Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Conserve

Roșii Cherry în saramură pentru iarnă

Publicat la 31 august 2019 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

1929 shares
Mergi la rețetă

Rețeta de roșii Cherry în saramură pentru iarnă, fără conservanți. Cum se conservă roșiile în apă cu sare. Roșii la sticlă, sterilizate la bain marie. Conserve de roșii pentru iarnă.

rosii cherry in saramura pentru iarna

Într-o seară m-am pomenit că un prieten ne-a adus o ditamai lădița plină cu roșii cherry. Erau ultimele roșioare rămase pe vrejuri. Micuțe chiar cât o cireașă, care mai coaptă, care mai ne-coaptă, dar minunate, ca niște mici bijuterii! Și mai ales nemaipomenit de gustoase.

Știți voi cum e, omul în curtea lui nu le aplică niciun tratament chimic, astea chiar erau roșii bio, nestropite, ne-ajutate, 100% naturale. O adevărată comoară!

Rosii cherry

Erau cam multe să le consumăm ca atare așa că a trebuit să găsesc rapid soluții să le conserv savoarea pentru mai târziu.

Ca o gospodină ce sunt, făcusem deja suc de roșii prin metoda mea ultra-rapidă. Dacă nu ați terminat încă conservele pe anul acesta, vedeți aici rețeta mea de suc de roșii rapid , 100% natural. Făcusem deja și bulionul de roșii cu ardei kapia pe care îl fac în fiecare an și care e preferatul meu, pentru că este mai puțin acid și dă o culoare minunată mâncărurilor.

Rosii Cherry in saramura

Din aceste roșii Cherry pe care tocmai le primisem am vrut să fac o conservă diferită de cele obișnuite, iar cea mai bună idee care mi-a venit a fost ca o parte din ele, cam jumătate din cantitate, să le sterilizez în saramură, adică să fac un fel de compot de roșii 🙂

Celelalte roșii Cherry care au mai rămas, le-am pus în pungi de câte 200 g de și le-am băgat la congelator.

Rosii Cherry in saramura

Pentru a le conserva în saramură, am ales roșiile una câte una de pe vrejuri, le-am spălat și le-am pus în sticle. Fiind atât de micuțe, nu am avut probleme că nu intră pe gâtul sticlelor, au încăput perfect.

Am adăugat în fiecare sticluță, câte o crenguță de cimbrișor și câte o linguriță rasă de sare neiodată. Am umplut sticlele cu apă, le-am pus capacele și le-am înfășurat în ziare. Le-am pus la sterilizat într-o oală cu apă și le-am lăsat pe aragaz o oră de când a dat apa în fiert. Asta a fost tot, simplu și rapid 🙂

Rosii Cherry in saramura - fierbere

Roșioarele mele micuțe ca niște mărgeluțe și-au păstrat forma și au o culoare frumoasă.

Voi folosi aceste roșii conservate în saramură la ciorbe, tocănițe și tot felul de mâncărici. Se poate folosi și saramura în care au stat pentru că e foarte gustoasă și aromată, atâta doar că trebuie ținut cont ca atunci când facem mâncare să nu mai adăugăm sare.

O altă rețetă deosebită de conservare a roșiilor sunt borcanele cu cuburi de roșii, usturoi și busuioc. Roșiile conservate în acest fel sunt minunate la sosurile pentru pizza sau paste.

Găsiți rețeta cuburilor de roșii cu un click pe fotografia de mai jos:

Cuburi de roşii cu busuioc şi usturoi la borcan

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

rosii cherry in saramura pentru iarna

Roșii Cherry în saramură pentru iarnă

5 from 12 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 1 hour hour
Timp total: 1 hour hour 15 minutes minutes
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • roșii Cherry
  • sare neiodată
  • opțional crenguțe de cimbru, leuștean sau busuioc

Instrucțiuni de preparare
 

  • Spălați roșiile și puneți-le în sticle sau borcane.
  • Adăugați cimbrul, leușteanul sau busuiocul.
  • Puneți sare neiodată în fiecare sticlă sau borcan. Dacă folosiți sticle sau borcane mici, de 370-400 g, puneți o linguriță rasă de sare. La borcanele mari, de 800 g puneti 2 lingurițe rase.
  • Umpleți sticlele cu apă și înfiletați capacele. Verificați fiecare sticlă și asigurați-vă că nu curge apă pe lângă capace.
  • Înfășurați sticlele în ziare și așezați-le la fiert într-o oală înaltă și încăpătoare. Umpleți oala cu apă până ajunge cam la ¾ din înălțimea sticlelor.
  • Fierbeți sticlele cu roșii timp de 1 oră (60 de minute) de când apa din oală începe să fiarbă.
  • Stingeți focul și lăsați conservele să se răcească lent, în apa în care au fiert, apoi le ștergeți și le depozitați într-o cămară răcoroasă.
  • Folosiți roșiile cherry conservate în saramură la ciorbe, tocănițe, ghiveci, etc. Dacă folosiți și saramura în care au fiert acestea, aveți grijă câtă sare puneți la gătit!

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

IMPORTANT:

Pentru sterilizarea în cuptor a borcanelor/sticlelor și a capacelor, urmăriți clipul video de mai jos. Click pe fotografie!

Iar dacă încă nu v-ați abonat la canalul meu de YouTube, vă puteți abona chiar acum pentru a nu pierde rețetele sau materialele utile difuzate pe canal! Click aici pentru abonare!

Rosii cherry in saramura pentru iarna

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • gem de mere rase
    Gem de mere rase cu scorțișoară și rom - rețetă simplă pentru iarnă
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • zacusca de ciuperci
    Zacuscă de ciuperci pentru iarnă - Rețetă tradițională cu Champignon și Pleurotus
  • prune in suc propriu la borcan pentru iarna
    Prune la borcan fără zahăr - rețetă simplă și sănătoasă în suc propriu
1929 shares

Comentarii

  1. Corneliu Gheorghita a zis

    septembrie 20, 2022 at 5:42 pm

    Sunt interesat de asa ceva. Ați pus o linguriță de sare la o sticla. Cât de mare este sticla? Poate dați o reteta de saramură pentru un litru de apa. Multumesc

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      septembrie 20, 2022 at 5:49 pm

      Am scris în rețetă așa: "Puneți sare neiodată în fiecare sticlă sau borcan. Dacă folosiți sticle sau borcane mici, de 370-400 g, puneți o linguriță rasă de sare. La borcanele mari, de 800 g puneti 2 lingurițe rase"

      Răspunde
5 from 12 votes (12 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x