Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Conserve

Vinete la borcan pentru iarnă - în sos de roșii, usturoi și busuioc

Publicat la 16 septembrie 2019 de Iuliana Sbîrnea - 6 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

1648 shares
Mergi la rețetă

Vinete la borcan pentru iarnă, o rețetă simplă și gustoasă care te va scoate de multe ori din încurcătură atunci când nu mai știi ce să gătești.

Vinete la borcan pentru iarna

Din ciclul "ce bunătăți mai facem cu vinete", vă arăt astăzi o rețetă de conservă pentru iarnă care vă va face zilele friguroase ceva mai ușor de suportat pentru că am închis multă vară, multe arome și mult gust bun în aceste borcane pe care le vedeți în fotografii.

Să profităm cât încă mai găsim vinete ieftine și bune în piață și să le punem la păstrare și pentru mai târziu. La iarnă le vom găsi în supermarket, dar nu vor fi de-ale noastre, cărnoase și bune, plus că vor fi descurajant de scumpe.

Vinete și usturoi

Rețeta de azi are de fapt felii de vinete rumenite pe grătar, păstrate apoi în suc de roșii, aromat cu usturoi, ardei iute (pentru cine îl dorește), puțin cimbru și busuioc proaspăt . V-am spus eu că am închis toată vara în borcanele astea! 🙂

Rețeta de vinete în sos de roșii la borcan e minunată în serile de iarnă când te întorci de la serviciu, afară e deja întuneric și ultimul lucru pe care l-ai face e să te apuci de gătit. Atunci iei repede un borcan cu vinete din cămară și îl torni peste niște paste fierte.

Vinete la borcan pentru iarna

Am pe blog o rețetă de spaghete cu vinete și usturoi. Nu e făcută cu o astfel de conservă, vreau doar să îți arăt că așa ceva vei obține, doar că mult mai ușor și mai rapid.

Mai poți servi vinetele conservate în suc de roșii cu usturoi și peste un orez gătit simplu, sau lângă un piure de cartofi sau lângă un cuș-cuș care fierbe în 5 minute. Sau chiar și simple, cum le scoți din borcan, doar cu pâine de casă, pentru că sunt minunate oricum!

Și dacă îți plac mâncărurile cu vinete tot atât de mult pe cât îmi plac mie, atunci aruncă o privire pe colecția mea de 10 rețete gustoase cu vinete! Sigur găsești acolo mai multe idei care îți vor plăcea! 😉

10 retete cu vinete

La Violeta de la Caietul cu rețete am văzut o rețetă de vinete conservate în ulei de măsline. Sună foarte bine și aceasta, o voi încerca cât de curând. Poate doriți să o încercați și voi.

Mod de preparare vinete la borcan pentru iarnă în sos de roșii, usturoi și busuioc

  • Felii de vinete cu sare
  • Felii de vinete la gratar
  • Vinete la borcan

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Vinete la borcan pentru iarna

Vinete la borcan pentru iarnă - în sos de roșii, usturoi și busuioc

5 from 6 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 30 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour
Număr de porții: 3 borcane
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 3 vinete mari
  • sare grunjoasă pentru presărat peste vinete
  • 500 ml suc de roșii (să nu fie foarte gros pentru că va intra greu printre feliile de vinete)
  • 4-5 căței de usturoi
  • 1 ardei iute (opțional)
  • frunze de busuioc proaspăt
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 1 linguriță rasă sare neiodată
  • 1 linguriță boabe de piper

Instrucțiuni de preparare
 

  • Spălați borcanele și capacele. Așezați-le într-o tavă si băgați tava în cuptorul rece. Aprindeți cuptorul la 150 de grade și lăsați borcanele să se sterilizeze timp de 15 de minute.
  • Tăiați vinetele felii groase de 1 cm și presărați-le cu sare grunjoasă pe ambele părți. Lăsați-le așa 30 de minute, apoi tamponați-le cu un prosop de hârtie pentru a îndepărta excesul de apă.
  • Frigeți feliile de vinete pe ambele părți, pe un grill de teflon, sau într-o tigaie.
  • Între timp puneți sucul de roșii la fiert împreună cu cimbrul, piperul și sarea neiodată. Tot acum adăugați și ardeiul iute curățat de semințe și tăiat în două pe lung. Înainte să turnați sucul de roșii în borcane, ardeiul iute va trebui îndepărtat.
  • Scoateți tava cu borcane din cuptor. Puneți câte o lingură de suc de roșii în fiecare borcan, apoi începeți să puneți felii de vinete. Între felii puneți usturoi tocat mărunt și frunze e busuioc.
  • Pe măsură ce adăugati felii de vinete în borcan, turnați și suc de roșii, pentru a fi siguri că nu rămân felii lipite și că sucul intră bine printre vinete.
  • Înfiletați capacele și verificați să nu curgă.
  • Încingeți cuptorul la 120 grade (la minim la cuptoarele pe gaz) și introduceți tava cu borcanele în cuptor pentru 30 de minute.

