Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Supe

Supă de vită cu roșii și turnăței

Publicat la 4 ianuarie 2019 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

551 shares
Mergi la rețetă

Supă de vită cu roșii și turnăței. Supă din oase de vită. Supă clară de vită. Cum se face supa din oase de vită. Cum se fac turnățeii pentru supe și ciorbe. Cum se face stock-ul de vită. Cum se păstrează stock-ul de vită la congelator sau frigider.

După toate mâncărurile grele de la sărbători, simțim nevoia unora mai ușoare. O supă de vită cu roșii puse la borcan de astă vară și îmbogățită cu turnăței pufoși a mers de minune la noi. Cred că va merge și la voi, dacă o încercați 😉

Supa de vita cu rosii si turnatei

Supa mea de azi a pornit de la un stock de vită. Am cumpărat câteva oase de vită la un preț absolut ridicol, ceva gen 3-4 Ron/kg. Le-am fiert la foc mic de tot timp de câteva ore bune. O parte din supa foarte concentrată pe care am obținut-o am folosit-o la rețeta de astăzi, iar restul am împărțit-o în 3 pungi pe care le-am băgat la congelator pentru alte zile în care voi avea nevoie de ele. Cândva puneam supa concentrată în caserole de plastic, dar am observat că pungile sunt mai ușor de strecurat în congelator, mai ales când acesta este deja plin cu cârnații de la Crăciun 😉

Am scris mai multe despre cum se face supa din oase de vită (stock de vită), cum se aleg oasele, cât se fierb, cum se păstrează, etc. la rețeta de supă din oase de vită cu tăieței. Găsiți acolo toate informațiile necesare despre acest subiect.

Supa de vita cu rosii si turnatei
Așa arătau pungile mele cu stock de vită înainte să intre la congelator. Supa este degresată, limpede, concentrată și va fi o bază minunată pentru alte supe, sosuri, mâncăruri cu orez, tocănițe, etc.

Despre turnăței, adică tăieței rapizi turnați cu punga sau cu lingura, ce să spun...îi iubesc! Sunt atât de ușor de făcut și atât de pufoși după ce fierb câteva minute în supa fierbinte! Nu trebuie decât să amesteci un ou sau două cu puțină făină și un praf de sare și să îi torni - că doar de aceea se numesc "turnăței" - în oală. Dau un gust minunat oricărei supe sau ciorbe. Cel mai des îi pun în supele de legume. Vezi aici rețeta de supă de legume cu turnăței.

Supa de vita cu rosii si turnatei

De Crăciun, am primit de la Solaris Plant un pachet cu câteva dintre produsele lor. Printre ele, și un amestec de legume deshidratate, 100% natural. Nu conține decât legume: morcov, țelină, păstârnac, roșii, ceapă, ardei, cartofi, pătrunjel. Atât! Nici măcar sare nu conține!

Se găsește în magazine ambalat și la punguțe, dar așa, în recipientul ăsta cilindric e foarte ușor de depozitat în dulap și foarte comod de dozat.

Eu îl tot folosesc de când l-am primit și e foarte bun, mai ales acum, iarna, când nu avem abundența de legume proaspete din alte anotimpuri. Este o bază excelentă pentru ciorbe, sosuri, paste, orez, de fapt pentru orice mâncare. L-am folosit și la supa de azi, vi-l recomand și vouă din toată inima.

Supa de vita cu rosii si turnatei

Mod de preparare supă de vită cu roșii și turnăței

Supa de vita cu rosii si turnatei

Vă puteţi juca cu forma şi consistenţa turnăţeilor după cum vă place. Nu vă faceţi probleme dacă la început par prea lungi! Se vor rupe după fiert, când amestecaţi puţin în oală.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Supa de vita cu rosii si turnatei

Supă de vită cu roșii și turnăței

5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 45 minutes minutes
Număr de porții: 6 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 1 litru stock de vită concentrat (sau câteva oase pe care le fierbeți în aprox. 2 litri de apă)
  • 600 ml apă
  • 2 morovi
  • 1 ceapă
  • 2 felii de țelină
  • 1 ardei gras
  • 400 ml roșii din conservă (sau suc de roșii cu pulpă)
  • 2 linguri amestec de legume deshidratate (de la Solaris)
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel proaspăt

pentru turnăței

  • 2 ouă
  • 3 linguri de făină
  • un praf de sare

Instrucțiuni de preparare
 

  • Curățați și spălați legumele.
  • Tăiați morcovul rondele, iar țelina cuburi. Ceapa și ardeiul gras le lăsați întregi.
  • Puneți legumele la fiert în supa de vită. Când sunt fierte, scoateți ceapa și ardeiul gras din supă.
  • Potriviți gustul de sare și piper, adăugați roșiile (sau sucul de roșii), amestecul de legume deshidratate și lăsați supa să mai dea câteva clocote.
  • Bateți cele două ouă cu un praf de sare, adăugați făina și omogenizați.
  • Reduceți focul și turnați amestecul cu o lingură în supa fierbinte.
  • Lăsați supa să mai fiarbă la foc mic încă 8-10 minute, apoi stingeți focul și puneți pătrunjelul tocat mărunt.
  • Ideal ar fi ca supa să se odihnească vreo 10 minute cu capacul pus, pentru ca aroma pătrunjelului să se răspândească în tot lichidul, dar dacă vă grăbiți, o puteți servi imediat.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Supa de vita cu rosii si turnatei

Sper să încercați curând rețeta mea de supă de vită cu roșii și turnăței. Vă aștept cu impresii despre cum a fost primită de familiile voastre. Eu una, sunt convinsă că o să vă placă! Poftă bună! 🙂

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • 3 supe reci de vara- tarator, gazpacho, avocado
    BlendyGo 3 - ideal pentru supe reci de vară - 3 rețete gata în câteva minute!
  • taietei rapizi turnati cu punga
    Tăieței rapizi turnați cu punga - rețeta gata în 5 minute!
  • supa crema de telina
    Supă cremă de țelină - rețeta ieftină, de post
  • supa de dovlecei a la grec
    Supă de dovlecei a la grec - rețeta cu smântână și usturoi
551 shares
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.