Am făcut o nouă descoperire: hummus cu avocado şi lime, o reţetă simplă, simplă de tot, dar de care sunt foarte încântată şi pe care trebuia neapărat să v-o aduc şi vouă. Încă suntem în post şi ştiu cum e, spre finalul lui parcă rămânem în pană de idei şi ne dorim să mai variem puţin meniul, aşa că orice idee nouă e binevenită.
Nu ştiu dacă voi folosiţi Pinterest (vezi aici contul meu). Dacă nu-l folosiţi, e ok, nu vreau să vă mai dau şi eu dependenţe de social media în plus faţă de cele pe care probabil le aveţi deja 😀
Eu însă, prin prisma acestui mare şi frumos hobby al meu, care este blogul, mă tot învârt prin online-ul ăsta care ne mănâncă timpul liber. Pinterest-ul e de departe cel mai plăcut, cel mai frumos, cel mai cald, loc de pierzanie a timpului în online. Acolo poţi căuta strict după subiectul care te interesează, iar platforma îţi va arăta tot ce e mai frumos pe lume legat de acesta.
Îţi vor derula prin faţa ochilor fotografii superbe, fără cuvinte de prisos, fără părerea unuia sau a altuia, fără judecăţi de valoare, fără răutăţi. Doar fotografii, nici măcar reclame care să-ţi sară în ochi nu sunt, deşi, cumva totul e o reclamă într-un fel sau altul. Te opreşti la fotografia sau ideea care te inspiră, sau treci mai departe.
Pinterest e de foarte multe ori locul de unde îmi vine inspiraţia şi pentru reţete, dar şi pentru fotografii. Aşa a fost cu reţeta de azi. Am văzut pe Pinterest o fotografie cu o pastă de o superbă culoare verzulie şi câteva tije de ţelină lângă bol. Era un avocado hummus pe care n-am mai avut linişte până nu l-am încercat şi eu acasă. Postul Paştelui e lung şi chiar ne cam săturasem de hummusul clasic şi aveam nevoie de ceva nou în meniu. A picat la fix ideea asta!
Mod de preparare hummus cu avocado şi lime
Reţeta e foarte simplă. Pleacă de la cea de hummus clasic la care se adaugă avocado. Rețeta de hummus clasic este și pe canalul de YouTube. Click pe fotografia de mai jos pentru vizionare.
Eu nu am mai pus ulei de măsline la reţeta asta, ci am picurat doar deasupra foarte puţin. Lămâia am înlocuit-o cu limes pentru că sunt parcă mai puţin acide şi au un gust mai fin, mai potrivit cu avocado cel cremos şi delicat. Dar e ok şi dacă folosiţi lămâie. Veţi avea nevoie şi de tahini, pasta de susan. Vezi aici cum o poţi face acasă.
Pe lângă culoarea fabuloasă, hummusul cu avocado e mai fin, mai uşor, mai cremos şi are un gust mai proaspăt. Sper să îl încercaţi şi voi şi să vă placă la fel de mult cum ne-a plăcut nouă.
Eu am cumpărat şi tije de ţelină, aşa cum văzusem în fotografia de pe Pinterest şi chiar a fost o idee fantastică, se potrivesc foarte bine şi aduc o notă fresh în plus în acest hummus.
Dacă şi voi sunteţi în căutarea unor noi idei de post sau vegane, vă recomand să mai încercaţi şi reţeta de hummus cu usturoi copt sau pasta de năut cu ardei copţi. Ambele se fac uşor şi sunt delicioase.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- ½ de conservă de năut (200 g)
- 2 buc. avocado
- 3 linguri de pastă de susan (tahini)
- 4 căţei de usturoi
- sucul proaspăt de la un lime
- sare după gust
- ½ linguriță de semințe de chimen
- 1 linguriţă za'atar
- 10 ml de ulei de măsline extravirgin pentru turnat deasupra
- muguri de pin sau alte seminţe pentru decor
Instrucțiuni de preparare
- Scurgeţi năutul din conservă şi păstraţi deoparte lichidul.
- Curăţaţi avocado.
- Puneţi în blender năutul, avocado tăiat cuburi, tahini, sucul de lime, usturoiul și mirodeniile din listă după gust.
- Pasaţi totul pană obțineți un hummus fin și cremos. Dacă vi se pare prea uscat, mai subțiați cu un pic din zeama păstrată din conserva de năut.
- Decorați cu ulei de măsline şi semințe.
- Serviţi cu crackers şi tije de ţelină.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Fanica a zis
L-am facut aseara, exceptional! Multumim pentru retetele deosebite!
Iuliana a zis
Ma bucur mult ca v-a placut! Sa va fie de bine!