Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu carne

Ficat de porc cu ceapă și sos de roșii, o rețetă simplă și savuroasă

Publicat la 29 octombrie 2019 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

131 shares
Mergi la rețetă

Rețeta simplă de ficat de porc cu ceapă și sos de roșii. Cum se face mâncarea de ficat de porc cu ceapă, când se adaugă ficatul, când se pune sare, cât timp de fierbe.

De când s-a mai răcit vremea, parcă am început și noi să simțim nevoia unor mâncăruri mai consistente, vouă nu vi se întâmplă tot așa? Adio salata simplă de roșii, de acum avem nevoie de mâncăruri mai bogate în proteine!

Mâncarea de ficat cu ceapă și sos de roșii e una dintre acele mâncăruri simple, care au în componența doar câteva ingrediente banale, dar este extraordinar de gustoasă și de consistentă.

Mie îmi place să pun multă ceapă la această mâncare. Cu cât mai multă, cu atât mai dulce și bun va fi sosul care îmbracă bucățile suculente de ficat de porc. Și ce bine merge mâncarea asta cu o bucată de mămăligă lângă ea! 😉

Sincer, oricât de mult mi-ar plăcea mie să fac pâine de casă cu maia (click aici pentru detalii), unele mâncăruri merită o mămăligă mare alături. Cu pâine parcă nu sunt la fel de savuroase.

Află cum se face mămăliga, rețeta tradițională, explicată pas cu pas. Click pe fotografia de mai jos pentru a ajunge la rețetă.

Cum se face mămăliga
Cum se face mămăliga?

Dacă faceți o mămăligă mare pentru mâncarea asta de ficat cu ceapă și mai rămâne din ea nemâncată, să știți că o puteți folosi ca blat pentru o tartă cu spanac și ouă ochiuri sau puteți face din ea niște batoane de mămăligă la cuptor, pe care să le mâncați cu un sos de roșii și usturoi. Ambele rețete se fac ușor și sunt minunat de gustoase! 😉

Tartă cu blat de mămăligă
Tartă cu blat de mămăligă și spanac
Batoane de mămăligă la cuptor cu sos de roșii și usturoi
Batoane de mămăligă la cuptor

Mod de preparare mâncare de ficat de porc cu ceapă și sos de roșii

  • Ficat de porc cu ceapă
  • Ficat de porc cu ceapă
  • Ficat de porc cu ceapă

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ficat de porc cu ceapă

Ficat de porc cu ceapă și sos de roșii

5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 45 minutes minutes
Număr de porții: 4 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • aprox. 500 g ficat de porc proaspăt
  • 3 cepe mari
  • 1 ardei gras
  • 5-6 căței de usturoi
  • 50 ml ulei
  • 2-3 linguri bulion de roșii cu ardei kapia ((sau altă pastă de roșii))
  • aprox. 70-100 ml vin alb
  • cimbru, o frunză de dafin
  • sare și piper proaspăt măcinat

Instrucțiuni de preparare
 

  • Curățați ceapa și tăiați-o solzișori. Tăiați și ardeiul gras în fâșii și puneți-le împreună la călit într-o tigaie încăpătoare.
  • Când ceapa s-a înmuiat și a devenit translucidă, însă fără să se prăjească, adăugați pasta de roșii și condimentele (mai puțin sarea pe care o vom adăuga la final ca să nu se întărească ficatul). Tot acum puneți și puțin vin alb, sau apă.
  • Acoperiți tigaia cu un capac și lăsați să dea câteva clocote, timp de 3-5 minute, după care puneți ficatul tăiat în felii de 2-3 cm grosime.
  • Amestecați, puneți din nou capacul și lăsați ficatul să se gătească înăbușit timp de 10 minute. Ficatul își va lăsa apă, dar verificați din când în când și dacă doriți mai mult lichid puteți să mai adăugați un pic de vin.
  • După cele 10 minute, ficatul ar trebui să fie gătit, așa că puteți adăuga sare după gust și să stingeți focul.
  • Sper că între timp aveți și mămăliguța gata, ficatul cu ceapă e fierbinte și numai bun de servit.

Bine de știut:

Atenție! La ficatul de porc - ca și la ficățeii de pui, de altfel - sarea se pune la final, pentru că altfel se întărește.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Ficat de porc cu ceapă

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • osso bucco fraged cu mamaliguta si sos cu multe legume presarat cu gremolata
    Cum să faci Osso Buco cu gremolata – rețeta clasică italiană (video)
  • ceafa de porc cu cartofi prajiti la air fryer
    Cum faci ceafă de porc fragedă și cartofi crocanți la air fryer, în același timp!
  • Taci și Înghite – Rețeta Tradițională de Mămăligă în Straturi cu Brânză și Afumătură
  • o felie de lasagna bolognese servita pe farfurie alba
    Lasagna bolognese cu carne tocată și Bechamel – rețeta italiană clasică
131 shares

Comentarii

  1. bucatar de ficat ! a zis

    februarie 10, 2022 at 6:52 pm

    ficatul nu se intareste de las sare!!!!!!!!!!!!!!! e doar in capul vostru. de la sare se pateaza si arata urat, asta e cauza BUCATARILOR. copiati fara sa verificati!

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      februarie 10, 2022 at 6:58 pm

      Sigur sunteți bine? Cred că ar fi cazul să vă uitați puțin în oglindă și să vă întrebați sincer ce e în neregulă cu dumneavoastră de vă manifestați în asemenea hal din cauză că o necunoscută de pe internet nu a pus sare în tigaie. Multă sănătate vă doresc!

      Răspunde
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x