și dezavantaje.
  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • Rulouri cu scortisoara la airfryer
    Rulouri cu scorțișoară la airfryer. Rețeta cu foietaj, gata în 10 minute!
195 shares
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x