Paste cu creveți congelați și roșii cherry, o rețetă simplă, rapidă și la îndemâna oricui. O mâncare gustoasă și sățioasă pentru prânz sau cină.
Ce ne salvează pe noi mereu când ne părăsește inspirația și nu mai știm ce să gătim? Exact! Pastele! 🙂 Dacă mai obișnuim să ținem și o pungă cu creveți congelați ascunsă prin congelator, e și mai bine, suntem salvați!
Ambele, atât pastele cât și creveții se gătesc ușor și rapid, iar împreună fac o combinați extraordinar de gustoasă. Nu am dat niciodată greș când am servit o porție de paste cu creveți celor din familie sau musafirilor. E o mâncare de nerefuzat!
Rețeta de azi e la fel de simplă și de gustoasă ca și cea de spaghete cu creveți, sos de roșii și usturoi (click aici). Se face rapid, e sățioasă și perfectă pentru a-i aduna pe cei dragi în jurul mesei la prânz sau la cină.
Dacă vă plac creveții atât de mult pe cât îmi plac mie, vă mai recomand rețeta de pilaf de creveți cu șofran și vin alb (click aici), e absolut minunată! Orezul este cremos și plin de arome, o să vă placă! Și cred eu că la fel de mult o să vă placă și supa cremă de creveți, numai să o încercați, și-apoi mai stăm de vorbă! 😉
Mod de preparare paste cu creveți congelați și roșii cherry
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 200 g paste (eu am folosit penne)
- 400 g creveți congelați (sau proaspeți)
- 10-12 roșii cherry
- 50 ml ulei de măsline
- 50 g unt
- 3 căței de usturoi
- 2 lingurițe rase de busuioc uscat
- sare și piper după gust
- pătrunjel proaspăt pentru servit
Instrucțiuni de preparare
- Daca folosiţi creveti congelaţi, aceștia sunt de obicei decorticați. Totuși, ar trebui să îi lăsaţi în prealabil să se dezgheţe și să le îndepărtați codițele. Dacă aveţi creveţi proaspeţi, va trebui să îi spălaţi şi să îi decorticaţi.
- Puneţi apa pentru paste la fiert cu un pic de sare. Când apa dă în clocot adăugaţi spaghetele şi le fierbeţi conform instrucţiunilor de pe pachet.
- Între timp puneţi într-o tigaie adâncă untul, uleiul şi usturoiul trecut prin presă. Căliţi usturoiul doar 1 minut, cât să îşi dezvolte aroma, apoi puneţi şi creveţii în tigaie.
- Lăsaţi creveţii să se gătească 2-3 minute, nu mai mult, apoi adăugaţi roșiile cherry tăiate jumătăți și busuiocul uscat.
- Și creveții și roșiile vor lăsa ceva lichid în tigaie. Dacă credeți că e necesar mai mult lichid, puteți adăuga câteva linguri din apa în care fierb pastele. Conține amidon și va ajuta la consistența sosului.
- Potriviţi gustul de sare şi piper, amestecaţi şi lăsaţi să mai fiarba 1-2 minute, apoi stingeţi focul.
- Între timp au fiert şi pastele, le scurgeţi şi le puneţi în tigaie peste creveţii cu roșii cherry.
- Amestecaţi şi serviţi imediat, cu pătrunjel verde tocat fin.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Mihai Costas a zis
Super reteta
Iuliana Sbîrnea a zis
Mulțumesc! Mă bucur foarte mult că v-a plăcut!