Am descoperit zilele trecute în congelator o ultimă pungă cu carne de ied rămasă de astă primăvară. Am mai împrimăvărat-o și eu cu multă ceapă roșie, ardei gras și cuburi de roșii proaspete, am aromatizat-o cu rozmarin și am îmbătat-o cu vin alb. Am obținut o nebunie de arome și o carne fragedă și nemaipomenit de gustoasă.

Noi n-am mai avut nevoie de garnitură lângă friptura de ied. Doar am desfăcut un borcan de gogoșari în oțet să vedem cum e producția de anul asta și gata. Voi puteți pune alături o garnitură de cartofi sau orez, după cum vă place.
Mod de preparare friptură de ied cu multă ceapă și roșii la cuptor
Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Friptură de ied cu multă ceapă și roșii la cuptor
Tipărește Salvează pe PinterestIngrediente
- aprox. 600 g carne de ied (eu am avut și o bucată de ficat)
- 3 cepe roșii mari
- 5-6 căței de usturoi
- 1 ardei gras
- 3 roșii mari
- 200 ml de vin alb
- 20 ml de ulei
- sare și piper după gust
- rozmarin (sau cimbru, dafin)
Instrucțiuni de preparare
- Aprindeți cuptorul la 180 de grade și ungeți cu ulei tava în care veți face friptura.
- Tăiați toate legumele cuburi potrivite și puneți-le în tavă. Dați drumul acolo și cățeilor de usturoi.
- Presarăți un pic de sare și piper, apoi turnați vinul și presarăți rozmarin, cimbru sau frunze de dafin.
- Carnea o condimentați cu sare, piper și cimbru după gust și o așezați în tavă peste legume. Dacă aveți și voi o bucată de ficat, nu o condimentați de la început, căci se întărește. Își va lua ea puțină sare din sos și mai adăugați la servire.
- Acoperiți tava cu un capac sau cu o folie de aluminiu și dați-o la cuptor pentru aproximativ o oră.
- După o oră, verificați dacă nu a scăzut sosul prea mult și mai adăugați puțină apă dacă e cazul.
- Stropiți carnea cu sosul din tavă și mai lăsați-o la cuptor, neacoperită până când furculița pătrunde ușor în ea și e frumos rumenită.
- Serviți friptura de ied caldă, cu orice garnitură vă place: cartofi, orez, salată verde sau de murături.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Lasă un comentariu