• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Newsletter
    • Despre
    • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Acasă » Recipes » Deserturi de post

    Negresă de post cu gem de caise și migdale

    Publicat la 30 noiembrie 2021 de Iuliana Sbîrnea - 8 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Și prăjiturile de post pot fi pufoase, fragede și delicioase! Încearcă această negresă de post cu gem de caise și migdale și te vei convinge!

    Dintre toate prăjiturile de post, cred că negresele se bat de la egal la egal cu versiunea lor "de dulce", adică cea care conține lapte, unt și ouă. Chiar și cei care nu țin post ciugulesc cu încântare absolut toate firimiturile de negresă din farfurie 😉

    Negresa de post cu gem este poate cel mai modest, cel mai rapid, dar și cel mai popular desert de post. Faptul că prepararea unei negrese nu durează mai mult de 10 minute, contribuie, desigur, destul de mult la popularitatea acestei prăjituri.

    De gust, ce să mai vorbim! Prăjiturica aceasta simplă, cu ingrediente pe care le ai mereu în casă, reușește să îți întreacă toate așteptările! Este extraordinar de fragedă și de pufoasă! Interiorul rămâne ușor umed, ceea ce contribuie la aparența de "blat cu ciocolată". Iar dacă îi presari deasupra o mână zdravănă de migdale, vei avea un contrast de texturi absolut minunat!

    Negresa de post cu gem de caise si migdale

    Tot ce trebuie să știi pentru reușita rețetei de negresă de post cu gem de caise și migdale

    Ce fel de făină să folosesc?

    Pentru o prăjitură pufoasă, făina de patiserie, adică cea tip 000 este cea mai potrivită.

    Ce gem putem folosi?

    Puteți folosi orice gem sau orice dulceață aveți în casă: de caise, de gutui, de prune, de vișine, etc. Eu am folosit la rețeta de astăzi un gem de caise făcut de mine, nu foarte dulce, dar foarte bun și aromat.

    Ce arome folosim la această prăjitură?

    Orice aromă vă place va fi la fel de bună: vanilie, rom, migdale, etc.
    Eu am ales pentru rețeta prezentată astăzi un extract de cafea care să intensifice aroma "ciocolatoasă" a blatului și migdale crude de la Solaris, atât pentru aroma care se potrivește perfect cu caisele, cât și pentru textură.

    Cât timp se păstrează proaspătă?

    Negresa de post rămâne fragedă și pufoasă chiar și 3-4 zile dacă o păstrați acoperită ca să nu se usuce.

    Negresa de post cu gem de caise si migdale

    Alte deserturi de post pe care să le încerci atunci când vrei ceva bun și rapid

    Dacă vă plac prăjiturile de post și mai aveți nevoie de inspirație, vă las mai jos încă câteva rețete simple și bune pe care le puteți încerca. Ca la toate deserturile de post, ingredientele sunt la îndemâna tuturor, ba chiar sunt convinsă că le aveți chiar acum în casă, așa că vă puteți apuca de treabă 🙂

    Iată ce vă propun eu sa încercați dintre rețetele de pe blog:

    • prăjitură cu biscuiți și cacao
    • prăjitură turnată cu mere rase
    • clătite de post cu apă minerală
    • fursecuri de post cu gem de caise și rom
    desert vegan cu migdale

    Mod de preparare pentru rețeta de negresa de post cu gem de caise și migdale (scris+video)

    Ca mai toate prăjiturile de post, și această negresă este foarte ușor de făcut. Practic, nu trebuie decât să amesteci ingredientele uscate cu cele umede, să torni aluatul în tavă și să aștepți să se întâmple magia.

    Totuși, e mereu util să poți urmări într-un videoclip modul de preparare, așa că veți găsi mai jos varianta scrisă a rețetei, iar la final și varianta video.

    Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!

    Negresa de post cu gem de caise si migdale

    Negresa de post cu gem de caise și migdale

    5 from 6 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 15 minutes
    Gătire: 35 minutes
    Timp total: 50 minutes
    Număr de porții: 12

    Ingrediente
     

    pentru o tavă de aprox. 22×22 cm

    • 350 g făină tip 000
    • 8 g praf de copt
    • 100 g zahăr
    • 25 g zahăr vanilat
    • 50 g cacao
    • un praf de sare
    • 300 ml apă minerală
    • 150 g ulei de floarea soarelui
    • 2 lingurițe extract de cafea (sau rom/migdale/vanilie)
    • 150 g gem de caise
    • 80 g migdale crude Solaris

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și pregătiți o tavă de dimensiuni potrivite. Ungeți tava cu ulei sau puneți hârtie de copt.
    • Mărunțiți migdalele grosier cu un cuțit sau cu un chopper electric.
      maruntiti migdalele
    • Puneți într-un bol toate ingredientele uscate: făina, zahărul, praful de copt și pudra de cacao. Tot aici puneți și ¾ din migdalele mărunțite. Amestecați.
      ingredientele uscate
    • Într-un alt vas puneți apa minerală, uleiul și extractul de cafea.
      ingredientele umede
    • Turnați ingredientele lichide peste cele uscate și amestecați. Puneți gemul de caise și omogenizați. Trebuie să obțineți un aluat moale, ca o cremă de ciocolată foarte densă.
      aluat negresa de post
    • Turnați aluatul în tavă, nivelați și presărați la suprafață restul migdalelor mărunțite păstrate deoparte.
      presarati migdale
    • Dați prăjitura la cuptor pentru aproximativ 35 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea. Lăsați prăjitura să se răcească înainte să o tăiați.
      taiati prajitura dupa ce se raceste

