• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Conserve

    Vinete la borcan pentru iarnă - în sos de roșii, usturoi și busuioc

    Publicat la 16 septembrie 2019 de Iuliana Sbîrnea - 6 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Vinete la borcan pentru iarnă, o rețetă simplă și gustoasă care te va scoate de multe ori din încurcătură atunci când nu mai știi ce să gătești.

    Vinete la borcan pentru iarna

    Din ciclul "ce bunătăți mai facem cu vinete", vă arăt astăzi o rețetă de conservă pentru iarnă care vă va face zilele friguroase ceva mai ușor de suportat pentru că am închis multă vară, multe arome și mult gust bun în aceste borcane pe care le vedeți în fotografii.

    Să profităm cât încă mai găsim vinete ieftine și bune în piață și să le punem la păstrare și pentru mai târziu. La iarnă le vom găsi în supermarket, dar nu vor fi de-ale noastre, cărnoase și bune, plus că vor fi descurajant de scumpe.

    Vinete și usturoi

    Rețeta de azi are de fapt felii de vinete rumenite pe grătar, păstrate apoi în suc de roșii, aromat cu usturoi, ardei iute (pentru cine îl dorește), puțin cimbru și busuioc proaspăt. V-am spus eu că am închis toată vara în borcanele astea! 🙂

    Rețeta de vinete în sos de roșii la borcan e minunată în serile de iarnă când te întorci de la serviciu, afară e deja întuneric și ultimul lucru pe care l-ai face e să te apuci de gătit. Atunci iei repede un borcan cu vinete din cămară și îl torni peste niște paste fierte.

    Vinete la borcan pentru iarna

    Am pe blog o rețetă de spaghete cu vinete și usturoi. Nu e făcută cu o astfel de conservă, vreau doar să îți arăt că așa ceva vei obține, doar că mult mai ușor și mai rapid.

    Mai poți servi vinetele conservate în suc de roșii cu usturoi și peste un orez gătit simplu, sau lângă un piure de cartofi sau lângă un cuș-cuș care fierbe în 5 minute. Sau chiar și simple, cum le scoți din borcan, doar cu pâine de casă, pentru că sunt minunate oricum!

    Și dacă îți plac mâncărurile cu vinete tot atât de mult pe cât îmi plac mie, atunci aruncă o privire pe colecția mea de 10 rețete gustoase cu vinete! Sigur găsești acolo mai multe idei care îți vor plăcea! 😉

    10 retete cu vinete

    La Violeta de la Caietul cu rețete am văzut o rețetă de vinete conservate în ulei de măsline. Sună foarte bine și aceasta, o voi încerca cât de curând. Poate doriți să o încercați și voi.

    Mod de preparare vinete la borcan pentru iarnă în sos de roșii, usturoi și busuioc

    • Felii de vinete cu sare
    • Felii de vinete la gratar
    • Vinete la borcan

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Vinete la borcan pentru iarna

    Vinete la borcan pentru iarnă - în sos de roșii, usturoi și busuioc

    5 from 6 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 30 minutes minutes
    Gătire: 30 minutes minutes
    Timp total: 1 hour hour
    Număr de porții: 3 borcane
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • 3 vinete mari
    • sare grunjoasă pentru presărat peste vinete
    • 500 ml suc de roșii (să nu fie foarte gros pentru că va intra greu printre feliile de vinete)
    • 4-5 căței de usturoi
    • 1 ardei iute (opțional)
    • frunze de busuioc proaspăt
    • 1 linguriță cimbru uscat
    • 1 linguriță rasă sare neiodată
    • 1 linguriță boabe de piper

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Spălați borcanele și capacele. Așezați-le într-o tavă si băgați tava în cuptorul rece. Aprindeți cuptorul la 150 de grade și lăsați borcanele să se sterilizeze timp de 15 de minute.
    • Tăiați vinetele felii groase de 1 cm și presărați-le cu sare grunjoasă pe ambele părți. Lăsați-le așa 30 de minute, apoi tamponați-le cu un prosop de hârtie pentru a îndepărta excesul de apă.
    • Frigeți feliile de vinete pe ambele părți, pe un grill de teflon, sau într-o tigaie.
    • Între timp puneți sucul de roșii la fiert împreună cu cimbrul, piperul și sarea neiodată. Tot acum adăugați și ardeiul iute curățat de semințe și tăiat în două pe lung. Înainte să turnați sucul de roșii în borcane, ardeiul iute va trebui îndepărtat.
    • Scoateți tava cu borcane din cuptor. Puneți câte o lingură de suc de roșii în fiecare borcan, apoi începeți să puneți felii de vinete. Între felii puneți usturoi tocat mărunt și frunze e busuioc.
    • Pe măsură ce adăugati felii de vinete în borcan, turnați și suc de roșii, pentru a fi siguri că nu rămân felii lipite și că sucul intră bine printre vinete.
    • Înfiletați capacele și verificați să nu curgă.
    • Încingeți cuptorul la 120 grade (la minim la cuptoarele pe gaz) și introduceți tava cu borcanele în cuptor pentru 30 de minute.

