Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Ciorbe

Ciorbă de burtă ca la restaurant - rețeta simplă

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 23 ian. 2025 · Publicată: 4 nov. 2019 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 27 comentarii
4539 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Rețeta de ciorbă de burtă, explicată pas cu pas, foarte ușor de făcut acasă, cu gust desăvârșit. Cum se face ciorba de burtă, ce fel de os se folosește la ciorba de burtă, ce legume punem la ciorba de burtă.

Am învățat să fac ciorbă de burtă de la o bucătăreasă de restaurant. Se întâmpla acum vreo 25 de ani. Eram gospodină începătoare, nu știam prea multe la acea vreme și eram convinsă că ciorba de burtă e o treabă foarte complicată. Când am aflat cât de ușoară e rețeta, mi-am zis că doamna respectivă sigur a uitat să îmi spună ceva amănunte.

Ciorba de burta

Așa că m-am dus acasă și m-am apucat de treabă adăugând ingrediente după capul meu, convinsă fiind că dacă pun mai multe, va ieși mult mai gustoasă decât cea de la restaurant. Nu a fost deloc așa, am greșit exact la lucrurile esențiale, cele care dau textura fină și gustul bogat al acestei ciorbe 😀

Ciorba de burta

Ce fel de oase folosim la ciorba de burtă. Cât timp se fierb oasele de vită pentru ciorbă.

Prima mare greșeală pe care am făcut-o a fost să nu dau prea mare importanță oaselor de vită. Am făcut-o fără oase și a fost apă chioară. A doua oară am luat niște oase seci, la întâmplare, fără măduvă și fără cartilaje. Nu au avut nici un gust și cred că nici eu nu am știut să le fierb suficient.

Despre alegerea oaselor de vită și despre cât de puțin costă acestea, am povestit și la rețeta de supă clară de vită cu tăieței . Click pe fotografie pentru a ajunge la rețetă.

Supă din oase de vită cu tăieţei
Supă de vită cu tăieței

Pentru ciorba de astăzi, osul a fost cel din fotografiile de mai jos, de fapt un capăt de os, cu multă măduvă, pe care eu l-am fiert la multicookerul Heinner timp de 2 ore la programul "Soup/Stew". Dacă nu aveți un multicooker, aceeași treabă o puteți face și pe aragaz, într-o oală încăpătoare cu capac.

  • Os de vita
  • Fierbere os de vita

Ce legume punem la ciorba de burtă?

A doua greșeală a fost să cred că doamna bucătăreasă de restaurant nu pune rădăcinoase la această ciorbă din economie, ca să iasă cât mai ieftină. Așa că ajunsă acasă, am pus de toate, să fie ciorba bogată. Bogată a fost, dar nu a mai reușit deloc să semene cu ceea ce trebuia să fie. Legumele au modificat gustul supei de vită care și așa nu era prea consistentă pentru că nu folosisem oasele potrivite. Fără legume în supa de vită pentru ciorbă! Dacă vreți legume, mai bine faceți o ciorbă de văcuță!

Singura legumă pe care o folosesc este un morcov, la final. Pe acesta îl dau pe răzătoarea cu găuri mici și îl călesc 2-3 minute în ulei cât să își dezvolte aroma. Pun apoi morcovul ras într-o strecurătoare cu sita deasă și această strecurătoare "o înmoi" în supă. În acest fel, pulpa rămâne în strecurătoare și doar culoarea și aroma morcovului călit vor trece în zeamă.

Supa capătă o culoare galbenă minunată, apar câteva steluțe frumoase de grăsime, iar aroma morcovului călit e foarte delicată și îmbogățește exact atât cât trebuie gustul ciorbei de burtă.

Deci acum știți: morcovul călit este secretul culorii și al aspectului frumos pe care o au ciorbele de burtă servite la restaurant 😉

Burtă crudă sau prefiartă, congelată?

Ca la orice mâncare, firește că burta crudă, proaspătă e mai gustoasă, dar este cam dificil de curățat și de spălat.

Eu prefer să folosesc burtă prefiartă, pe care o cumpăr congelată, ambalată în pachete de 1 kg. Nu am preferințe la o marcă anume, am constatat în timp că toate sunt cam la fel.

