• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Fără carne

Salată de fasole verde cu iaurt și usturoi

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 4 mart. 2025 · Publicată: 18 iul. 2019 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 4 comentarii
8368 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Salată de fasole verde cu iaurt și usturoi. Rețeta de salată dietetică cu fasole verde. Salată de fasole păstăi. Salată de vară cu păstăi.

Salata de fasole verde cu usturoi si iaurt

Rețeta asta de salată de păstăi, e una dintre preferatele mele, indiferent de sezon, nu doar vara. E drept că păstăile de vară sunt cele mai bune, fragede și gustoase, dar rețeta se poate face la fel de bine și cu păstăi congelate sau cu păstăi conservate la borcan.

Laura Laurențiu are o rețetă simplă de conservare a păstăilor la borcan pentru iarnă, o găsiți aici .

Dacă aveți păstăi la borcan, acestea nici măcar nu mai trebuiesc fierte, iar salata de azi devine floare la ureche! Doar scurgem păstăile foarte bine de apa din conservă, le amestecăm cu iaurt gras, usturoi și mărar, iar masa e gata în 5 minute!

Nu mai cump ăra, vezi aici cât de ușor se face iaurtul de casă!

Cum se face iaurtul de casă

Știu că mulți preferă varianta cu maioneză a acestei salate, dar atunci când din orice motiv vrei să mai tăi din calorii sau din grăsimi, varianta cu iaurt este ideală. E așa de ușoară și de gustoasă, mai ales așezată pe felii de pâine de casă sau pe jumătăți de baghete cu măsline!

Va recomand să încercați și rețeta mea de fasole verde înăbușită (fasole scăzută) cu  usturoi, la care se folosește foarte puțin ulei. Clic pe fotografia de mai jos pentru rețetă .

Fasole verde cu usturoi si marar

Mod de preparare salată de fasole verde cu iaurt și usturoi

Pentru această rețetă de salată, puteți folosi orice fel de păstăi, fie galbene, fie verzi, groase sau subțiri. Totuși, cele mai potrivite sunt cele subțiri, care sunt mai fragede și nu au atât de multe ațe.

Fasolea verde pentru salată nu trebuie fiartă în exces, ci doar până se înmoaie puțin, dar rămâne fermă. 

păstăi fierte

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Salata de fasole verde cu usturoi si iaurt

Salată de fasole verde cu iaurt și usturoi

Salată de fasole verde cu iaurt și usturoi, o rețetă ușoară și dietetică, dar absolut delicioasă. Odată descoperită, o vei face foarte des!
5 from 13 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 15 minutes minutes
Timp total: 30 minutes minutes
Număr de porții: 2 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 500 g fasole verde cu păstaia subțire
  • 250 ml iaurt gras
  • 3-4 căței de usturoi
  • mărar proaspăt (sau pătrunjel)
  • sare și piper după gust

opțional mai puteți pune

  • 1 lingură ulei de măsline
  • câteva picături de suc de lămâie
  • semințe de susan ușor rumenite în tigaie

Instrucțiuni de preparare
 

  • Spălați fasolea și tăiați codițele.
  • Fierbeți fasolea în apă cu un praf de sare până devine fragedă, dar fermă.
  • O puteți fierbe întreagă și după ce se răcește să o tăiați bucăți de 2-3 cm lungime sau o puteți tăia de la început. Eu am tăiat-o de la început.
  • Scurgeți fasolea de apa în care a fiert și lăsați-o să se răcească.
  • După ce s-a răcit, amestecați fasolea cu iaurtul, sare și piper după gust, mărar și usturoiul trecut prin presă.
  • Salata de fasole verde cu iaurt și usturoi se păstrează la frigider și se servește rece. Este excelentă pe felii de pâine de casă.

Bine de știut:

Nu aruncați apa în care a fiert fasolea verde! E plină de vitamine! Chiar dacă nu o folosim la această rețetă, o puteți adăuga la o supă, ciorbă, la un ghiveci de legume, tocăniță, etc.
Nutrition Facts
Salată de fasole verde cu iaurt și usturoi
Serving Size
 
400 g
Amount per Serving
Calorii
280
% Daily Value*
Grăsimi
 
12.1
g
19
%
Carbohidrați
 
30.1
g
10
%
Fibre
 
7.9
g
33
%
Proteine
 
10.25
g
21
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Salata de fasole verde cu usturoi si iaurt

Dragii mei, sper că v-a plăcut rețeta de azi și că v-am făcut poftă să o încercați. Sunt convinsă că o să vă placă și că o veți repeta foarte des. Vă doresc poftă bună și va aștept cu impresii! 🙂

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • farfurie cu placinte cu foi subtiri de casa pe fund de lemn
    Plăcinte cu foi subțiri de casă și brânză sărată – preparare pas cu pas
  • Taci și Înghite – Rețeta Tradițională de Mămăligă în Straturi cu Brânză și Afumătură
  • tigaie cu piperchi targasiti reteta aromana
    Piperchi Țârgâsiti - Rețetă Tradițională Aromână din Dobrogea
  • bulz de mămăligă la air fryer în farfurie cu smântână și unt
    Bulz de Mămăligă: rețeta pentru cuptor sau air fryer. Care e mai bun?
8368 shares

Comentarii

  1. Mariana Munteanu a zis

    iulie 14, 2024 at 3:24 pm

    5 stars
    Excelenta reteta! As prepara-o zilnic, fara exagerare! Initial, am facut-o din 500 gr. pastai de fasole verde. Vazand cat e de buna, am dublat imediat cantitatea si de atunci o fac din minimum 1 kg. Va multumim, draga doamna Iuliana, sunteti un OM minunat ca ne impartasiti cu atata caldura si pricepere din stiinta dumneavoastra culinara! Cu stima, Mariana M.

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      iulie 14, 2024 at 5:20 pm

      Vă mulțumesc din suflet pentru cuvintele calde și pentru apreciere! Mă bucur enorm că v-a plăcut rețeta și că o preparați cu atâta drag. Astfel de mesaje mă încurajează să continui să împărtășesc cu voi pasiunea mea pentru gătit. Vă doresc mult spor în bucătărie și poftă bună!

      Răspunde
  2. Cristina B. a zis

    mai 25, 2022 at 9:37 pm

    5 stars
    Multumim pentru reteta!O voi incerca si eu!

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      mai 26, 2022 at 6:54 am

      Cu mult drag! Vă aștept să îmi spuneți cum v-a plăcut!

      Răspunde
5 from 13 votes (11 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Ciorbă de varză dulce de post cu borș și legume, presărată cu pătrunjel proaspăt, servită cu mămăligă.
    Ciorbă de varză dulce de post – rețetă moldovenească cu borș și leuștean
  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă
  • Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval, tăiat felii pe platou, rețetă sărată de la Bucate Aromate
    Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval - rețeta ideală pentru sărbători

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.