Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete de post

Cartofi noi la ceaun cu usturoi şi mărar

174 shares
Mergi la rețetă

Cât am aşteptat să apară cartofii noi, ăştia micuţi cât nucile, care se pot prăji întregi! La prăjit devin aurii, cu exterior crocant, dar moi şi cremoşi la interior. Aromatizaţi cu puţin usturoi tocat şi mărar proaspăt, sunt o minune! Nu mai trebuie lângă ei decât o salată de roşii cu castraveţi şi ceapă verde. Ce ziceţi, nu-i aşa că v-am făcut poftă? Nu ştiu pe nimeni care să reziste unui asemenea meniu 🙂

Cartofi noi la ceaun cu mărar şi usturoi

Cum se fac cartofii noi la ceaun cu usturoi şi mărar

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Cartofi noi la ceaun cu mărar şi usturoi

Cartofi noi la ceaun cu usturoi şi mărar

5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 15 minutes minutes
Timp total: 25 minutes minutes
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 1 kg de cartofi noi
  • aprox. 400 ml de ulei pentru prăjit
  • 2-3 căţei de usturoi
  • mărar proaspăt
  • sare după gust

Instrucțiuni de preparare
 

  • Spălaţi foarte bine cartofii de praf şi pământ, fără să îi curăţaţi de coajă.
  • Uscaţi cartofii cu un prosop.
  • Puneţi uleiul la încins într-un ceaun, apoi puneţi cartofii. Amestecaţi ca să fie toţi cuprinşi de ulei.
  • Când cartofii devin aurii şi intră uşor furculiţa în ei, înseamnă că sunt gata.
  • Scoateţi cartofii într-un castron incăpător, presăraţi-i cu usturoi şi mărar tocate foarte mărunt şi lăsaţi-i câteva minute să se răcorească şi să se aromatizeze.
  • Serviţi cartofii cât sunt calzi, cu o salată alături. Reci nu mai sunt la fel de buni.

Bine de știut:

Căutaţi cartofi noi, proaspeţi, sănătoşi, fără pete sau urme de lovituri. Încercaţi pe cât posibil să îi alegeţi cam de aceeaşi dimensiune pentru a avea acelaşi timp de prăjire. Eu am avut şi câţiva mai mari, pe care i-am tăiat în jumătăţi.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Eu prefer să presar cartofii prăjiţi cu usturoi tocat fin şi să îi las să capete o aromă ceva mai subtilă. Dar dacă vă place usturoiul şi nu vă face rău, puteţi face chiar un mujdei cu care să-i stropiţi din belşug. Sau poate preferați un hrean în oțet la borcan.. Vor fi şi mai buni!

Dacă nu vreţi să prăjiţi cartofii, din cauză de fum, miros sau număr de calorii, vă recomand o altă reţetă delicioasă: cartofi noi la cuptor cu sos de roşii şi cimbru. Sunt foarte gustoşi!

Cartofi noi la ceaun cu mărar şi usturoi

Poftă bună la cartofi noi la ceaun cu usturoi şi mărar!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Farfurie cu couscous cu ciuperci, servit cald, ideal pentru prânz sau cină de post
    Couscous cu ciuperci – rețetă de post rapidă și gustoasă, gata în 30 de minute!
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • Borcan si lingura cu unt de arahide facut in casa
    Cum să faci unt de arahide acasă - rețeta rapidă, sănătoasă și ieftină
174 shares

Comentarii

  1. maria a zis

    mai 19, 2016 at 9:58 am

    Am gasit si eu ieri cartofi noi romanesti si-am facut.
    Aveam deja in minte postarea aceasta, vazuta cu o zi inainte. 🙂
    Din pacate ... n-am un ceaunas asa incat cartofii sa poata fi cuprinsi bine de uleiul incins, sa fie cumva in baie de ulei. Ieri i-am prajit in tigaie, dar au stat cam mult pana sa se faca, s-au rumenit cam tare si erau si nesarati in interior.
    De aceea cred ca azi o sa-i fac pe restul asa cum ii faceam de obicei: o sa-i fierb intai intregi, in apa cu sare (fierb foarte repede) si apoi ii voi scurge bine de apa si-i voi praji in ulei incins cateva minute, pana devin aurii.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      mai 19, 2016 at 11:01 am

      Interesanta metoda ta, nu am facut niciodata asa, fierti inainte 🙂

      Răspunde
  2. Claudia a zis

    mai 18, 2016 at 9:09 am

    Si mie imi plac cartofii noi mici dar uite ca nu am avut noroc pana acum sa gasesc decat mari.
    Sunt buni si asa mari, taiati si facuti la cuptor 😉

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      mai 18, 2016 at 9:11 am

      Ajung si la voi cat de curand. Pe la noi abia au aparut.

      Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Farfurie cu couscous cu ciuperci, servit cald, ideal pentru prânz sau cină de post
    Couscous cu ciuperci – rețetă de post rapidă și gustoasă, gata în 30 de minute!
  • Salată de castraveți cu sos cremos de iaurt și mărar, decorată cu rondele de ceapă roșie și mărar verde.
    Salată de castraveți cu iaurt grecesc și mărar – rețeta perfectă de vară
  • Gros-plan cu paste în sos de roșii și brânză Feta, decorate cu busuioc proaspăt, alături de un pahar cu vin rosé
    Paste cu brânză Feta și roșii coapte – rețetă simplă și rapidă
  • Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii, servită cu piure de cartofi
    Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii - rețetă simplă și ieftină

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • Cum gătim lintea?
    Cum să gătești lintea perfect. Fierbere și rețete cu linte
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.