Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Articole utile

Săptămâna Haferland 2018 - Sașii din Transilvania vă așteaptă la festival cu meșteșug!

Publicat la 5 iulie 2018 de Iuliana Sbîrnea - 8 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

100 shares

Dragii mei, pregătiți-vă! Luați-vă o ceașcă de ceai sau una de cafea și haideți să stăm la povești!

Vă așteaptă mai jos un articol care poate părea lung la început, dar odată ajunși cu cititul spre final, veți spune, ca și mine, că ați fi vrut ca poveștile să nu se termine atât de repede. Pe lângă fotografii frumoase și o lectură, sper eu, plăcută, articolul de azi vine și cu două bonusuri pentru voi:

  1. veți afla totul despre lichiu, o prăjitură tradițională săsească absolut delicioasă
  2. veți rămâne cu o idee grozavă de locuri pe care să le vizitați și activități la care să participați în vacanța de vară din acest an și din cei care vor urma 😉

Acum dacă v-am prevenit cum stă treaba cu articolul de azi și v-am făcut suficient de curioși să aflați mai mult, o să mă pun pe povestit.

Saptamana Haferland
Credit foto: Călin Stan (www.calinstan.com)

Luna trecută am participat, la invitația Selgros, la o excursie în Transilvania. Destinația noastră a fost localitatea Criț, unul dintre satele săsești pe care le găsim de-a lungul drumului european care leagă Brașovul de Sighișoara. Întreaga zonă se numește Țara Ovăzului sau Haferland, pentru că, din cauza climei aspre, sașii obișnuiau să cultive cu precădere de ovăzul. Celelalte sate săsești din Haferland sunt: Viscri, Meșendorf, Cloașterf, Roadeș, Saschiz, Bunești, Archita și Fișer. Satele au o istorie comună, extrem de interesantă, dar și foarte tristă, așa cum a fost, de altfel, istoria comunității săsești din România.

Vestea bună este că istoria nu se oprește niciodată în loc, ci ea se scrie în continuare, iar în ceea ce privește satele săsești din inima Transilvaniei sunt mari șanse ca farmecul lor unic să renască destul de aproape de ceea ce au fost odată. Oamenii inimoși de la Fundația Michael Schmidt  au grijă ca povestea sașilor transilvăneni să meargă mai departe și întotdeauna, atunci când pui suflet în ceva, lucrurile încep să se miște în direcția bună.

Haferland este și denumirea unui festival de promovare a culturii săsești care are loc în această zonă în fiecare vară și care implică toată salba de sate. Anul acesta, Săptămâna Haferland, cea în care are loc festivalul, va fi între 2-6 august.

Saptamana Haferland

Excursia noastră a început la București, la sediul Automobile Bavaria care au fost alături de noi și ne-au pus la dispoziție cele mai sigure și mai confortabile mașini cu care să ne deplasăm spre Criț. Cei de la Rompetrol ne-au asigurat carburantul, un mic dejun delicios și desigur, cafeaua, cea fără de care nici o excursie nu poate începe cu dreptul. Sau în orice caz, nu pentru mine 🙂

Am plecat în această aventură alături de colegii mei, bloggerii culinari participanți la proiectul Selgros Caută Pasiunea și de alți colegi fotografi sau bloggeri de travel care se ocupă foarte eficient de promovarea turismului românesc.

O mențiune specială pentru Călin Stan, unul dintre cei mai talentați fotografi de la noi. A fost o bucurie să îl cunosc pentru că îl urmăream demult în online și căruia îi mulțumesc pentru că mi-a permis să folosesc câteva dintre fotografiile făcute de el la ilustrarea acestui articol. Ca de exemplu cea de mai jos. Nu-i așa că se vede din poze ce grup frumos și vesel am fost? Am petrecut două zile superbe alături de oamenii ăștia toți 🙂

Saptamana Haferland
Credit foto: Călin Stan (www.calinstan.com)

Am ajuns la Criț exact la timp pentru concertul de muzică Fado susținut de Cristiano de Sousa la Biserica Evanghelică. Să asculți muzica portugheză, pasională și tânguitoare cum este ea, în atmosfera și acustica unei biserici, e o experiență absolut deosebită și s-a terminat cu multe aplauze și bis-uri. A fost minunat, dar nu mă invidiați prea tare! Astfel de concerte se întâmplă destul de des în bisericile săsești și mai cu seamă în Săptămâna Haferland, deci aveți toate șansele să prindeți și voi unul dacă treceți prin zonă!

