Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Deserturi de post

Fursecuri de post cu gem de caise și rom

Publicat la 11 decembrie 2018 de Iuliana Sbîrnea - 4 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

2586 shares
Mergi la rețetă

Mai sunt cam două săptămâni din Postul Crăciunului, așa că m-am gândit să vă mai aduc încă o rețetă simplă și bună, așa cum v-am obișnuit: fursecuri de post cu gem de caise și rom. Sunt fragede, aromate și delicioase aceste mici fursecuri, sunt convinsă că le veți iubi și voi.

Fursecuri de post cu gem de caise si rom

Sigur aveți vreun borcan de gem de caise prin cămară care abia așteaptă să fie folosit într-o rețetă ușoară și frumoasă, care să îndulcească toată familia. Desigur, aceste fursecuri pot fi făcute cu orice alt gem, condiția fiind să alegeți un gem-pastă , adică să nu aibă fructe întregi, cum e cel de vișine, de exemplu. 

La noi gemul de caise deține supremația pe rafturi, de aceea am apelat la el pentru această rețetă. În plus, mi-am imaginat că folosind acest gem voi obține o culoare frumoasă, portocalie a fursecurilor și o combinație de arome pe care mi-o doream lângă ceașca de cafea: caise & rom. 

Fursecuri de post cu gem de caise si rom

Mod de preparare fursecuri de post cu gem de caise și rom

Ca orice desert de post, și fursecurile cu gem de caise și rom se fac foarte simplu și nu cer decât câteva ingrediente de bază pe care sigur le aveți în casă. Dacă aveți rom adevărat ar fi foarte bine, dacă nu, puteți folosi și esență de rom.
De ceva vreme eu folosesc pentru prăjituri, creme, siropuri, etc. rom Stroh 40 (așa arată) .  Aroma lui nu se compară cu nici o esență pe care o găsiți la raftul din supermarket. Diferența e ca între vanilia naturală, cea din păstaia de vanilie și esența de vanilie din comerț.

Romul Stroh, la prima vedere pare scump, pentru că nu se găsește de cumpărat decât la sticle mari, de cel puțin 500 ml.  Fiind foarte concentrat, se folosește în cantități mici, iar sticla asta durează parcă la nesfârșit. Dacă socotim cât am da pe 500 ml de esență de rom sintetică, cumpărată la fiolă sau la sticluță de 10 ml, veți vedea că cea sintetică costă dublu decât romul adevărat pe care îl imită.

Desigur, nici eu nu am știut toate astea dintotdeauna, am folosit mulți ani esențele de rom la sticluțe sau fiole, dar odată ce afli diferența de aromă, de gust, de preț, nu mai e cale de întoarcere. 

Așa mi s-a întâmplat și cu esența de vanilie pe care mi-o fac acasă de ani de zile (vezi aici rețeta de extract de vanilie) și tot așa mi s-a întâmplat și cu batoanele de scorțișoară despre care v-am povestit la rețeta de trigoane cu dovleac. Nu am mai cumpărat niciodată scorțișoară măcinată după ce am aflat ce gust are cea adevărată 😉 

Fursecuri de post cu gem de caise si rom

Aici găsești mai multe rețete de deserturi de post. 

Hai că m-am întins cam mult la vorbă, mai bine să ne punem șorțurile și să trecem la treabă, nu-i așa?
Apropo, asta cu șorțurile la mine e mai mult o figură de stil, căci rar mi-l pun. Da-s curioasă: voi folosiți șorțuri când gătiți? 🙂

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Fursecuri de post cu gem de caise si rom

Fursecuri de post cu gem de caise și rom

Fursecuri de post cu gem de caise și rom fragede, aromate și delicioase aceste mici fursecuri, sunt convinsă că le veți iubi și voi.
5 from 12 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 10 minutes minutes
Timp total: 20 minutes minutes
Număr de porții: 30 fursecuri
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 250 g făină albă tip 000
  • 8 g praf de copt (de preferat cu șofran)
  • 50 g zahăr
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
  • 150 g gem de caise
  • 1 lingură rom
  • 40 ml ulei
  • un praf de sare

Instrucțiuni de preparare
 

  • Fursecurile se fac foarte repede, așa că aprindeți dintru început cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tava de la aragaz.
  • Într-un bol puneți ingredientele solide: făina, praful de copt, sarea, zahărul și coaja rasă de lămâie. Amestecați.
  • În alt bol amestecați cu telul ingredientele lichide: gemul, uleiul și romul.
  • Turnați lichidele în bolul cu făină și începeți să frământați până obtineți un aluat omogen, ca o plastilină, care nu se lipește de castron.
  • În funcție de consistența gemului vostru, mai lichid sau mai vârtos, e posibil să mai fie nevoie de încă puțină făină sau de 1 lingură de apă. Orientativ vă spun că gemul folosit de mine era ca o smântână, adică curgea din borcan.
  • Din aluat formați biluțe de mărimea unei nuci și le așezați în tavă. Aplatizați puțin biluțele folosind dinții unei furculițe.
  • Dați fursecurile la cuptor pentru 10 minute. Vor fi foarte moi când le scoateți din cuptor, dar dacă s-au rumenit deja pe partea care a fost în contact cu tava, înseamnă că sunt gata.
  • Lăsați fursecurile să se răcească în tavă sau transferați-le cu grijă pe un grătar.
Valori nutriționale
Fursecuri de post cu gem de caise și rom
Valori per porție
Calorii
60
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
1
g
2
%
Carbohidrați
 
11
g
4
%
Fibre
 
0.2
g
1
%
Zahăr
 
4
g
4
%
Proteine
 
1
g
2
%
Vitamina A
 
10
IU
0
%
Calciu
 
2
mg
0
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Fursecuri de post cu gem de caise si rom

Sper că v-a plăcut rețeta de azi și că o veți încerca cât de curând. Vă aștept cu impresii. Spor la meșterit fursecuri! 🙂

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felie de plăcintă însiropată cu nucă pe farfurie albă
    Plăcintă însiropată cu nucă - rețetă de post simplă și delicioasă
  • prajitura de post în doua culori cu crema de gris cu lapte si fructe de padure
    Prăjitură de post în două culori cu crema de griș cu lapte și fructe
  • Prajitura de post cu dovleac asezata pe platou
    Prăjitură de post cu dovleac - rețeta ușoară cu aluat turnat
  • Rulouri cu scortisoara la airfryer
    Rulouri cu scorțișoară la airfryer. Rețeta cu foietaj, gata în 10 minute!
2586 shares

Comentarii

  1. Liliana a zis

    aprilie 07, 2021 at 8:18 pm

    5 stars
    Foarte bune fursecurile. Ar merge și cu nuca măcinată. Mulțumesc de idee!!!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      aprilie 08, 2021 at 7:29 am

      Mă bucur că v-au plăcut. Așa este, ar merge de minune și cu nucă 🙂

      Răspunde
  2. Claudia a zis

    aprilie 06, 2020 at 5:37 pm

    Foarte bună rețeta!! Mulțumim mult! Fetița mea le-a făcut singură.😋☺️ Numai bine!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      aprilie 06, 2020 at 5:40 pm

      Mă bucur mult că v-a plăcut! Mai ales fetiței! <3

      Răspunde
5 from 12 votes (11 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x