    Rețeta Video

    Valori nutriționale/porție

    Valori nutriționale
    Negresa de post cu gem de caise și migdale
    Valori per porție
    Calorii
    334
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    17
    g
    26
    %
    Carbohidrați
     
    43
    g
    14
    %
    Fibre
     
    3
    g
    13
    %
    Zahăr
     
    16
    g
    18
    %
    Proteine
     
    6
    g
    12
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat rețeta? Spune-mi părerea ta în comentarii!
    Negresa de post cu gem de caise si migdale

    Alte rețete din aceeași categorie

    • Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • Clătite de post cu apă minerală pufoase, fine și fragede
    • Prăjitură cu biscuiți și cacao - fără coacere
    • Mucenici pufoși cu ciocolată și nucă - rețetă de post

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. violeta

      noiembrie 30, 2021 at 4:09 pm

      Buna, ai o reteta de negresa sa nu fie de post?Nu am gasit.Multumesc

      Răspunde
      • Iuliana

        noiembrie 30, 2021 at 4:51 pm

        Bună, uite mai jos câteva rețete:
        Negresă cu brânză: https://bucate-aromate.ro/2019/10/negresa-cu-branza-si-struguri/
        Negresă cu dovleac: https://bucate-aromate.ro/2014/09/negresa-pufoasa-cu-crema-de-dovleac/
        Chinezoaica e tot o negresă: https://bucate-aromate.ro/2021/10/prajitura-chinezoiaca/
        Brownie cu unt de arahide: https://bucate-aromate.ro/2020/02/brownie-cu-unt-de-arahide-si-migdale/
        Brownie cu vanilie: https://bucate-aromate.ro/2015/10/brownie-negresa-cu-vanilie/
        Brownie cu trandafiri: https://bucate-aromate.ro/2016/05/prajitura-brownie-cu-trandafiri/

        Răspunde
      • Luciana B.

        martie 15, 2022 at 9:37 am

        5 stars
        Cea mai bună negresă! A ieșit foarte pufoasă, se topește în gură de bună ce este!

        Răspunde
        • Iuliana Sbîrnea

          martie 15, 2022 at 10:20 am

          Tare mult mă bucur că a ieșit bine și că v-a plăcut negresa. E și desertul meu preferat, e delicioasă de fiecare dată!
          Mulțumesc și eu pentru comentariu. Numai bine!

          Răspunde
          • Mihaela

            aprilie 10, 2022 at 5:21 pm

            Delicios de bună ! O să mă orientez spre rețetele dvs pe viitor !
            A ieșit de nota 10 ! Am făcut cantitate X2 . Fetița mea de 3 ani a zis "delicios !! " și soțului i-a plăcut chiar dacă e de post . Mâine duc și preșcolarilor mei la grădiniță ! Vă pup !

            Răspunde
            • Iuliana Sbîrnea

              aprilie 11, 2022 at 7:32 am

              Mă bucur foarte mult că a avut așa mare succes negresa mea 🙂 Vă aștept cu drag și la alte rețete. Numai bine!

    2. Violeta

      noiembrie 30, 2021 at 7:41 pm

      Multam mult.

      Răspunde
      • Iuliana

        noiembrie 30, 2021 at 7:42 pm

        Cu drag, Violeta! Spor la treabă!

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Sunt Iuliana Sbîrnea, autoarea blogului Bucate Aromate!

    Vei găsi aici peste 1000 de rețete din care să te inspiri, precum și multe articole interesante.
    Dacă ai întrebări, le aștept în comentarii, iar dacă vrei să afli mai multe despre mine și blog, citește aici →

    Cauți o rețetă?

    Rețete de sezon

    • Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Mâncare de dovlecei cu orez, cea mai bună și mai ieftină mâncare de vară

    Categorii recomandate

    retete conserve pentru iarna
    Rețete de conserve
    retete de muraturi
    Rețete de murături

    Nou pe blog

    • Tarator - supă rece de castraveți cu iaurt și nuci
    • Paste cu ciuperci și sos de roșii
    • Shakshuka, mâncare simplă cu ouă ochiuri în sos de roșii
    • Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu caise

    Băuturi reci pentru zile fierbinți

    • Rețeta simplă de limonadă cu aromă și culoare intensă
    • Ayran clasic cu mentă
    • Milkshake cu căpșuni, cremos și răcoritor
    • Smoothie cu piersici și busuioc roșu

    Mai multe rețete →

    Torturi festive

    • Entremet cu ricotta, zmeură şi iaurt
    • Tort muşuroi de cârtiţă cu banane și cremă mascarpone
    • Tort cu multă ciocolată şi nuci caramelizate (fără coacere)
    • Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan

    Mai multe rețete de tort →

    Abonează-te pe YouTube!

    Bucate Aromate youtube

    Descarcă gratuit mini-cărțile de bucate!

    ebooks gratuite

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2022 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.