• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Gustări

Chifteluțe din cartofi și orez făcute la cuptor

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 15 feb. 2025 · Publicată: 5 apr. 2019 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 4 comentarii
5908 shares
Mergi la rețetă

V-am mai adus o rețetă simplă și bună de chifteluțe de post! Chifteluțe din cartofi și orez, făcute la cuptor ca să fie mai fără grăsimi și carevasăzică un pic mai dietetice.

Chiftelute din cartofi si orez facute la cuptor

Rețeta asta o știu de la niște măicuțe. Era acum vreo 8-9 ani, când, aflați în vacanță, ne-am nimerit la ora mesei la o mănăstire din Maramureș. Așa cum se obișnuiește, măicuțele ne-au poftit și pe noi la masă. Cred că era zi de post, căci printre alte bunătăți vegetale, am primit și aceste chifteluțe din cartofi .

M-am cam sfiit să le cer rețeta exactă, dar oricum, am reținut că sunt făcute din cartofi fierți și orez fiert și nu mi-a fost greu să le fac și eu acasă.

Cele mâncate de noi la mănăstire erau prăjite în ulei, dar măicuțele ne-au spus că dacă au vreun praznic sau așteaptă musafiri mai numeroși le fac la cuptor, pentru că le e mai ușor.

Chiftelute din cartofi si orez facute la cuptor

Este rețeta ideală dacă v-au rămas, cumva vreo 3-4 linguri de scordolea (rețeta aici) sau de piure de cartofi pe care nu-l mai mănâncă nimeni, sau dacă tot fierbeți cartofi pentru vreo salată, puteți pune 2-3 în plus și pentru chifteluțele astea.

Se fac ușor și nu au nevoie de nici un "liant", le este suficient cartoful fiert și orezul de asemenea fiert și el. Sunt moi, aurii, gustoase, aromate.

Sunt foarte bune și când sunt calde, dar nouă ne plac mai mult după ce se răcesc. Le mâncăm la prânz sau cină alături de o salată sau la micul dejun cu câteva măsline sau roșii cherry.

Chiftelute din cartofi si orez facute la cuptor

Mod de preparare chifteluțe din cartofi și orez făcute la cuptor

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Chiftelute din cartofi si orez facute la cuptor

Chifteluțe din cartofi și orez făcute la cuptor

5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 1 hour hour
Timp total: 1 hour hour 10 minutes minutes
Număr de porții: 16 chifteluțe
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 2 cartofi albi
  • 50 g orez alb cu bob rotund
  • 1 ceapă albă
  • 2 căței de usturoi
  • 30 ml ulei
  • 1 linguriță rasă boia de ardei
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel proaspăt
  • 1 lingură de făină albă, doar la nevoie

Instrucțiuni de preparare
 

  • Fierbeți cartofii în coajă, lăsați-i să se răcească, apoi curățați-i și pasați-i cu o furculiță.
  • Fierbeți orezul în 150 ml de apă cu un praf de sare, ca pentru pilaf. Lăsați-l să se răcească.
  • Tocați ceapa mărunt și căliți-o în ulei până devine translucidă. 
  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tava de la aragaz.
  • Amestecați cartofii cu ceapa călită, orezul, usturoiul trecut prin presă, sare, piper, boia și pătrunjel tocat fin. 
  • Cu palmele ușor umezite, formați chifteluțe pe care le așezați în tavă. Dacă cumva compoziția vi se pare prea moale, adăugați o lingură de făină și amestecați.
  • Dați tava la cuptor pentru 25 de minute, apoi întoarceți chifteluțele să se rumenească și pe partea cealaltă. Vor fi foarte fragede și moi, ajutați-vă de o lingură ca să le puteți întoarce mai ușor.
  • Lăsați chifteluțele încă 15 minute la cuptor (sau până când sunt rumenite frumos), apoi le scoateți cu grijă pe un platou și le lăsați să se răcească sau le serviți imediat.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Chiftelute din cartofi si orez facute la cuptor

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval, tăiat felii pe platou, rețetă sărată de la Bucate Aromate
    Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval - rețeta ideală pentru sărbători
  • Plăcinte sărate cu foi subțiri și umplutură cremoasă de pui și ciuperci, presărate cu semințe negre
    Plăcinte cu pui, ciuperci și cașcaval – cu foi de plăcintă cumpărate
  • Rețetă de covridog – gustare cu crenvurști în aluat rumen și fraged, presărați cu semințe, ideali pentru pachet
    Covridog – rețetă de crenvuști în aluat de casă
  • Plăcinte turcești cu unt la tigaie, fără drojdie – rețetă simplă și fragedă
    Plăcinte turcești la tigaie - rețeta de lipii cu unt care se desfac în fâșii
5908 shares

Comentarii

  1. Mihaela Newton a zis

    iunie 11, 2022 at 4:00 pm

    Excelenta idee! Am urmat reteta intocmai si a fost un succes deplin. Nici nu prea ai cum sa dai gres. Doua ingrediente banale: cartof si orez (cine s-ar fi gandit?) se pot combina in mod alchemic. Va multumesc!

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      iunie 12, 2022 at 7:46 am

      Tare mult mă bucur că v-au plăcut! 🙂

      Răspunde
  2. Toma Tanțica a zis

    aprilie 08, 2019 at 8:28 am

    Multumesc chiar o voi incerca sper sa fie pe placul sotului

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      aprilie 08, 2019 at 10:24 am

      Sper si eu! Pofta buna! 🙂

      Răspunde
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă
  • Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval, tăiat felii pe platou, rețetă sărată de la Bucate Aromate
    Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval - rețeta ideală pentru sărbători
  • Amandine cu ciocolată decorate cu ganache și bilă de ciocolată, glazurate simplu, fără fondant, pe tavă albă
    Amandine cu ciocolată – rețetă ușoară de casă, cu ganache și glazură simplă (fără fondant)
  • Sarmale de post cu păsat servite calde, cu mămăligă și ardei
    Sarmale de post cu păsat (crupe de porumb) în oală de lut – rețetă pas cu pas

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.