      Puteți steriliza borcanele și prin fierbere la bain marie, dacă vă e mai ușor așa.
    • Stingeți cuptorul, dar nu deschideți ușa! Lăsați borcanele cu vinete marinate să se răcească lent, în cuptor timp de câteva ore. Dacă totuși, aveți nevoie de cuptor în acest timp, mutați borcanele într-un loc ferit de curent și acoperiți-le bine cu un pled sau o pătură groasă.
    • Păstrați borcanele cu vinete în suc de roșii într-o cămară răcoroasă.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    IMPORTANT:

    Pentru sterilizarea în cuptor a borcanelor și a capacelor, urmăriți clipul video de mai jos. Click pe fotografie!

    Iar dacă încă nu v-ați abonat la canalul meu de YouTube, vă puteți abona chiar acum pentru a nu pierde rețetele sau materialele utile difuzate pe canal! Click aici pentru abonare!

    Vinete la borcan pentru iarna

    Din aceeași categorie

    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • gem de piersici
      Gem de piersici - rețeta clasică, fără gelfix sau conservanți
    • Reteta de compot de cirese pentru iarna
      Compot de cireșe sau de vișine pentru iarna
    • Gem de visine intregi pe paine cu unt
      Gem de vișine întregi cu puțin zahăr

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Anda

      septembrie 19, 2021 at 7:45 pm

      Buna! Ce suc de roșii a-ți folosit?
      Multumesc!

      Răspunde
      • Iuliana

        septembrie 19, 2021 at 9:26 pm

        Suc de roșii făcut în casă. Găsiți rețeta aici: https://bucate-aromate.ro/2017/08/suc-de-rosii-rapid-100-natural/

        Răspunde
    2. Violeta

      septembrie 16, 2019 at 2:57 pm

      Buna, ma tenteaza sa fac aceasta reteta.Am unele nelamuriri:
      1.nu ungi feliile de vinete cand le pui pe gril?
      2.ce incalzire dai la cuptor electric, ventilatie sau sus/jos?
      3.cate borcane ies din aceasta cantitate?
      4.doar 500 ml suc de rosii la 3 kg vinete?
      Multumesc anticipat pentru raspuns.Cu stima, Violeta

      Răspunde
      • Iuliana

        septembrie 16, 2019 at 3:25 pm

        Poti sa prajesti feliile de vinete, daca iti plac mai mult, sau sa le ungi cu ulei, dar eu incerc sa evit grasimile cat pot. Am un grill de teflon si nu e nevoie sa ung cu nimic. Deci am pus feliile direct pe grill.
        La cuptor electric fara ventilatie, trebuie doar ca borcanele sa stea un anumit timp la temperatura respectiva ca sa se sterilizeze. Le poti steriliza si la bain marie daca iti e mai usor.
        Am scris in reteta: 3 vinete (nu 3 kg) si 3 borcane. Intra cam 1 vanata/borcan de 800 g.
        La mine au intrat doar 500 ml de suc de rosii. Poate fi un pic mai mult/mai putin in functie de cum asezi feliile de vinete in borcan.

        Răspunde
    3. Elena Popescu

      septembrie 16, 2019 at 1:13 pm

      Imi plac vinetele la nebunie, desi fierea mea reactioneaza negativ, dar suna prea bine reteta ta ca sa n-o incerc! Sunt mare fan al retelor tale, am incercat multe dintre ele si mi-au iesit f bine, semn ca sunt autentice si am invatat si mai multe din postarile tale. Iti datorez multe MULTUMIRI, draga mea Iuliana!
      Cu mare drag,
      Elena

      Răspunde
      • Iuliana

        septembrie 16, 2019 at 1:22 pm

        Multumesc si eu pentru aprecieri, Elena, draga!
        Sper sa nu te dezamagesc si sa iti placa si aceasta reteta la fel de mult ca si celelalte 🙂

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!
    • Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor
      Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.