Așa cum spuneam și mai sus, gustul ciorbei de burtă e dat de oasele de vită fierte suficient timp și e mai puțin influențat de bucățile de burtă. Așadar, nu vă chinuiți cu burta crudă, folosiți-o cu încredere pe cea prefiartă. Vă promit eu că veți avea o ciorbă grozavă!

Cum se prepară acasă o ciorbă de burtă mai bună decât la restaurant?

Veți găsi mai jos rețeta pas cu pas în formatul scris, pe care îl puteți tipări dacă doriți să păstrați rețeta în colecția voastră.

La finalul rețetei scrise găsiți și rețeta în format video, postată pe canalul de YouTube al blogului. Puteți vedea acolo exact ce fel de oase am folosit, cum am făcut amestecul de ou și smântână sau cum am adăugat usturoiul în ciorbă 🙂

Iar dacă vă plac rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube pentru că săptămânal avem acolo câte 2 rețete noi. Click aici pentru abonare!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ciorba de burta

Ciorbă de burtă

Rețeta de ciorbă de burtă, explicată pas cu pas, foarte ușor de făcut acasă, cu gust desăvârșit. Cum se face ciorba de burtă, ce fel de os se folosește la ciorba de burtă, ce legume punem la ciorba de burtă.
5 from 30 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 3 hours hours
Timp total: 3 hours hours 15 minutes minutes
Număr de porții: 6 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 1 kg burtă de vită ( (1,5 kg dacă e congelată pentru ca are gheață))
  • 700 g oase de vită ((fără carne, dar cu măduvă și cartilaje))
  • 2.5 litri de apă
  • sare și piper după gust
  • 1 morcov mare
  • 50 ml ulei ((cam 3 linguri))
  • 4 gălbenușuri
  • 200 g smântână ( de gătit sau fermentată cu 20-25% grăsime)
  • 5-6 căței de usturoi
  • 4-5 linguri de oțet ((sau mai mult/mai puțin) după gust)

pentru servit

  • mujdei de usturoi, smântână, oțet, ardei iute

Instrucțiuni de preparare
 

  • Puneți osul de vită la fiert în apă cu puțină sare. Îndepărtați spuma care se adună la începutul fierberii, apoi lăsați osul să fiarbă la foc mic cam 2 ore.
  • Scoateți osul și strecurați supa obținută. Dacă e nevoie, completați cu apă fierbinte. Ar trebui să aveți cam 2-2.5 litri de lichid.
  • Puneți burta decongelată și spălată în supa fierbinte. Lăsați burta la fiert până când e perfect moale, adică furculiţa intră cu uşurinţă în ea. De obicei burta congelată este deja tăiată fâșii. Dacă ați cumpărat bucată întreagă, lăsați-o să fiarbă, apoi o scoateți, o tăiați fâșii și o puneti la loc în oală.
  • Curățați usturoiul și îl treceți prin presă. Nu puneți usturoiul direct în oală pentru că își va schimba culoarea. Adăugați apă rece, amestecați, abia apoi turnați mujdeiul în oală.
  • Stingeți focul și dați oala deoparte.
  • Într-un castron încăpător, bateți cu o furculiță cele 4 gălbenușuri cu un praf de sare și le amestecați cu smântâna. Adăugați puțin câte puțin din supa fierbinte amestecând continuu pentru a ridica temperatura amestecului. Dacă turnați smântâna rece în oală, aceasta se va brânzi, de aceea trebuie să turnăm supă fierbinte peste ea.
  • Turnați amestecul de ouă și smântână în oală, puneți și oțet după gust și omogenizați.
  • Dați morcovul pe răzătoarea cu găuri mici. Căliți morcovul ras pentru câteva minute în ulei încins. Puneți pulpa de morcov într-o sită deasă și această sită o scufundați puțin în ciorba fierbinte, în așa fel încât aroma și culoarea morcovului să treacă în oală, dar pulpa să rămână în strecurătoare.
  • Serviți ciorba de burtă caldă, cu mujdei de usturoi, smântână, oțet și ardei iute.