Saptamana Haferland

Abia după concert am mers să ne cunoaștem gazdele de la Casa Kraus, care ne așteptau cu un foarte îmbelșugat brunch alcătuit din produse locale și tradiționale. Am avut de la sparanghel alb, până la biluțe cu brânză, șunculiță afumată și pâine unsă cu untură. La desert trona pe masă, în toată splendoarea lui vizuală și gustativă, celebrul lichiu, despre care vă voi povesti imediat mai multe.

Saptamana Haferland
Credit foto: Călin Stan (www.calinstan.com)

Casa Kraus, unde am fost cazați cu toții, este fosta casă parohială a preotului Johannes Traugott Kraus care a slujit la biserica din Criț în vremurile de aur ale satului. Aflată mult timp în părăsire și într-o stare avansată de degradare, casa Kraus a fost salvată și restaurată exact după planurile originale prin eforturile Fundației Michael Schmidt.

Plină de detalii vechi și de obiecte autentice de decor care parcă te transpun în alte timpuri, casa Kraus a fost locul perfect care să ne introducă în atmosfera săsească și am avut parte de tot confortul și de toată atenția personalului.

saptamana haferland'
Credit foto: Călin Stan (www.calinstan.com)

Saptamana Haferland

Saptamana Haferland

Tot lângă biserica evanghelică, în curtea Casei Kraus se afla Căsuța Sofia Folberth, o căsuță de oaspeți în stil duplex care poate găzdui 4 persoane. Este absolut adorabilă și are o poveste emoționantă. Pe vremuri căsuța a fost...cuptor de pâine! Aici se depozita făina și tot aici se frământa și se cocea pâinea săsească.

Căsuța a fost restaurată odată cu casa parohială, iar numele i-a fost dat în onoarea doamnei Sofia Folberth, o săsoaică de 94 de ani care trăiește în Germania, dar care revine la Criț în fiecare vară și participă activ la festivalul Haferland povestindu-le turiștilor istoria locului. Vedeți, v-am spus eu despre căsuță că are o poveste frumoasă! 🙂

Saptamana Haferland

După brunch-ul bogat în bunătăți locale, am avut răgaz de odihnă câteva ceasuri, până la cină. Nu s-a îndurat nimeni să stea închis singur în cameră, așa că în ciuda ploii, ne-am reunit cu toții sub umbrelele din curte și am stat la taclale până seara târziu când am mers la cină în frumoasa cramă a casei Kraus. Printre două picături de ploaie, mi-am făcut drum prin împrejurimi să surprind frumusețea verde a zonei în câteva fotografii.

Saptamana Haferland

Saptamana Haferland

Nu ne săturasem de vorbă, așa că după cină, ne-a prins miezul nopții tot afară, sub umbrele, povestind de-ale noastre și de-ale sașilor, alături de gazdele noastre. A doua zi dimineață, am constatat că am sporovăit ore în șir fără să ne dăm seama când a zburat timpul și că pe masă n-a mai rămas decât amintirea lumânărilor care ne-au ascultat poveștile. Sfeșnicul cu ceara topită a fost cel mai fotografiat obiect, dimineață, la cafea și cred că e una dintre cele mai dragi amintiri-simbol de la Criț, pentru că înseamnă prietenie și timp petrecut în armonie cu oameni care împărtășesc aceleași pasiuni 🙂

Saptamana Haferland

A doua zi am cunoscut-o pe doamna Hermine Antoni, fostă învățătoare în Meșendorf în anii '60, plecată demult în Germania, dar care, ca și doamna Sofia Folberth, revine în fiecare vară acasă și încearcă să facă cunoscută povestea sașilor transilvăneni și să mențină vie cultura săsească.

Doamna Hermine ne-a povestit despre organizarea satelor săsești, despre austeritatea binecunoscută dar plină de sens și înțelepciune a sașilor, dar și despre drama acestora, care s-au văzut nevoiți ca în anii comunismului să își părăsească locurile natale și să pornească către iluzia unei patrii-mamă, Germania, care totuși nu i-a primit chiar cu brațele larg deschise. Ani de zile sașii transilvăneni au pendulat între două lumi, cu istoria, amintirile și sufletul în România, încercând să își încropească o nouă viață, de la zero, într-o țară care foarte greu și după foarte mult timp le-a devenit "acasă".

