Încă o supă cremă adăugată la colecție? Da, încă una! Pentru că supele cremoase și concentrate sunt preferatele mele, iar cea de azi este deosebită, veți vedea! De fapt aș zice că dacă vă place hummusul, atunci cu siguranță veți iubi foarte tare și această rețetă de supă cremă de năut 😉
Supa de azi este hrănitoare, mătăsoasă, puțin picantă, are o aromă subtilă de afumătură dată de paprika afumată pe care am folosit-o, dar mai ales este garnisită cu fâșii minunate de șunculiță crocantă.
Pentru aceste fâșii am călit în tigaie felii de șuncă din piept de pui de la Sissi, foarte fină și cu puține grăsimi. Șunca Sissi are doar 1,5% grăsimi, așa că per total supa mea rămâne una suficient de dietetică încât să nu ne facem probleme dacă o servim alături de câteva crutoane aromate din pâine.
Pentru supa de azi eu am scutit timp și energie prețioasă și am folosit, așa cum fac de obicei, năut gata fiert, din conservă. Dacă nu vă surâde această variantă, puteți fierbe chiar voi năutul, după ce îl lăsați mai întâi să se hidrateze cel puțin 12 ore.
Deși despre năut nu se poate spune că are o culoare prea vie și frumoasă, totuși supa mea a căpătat un galben foarte plăcut pentru că am pus la fiert un morcov mare și un vârf de linguriță de boia afumată (paprika).
Rețeta e la fel de ușor de făcut ca orice altă supă cremă, așa că să trecem la treabă! Sper să vă placă și vouă supa cremă de năut cu șunculiță crocantă. Vă aștept cu impresii! 🙂
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 1 conservă de năut (400 grame)
- 1 morcov mare
- 2 felii de țelină
- 1 ceapă albă
- 2 căței de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
- suc proaspăt de lămâie, după gust
- sare, piper și paprika afumată, după gust
pentru servit
- 50 g șuncă de pui de la Sissi
- crutoane aromate din pâine
- pătrunjel
- paprika iute afumată (sau dulce)
- opțional - semințe de chimen
Instrucțiuni de preparare
- Curățați legumele și tăiați-le în bucăți potrivite, apoi puneți-le la fiert în aproximativ 1,5 litri de apă cu puțină sare.
- Cât timp fierb legumele, tăiați șunca de pui fâșii subțiri și puneți-o într-o tigaie în care ați pus în prealabil câteva picături de ulei. Lăsați șunca să se prăjească foarte bine, amestecând continuu până o vedeți rumenită pe toate părțile și a devenit crocantă.
- Când toate legumele sunt fierte, adăugați năutul scurs de lichidul din conservă și lăsați supa să mai dea câteva clocote.
- Puneți legumele și boabele de năut în blender, iar supa în care au fiert o păstrați deoparte.
- Pasați legumele până devin o cremă fină și omogenă.
- Puneți sare și piper după gust și subțiați crema de legume cât de mult vă place, adăugând puțin câte puțin din supa în care au fiert legumele, până ajungeți la consistența dorită.
- Adăugați ulei de măsline și suc de lămâie cât de mult vă place și omogenizați.
- Serviți supa cremă de năut caldă sau rece, presărată cu paprika, semințe de chimen și pătrunjel proaspăt tocat, adăugând generos fâșii de șunculiță crocantă și crutoane aromate făcute din pâine (rețeta aici)
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
În clipul de mai jos puteți vedea cum fac eu crutoanele aromate din pâine, ce condimente folosesc și cât le țin la cuptor. Click pe fotografie pentru rețetă!
Iar dacă încă nu te-ai abonat la canalul de YouTube, o poți face chiar acum pentru că săptămânal apar acolo rețete noi explicate pas cu pas. Click aici pentru abonare!
Lasă un comentariu