Bine de știut:

  1. Când fierbeți osul de vită, puteți adăuga în apă câteva boabe de piper și o frunză de dafin.  
  2. Recomandarea mea este să folosiți pentru dres ciorba smântână lichidă, de gătit, de exemplu La Dorna. Eliminați astfel riscul ca smântâna să se "brânzească" când o adăugați în supă. Pentru servit puteți folosi smântână fermentată.
Nutrition Facts
Ciorbă de burtă
Serving Size
 
400 ml
Amount per Serving
Calorii
475
% Daily Value*
Grăsimi
 
52
g
80
%
Colesterol
 
266
mg
89
%
Carbohidrați
 
8
g
3
%
Fibre
 
1
g
4
%
Proteine
 
32
g
64
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Ciorba de burta

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Ciorbă de varză dulce de post cu borș și legume, presărată cu pătrunjel proaspăt, servită cu mămăligă.
    Ciorbă de varză dulce de post – rețetă moldovenească cu borș și leuștean
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • taietei rapizi turnati cu punga
    Tăieței rapizi turnați cu punga - rețeta gata în 5 minute!
  • ciorba de văcuță din rasol
    Ciorbă țărănească din rasol de vită acrită cu suc de roșii - rețeta pas cu pas
4539 shares

Comentarii

  1. Vasile a zis

    ianuarie 09, 2024 at 6:57 pm

    Fara suparare, un atasament mai mult decat edificator , copiat ptr ce i ce inteleg...
    Gina !...te urmăresc atunci cînd nu mai am idee ce să-mi fac de mîncare . Multe rețete le-am făcut ca și tine cu foarte mici ajustări. În ce privește ciorba de burtă am să-ți sugerez cîteva mici rectificări. Aici nu e vorba de critici...ci de o vastă experiență de-a lungu a cel puțin 60 de ani ( azi am 72 și un stomac de fer ca al vacilor ). Pe la 12 ani am fost dat ca ajutor de bucătar la un birt celebru din Moldova de peste Prut. Aici se făcea zilnic doar două feluri de mîncare : Ciolan de porc afumat cu fasole și ciorbă de burtă. Nimic altceva....nici măcar desert. Rog cititorii să i-a notă .Sunt unele chestii de care trebuie să ții cont ca să-ți reușească acest meniu de excepție. 1. Folosiți doar burtă nefiartă....cea fiartă este trecută prin jet de aburi care scoate 20 % din gustu viitoarei ciorbe. Aici Gina are perfectă dreptate. 2. Nu folosiți niciodată carne de vită cu os sau grăsime că atunci cînd ve-ți mînca veți simți grăsimea ca un fel de jigărae pe esofag. Folosiți doar COPITĂ de vacă ( nu de vițel că nu are prea mult gust ). Copita o găsiți la abator sau căsăpie odată cu burta proaspătă ( niciodată burtă congelată ! ). În prealabil copita să fie secționată pe lungime . Gustu combinat dintre cel de burtă și copită dă adevăratul gust a acestei ciorbe. 3. Nu folosiți niciodată cremă grasă de tip 35 % pe care o văd la Gina. Folosiți smîntîna grasă acră de 14-18 % și Yogurt de tip macedonian sau balcanic ....chiar și chișleag gras. Este important . Raportu e de 1/3...adică la o porție de yogurt ...trei de smîntînă...astfel ocoliți posibilitatea de a simți grăsimea pe esofag. 4.Niciodată....dar niciodată să nu îngroșați ciorba cu făină. Eroarea asta o văd la Gina. De ce ?....pentru că dacă stă în farfurie cîteva minute ....se separă un pic și este dezagreabil. 5. La ciorba de burtă nu se pune altceva decît ceapă și morcov ,așa cum bine a făcut Gina. Usturoiu nu se pune întreg sau pisat...ci se stoarce prin sită usturoiu deja pisat fără a-l lăsa în ciorbă. Alături se pune un castronel cu smîntînă și usturoi ca să-și pună fiecare după gust. Ardeiul iute nu se pune direct în ciorbă la fert ,ci separat. 5 O greșeală am observat și țin să o specific.....Nu se pune amestecu de gălbenuș cu smîntînă + yogurt înainte de a pune burta tăiată fideluță pentru că trebuie dat un clocot de 15 minute ceea ce ar coagula amestecu . Nu se fierbe deloc după ce pun smîntîna cu ou. Nici atunci cînd o mîncăm nu o încălzim niciodată pînă la temperatura de fierbere. Un act complect de evitat. În rest Gina a făcut exact ce trebuia. Astea sunt sfaturile unor meseriași acsați doar pentru producerea unei ciorbe pentru fini cunoscători : gurmanzi....bețivi care vor să iasă din abureală....muzicanți...căruțași...birjari....măcelari..muncitori în construcții etc.etc. Un castron încăpător de acest ” medicament ” ce doar în Levant ă-și face viacu.....nu se tratează ca o simplă mîncare. Ea este extrem de bogată,sățoasă și poate face din muncitor un Hercule. Gina vă oferă o variantă de restaurant fără pretenții....eu vă dau cheia secretului . A ! eram să uit.....după ce strecurați zeama o lăsați 2-3 minute ca să se strîngă grăsimea ce va da acea jigăraie. O eliminați cu un serviet de hîrtie care să absoarbă. Repetați pînă nu mai aveți nici zare de grăsime. Ceea ce Gina va arătat cu morcovu ras...este corect. Uleiul lăst de morcov prin prăjire dă nu numai culore dar și un gust dulceag și aromat ....plus un aspect frumos.Această ciorbă nu ete ca să bei înainte sau după ce o mănînci.....ci ca să te dregi după beție dacă e cazu. Poftă bună ...și rog pe Gina să nu se supere. Ea este universală în bucătărie....eu doar expert în ciorbă și ciolan cu fasole ! .