    Puteți steriliza borcanele și prin fierbere la bain marie, dacă vă e mai ușor așa.
  • Stingeți cuptorul, dar nu deschideți ușa! Lăsați borcanele cu vinete marinate să se răcească lent, în cuptor timp de câteva ore. Dacă totuși, aveți nevoie de cuptor în acest timp, mutați borcanele într-un loc ferit de curent și acoperiți-le bine cu un pled sau o pătură groasă.
  • Păstrați borcanele cu vinete în suc de roșii într-o cămară răcoroasă.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

IMPORTANT:

Pentru sterilizarea în cuptor a borcanelor și a capacelor, urmăriți clipul video de mai jos. Click pe fotografie!

Iar dacă încă nu v-ați abonat la canalul meu de YouTube, vă puteți abona chiar acum pentru a nu pierde rețetele sau materialele utile difuzate pe canal! Click aici pentru abonare!

Vinete la borcan pentru iarna

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • gem de mere rase
    Gem de mere rase cu scorțișoară și rom - rețetă simplă pentru iarnă
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • zacusca de ciuperci
    Zacuscă de ciuperci pentru iarnă - Rețetă tradițională cu Champignon și Pleurotus
  • prune in suc propriu la borcan pentru iarna
    Prune la borcan fără zahăr - rețetă simplă și sănătoasă în suc propriu
1648 shares

Comentarii

  1. Anda a zis

    septembrie 19, 2021 at 7:45 pm

    Buna! Ce suc de roșii a-ți folosit?
    Multumesc!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      septembrie 19, 2021 at 9:26 pm

      Suc de roșii făcut în casă. Găsiți rețeta aici: https://bucate-aromate.ro/2017/08/suc-de-rosii-rapid-100-natural/

      Răspunde
  2. Violeta a zis

    septembrie 16, 2019 at 2:57 pm

    Buna, ma tenteaza sa fac aceasta reteta.Am unele nelamuriri:
    1.nu ungi feliile de vinete cand le pui pe gril?
    2.ce incalzire dai la cuptor electric, ventilatie sau sus/jos?
    3.cate borcane ies din aceasta cantitate?
    4.doar 500 ml suc de rosii la 3 kg vinete?
    Multumesc anticipat pentru raspuns.Cu stima, Violeta

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      septembrie 16, 2019 at 3:25 pm

      Poti sa prajesti feliile de vinete, daca iti plac mai mult, sau sa le ungi cu ulei, dar eu incerc sa evit grasimile cat pot. Am un grill de teflon si nu e nevoie sa ung cu nimic. Deci am pus feliile direct pe grill.
      La cuptor electric fara ventilatie, trebuie doar ca borcanele sa stea un anumit timp la temperatura respectiva ca sa se sterilizeze. Le poti steriliza si la bain marie daca iti e mai usor.
      Am scris in reteta: 3 vinete (nu 3 kg) si 3 borcane. Intra cam 1 vanata/borcan de 800 g.
      La mine au intrat doar 500 ml de suc de rosii. Poate fi un pic mai mult/mai putin in functie de cum asezi feliile de vinete in borcan.

      Răspunde
  3. Elena Popescu a zis

    septembrie 16, 2019 at 1:13 pm

    Imi plac vinetele la nebunie, desi fierea mea reactioneaza negativ, dar suna prea bine reteta ta ca sa n-o incerc! Sunt mare fan al retelor tale, am incercat multe dintre ele si mi-au iesit f bine, semn ca sunt autentice si am invatat si mai multe din postarile tale. Iti datorez multe MULTUMIRI, draga mea Iuliana!
    Cu mare drag,
    Elena

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      septembrie 16, 2019 at 1:22 pm

      Multumesc si eu pentru aprecieri, Elena, draga!
      Sper sa nu te dezamagesc si sa iti placa si aceasta reteta la fel de mult ca si celelalte 🙂

      Răspunde
5 from 6 votes (6 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x