Mini-trigoane crocante cu brânză sărată, o rețetă simplă, rapidă, cu ingrediente la îndemână. Excelente la aperitiv, lângă o bere rece sau un pahar de vin.
Când eram mică, mini-trigoanele erau specialitatea mamei mele si printre primele rețete pe care am învățat să le fac. Oricând se anunțau musafiri, era rost de mini-trigoane, care după caz sau după ora vizitei, se făceau cu brânză sărată, ca aperitiv, sau cu brânză dulce și stafide, ca un mic desert lângă o ceașcă de cafea.
Mama făcea umplutura și foile de plăcintă de casă subțiri de te uitai prin ele, le tăia în fâșii potrivite, iar mie îmi revenea sarcina să le împachetez în triunghiuri egale și să le pun în tavă. Nu am reușit niciodată să fac foi de plăcintă atât de subțiri cum le făcea mama, dar am o mare slăbiciune pentru trigoane, așa că le fac mereu cu foi de plăcintă cumpărate.
De obicei tot cu brânză le fac și eu, dar nu știu cum s-a făcut că pe blog au ajuns primele rețeta de trigoane cu ciuperci (vezi rețeta aici) și rețeta de trigoane cu mere și nuci (rețeta aici). Pe cele din rețeta de azi le-am numit mini-trigoane pentru că le-am făcut foarte mici. De obicei tai foaia de plăcintă pe lung, în 4 fâșii egale. De data asta am tăiat-o în 6 fâșii și au rezultat trigoane în miniatură, rumene și crocante, o bunătate!
Mod de preparare mini-trigoane crocante cu brânză sărată
Pentru umplutură am folosit un amestec de brânză de vaci și brânză de burduf, dar puteți folosi orice combinație de bânzeturi vă place de exemplu telemea și brânză de vaci. Semințele de susan negru dau un plus de gust și un aspect deosebit. Se poate și fără ele, mama mea nu le folosea, dar mie îmi plac mult, le am mereu în dulap și le țin acolo special pentru zilele când fac mini-trigoane sau plăcintă creață cu brânză sărată.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 10 foi subțiri de plăcintă
- 300 g brânză de vaci grasă și bine scursă
- 200 g brânză de burduf
- 3 ouă
- 75 g unt topit și răcit
- sare după gust
în plus
- 1 ou pentru uns trigoanele
- semințe de susan negru
Instrucțiuni de preparare
- Aprindeți cuptorul la 180 de grade.
- Amestecați brânzeturile cu ouăle bătute și potriviți gustul de sare.
- Ungeți prima foaie de plăcintă cu puțin unt, apoi o tăiați pe lung, în 6 fâșii egale.
- Puneți câte o linguriță de amestec de brânză pe capătul fiecărei fâșii, apoi împăturiți fâșiile pornind de la un capăt în formă de mici triunghiuri.
- Pe măsură ce formați trigoanele, așezați-le în tava de la cuptor tapetată cu hârtie de copt.
- Continuați în același fel până terminați foile și umplutura.
- Ungeți trigoanele cu ou bătut și presărați-le cu semințe de susan negru.
- Coaceți trigoanele timp de 25-30 de minute până când devin aurii, crocante și frumos rumenite.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu