• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Rețete de post

    Spaghete integrale cu vinete şi usturoi

    Publicat la 17 noiembrie 2014 de Iuliana Sbîrnea - 3 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Spaghete cu vinete şi usturoi

    Aşa cum ştim deja, făina albă este obţinută prin procesarea suplimentară a bobului de grâu, ceea ce înseamnă că mai puţine vitamine şi minerale ajung în produsele care o conţin. Lucrurile sunt simple şi intuitive: cu cât mai puţină procesare, cu atât mai multe substanţe nutritive rămase la locul lor. Este ştiut faptul că făina integrală este mult gustoasă şi mai sănătoasă decât făina albă. Implicit, acest lucru este valabil şi în cazul pâinii, dar şi al pastelor făinoase.

    Am avut ocazia să compar şi să mă conving şi eu de acest lucru atunci când prietenii de la Divella România mi-au trimis spre testare minunatele lor paste integrale pe care le-am asociat cu uleiul de măsline extravirgin şi cu sosul de roşii, de asemenea tot marca Divella. Cum s-ar spune, am avut un meniu aproape 100% italian şi tare ne-a mai plăcut. Dacă uleiul de măsline Divella îl folosesc constant de câteva luni şi poate că l-aţi văzut şi voi în multe dintre reţetele mele, cu sosul de roşii am făcut cunoştinţă abia acum şi a fost dragoste la prima degustare. Fără seminţe, gros, consistent şi cu un gust echilibrat, este special conceput să acompanieze de minune pastele italiene. Vă recomand să îl încercaţi şi voi, sunt convinsă că o să vă placă la fel de mult cum mi-a plăcut şi mie.

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Spaghete cu vinete şi usturoi

    Spaghete integrale cu vinete şi usturoi

    5 from 1 vote
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    pentru 2 porţii

    • 300 g spaghete integrale
    • 2 vinete micuţe sau una mare
    • 250 ml sos de roşii
    • 2-3 căţei de usturoi
    • 2 linguriţe de busuioc uscat
    • 4 linguri de ulei de măsline extravirgin
    • parmezan ras (opţional)
    • sare (piper - după gust)
    • frunze de busuioc proaspăt pentru decor

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Se pun spaghetele la fiert în apă clocotită cu puţină sare, conform instrucţiunilor de pe pachet. Între timp ne ocupăm de vinete şi de sosul de roşii.
    • Vinetele se taie rondele şi se frig pe ambele părţi pe un grill sau într-o tigaie antiaderentă. Eu am folosit un grill de teflon. Apoi se taie fiecare felie în sferturi.
    • Usturoiul trecut prin presă se căleste 1 minut în 2 linguri de ulei de măsline extravirgin. Se adaugă sosul de roşii, se potriveşte gustul de sare şi piper şi se lasă să dea 2-3 clocote.
    • Înainte să îl luăm de pe foc, se adaugă busuiocul uscat, se amestecă sosul pentru ca acesta să îşi dezvolte aroma.
    • Spaghetele se scurg de apa în care au fiert şi pentru mai multă savoare, asa fierbinţi cum sunt, le turnăm cam două linguri sănătoase de ulei de măsline şi amestecăm.
    • Peste paste se adaugă sosul de roşii, cubuleţele de vinete şi se amestecă.
    • Înainte de servire se decorează cu frunzuliţe proaspete de busuioc. Dacă nu ţineţi post şi nici vegetarieni nu sunteţi, puteţi adăuga parmezan ras după gust.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    Spaghetti cu vinete si usturoi

    Spaghetti cu vinete si usturoi

    Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de spaghete integrale cu vinete şi usturoi pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.

    Poftă bună!

    Din aceeași categorie

    • chiftele de post din linte uscata
      Chiftele de post din linte uscată- cea mai simplă rețetă de chifteluțe vegane
    • salata de dovlecei cruzi
      Salată de dovlecei cruzi în 5 minute! Cea mai simplă rețetă.
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă
    • reteta stufat de post cu ciuperci
      Stufat de post cu ciuperci - rețeta tradițională cu ceapă și usturoi verde

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. sanda

      iunie 24, 2015 at 6:06 pm

      Buna. F. bune aceste spaghete integrale. Mie imi plac mult, dar nu toti sunt obisnuiti. Multumesc de reteta. Pupici.

      Răspunde
      • Iuliana

        iunie 24, 2015 at 8:40 pm

        Mulțumesc si eu pentru comentariu, Sanda. Arata grozav spaghetele tale. Pup!

        Răspunde
    2. Claudia

      noiembrie 17, 2014 at 12:25 pm

      Excelente pentru o zi de post! Si aratoase ca de obicei :p

      Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.