Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Înghețată

Înghețată de casă cu zmeură - cea mai simplă rețetă

1227 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Cea mai simplă și cea mai rapidă rețetă de înghețată de casă cu zmeură. Fără aparat de înghețată și fără ace de gheață. Delicioasă și atât de ușor de făcut!

De curând am descoperit ingredientul secret cheie pentru cea mai cremoasă înghețată de casă, făcută simplu și rapid, fără ajutorul vreunui aparat special. Acest ingredient este: laptele condensat 🙂

Inghetata de casa cu zmeura

Am testat rețeta cu o înghețată de ciocolată pe care o găsiți pe blog și care mi-a întrecut și cele mai optimiste așteptări. A fost perfectă, cu cea mai fină și mai catifelată textură! Nici când aveam aparat de înghețată nu făceam înghețate atât de bune! Click pe fotografia de mai jos pentru rețeta înghețatei cremoase de ciocolată!

inghetata de ciocolata cu lapte condensat
Înghețată de ciocolată cu lapte condensat

Ce fel de lapte condensat folosim la înghețată. De unde îl cumpărăm și cât costă?

După ce am publicat rețeta de înghețată de ciocolată acestea au fost întrebările pe care le-am primit cel mai des: ce fel de lapte e ăsta, unde se găsește și firește: costă must? 🙂

Știu că noțiunea cea mai apropiată nouă despre laptele condensat este cel pentru cafea. Dar nu despre acela vorbim noi aici. Laptele condensat care ne trebuie nouă îl găsim în general în magazinele mari, supermarketuri, hypermarketuri, la rafturile de produse UHT și este ambalat în cutie metalică, așa cum sunt conservele.

Veți găsi lapte condensat în două variante: îndulcit și neîndulcit. Eu am folosit la ambele rețete de înghețată acest lapte îndulcit de la Prodlacta , pentru că asta aveam în casă. Are 8% grăsimi. Vedeți cutia de lapte în fotografia de mai jos și în rețeta video de la finalul postării.

ingrediente inghetata cu zmeura

Sfatul meu ar fi ca pentru înghețată să cumpărați lapte neîndulcit și să vă reglați voi cantitatea de zahăr după gustul vostru. În acest caz folosiți zahăr pudră ca să fiți siguri că se dizolvă complet și ușor.

Un alt avantaj, dacă veți cumpăra lapte neîndulcit, este acela că puteți folosi orice alt îndulcitor doriți, de exemplu Green Sugar sau Eritritol și să aveți în acest fel o înghețată la fel de bună, dar ceva mai dietetică.

În magazine veți găsi lapte condensat la prețuri variind cam între 10-25 Ron, în funcție de producător și de magazin. Nu neapărat cel de 25 Ron e mai bun 😉

Am mai folosit lapte condensat și la prăjitura cu pișcoturi și banane (click aici pentru rețetă). O prăjitură fără coacere, cu multă cremă și absolut delicioasă!

Inghetata de casa cu zmeura

Mod de preparare înghețată de casă cu zmeură

Și înghețata de casă cu zmeură se face la fel de ușor ca și cea cu ciocolată. Practic nu facem decât să mixăm ingredientele și să le turnăm într-o caserolă care va merge la congelator pentru cel puțin 6 ore.

Mai jos, veți găsi și rețeta video pentru această înghețată. Veți vedea acolo că mai întâi am mixat smântâna foarte bine, până am obținut o frișcă fermă și la fel am mixat după adăugarea fiecărui ingredient.

Uite de ce vă tot îndemn eu să vă abonați la canalul de YouTube! Pentru că lucrurile sunt mai ușor de arătat acolo. În plus, pe canal găsiți deja multe rețete frumoase și interesante și multe altele vor urma. Nu le ratați! ?

Click pe acest link pentru abonare la canalul de YouTube!

