• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Newsletter
    • Despre
    • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Acasă » Recipes » Aperitive

    Mini-trigoane crocante cu brânză sărată

    Publicat la 12 iunie 2018 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Mini-trigoane crocante cu brânză sărată, o rețetă simplă, rapidă, cu ingrediente la îndemână. Excelente la aperitiv, lângă o bere rece sau un pahar de vin.

    Când eram mică, mini-trigoanele erau specialitatea mamei mele si printre primele rețete pe care am învățat să le fac. Oricând se anunțau musafiri, era rost de mini-trigoane, care după caz sau după ora vizitei, se făceau cu brânză sărată, ca aperitiv, sau cu brânză dulce și stafide, ca un mic desert lângă o ceașcă de cafea.

    Trigoane crocante cu brânză sărată

    Mama făcea umplutura și foile de plăcintă de casă subțiri de te uitai prin ele, le tăia în fâșii potrivite, iar mie îmi revenea sarcina să le împachetez în triunghiuri egale și să le pun în tavă. Nu am reușit niciodată să fac foi de plăcintă atât de subțiri cum le făcea mama, dar am o mare slăbiciune pentru trigoane, așa că le fac mereu cu foi de plăcintă cumpărate.

    De obicei tot cu brânză le fac și eu, dar nu știu cum s-a făcut că pe blog au ajuns primele rețeta de trigoane cu ciuperci (vezi rețeta aici) și rețeta de trigoane cu mere și nuci (rețeta aici). Pe cele din rețeta de azi le-am numit mini-trigoane pentru că le-am făcut foarte mici. De obicei tai foaia de plăcintă pe lung, în 4 fâșii egale. De data asta am tăiat-o în 6 fâșii și au rezultat trigoane în miniatură, rumene și crocante, o bunătate!

    Trigoane crocante cu brânză sărată

    Mod de preparare mini-trigoane crocante cu brânză sărată

    Pentru umplutură am folosit un amestec de brânză de vaci și brânză de burduf, dar puteți folosi orice combinație de bânzeturi vă place de exemplu telemea și brânză de vaci. Semințele de susan negru dau un plus de gust și un aspect deosebit. Se poate și fără ele, mama mea nu le folosea, dar mie îmi plac mult, le am mereu în dulap și le țin acolo special pentru zilele când fac mini-trigoane crocante cu brânză sărată.

    Trigoane crocante cu brânză sărată

    Mini-trigoane crocante cu brânză sărată

    5 from 2 votes
    Tipărește
    Pregătire: 15 minutes
    Gătire: 30 minutes
    Timp total: 45 minutes
    Număr de porții: 60

    Ingrediente
     

    • 10 foi subțiri de plăcintă
    • 300 g brânză de vaci grasă și bine scursă
    • 200 g brânză de burduf
    • 3 ouă
    • 75 g unt topit și răcit
    • sare după gust

    în plus

    • 1 ou pentru uns trigoanele
    • semințe de susan negru

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Aprindeți cuptorul la 180 de grade.
    • Amestecați brânzeturile cu ouăle bătute și potriviți gustul de sare.
    • Ungeți prima foaie de plăcintă cu puțin unt, apoi o tăiați pe lung, în 6 fâșii egale.
    • Puneți câte o linguriță de amestec de brânză pe capătul fiecărei fâșii, apoi împăturiți fâșiile pornind de la un capăt în formă de mici triunghiuri.
    • Pe măsură ce formați trigoanele, așezați-le în tava de la cuptor tapetată cu hârtie de copt.
    • Continuați în același fel până terminați foile și umplutura.
    • Ungeți trigoanele cu ou bătut și presărați-le cu semințe de susan negru.
    • Coaceți trigoanele timp de 25-30 de minute până când devin aurii, crocante și frumos rumenite.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat rețeta? Spune-mi părerea ta în comentarii!

    Trigoane crocante cu brânză sărată

    Vă doresc poftă bună la mini-trigoane crocante cu brânză sărată!

    Alte rețete din aceeași categorie

    • Ruladă aperitiv în 2 variante - cu brânză şi pate de ficat
    • Crochete de cartofi cu caşcaval la cuptor
    • Sărățele rapide cu telemea şi smântână
    • Pogăcele cu caşcaval delicioase şi uşor de făcut

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Sunt Iuliana Sbîrnea, autoarea blogului Bucate Aromate!

    Vei găsi aici peste 1000 de rețete din care să te inspiri, precum și multe articole interesante.
    Dacă ai întrebări, le aștept în comentarii, iar dacă vrei să afli mai multe despre mine și blog, citește aici →

    Cauți o rețetă?

    Rețete de sezon

    • Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Mâncare de dovlecei cu orez, cea mai bună și mai ieftină mâncare de vară

    Categorii recomandate

    retete conserve pentru iarna
    Rețete de conserve
    retete de muraturi
    Rețete de murături

    Nou pe blog

    • Tarator - supă rece de castraveți cu iaurt și nuci
    • Paste cu ciuperci și sos de roșii
    • Shakshuka, mâncare simplă cu ouă ochiuri în sos de roșii
    • Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu caise

    Băuturi reci pentru zile fierbinți

    • Rețeta simplă de limonadă cu aromă și culoare intensă
    • Ayran clasic cu mentă
    • Milkshake cu căpșuni, cremos și răcoritor
    • Smoothie cu piersici și busuioc roșu

    Mai multe rețete →

    Torturi festive

    • Entremet cu ricotta, zmeură şi iaurt
    • Tort muşuroi de cârtiţă cu banane și cremă mascarpone
    • Tort cu multă ciocolată şi nuci caramelizate (fără coacere)
    • Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan

    Mai multe rețete de tort →

    Abonează-te pe YouTube!

    Bucate Aromate youtube

    Descarcă gratuit mini-cărțile de bucate!

    ebooks gratuite

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2022 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.