Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Înghețată

Iaurt cu fructe făcut acasă

Publicat la 10 iulie 2018 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

79 shares

Iaurt cu fructe făcut acasă, nimic mai simplu! E cel mai ușor și cel mai delicios mic dejun din câte pot exista!

Mă uit cu mirare în magazine cât e de bogată oferta de iaurturi cu fructe! Ați observat și voi asta? Cu vișine, cu zmeură, cu banane, cu...tot ce vrei, mari, mici, individuale sau câte 4 la pachet....

Iaurt cu fructe făcut acasă

Eu una nu înțeleg în ruptul capului de ce ar da cineva banii pe așa ceva. Las deoparte povestea cu eticheta, că toate conțin coloranți, aditivi, zahăr prea mult, etc. Doar că nu înțeleg de ce să le cumpăr gata făcute când e atât de simplu să-mi fac acasă un iaurt cu fructe fix pe gustul meu, din fructele care îmi plac, cât îl vreau eu de concentrat și cât îl vreau eu de dulce. Nu durează nici 5 minute, e fermentat 100% natural și e mult mai bun și mai ieftin decât cele cumpărate. Mai ales în această perioadă a anului când avem mereu fructe proaspete în casă, zău că ar fi și păcat să le mâncăm tot conservate ca în toiul iernii.

Iaurt cu fructe făcut acasă

Zilele trecute aveam în frigider niște zmeură proaspătă și câteva caise. Nu a trebuit decât să le pasez puțin la chopperul electric, să le îndulcesc cu miere și apoi să amestec pasta obținută cu iaurt natural. Delicios, colorat, aromat! Aroma de fruct proaspăt din iaurtul cu fructe făcut acasă este incomparabilă cu orice produs cumpărat. De culoare ce să vă mai spun, vedeți și voi în fotografii ce culori frumoase și vibrante am obținut! Acum îmi pare rău că la momentul fotografiilor nu am avut și câteva afine sau mure. Ar fi fost interesant 🙂

Iaurt cu fructe făcut acasă

Mod de preparare iaurt cu fructe făcut în acasă

Modul de preparare cred că deja l-ați intuit, căci nu e greu deloc.

Ideal ar fi ca iaurtul să fie și el tot de casă, dar dacă nu se poate, atunci măcar să alegem din magazin un iaurt natural, fără lapte praf sau mai știu eu ce adaosuri. Ca îndulcitor eu încerc să folosesc tot ceva natural, cum ar fi mierea de albine sau sirop de curmale, dar e foarte bine și dacă folosiți zahăr, ștevia, sau orice altceva preferați voi.

Știu că pentru unele persoane combinația de iaurt și fructe proaspete nu e cea mai fericită. În acest caz, puteți face un gem rapid din fructele pe care le aveți la îndemână. Și eu procedez destul de des în acest fel atunci când fac creme de fructe pentru deserturi.  Practic, fierb fructele câteva minute împreună cu zahărul, doar cât să se lege. Am povestit despre asta la rețeta de gem rapid de mure cu lămâie și busuioc.

Puteți păstra acest gem la frigider și să îl adăugați în iaurtul de dimineață atunci când aveți nevoie, așa cum de altfel puteți folosi și un gem pe care deja îl aveți în cămară.

Desigur, iaurtul cu fructe se poate face și iarna, dacă aveți fructe la congelator și le lăsați să se dezghețe înainte să le amestecați cu iaurtul.

Iaurt cu fructe făcut acasă

Un alt avantaj atunci când îți faci iaurtul cu fructe acasă este faptul că dacă ești un împătimit al aromelor, așa cum sunt eu, poți adăuga în iaurtul tău cu fructe, orice și oricât îți place, de exemplu: pudră de vanilie, cardamon, scorțișoară, coajă rasă de lămâie, pudră de portocale, etc. Lucrurile nu trebuie să devină plictisitoare, jucați-vă cu aromele și culorile după pofta inimii! Nu poți face asta cu un iaurt cumpărat, nu-i așa?

Iaurt cu fructe făcut acasă

Dragii mei, postarea de azi nu e propriu-zis o rețetă, ci este, să zicem, doar o idee! Sper să vă placă și să o puneți în practică. Profitați de bogăția de fructe proaspete din această perioadă și faceți combinații colorate și aromate!

deserturi

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • 3 cescute cu inghetata de fructe: zmeură, afine și banane
    Înghețată de fructe congelate cu lapte praf - rețeta fără ouă sau frișcă
  • inghetata tiramisu
    Înghețată Tiramisu cu mascarpone și lapte condensat
  • inghetata de capsuni cu lapte condensat
    Înghețată de căpșuni cu lapte condensat
  • Inghetata de casa cu zmeura
    Înghețată de casă cu zmeură - cea mai simplă rețetă
79 shares

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

x