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      ianuarie 09, 2024 at 6:59 pm

      Nu știu cine este Gina aceasta cu care tot vorbiți... Pe mine mă cheamă Iuliana.

      Răspunde
    • ION CO a zis

      ianuarie 05, 2025 at 3:07 pm

      5 stars
      Da-ne si reteta de ciolan afumat cu fasole!
      Multumesc!

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea a zis

        ianuarie 05, 2025 at 4:58 pm

        Uitai aici https://bucate-aromate.ro/2023/11/fasole-cu-ciolan-afumat/

        Răspunde
  2. Sergiu a zis

    octombrie 18, 2021 at 11:49 pm

    5 stars
    Cea mai proasta reteta de ciorba de burta pe care am vazut-o !
    Ciorba de burta fara legume👎

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      octombrie 19, 2021 at 7:56 am

      Totuși, s-ar putea să fie cea mai bună pe care ați mâncat-o.
      Atâta timp cât nu ați gustat varianta aceasta, nu puteți avea o părere care să conteze. O puteți face în continuare cu legume, cum știți dumneavoastră, dar nu veți afla niciodată care e diferența! Din partea mea puteți să îi puneți și mazăre!

      Răspunde
      • geo,iaiziso a zis

        ianuarie 03, 2022 at 6:51 pm

        in loc de mazare ar fi mai buna cu fasole pastai, si niste perisoare!

        Răspunde
        • Iuliana Sbîrnea a zis

          ianuarie 03, 2022 at 8:12 pm

          Sau cu de toate, ca să fie ciorba bogată! :))

          Răspunde
      • Mihaela Gabel a zis

        decembrie 29, 2022 at 8:12 pm

        5 stars
        Dupa cum arata, trebuie sa fie, neaparat si buna!😋

        Răspunde
        • Iuliana Sbîrnea a zis

          decembrie 29, 2022 at 8:40 pm

          Promit că este! 🙂

          Răspunde
      • Gheorghe Telescu a zis

        decembrie 31, 2022 at 11:40 am

        Da, doamna Iuliana, am făcut ciorba de burtă, după rețeta dvs. A ieșit o ciorbă de burtă foarte foarte bună
        Vă mulțumesc 👍👍👍

        Răspunde
        • Iuliana Sbîrnea a zis

          decembrie 31, 2022 at 1:38 pm

          Tare mult mă bucur că a ieșit bine și mai ales că vă place! Să o mâncați sănătoși!

          Răspunde
          • Nelutzzu a zis

            iulie 03, 2023 at 9:34 pm

            5 stars
            Într-adevăr seamănă cu ciorba de odinioară din restaurante! Și morcovul singura legumă doar lasă un gust subtil! Părerea mea e că osul de vită cu măduvă dă savoarea maximă!

          • Iuliana Sbîrnea a zis

            iulie 04, 2023 at 6:53 am

            Într-adevăr, fără os nu are deloc aceeași savoare.
            Mă bucur că vă place. Numai bine!

