Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete de post

Cartofi noi la cuptor cu pesmet și usturoi

Publicat la 25 mai 2019 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

1061 shares
Mergi la rețetă

Cartofi noi la cuptor cu pesmet și usturoi. O rețetă de post, sau o garnitură excelentă, acești cartofi noi făcuți la cuptor sunt aurii, crocanți și aromați, mult mai sănătoși decât cartofii prăjiți.

Cartofi noi la cuptor cu pesmet și usturoi

Bucurie mare: a venit primăvara, au apărut cartofii noi! 🙂 Nu știu pe nimeni care să nu-i iubească. Sunt delicioși, moi, fragezi și se pot găti atât de ușor și în atât de multe feluri.

Ne plac mult cartofii prăjiți la ceaun, serviți cu usturoi și mărar. Ce aurii și ce buni sunt! Aici găsiți rețeta cartofilor noi la ceaun cu usturoi și mărar .

Dar de obicei, prefer să fac cartofii la cuptor din mai multe motive: la copt folosesc mult mai puțin ulei decât la prăjit, deci cartofii gătiți astfel vor fi mai dietetici și mai sănătoși. În al doilea rând, nu miroase în toată casa a ulei încins și a prăjeală. Și în al treilea rând, cât timp se gătesc cartofii, pot face multe alte lucruri, nu trebuie să stau lângă ei să îi supraveghez. Suficiente avantaje, nu-i așa? 🙂

O rețetă asemănătoare cu cea pe care v-o propun astăzi este cea de cartofi noi la cuptor cu sos de iaurt. Simplu și gustos!

Dar cartofii noi se pot găti și cu sos, dacă doriți. Eu îi fac uneori cu sos de roșii și îi mâncăm fie cu salată, fie cu ultimele murături, dacă cumva au mai rămas 😉

Vă las aici rețeta de cartofi noi la cuptor cu sos de roșii și cimbru, sper să o încercați. Sunt convinsă că o să vă placă. Cartofii sunt foarte aromați și atât de moi că se topesc în gură. O minune!

Rețeta de astăzi nu e cu mult deosebită de celelalte rețete de cartofi noi la cuptor, dar cartofii tăvăliți prin pesmet, capătă un plus de textură. Sunt mai rumeni, crocanți la exterior și moi, aproape cremoși la interior. În plus, pesmetul care îi îmbracă reține minunat aromele de usturoi, paprika și rozmarin.

Cartofi noi la cuptor cu pesmet și usturoi

Mod de preparare cartofi noi la cuptor cu pesmet și usturoi

Modul de preparare e la fel de ușor ca la orice rețetă de acest fel. Eu am avut cartofi tare inegali. Unii erau cât un ou de porumbel, alții cât aproape cât pumnul. Astfel că a trebuit să îi tai ca să egalizez dimensiunile și să aibă toți același timp de gătire.

I-am aromatizat cu sare grunjoasă, usturoi și rozamarin, apoi am turnat peste ei pesmetul amestecat cu boia de ardei (paprika).

Eu mi-am făcut într-un borcănel un amestec de boia iute, dulce și afumată, în proporțiile care ne plac nouă, dar voi puteți folosi de care aveți sau de care vă place mai mult.

Am pus cartofii în tava cuptorului, cât mai răsfirați. Când fac cartofi la cuptor nu pun hârtie de copt. Am constatat că se fac mai bine, se rumenesc mai frumos și devin mai crocanți în contact cu tabla încinsă. Hârtia de copt reține umezeala. Prefer să muncesc puțin să curăț tava, dar să am cartofi buni și cu exterior crocant 🙂

  • Cartofi noi la cuptor cu pesmet și usturoi
  • Cartofi noi la cuptor cu pesmet și usturoi
  • Cartofi noi la cuptor cu pesmet și usturoi

Cartofii noi la cuptor sunt minunați alături de o salată de primăvară sau lângă un sos de iaurt gras, aromatizat cu puțin usturoi și mărar proaspăt.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Cartofi noi la cuptor cu pesmet și usturoi

Cartofi noi la cuptor cu pesmet și usturoi

5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 50 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour
Număr de porții: 4 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 1 kg cartofi noi
  • 2 linguri de ulei
  • sare grunjoasă după gust
  • 3 linguri pesmet
  • ½ linguriță boia de ardei (iute, dulce sau afumată)
  • 4-5 căței de usturoi
  • rozmarin proaspăt sau uscat

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindeți cuptorul la 200 de grade și pregățiți o tavă întinsă (tava mare a cuptorului e perfectă). Puteți pune hârtie de copt în tavă. Eu prefer să nu pun atunci când fac cartofi la cuptor, pentru că în contact cu metalul fierbinte, se rumenesc mai bine și devin mai crocanți.
  • Spălați bine cartofii. Nu este nevoie să le îndepărtați coaja fină. Se va găti în cuptor. Dacă aveți cartofi de mărimi diferite, e bine să îi tăiați pe cei mari în jumătăți sau sferturi. Dacă au dimensiuni apropiate, se vor găti toți în același timp.
  • Turnați uleiul peste cartofi, presărați sare și câteva ace de rozmarin, precum și usturoiul trecut prin presă. Amestecați bine să ajungă sarea și usturoiul peste tot.
  • Amestecați pesmetul cu boiaua de ardei și turnați-l peste cartofi. Amestecați să se îmbrace toți cartofii în pesmet.
  • Puneți cartofii în tavă și dați tava la cuptor pentru 45-50 de minute, după cât de rumeniți îi doriți. La jumătatea timpului (deci cam după 25 de minute) întoarceți cartofii cu o spatulă pentru a se rumeni pe toate părțile.
  • Serviți cartofii la cuptor cu pesmet și usturoi cât sunt calzi, alături de o salată sau cu un sos de iaurt gras, cu usturoi și mărar.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Cartofi noi la cuptor cu pesmet și usturoi

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Borcan si lingura cu unt de arahide facut in casa
    Cum să faci unt de arahide acasă - rețeta rapidă, sănătoasă și ieftină
  • Mâncare de post cu prune și orez pe farfurie cu șervet
    Mâncare de orez cu prune uscate - rețetă tradițională de post
  • taietei cu varza in cratita
    Tăieței cu varză dulce de post – Rețetă ardelenească tradițională, fără carne
  • hummus cu dovlecei si nuci
    Hummus cremos cu dovlecei și nuci - Rețetă rapidă și sănătoasă
1061 shares
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x