• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Newsletter
    • Despre
    • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Acasă » Recipes » Înghețată

    Înghețată de casă cu zmeură - cea mai simplă rețetă

    Publicat la 20 iulie 2020 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Cea mai simplă și cea mai rapidă rețetă de înghețată de casă cu zmeură. Fără aparat de înghețată și fără ace de gheață. Delicioasă și atât de ușor de făcut!

    De curând am descoperit ingredientul secret cheie pentru cea mai cremoasă înghețată de casă, făcută simplu și rapid, fără ajutorul vreunui aparat special. Acest ingredient este: laptele condensat 🙂

    Inghetata de casa cu zmeura

    Am testat rețeta cu o înghețată de ciocolată pe care o găsiți pe blog și care mi-a întrecut și cele mai optimiste așteptări. A fost perfectă, cu cea mai fină și mai catifelată textură! Nici când aveam aparat de înghețată nu făceam înghețate atât de bune! Click pe fotografia de mai jos pentru rețeta înghețatei cremoase de ciocolată!

    inghetata de ciocolata cu lapte condensat
    Înghețată de ciocolată cu lapte condensat

    Ce fel de lapte condensat folosim la înghețată. De unde îl cumpărăm și cât costă?

    După ce am publicat rețeta de înghețată de ciocolată acestea au fost întrebările pe care le-am primit cel mai des: ce fel de lapte e ăsta, unde se găsește și firește: costă must? 🙂

    Știu că noțiunea cea mai apropiată nouă despre laptele condensat este cel pentru cafea. Dar nu despre acela vorbim noi aici. Laptele condensat care ne trebuie nouă îl găsim în general în magazinele mari, supermarketuri, hypermarketuri, la rafturile de produse UHT și este ambalat în cutie metalică, așa cum sunt conservele.

    Veți găsi lapte condensat în două variante: îndulcit și neîndulcit. Eu am folosit la ambele rețete de înghețată acest lapte îndulcit de la Prodlacta, pentru că asta aveam în casă. Are 8% grăsimi. Vedeți cutia de lapte în fotografia de mai jos și în rețeta video de la finalul postării.

    ingrediente inghetata cu zmeura

    Sfatul meu ar fi ca pentru înghețată să cumpărați lapte neîndulcit și să vă reglați voi cantitatea de zahăr după gustul vostru. În acest caz folosiți zahăr pudră ca să fiți siguri că se dizolvă complet și ușor.

    Un alt avantaj, dacă veți cumpăra lapte neîndulcit, este acela că puteți folosi orice alt îndulcitor doriți, de exemplu Green Sugar sau Eritritol și să aveți în acest fel o înghețată la fel de bună, dar ceva mai dietetică.

    În magazine veți găsi lapte condensat la prețuri variind cam între 10-25 Ron, în funcție de producător și de magazin. Nu neapărat cel de 25 Ron e mai bun 😉

    Am mai folosit lapte condensat și la prăjitura cu pișcoturi și banane (click aici pentru rețetă). O prăjitură fără coacere, cu multă cremă și absolut delicioasă!

    Inghetata de casa cu zmeura

    Mod de preparare înghețată de casă cu zmeură

    Și înghețata de casă cu zmeură se face la fel de ușor ca și cea cu ciocolată. Practic nu facem decât să mixăm ingredientele și să le turnăm într-o caserolă care va merge la congelator pentru cel puțin 6 ore.

    Mai jos, veți găsi și rețeta video pentru această înghețată. Veți vedea acolo că mai întâi am mixat smântâna foarte bine, până am obținut o frișcă fermă și la fel am mixat după adăugarea fiecărui ingredient.

    Uite de ce vă tot îndemn eu să vă abonați la canalul de YouTube! Pentru că lucrurile sunt mai ușor de arătat acolo. În plus, pe canal găsiți deja multe rețete frumoase și interesante și multe altele vor urma. Nu le ratați! 😉

    Click pe acest link pentru abonare la canalul de YouTube!

    Pentru rețeta de azi, puteți folosi atât zmeură proaspătă, cât și congelată. Zmeura mea a fost semi-congelată. Apucasem să o bag la congelator pentru vreo 3 ore, apoi mi-a venit ideea cu înghețata, am scos-o și am folosit-o ca atare.

    Eu mai întâi am pasat zmeura la chopperul electric, apoi am turnat piureul obținut peste celelalte ingrediente. Puteți proceda la fel ca mine sau, dacă aveți copii mici, puteți strecura piureul printr-o sită ca să scăpați de semințe.

