Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu caise

Tartă crumble cu caise și coacăze roșii

Publicat la 9 august 2018 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

515 shares
Mergi la rețetă

Ne plac mult, mult deserturile cu fructe, în orice anotimp, dar mai ales vara când sunt toate de-ale noastre, bine coapte, aromate și colorate. Această tartă crumble cu caise și coacăze roșii s-a născut într-o zi de week-end și de vară și în ciuda tuturor aparențelor este unul dintre cele mai ușoare deserturi. Ușoare ca mod de preparare, altfel dacă vă gândiți cumva să-i numărați caloriile riscați să rămâneți nemâncați! 😀

Tarta crumble cu caise

Dacă la vremea când citiți această postare nu mai găsiți caise în piață sau în copacul din fundul curții, să știți că tarta crumble se poate face exact la fel cu orice alte fructe aveți la îndemână: cu piersici sau nectarine, cu mure, zmeură, prune, mere, pere, gutui, etc. Garantez pe cuvânt de blogger culinar că are exact același farmec indiferent de umplutură. Dacă veți combina 2 fructe, e și mai bine, atât în privința aromelor cât și a efectului vizual.

Eu am aruncat câteva coacăze roșii peste caise tocmai pentru ca tarta mea să fie mai colorată. Coacăzele tocmai le pusesem la congelator cu câteva zile în urmă, cu gândul la deserturile de la iarnă. Uite că am dat iama în ele mult mai devreme! Un efect deosebit ar fi avut și afinele. Ia priviți aici cât e de frumoasă această tartă de post cu caise și afine!

Tarta crumble cu caise

Tartei de astăzi i-am spus tartă crumble pentru că modul de preparare seamănă foarte bine cu un crumble, desertul englezesc cu fructe și cu blat de unt fărâmițat care la cuptor devine crocant. Veți găsi pe blog 3 variante diferite de crumble: cu struguri, cu prune și migdale și cu căpșuni. E un desert delicios și foarte ușor de făcut, poate veți dori să încercați una dintre rețete.

Tot cam în aceeași idee cu tarta de azi am făcut acum ceva timp o rețetă de cheesecake crocant cu zmeură.  Modul de lucru este identic ca cel al tartei de astăzi, doar umplutura e pe bază de brânză, de unde i se trage și numele 😉

Tarta crumble cu caise

Mod de preparare tartă crumble cu caise și coacăze roșii

De ce am spus că e unul dintre cele mai ușoare deserturi? Pentru că nu necesită mari pregătiri. Nici măcar untul adus la temperatura camerei, nici măcar aluat frământat, nici o cremă de fiert, nimic din toate astea.

Aluatul se face doar amestecând  cu mâna 1-2 minute untul rece cu gălbenușurile și cu făina, apoi vom presăra ¾ din el, așa nisipos cum este, în forma de tartă. Fiind atât de mult unt în compoziție, blatul nu se va lipi de formă, deci nici măcar nu avem de uns forma cu ceva și nici hârtie de copt nu consumăm. Încă o bilă albă pentru această rețetă!

Peste blatul din tavă așezăm fructele trecute prin zahăr și prin amidon. Punem amidon pentru că fructele, după ce vor da de căldura cuptorului, își vor lăsa mai mult sau mai puțin sirop, depinde de fructele folosite. Nu vrem ca acest sirop să înmoaie blatul de dedesubt, ci vrem ca el să rămână printre fructe iar amidonul exact asta va face, se va umfla și va prelua umiditatea în exces.

Peste fructe presărăm restul de aluat nisipos și asta e tot. Tava va merge la cuptor iar noi suntem liberi vreo jumătate de oră până când magia va fi gata 🙂

Ce ziceți, v-am convins, printați rețeta să le faceți o bucurie celor dragi?

Tarta crumble cu caise
Așa arăta tarta mea înainte să meargă la cuptor

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Tarta crumble cu caise

Tartă crumble cu caise și coacăze roșii

5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 35 minutes minutes
Timp total: 50 minutes minutes
Număr de porții: 6
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

blatul - pentru o tava cu diametrul de 28 cm

  • 200 g unt rece cu 80% grăsime
  • 3 gălbenuşuri
  • 150 g zahăr
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
  • 400 gr făină
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare

umplutura

  • 10-12 caise (depinde cât sunt de mari)
  • câteva coacăze roșii
  • 4 linguri de zahăr
  • 2 linguri rase de amidon

decor

  • frunze proaspete de mentă sau de busuioc

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade. Nu este nevoie să ungeți forma cu nimic.
  • Puneți într-un castron untul rece tăiat cuburi și peste el adăugaţi gălbenuşurile, zahărul tos şi coaja de lamaie.
  • Peste toate ingredientele de mai sus cerneţi făina cu un praf de sare şi praful de copt.
  • Frământaţi cu mâinile ca să omogenizaţi compoziţia, dar nu insistaţi prea mult. Aluatul trebuie să rămână nisipos şi fărâmiţat, să vă curgă printre degete.
  • Daţi castronul la frigider cât timp vă ocupaţi de fructe. Nu durează mult, dar e de preferat ca untul să nu se înmoaie.
  • Spălați caisele, îndepărtați sâmburii și tăiați-le felii dacă sunt mai mari.
  • Peste caise presărați 4 linguri de zahăr și 2 linguri de amidon și amestecați ca să se distribuie uniform.
  • Puneți cam ¾ din aluatul nisipos în forma de tartă. Nu e nevoie să îl compactați, lăsați-l așa, fărâmicios și aerat.
  • Peste aluat puneți caisele și apoi din loc în loc coacăze roșii.
  • Peste fructe presărați restul de aluat.
  • Dați tava la cuptor pentru 35-40 de minute până când aluatul de deasupra începe să se rumenească.
  • Lăsați tarta să se răcească foarte bine înainte să o feliați.
  • Se servește rece, decorată cu frunze proaspete de mentă sau busuioc.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Tarta crumble cu caise

Poftă bună la tarta crumble cu caise și coacăze roșii!

 

deserturi

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • farfurie cu ciulama de pui traditionala si mamaliguta pe fund de lemn
    Ciulama fără smântână - rețeta tradițională cu carne de pui și făină
  • Strudel de caise cu foi subtiri
    Ștrudel cu caise în foi subțiri, crocante
  • Negresa de post cu gem de caise si migdale
    Negresă de post cu gem de caise și migdale
  • gem de caise
    Gem de caise - rețeta pas cu pas, cu puțin zahăr
515 shares

Comentarii

  1. Diana a zis

    august 17, 2018 at 7:31 pm

    Întradevăr este cea mai bună și cea mai ușor de făcut rețetă de tartă. Am făcut-o cu piersici și ne-a plăcut mult. Mulțumesc pentru rețetă. Voi încerca și altele.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      august 23, 2018 at 5:03 pm

      Buna Diana! Ma bucur mult ca ti-a placut reteta! Sa va fie de bine! 🙂

      Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x