Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete cu carne

Ficat de porc cu ceapă și sos de roșii, o rețetă simplă și savuroasă

131 shares
Mergi la rețetă

Rețeta simplă de ficat de porc cu ceapă și sos de roșii. Cum se face mâncarea de ficat de porc cu ceapă, când se adaugă ficatul, când se pune sare, cât timp de fierbe.

De când s-a mai răcit vremea, parcă am început și noi să simțim nevoia unor mâncăruri mai consistente, vouă nu vi se întâmplă tot așa? Adio salata simplă de roșii, de acum avem nevoie de mâncăruri mai bogate în proteine!

Mâncarea de ficat cu ceapă și sos de roșii e una dintre acele mâncăruri simple, care au în componența doar câteva ingrediente banale, dar este extraordinar de gustoasă și de consistentă.

Mie îmi place să pun multă ceapă la această mâncare. Cu cât mai multă, cu atât mai dulce și bun va fi sosul care îmbracă bucățile suculente de ficat de porc. Și ce bine merge mâncarea asta cu o bucată de mămăligă lângă ea! 😉

Sincer, oricât de mult mi-ar plăcea mie să fac pâine de casă cu maia (click aici pentru detalii), unele mâncăruri merită o mămăligă mare alături. Cu pâine parcă nu sunt la fel de savuroase.

Află cum se face mămăliga, rețeta tradițională, explicată pas cu pas. Click pe fotografia de mai jos pentru a ajunge la rețetă.

Cum se face mămăliga
Cum se face mămăliga?

Dacă faceți o mămăligă mare pentru mâncarea asta de ficat cu ceapă și mai rămâne din ea nemâncată, să știți că o puteți folosi ca blat pentru o tartă cu spanac și ouă ochiuri sau puteți face din ea niște batoane de mămăligă la cuptor, pe care să le mâncați cu un sos de roșii și usturoi. Ambele rețete se fac ușor și sunt minunat de gustoase! 😉

Tartă cu blat de mămăligă
Tartă cu blat de mămăligă și spanac
Batoane de mămăligă la cuptor cu sos de roșii și usturoi
Batoane de mămăligă la cuptor

Mod de preparare mâncare de ficat de porc cu ceapă și sos de roșii

  • Ficat de porc cu ceapă
  • Ficat de porc cu ceapă
  • Ficat de porc cu ceapă

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ficat de porc cu ceapă

Ficat de porc cu ceapă și sos de roșii

5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 45 minutes minutes
Număr de porții: 4 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • aprox. 500 g ficat de porc proaspăt
  • 3 cepe mari
  • 1 ardei gras
  • 5-6 căței de usturoi
  • 50 ml ulei
  • 2-3 linguri bulion de roșii cu ardei kapia ((sau altă pastă de roșii))
  • aprox. 70-100 ml vin alb
  • cimbru, o frunză de dafin
  • sare și piper proaspăt măcinat

Instrucțiuni de preparare
 

  • Curățați ceapa și tăiați-o solzișori. Tăiați și ardeiul gras în fâșii și puneți-le împreună la călit într-o tigaie încăpătoare.
  • Când ceapa s-a înmuiat și a devenit translucidă, însă fără să se prăjească, adăugați pasta de roșii și condimentele (mai puțin sarea pe care o vom adăuga la final ca să nu se întărească ficatul). Tot acum puneți și puțin vin alb, sau apă.
  • Acoperiți tigaia cu un capac și lăsați să dea câteva clocote, timp de 3-5 minute, după care puneți ficatul tăiat în felii de 2-3 cm grosime.
  • Amestecați, puneți din nou capacul și lăsați ficatul să se gătească înăbușit timp de 10 minute. Ficatul își va lăsa apă, dar verificați din când în când și dacă doriți mai mult lichid puteți să mai adăugați un pic de vin.
  • După cele 10 minute, ficatul ar trebui să fie gătit, așa că puteți adăuga sare după gust și să stingeți focul.
  • Sper că între timp aveți și mămăliguța gata, ficatul cu ceapă e fierbinte și numai bun de servit.

Bine de știut:

Atenție! La ficatul de porc - ca și la ficățeii de pui, de altfel - sarea se pune la final, pentru că altfel se întărește.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Ficat de porc cu ceapă

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Frigărui din carne tocată de pui gătite la grill, servite în vase ceramice albe, alături de vin rose.
    Frigărui din carne tocată de pui - rețeta perfectă pentru grill, grătar sau airfryer
  • Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii, servită cu piure de cartofi
    Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii - rețetă simplă și ieftină
  • Mâncare cu cuscus, legume și carne de pui gătită în cratiță, gata de servire
    Cuscus cu pui și legume – rețeta rapidă într-o singură tigaie
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
131 shares

Comentarii

  1. bucatar de ficat ! a zis

    februarie 10, 2022 at 6:52 pm

    ficatul nu se intareste de las sare!!!!!!!!!!!!!!! e doar in capul vostru. de la sare se pateaza si arata urat, asta e cauza BUCATARILOR. copiati fara sa verificati!

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      februarie 10, 2022 at 6:58 pm

      Sigur sunteți bine? Cred că ar fi cazul să vă uitați puțin în oglindă și să vă întrebați sincer ce e în neregulă cu dumneavoastră de vă manifestați în asemenea hal din cauză că o necunoscută de pe internet nu a pus sare în tigaie. Multă sănătate vă doresc!

      Răspunde
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • tava cu cartofi fierti si zdrobiti rumeniti in cuptor pana devin crocanti presarati cu mujdei si marar
    Cartofi zdrobiți la cuptor cu usturoi și mărar – rețetă de post, fără unt
  • Frigărui din carne tocată de pui gătite la grill, servite în vase ceramice albe, alături de vin rose.
    Frigărui din carne tocată de pui - rețeta perfectă pentru grill, grătar sau airfryer

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • colecție de rețete de deserturi fără coacere pentru vară și mese festive
    Cele mai bune deserturi fără coacere – 20 de rețete rapide
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.