Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Gustări

Hummus cu avocado şi lime

Publicat la 16 martie 2018 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

457 shares
Mergi la rețetă

Am făcut o nouă descoperire: hummus cu avocado şi lime, o reţetă simplă, simplă de tot, dar de care sunt foarte încântată şi pe care trebuia neapărat să v-o aduc şi vouă. Încă suntem în post şi ştiu cum e, spre finalul lui parcă rămânem în pană de idei şi ne dorim să mai variem puţin meniul, aşa că orice idee nouă e binevenită.

Hummus cu avocado si lime

Nu ştiu dacă voi folosiţi Pinterest (vezi aici contul meu) . Dacă nu-l folosiţi, e ok, nu vreau să vă mai dau şi eu dependenţe de social media în plus faţă de cele pe care probabil le aveţi deja 😀

Eu însă, prin prisma acestui mare şi frumos hobby al meu, care este blogul, mă tot învârt prin online-ul ăsta care ne mănâncă timpul liber. Pinterest-ul e de departe cel mai plăcut, cel mai frumos, cel mai cald, loc de pierzanie a timpului în online. Acolo poţi căuta strict după subiectul care te interesează, iar platforma îţi va arăta tot ce e mai frumos pe lume legat de acesta.

Îţi vor derula prin faţa ochilor fotografii superbe, fără cuvinte de prisos, fără părerea unuia sau a altuia, fără judecăţi de valoare, fără răutăţi. Doar fotografii, nici măcar reclame care să-ţi sară în ochi nu sunt, deşi, cumva totul e o reclamă într-un fel sau altul. Te opreşti la fotografia sau ideea care te inspiră, sau treci mai departe.

Pinterest e de foarte multe ori locul de unde îmi vine inspiraţia şi pentru reţete, dar şi pentru fotografii. Aşa a fost cu reţeta de azi. Am văzut pe Pinterest o fotografie cu o pastă de o superbă culoare verzulie şi câteva tije de ţelină lângă bol. Era un avocado hummus pe care n-am mai avut linişte până nu l-am încercat şi eu acasă. Postul Paştelui e lung şi chiar ne cam săturasem de hummusul clasic şi aveam nevoie de ceva nou în  meniu. A picat la fix ideea asta!

Hummus cu avocado si lime

Mod de preparare hummus cu avocado şi lime

Reţeta e foarte simplă. Pleacă de la cea de hummus clasic la care se adaugă avocado. Rețeta de hummus clasic este și pe canalul de YouTube. Click pe fotografia de mai jos pentru vizionare.

Eu nu am mai pus ulei de măsline la reţeta asta, ci am picurat doar deasupra foarte puţin. Lămâia am înlocuit-o cu limes pentru că sunt parcă mai puţin acide şi au un gust mai fin, mai potrivit cu avocado cel cremos şi delicat. Dar e ok şi dacă folosiţi lămâie. Veţi avea nevoie şi de tahini, pasta de susan. Vezi aici cum o poţi face acasă.

Pe lângă culoarea fabuloasă, hummusul cu avocado e mai fin, mai uşor, mai cremos şi are un gust mai proaspăt. Sper să îl încercaţi şi voi şi să vă placă la fel de mult cum ne-a plăcut nouă.

Eu am cumpărat şi tije de ţelină, aşa cum văzusem în fotografia de pe Pinterest şi chiar a fost o idee fantastică, se potrivesc foarte bine şi aduc o notă fresh în plus în acest hummus.

Dacă şi voi sunteţi în căutarea unor noi idei de post sau vegane, vă recomand să mai încercaţi şi reţeta de hummus cu usturoi copt sau pasta de năut cu ardei copţi. Ambele se fac uşor şi sunt delicioase.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Hummus cu avocado si lime

Hummus cu avocado şi lime

5 from 6 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Timp total: 10 minutes minutes
Număr de porții: 2
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • ½ de conservă de năut (200 g)
  • 2 buc. avocado
  • 3 linguri de pastă de susan (tahini)
  • 4 căţei de usturoi
  • sucul proaspăt de la un lime
  • sare după gust
  • ½ linguriță de semințe de chimen
  • 1 linguriţă za'atar
  • 10 ml de ulei de măsline extravirgin pentru turnat deasupra
  • muguri de pin sau alte seminţe pentru decor

Instrucțiuni de preparare
 

  • Scurgeţi năutul din conservă şi păstraţi deoparte lichidul.
  • Curăţaţi avocado.
  • Puneţi în blender năutul, avocado tăiat cuburi, tahini, sucul de lime, usturoiul și mirodeniile din listă după gust.
  • Pasaţi totul pană obțineți un hummus fin și cremos. Dacă vi se pare prea uscat, mai subțiați cu un pic din zeama păstrată din conserva de năut.
  • Decorați cu ulei de măsline şi semințe.
  • Serviţi cu crackers şi tije de ţelină.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Hummus cu avocado si lime

Dragii mei, vă doresc un week-end frumos şi poftă bună la hummus cu avocado şi lime!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • covrigi bavarezi impletiți presarati cu sare si seminte de susan
    Cum să faci covrigi bavarezi opăriți cu bicarbonat – rețeta pas cu pas
  • farfurie cu placinte cu foi subtiri de casa pe fund de lemn
    Plăcinte cu foi subțiri de casă și brânză sărată – preparare pas cu pas
  • cinci felii de plăcintă cu dovlecei și telemea pe farfurie albă
    Plăcintă cu dovlecei și telemea la cuptor - rețeta pas cu pas
  • tigaie cu piperchi targasiti reteta aromana
    Piperchi Țârgâsiti - Rețetă Tradițională Aromână din Dobrogea
457 shares

Comentarii

  1. Fanica a zis

    martie 21, 2018 at 9:25 am

    L-am facut aseara, exceptional! Multumim pentru retetele deosebite!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 22, 2018 at 4:54 pm

      Ma bucur mult ca v-a placut! Sa va fie de bine!

      Răspunde
5 from 6 votes (6 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x