Saptamana Haferland

Dar dacă până acum pare că doar am mâncat și am stat la taclale, iată că a venit timpul să trecem la treabă și să facem ceea ce știm noi mai bine: să gătim. Doamna Hermine Antoni ne-a povestit puțin și despre gastronomia săsească. De departe produsul cel mai iubit al acesteia este celebra prăjitură locală numită lichiu, nelipsită de la toate sărbătorile săsești.

Pentru cei din alte zone, care ca și mine nu cunosc această prăjitură, o voi descrie în câteva cuvinte. Lichiu are o bază de aluat dospit, asemănător cu aluatul de cozonac și o cremă bogată, cu multe gălbenușuri și multă smântână. Trebuie să știți că deși modul de preparare este în mare cam același, fiecare sat de sași are propria sa rețetă de lichiu. Unii îl fac simplu, doar baza de aluat și crema de gălbenușuri, alții îi adaugă fructe proaspete sau uscate, alții nuci, alții merg mai departe și învelesc lichiul cu un strat de bezea.

Săptămâna Haferland 2018
Credit foto: Călin Stan (www.calinstan.com)

Saptamana Haferland

Noi ne-am pregătit ingredientele și am decis să facem, cu ajutorul doamnei Hermine, patru variante de lichiu:

  1. o variantă sărată, cu brânză și mărar, căreia i s-au acordat ințial puține voturi, dar pe care în final ne-am bătut cu toții, atât de bună a fost
  2. o variantă cu rubarbă, care a fost fină și delicioasă
  3. o variantă simplă, dar bine aromată cu vanilie, de asemenea foarte bună
  4. o variantă cu coacăze din grădină, nuci și bezea, care s-a dovedit a fi combinația câștigătoare și care a fost de departe preferata tuturor

Saptamana Haferland

Saptamana Haferland

Saptamana Haferland
Credit foto: Călin Stan (www.calinstan.com)

Să vă mai spun cum miroseau prăjiturile din cele 4 tăvi scoase fierbinți din cuptor? Cum ne-am fript nemaiavând răbdare să se răcorească lichiul ca să-l tăiem? Cum ne-am bătut pe el, cum nu mai vorbea nimeni căci toți eram ocupați să savurăm prăjiturile și cum nu a mai rămas nici o firimitură?

Prăjitura asta e fabuloasă! Așteptați-vă la o avalanșa de lichiuri pe blog în perioada următoare, căci acum, scriind despre el, mi s-a făcut așa un dor și o poftă...

Saptamana Haferland
Credit foto: Călin Stan (www.calinstan.com)
Saptamana Haferland
Credit foto: Călin Stan (www.calinstan.com)

Poate că n-o să mă credeți când vă zic, dar n-a durat prea mult și a fost iarăși rost de stat la taclale și de mâncare bună 😀

După o vizită la biserica din Criț, unde Dietmar Depner ne aștepta să ne povestească despre istoria acesteia, despre restaurările prin care a trecut, despre orgă, despre concerte și despre planurile pe care le au pentru viitor, am plecat spre satul vecin, Bunești.

În curtea bisericii evanghelice din Bunești ne așteptau Ela și Helmut Wagner, o familie de sași, care pe lângă meseriile lor de zi cu zi, în timpul liber atât de puțin cât au, îngrijesc singuri, doar ei doi, atât biserica, cât și curtea care o înconjoară.

Doamna Ela ne-a așteptat cu brânzeturi locale, unt făcut în casă, șunculiță de porc cu ceapă roșie, miere de la stupii din grădină și cu un linzer cu gem și nuci extraordinar de bun.

Saptamana Haferland

Saptamana Haferland

Domnul Helmut Wagner ne-a povestit cu atâta drag despre bisericuța sa, încât aș fi stat toată ziua să îl ascult. La plecare, i-am spus că sper din tot sufletul ca data viitoare când mă întorc la Bunești orga să fie reparată și montată la locul ei, iar bisericuța cea frumoasă și luminoașă să fie plină de săteni, de turiști și de copii.