    O altă variantă ar fi să puneți zmeura întreagă, fără să o pasați, la un loc cu restul ingredientelor și să mixați scurt. Veți avea o înghețată cu as[ect neomogen, dar în sensul frumos. Va fi puțin marmorată și cu bucăți de fructe prin ea.

    Orice variantă alegeți, înghețata aceasta va fi fabuloasă, vă promit! 🙂

    Inghetata de casa cu zmeura
    Inghetata de casa cu zmeura

    Înghețată de casă cu zmeură

    5 from 9 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 10 minutes
    la rece: 6 hours
    Timp total: 6 hours 10 minutes
    Număr de porții: 6

    Echipamente necesare

    mixer Breville
    mixer de mână
    chopper electric
    chopper electric
    caserola cu capac
    caserolă cu capac
    cupe pt înghețată
    cupe pt înghețată
    lingură înghețată
    lingură înghețată

    Ingrediente
     

    • 250 g zmeură proaspătă sau congelată
    • 200 ml smântână pentru frișcă (min. 32% grăsime)
    • 400 ml lapte condensat
    • 3 linguri suc de lămâie
    • 1 lingurită coajă rasă de lămâie
    • 1 linguriță extract de vanilie
    • un praf de sare

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Pasați zmeura la chopper până obțineți un piure omogen. Dacă doriți, puteți strecura piureul printr-o sită ca să scăpați de sâmburi.
    • Mixați smântâna pentru frișcă până când obțineți o frișcă fermă și aerată.
    • Puneți peste frișca bătută: laptele condensat, piureul de zmeură, sucul și coaja de lămâie, vanilia și sarea. Mixați din nou să se omogenizeze compoziția.
    • Turnați amestecul obținut într-o caserolă cu capac care va merge la congelator pentru cel puțin 6 ore sau de seara până dimineața.
    • Înghețata de casă cu zmeură și lapte condensat va fi foarte fină, fără ace de gheață.

    Rețeta Video

    Valori nutriționale/porție

    Valori nutriționale
    Înghețată de casă cu zmeură
    Valori per porție
    Calorii
    322
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    13
    g
    20
    %
    Colesterol
     
    48
    mg
    16
    %
    Carbohidrați
     
    45
    g
    15
    %
    Fibre
     
    3
    g
    13
    %
    Zahăr
     
    41
    g
    46
    %
    Proteine
     
    7
    g
    14
    %
    Vitamina A
     
    420
    IU
    8
    %
    Calciu
     
    234
    mg
    23
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat rețeta? Spune-mi părerea ta în comentarii!
    Inghetata de casa cu zmeura

    Alte rețete din aceeași categorie

    • Vișinată de casă - rețeta tradițională pas cu pas
    • Tartă cu caise și afine - cea mai ușoară rețetă
    • Ficăței la cuptor cu ceapă și sos de vin
    • Înghețată de ciocolată cu lapte condensat

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Sunt Iuliana Sbîrnea, autoarea blogului Bucate Aromate!

    Vei găsi aici peste 1000 de rețete din care să te inspiri, precum și multe articole interesante.
    Dacă ai întrebări, le aștept în comentarii, iar dacă vrei să afli mai multe despre mine și blog, citește aici →

    Cauți o rețetă?

    Rețete de sezon

    • Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Mâncare de dovlecei cu orez, cea mai bună și mai ieftină mâncare de vară

    Categorii recomandate

    retete conserve pentru iarna
    Rețete de conserve
    retete de muraturi
    Rețete de murături

    Nou pe blog

    • Tarator - supă rece de castraveți cu iaurt și nuci
    • Paste cu ciuperci și sos de roșii
    • Shakshuka, mâncare simplă cu ouă ochiuri în sos de roșii
    • Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu caise

    Băuturi reci pentru zile fierbinți

    • Rețeta simplă de limonadă cu aromă și culoare intensă
    • Ayran clasic cu mentă
    • Milkshake cu căpșuni, cremos și răcoritor
    • Smoothie cu piersici și busuioc roșu

    Mai multe rețete →

    Torturi festive

    • Entremet cu ricotta, zmeură şi iaurt
    • Tort muşuroi de cârtiţă cu banane și cremă mascarpone
    • Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • Tort cu blat brownie, cremă de ciocolată şi trandafiri

    Mai multe rețete de tort →

    Abonează-te pe YouTube!

    Bucate Aromate youtube

    Descarcă gratuit mini-cărțile de bucate!

    ebooks gratuite

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2022 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.