      • Petre a zis

        ianuarie 05, 2023 at 10:26 am

        5 stars
        Am citit cu atenție toți pașii,am salvat rețeta și o voi face,întocmai,și eu.

        Răspunde
        • Iuliana Sbîrnea a zis

          ianuarie 05, 2023 at 1:39 pm

          Spor la gătit! Vă aștept cu impresii după ce o gustați!

          Răspunde
        • Alexandru a zis

          octombrie 09, 2024 at 6:30 pm

          5 stars
          Sa știți ca m-am lăsat greu convins sa schimb reteta mea de ciorba de burta în care puneam rădăcinoase și la final gogoșari în oțet. Dar trebuie sa recunosc ca varianta dumneavoastră este cu totul la alt nivel. Zeama e concentrata și fina iar gustul este mult mai bun. Ați avut dreptate și eu ma bucur ca am încercat. Aviz celor care cred ca le știu pe toate în bucătărie! Mulțumesc frumos!

          Răspunde
          • Iuliana Sbîrnea a zis

            octombrie 09, 2024 at 7:38 pm

            Tare mult mă bucur că ați dat o șansă acestei rețete și mai ales că v-a plăcut! Mulțumesc și eu!

  3. Radu a zis

    ianuarie 03, 2021 at 4:01 pm

    5 stars
    poate ca ar fi o reteta buna, dar lipseste informatia cu privire la momentul cand se ia de pe foc oala: inainte de adaugare usturoi, smantana etc..
    sau dupa ce se adauga aceste elemente

    Răspunde
    • Eugen a zis

      iulie 18, 2022 at 6:07 pm

      Doamne🤦!.Sā nu uiti sā aprinzi focul la aragaz.În rest(dacā l-ai aprins)o iei cînd este fiartā.🤷

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea a zis

        iulie 19, 2022 at 6:58 am

        🙂

        Răspunde
  4. Mihaela Newton a zis

    ianuarie 07, 2020 at 3:26 pm

    Draga Iuliana, reteta a functionat perfect. In trecut facusem acelasi excel de zel: legume, etc. De data aceasta, singurul "pacat" a fost ca am adaugat in propriul meu castron un strop de otet din borcanul cu tarhon in otet. Nu rau, dar desigur constituie o abatere de la traditie...
    Mii de multumiri!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      ianuarie 07, 2020 at 3:30 pm

      Hei ce bucurie! Sunt tare fericită că ți-a plăcut rețeta! Mulțumesc și eu pentru feedback.
      Dacă ai ști câți mi-au sărit în cap că am îndrăznit să spun că ciorba de burtă se face fără legume, fără gogoșari murați în ea și mai știu eu ce adaosuri! 😀

      Răspunde
  5. Georgeta a zis

    noiembrie 05, 2019 at 9:26 am

    Draga mea Iuliana,
    Ce multe, multe greseli am facut cu celebra si mult iubita ciorba de burta!! Acum...sunt luminata! Si pentru asta iti multumesc.
    Nici nu trebuie sa mai spun ca sigur voi face aceasta ciorba. Si pentru ca incepe postul!
    Sunt aici mereu. Cand uit ceva, ma intorc la tine si la postarile salvate!
    Multumim ca esti!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      noiembrie 05, 2019 at 11:38 am

      Dragă Georgeta, te aștept cu impresii după ce încerci și varianta aceasta.
      Mulțumesc și eu că mă urmărești și pentru că îți faci timp să lași și o vorbă bună <3
      Numai bine!

      Răspunde
  6. Tudorița Nicolae a zis

    noiembrie 05, 2019 at 7:51 am

    Sunt încântată de sfaturile și rețetele dumneavoastra. Vă mulțumesc.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      noiembrie 05, 2019 at 8:29 am

      Vă mulțumesc mult! 🙂

      Răspunde
5 from 30 votes (23 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Ciorbă de varză dulce de post cu borș și legume, presărată cu pătrunjel proaspăt, servită cu mămăligă.
    Ciorbă de varză dulce de post – rețetă moldovenească cu borș și leuștean
  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă
  • Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval, tăiat felii pe platou, rețetă sărată de la Bucate Aromate
    Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval - rețeta ideală pentru sărbători

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.