Pentru rețeta de azi, puteți folosi atât zmeură proaspătă, cât și congelată. Zmeura mea a fost semi-congelată. Apucasem să o bag la congelator pentru vreo 3 ore, apoi mi-a venit ideea cu înghețata, am scos-o și am folosit-o ca atare.

Eu mai întâi am pasat zmeura la chopperul electric, apoi am turnat piureul obținut peste celelalte ingrediente. Puteți proceda la fel ca mine sau, dacă aveți copii mici, puteți strecura piureul printr-o sită ca să scăpați de semințe.

O altă variantă ar fi să puneți zmeura întreagă, fără să o pasați, la un loc cu restul ingredientelor și să mixați scurt. Veți avea o înghețată cu as[ect neomogen, dar în sensul frumos. Va fi puțin marmorată și cu bucăți de fructe prin ea.

Orice variantă alegeți, înghețata aceasta va fi fabuloasă, vă promit! 🙂

Inghetata de casa cu zmeura

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Inghetata de casa cu zmeura

Înghețată de casă cu zmeură

Cea mai simplă și cea mai rapidă rețetă de înghețată de casă cu zmeură. Fără aparat de înghețată și fără ace de gheață. Delicioasă și atât de ușor de făcut!
5 from 13 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
la rece: 6 hours hours
Timp total: 6 hours hours 10 minutes minutes
Număr de porții: 6
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână
chopper electric
chopper electric
caserola cu capac
caserolă cu capac
cupe pt înghețată
cupe pt înghețată
lingură înghețată
lingură înghețată

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 250 g zmeură proaspătă sau congelată
  • 200 ml smântână pentru frișcă (min. 32% grăsime)
  • 400 ml lapte condensat
  • 3 linguri suc de lămâie
  • 1 lingurită coajă rasă de lămâie
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • un praf de sare

Instrucțiuni de preparare
 

  • Pasați zmeura la chopper până obțineți un piure omogen. Dacă doriți, puteți strecura piureul printr-o sită ca să scăpați de sâmburi.
  • Mixați smântâna pentru frișcă până când obțineți o frișcă fermă și aerată.
  • Puneți peste frișca bătută: laptele condensat, piureul de zmeură, sucul și coaja de lămâie, vanilia și sarea. Mixați din nou să se omogenizeze compoziția.
  • Turnați amestecul obținut într-o caserolă cu capac care va merge la congelator pentru cel puțin 6 ore sau de seara până dimineața.
  • Înghețata de casă cu zmeură și lapte condensat va fi foarte fină, fără ace de gheață.
Valori nutriționale
Înghețată de casă cu zmeură
Valori per porție
Calorii
322
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
13
g
20
%
Colesterol
 
48
mg
16
%
Carbohidrați
 
45
g
15
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
41
g
46
%
Proteine
 
7
g
14
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Inghetata de casa cu zmeura

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • 3 cescute cu inghetata de fructe: zmeură, afine și banane
    Înghețată de fructe congelate cu lapte praf - rețeta fără ouă sau frișcă
  • inghetata tiramisu
    Înghețată Tiramisu cu mascarpone și lapte condensat
  • inghetata de capsuni cu lapte condensat
    Înghețată de căpșuni cu lapte condensat
  • reteta inghetata de ciocolata facuta in casa
    Înghețată de ciocolată cu lapte condensat
1227 shares
5 from 13 votes (13 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • tava cu cartofi fierti si zdrobiti rumeniti in cuptor pana devin crocanti presarati cu mujdei si marar
    Cartofi zdrobiți la cuptor cu usturoi și mărar – rețetă de post, fără unt
  • Frigărui din carne tocată de pui gătite la grill, servite în vase ceramice albe, alături de vin rose.
    Frigărui din carne tocată de pui - rețeta perfectă pentru grill, grătar sau airfryer

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • colecție de rețete de deserturi fără coacere pentru vară și mese festive
    Cele mai bune deserturi fără coacere – 20 de rețete rapide
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.