Saptamana Haferland

După o masă copioasă sașii ne-au pus din nou la treabă. De data asta, d-na Carmen ne-a învățat să pictăm pe lemn, cu modele florale în culori vesele, așa cum este specificul locului. Ne-am descurcat fiecare după pricepere și talent, dar important e că tare ne-a plăcut tuturor. Dacă nu trebuia să ne întoarcem la casele noastre, tare am fi vrut să mai stăm o vreme acolo, în liniștea din curtea bisericii și să pictăm floricele colorate pe obiecte din lemn.

Saptamana Haferland
Credit foto: Călin Stan (www.calinstan.com)

Din cele două mâini stângi ale mele, a ieșit capodopera de mai jos. Asta nu înseamnă decât că am avut profesor bun 🙂 Fundul de lemn pictat de mine la Bunești, în Haferland, stă acum agățat la loc de cinste în bucătăria Bucatelor Aromate.

Saptamana Haferland

Cele două zile petrecute în Haferland au fost pentru mine nu doar o excursie frumoasă, ci mai ales un prilej de a mă îmbogăți sufletește. Am cunoscut oameni noi, am legat prietenii, am vizitat locuri frumoase, am aflat lucruri interesante despre sași și despre cultura lor, am învățat să pictez pe lemn și nu în ultimul rând am aflat rețete noi cu care îmi voi bucura curând familia și cititorii.

De toate acestea și de încă multe alte activități creative și interesante puteți avea parte și voi dacă alegeți să includeți Săptămâna Haferland în vacanța voastră de vară. Programul festivalului îl puteți vedea și în fotografia de mai jos, sau îl puteți consulta online, aici: http://www.haferland.ro/program/

Saptamana Haferland

Și mai ales, nu uitați! Luați-vă și prietenii cu voi în Haferland! Mie mi-au fost alături: Tony Mott, Laura Laurențiu, Oana Igrețiu, Corina Ureche,  Cristina Toth, Alex Juncu, Carmen Paraschivescu, Dana Burlacu Visternicu și Cosmin Dragomir.

saptamana haferland
Credit foto: Călin Stan (www.calinstan.com)

Dragii mei, sper că v-a plăcut povestea de astăzi. Vă doresc o vară frumoasă și o vacanță în care drumurile să vă poarte neapărat și prin Haferland! Să-mi povestiți cum a fost! 🙂

 

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • ilustratie articol cu 5 Idei de Meniu Sănătos și Echilibrat
    5 Idei de Meniu Sănătos și Echilibrat - Rețete Rapide și Calorii
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
100 shares

Comentarii

  1. livia a zis

    octombrie 30, 2018 at 1:13 am

    Multumesc pentru aceste retete minunate, bune si aspectoase...
    Explicatiii clare si corecte!!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      octombrie 30, 2018 at 7:50 am

      Multumesc si eu, Livia, pentru mesaj si aprecieri!

      Răspunde
  2. Iuliana a zis

    iulie 09, 2018 at 1:53 pm

    Multumesc, Valerica! Frumos traseu aveti in luna august! Vacanta placuta!

    Răspunde
  3. Valerica a zis

    iulie 06, 2018 at 11:31 am

    Foarte utile genul acesta de articole. Tot de la tine am aflat anul trecut despre Castelul de Lut si Albota pe care le vom vizita in luna august. La acest festival nu cred ca avem cum sa mergem dar e interesanta ideea, o pastram pentru anul viitor daca suntem sanatosi. Sa ne mai spui pe unde vizitezi, citesc cuvintele tale ca pe niste povesti frumoase. O vara frumoasa si tie, draga Iuliana!

    Răspunde
  4. Mirela Crudu a zis

    iulie 06, 2018 at 9:38 am

    Foarte frumos si interesant. Astept cu nerabdare reteta de prajitura. Arata cam ca o placinta mai ales ca are aluat, oricum foarte apetisant.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 09, 2018 at 1:47 pm

      Hmm, ce spui tu are sens. Un aluat dospit te duce cu gandul la o placinta, dar gustul e mai degraba al unei prajituri de casa cu crema.
      Vine si reteta curand 🙂

      Răspunde
  5. Georgiana a zis

    iulie 06, 2018 at 7:55 am

    Cred ca ai avut o experienta extraordinara. Multumim ca ai impartasit-o cu noi. Foarte frumoase fotografii!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 09, 2018 at 1:44 pm

      Multumesc, Georgiana! Da, a fost o experienta foarte frumoasa, as repeta-o oricand 🙂

      Răspunde

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute

  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

x