Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu carne

Pulpă de ied la cuptor cu legume

Publicat la 18 aprilie 2019 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

302 shares
Mergi la rețetă

Pulpă de ied la cuptor cu legume, o rețetă savuroasă și ușor de făcut, perfectă pentru masa de Paște sau pentru orice altă sărbătoare în familie.

Pentru că se apropie Paștele, și pentru că unii dintre noi preferă pentru masa de sărbătoare carnea de ied în locul celei de miel, m-am gândit să vă arăt două rețete absolut savuroase.

Pulpa de ied la cuptor

Prima rețetă, cea de astăzi, este cea mai simplă și mai ușor de făcut friptură de ied care poate exista. Carnea stă la marinat câteva ore, apoi merge la cuptor împreună cu legumele.

În acest fel, avem gata și friptura, dar și garnitura, ambele odată. Stăm mai puțin în bucătărie și mai fără grijă. Friptura la cuptor nu ne solicită prea mult, așa că avem timp pentru celelalte milioane de treburi pe care le avem de obicei de terminat înaintea marilor sărbători 😉

Ca să grăbesc procesul de marinare a cărnii, eu am folosit aparatul de vidat (am acest model de la Gorenje ). Aparatul de vidat e foarte util la casa omului, nu doar pentru marinarea cărnurilor, ci și pentru păstrarea legumelor, fructelor, brânzeturilor, etc. Eu îl folosesc cel mai mult pentru a vida alimente (chifteluțe, sarmale, cârnați ) atunci când îi trimit pachete fiului meu. Știu că ajung în siguranță, nu miroase nimic, nu se sparg pungile, e metoda perfectă.

Pulpa de ied la cuptor

Dar revenind la friptura noastră de azi....pentru că aparatul de vidat extrage aerul din pungă, porii cărnii se deschid, iar aromele din marinadă pătrund mai repede și mai profund în fibrele cărnii. Astfel procesul de marinare este mai rapid. Două sau trei ore sunt suficiente, față de 8-12 ore prin metoda clasică

Dacă nu aveți un aparat de vidat, nu este nici o problemă, rețeta se poate face exact la fel, doar că va trebui să lăsați mai mult timp carnea la marinat, de exemplu de seara până dimineața sau invers.

După ce am marinat carnea, am pus-o în tavă peste legumele deja pregătite. Am acoperit-o cu o folie de aluminiu și am dat-o la cuptor pentru 2 ore, apoi încă 30 de minute am lăsat-o la cuptor descoperită, ca să se rumenească deasupra.

Pulpa de ied la cuptor

Asta e tot! Un fel principal gătit simplu, rapid, dar nu vă spun ce de arome! Carnea de ied gătită în acest fel la cuptor a fost extraordinar de fragedă și de aromată, se topea în gură! Legumele au fost și ele bine pătrunse, rumenite, minunate!

Nu mai aveți nevoie lângă o asemenea friptură de ied la cuptor, decât de o salată cu multă ceapă verde și ridichi și de un pahar cu vin roșu 🙂

Dacă totuși preferați carnea de miel pentru masa de Paște, o puteți pregăti după exact aceeași rețetă sau vă las pentru inspirație alte câteva idei de rețete cu carne de miel (click aici).

Vă las mai jos alte două rețete cu carne de ied, poate veți dori să vă inspirați sau să le încercați. Click pe fotografii pentru a ajunge la rețete:

Friptura de ied cu multa ceapa si rosii la cuptor
Friptură de ied cu multa ceapa și roșii la cuptor
Friptură de ied marinată
Friptură de ied marinată

Mod de preparare pulpă de ied la cuptor cu legume

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Pulpa de ied la cuptor

Pulpă de ied la cuptor cu legume

5 from 5 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 2 hours hours
Timp total: 2 hours hours 15 minutes minutes
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 1.5 kg carne de ied (pulpă)
  • 4 cartofi
  • 4 morcovi
  • 2 ardei gras
  • 6 căței de usturoi
  • 50 ml de ulei
  • sare, piper, semințe de chimen, cimbru, rozmarin-după gust

pentru marinadă

  • 150 ml vin alb
  • 50 ml ulei
  • 4 căței de usturoi
  • 2 linguri de muștar
  • 1 linguriță boia de ardei
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • rozmarin proaspăt
  • 1 linguriță semințe de chimen
  • sare și piper după gust

Instrucțiuni de preparare
 

  • Puneți la un loc într-un vas toate ingredientele pentru marinadă (cu usturoiul trecut prin presă) și amestecați să se omogenizeze și să se întrepătrundă aromele. 
  • Dacă folosiți un aparat de vidat, puneți carnea în punga, turnați marinada, frecați puțin să se distribuie pe toată suprafața cărnii, apoi vidați și sigilați punga. Lăsați carnea la marinat într-un loc răcoros, dar nu la frigider, timp de 3 ore.
  • Dacă nu folosiți un aparat de vidat, puteți folosi o punga cu zip în care să păstrați carnea sau o cutie de plastic cu capac. Lăsați carnea la marinat cel puțin 8 ore, într-un loc răcoros. Dacă o păstrați la frigider, va trebui să lăsați carnea 1-2 ore pe blatul din bucătărie pentru a ajunge la temperatura camerei. Nu băgați carnea rece direct la cuptor!
  • Aprindeți cuptorul la 170 de grade și puneți hârtie de copt într-o tavă potrivită ca mărime. Asta doar pentru a avea mai puțin de frecat ulterior, când va trebui să spălați vasele.
  • Prelingeți un fir de ulei peste legumele curățate și tăiate bucăți mari, apoi le condimentați cu ingredientele din listă sau cu cele care vă plac vouă.
  • Puneți pulpa de ied peste legumele din tavă și turnați peste ea restul de marinadă care a rămas în pungă sau în vas. 
  • Acoperiți cu o folie de aluminiu și dați tava la cuptor pentru 2 ore. Îndepărtați folia, măriți temperatura cuptorului la 200 de grade și mai lăsați friptura la cuptor încă 20-30 de minute ca să se rumenească deasupra.
  • Serviți friptura de ied caldă, alături de o salată de primăvară cu multă ceapă verde și ridichi.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Pulpa de ied la cuptor

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • osso bucco fraged cu mamaliguta si sos cu multe legume presarat cu gremolata
    Cum să faci Osso Buco cu gremolata – rețeta clasică italiană (video)
  • ceafa de porc cu cartofi prajiti la air fryer
    Cum faci ceafă de porc fragedă și cartofi crocanți la air fryer, în același timp!
  • Taci și Înghite – Rețeta Tradițională de Mămăligă în Straturi cu Brânză și Afumătură
  • o felie de lasagna bolognese servita pe farfurie alba
    Lasagna bolognese cu carne tocată și Bechamel – rețeta italiană clasică
302 shares
5 from 5 votes (5 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x