Iaurt cu fructe făcut acasă, nimic mai simplu! E cel mai ușor și cel mai delicios mic dejun din câte pot exista!
Mă uit cu mirare în magazine cât e de bogată oferta de iaurturi cu fructe! Ați observat și voi asta? Cu vișine, cu zmeură, cu banane, cu...tot ce vrei, mari, mici, individuale sau câte 4 la pachet....
Eu una nu înțeleg în ruptul capului de ce ar da cineva banii pe așa ceva. Las deoparte povestea cu eticheta, că toate conțin coloranți, aditivi, zahăr prea mult, etc. Doar că nu înțeleg de ce să le cumpăr gata făcute când e atât de simplu să-mi fac acasă un iaurt cu fructe fix pe gustul meu, din fructele care îmi plac, cât îl vreau eu de concentrat și cât îl vreau eu de dulce. Nu durează nici 5 minute, e 100% natural și e mult mai bun și mai ieftin decât cele cumpărate. Mai ales în această perioadă a anului când avem mereu fructe proaspete în casă, zău că ar fi și păcat să le mâncăm tot conservate ca în toiul iernii.
Zilele trecute aveam în frigider niște zmeură proaspătă și câteva caise. Nu a trebuit decât să le pasez puțin la chopperul electric, să le îndulcesc cu miere și apoi să amestec pasta obținută cu iaurt natural. Delicios, colorat, aromat! Aroma de fruct proaspăt din iaurtul cu fructe făcut acasă este incomparabilă cu orice produs cumpărat. De culoare ce să vă mai spun, vedeți și voi în fotografii ce culori frumoase și vibrante am obținut! Acum îmi pare rău că la momentul fotografiilor nu am avut și câteva afine sau mure. Ar fi fost interesant 🙂
Mod de preparare iaurt cu fructe făcut în acasă
Modul de preparare cred că deja l-ați intuit, căci nu e greu deloc.
Ideal ar fi ca iaurtul să fie și el tot de casă, dar dacă nu se poate, atunci măcar să alegem din magazin un iaurt natural, fără lapte praf sau mai știu eu ce adaosuri. Ca îndulcitor eu încerc să folosesc tot ceva natural, cum ar fi mierea de albine sau sirop de curmale, dar e foarte bine și dacă folosiți zahăr, ștevia, sau orice altceva preferați voi.
Știu că pentru unele persoane combinația de iaurt și fructe proaspete nu e cea mai fericită. În acest caz, puteți face un gem rapid din fructele pe care le aveți la îndemână. Și eu procedez destul de des în acest fel atunci când fac creme de fructe pentru deserturi. Practic, fierb fructele câteva minute împreună cu zahărul, doar cât să se lege. Am povestit despre asta la rețeta de gem rapid de mure cu lămâie și busuioc.
Puteți păstra acest gem la frigider și să îl adăugați în iaurtul de dimineață atunci când aveți nevoie, așa cum de altfel puteți folosi și un gem pe care deja îl aveți în cămară.
Desigur, iaurtul cu fructe se poate face și iarna, dacă aveți fructe la congelator și le lăsați să se dezghețe înainte să le amestecați cu iaurtul.
Un alt avantaj atunci când îți faci iaurtul cu fructe acasă este faptul că dacă ești un împătimit al aromelor, așa cum sunt eu, poți adăuga în iaurtul tău cu fructe, orice și oricât îți place, de exemplu: pudră de vanilie, cardamon, scorțișoară, coajă rasă de lămâie, pudră de portocale, etc. Lucrurile nu trebuie să devină plictisitoare, jucați-vă cu aromele și culorile după pofta inimii! Nu poți face asta cu un iaurt cumpărat, nu-i așa?
Dragii mei, postarea de azi nu e propriu-zis o rețetă, ci este, să zicem, doar o idee! Sper să vă placă și să o puneți în practică. Profitați de bogăția de fructe proaspete din această perioadă și faceți combinații colorate și aromate!
Lasă un comentariu