Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Fursecuri

Crinkles cu ciocolată albă și portocale - fursecuri crăpate

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 20 oct. 2024 · Publicată: 30 dec. 2019 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 5 comentarii
267 shares
Mergi la rețetă

Rețeta de crinkles cu ciocolată albă. Cum se fac fursecurile crăpate, tăvălite prin zahăr pudră. Cele mai simple fursecuri cu ciocolată albă și portocale.

Pentru că ne plac atât de mult fursecurile crinkles cu ciocolată neagră , am vrut neapărat să le încerc și în varianta cu ciocolată albă.

Fiind în perioada sărbătorilor de iarnă, cea mai potrivită aromă mi s-a părut a fi cea de portocale. La fel de bune sunt aceste fursecuri și cu aromă de lămâie sau cu cardamon, dacă vă place acest condiment.

Crinkles cu ciocolata alba

Crinkles cu ciocolată albă sunt la fel de frumoase, de moi și de fine ca și cele cu ciocolată neagră, dar nu au gustul acela intens de cacao. Sunt mai delicate, parcă și mai elegante. Dar, așa cum știți, ciocolata albă are un gust mai "light" de aceea aceste fursecuri au nevoie de o aromă suplimentară care să o completeze pe cea de ciocolată albă.

Veți mai găsi pe blog și o rețetă de crinkles cu dovleac pe care am făcut-o toamna, în sezonul dovlecilor. Poate veți fi curioși să le încercați și pe acestea, sunt deosebite și minunate!

>> Aici găsiți mai multe rețete de fusecuri, biscuiți, cornulețe, etc. <<<

Crinkles cu ciocolata alba

Mod de preparare crinkles cu ciocolată albă și portocale

Modul de preparare este foarte simplu și rapid, doar că aluatul, având mult unt în compoziție, are nevoie să stea câteva ore la frigider înainte să formați și să coaceți fursecurile.

Vă sfătuiesc să folosiți ingrediente de bună calitate. Eu am folosit ciocolată Nestle Dessert Blanc (vezi aici) și coajă de portocală bio de la Vegis (vezi aici). Dacă doriți să folosiți altă aromă, tot la Vegis găsiți și coajă de lămâie bio (vezi aici) care poate fi folosită fără grijă în creme și aluaturi, dar și cardamon întreg sau măcinat (vezi aici).

  • Aluat pentru crinkles
  • Crinkles in tava
  • Crinkles scoase din cuptor

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Crinkles cu ciocolata alba

Crinkles cu ciocolată albă și portocale

4.88 from 8 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 20 minutes minutes
Gătire: 10 minutes minutes
Timp total: 30 minutes minutes
Număr de porții: 40 buc
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 200  g ciocolată albă ((am folosit Nestle Dessert Blanc))
  • 50 g unt cu 82% grăsime ((am folosit Albalact))
  • 100 g zahăr
  • 2 ouă
  • 200 g făină tip 000
  • 4 g praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 lingurițe coajă rasă de portocale ( (am folosit coajă de portocale bio de la Vegis) )
  • 150 g zahăr pudră

Instrucțiuni de preparare
 

  • Tăiați ciocolata bucăți și se punți-o la topit la bain marie împreună cu untul, apoi o dați deoparte și o lăsați să se răcească.
  • Mixați ouăle împreună cu zahărul până se albesc iar zahărul este complet dizolvat.Amestecați ouăle bătute cu ciocolata topită.
  • În compoziția de mai sus încorporați făina, praful de copt, coaja de portocale și sarea.
  • Puneți aluatul într-o pungă sau în folie alimentară și îl dați la frigider pentru cel puțin 4 ore sau 1 oră la congelator.
  • Aprindeți cuptorul la 190 de grade și puneți hârtie de copt în tavă.
  • Scoateți aluatul de la rece și se formați biluțe pe cât posibil egale ca mărime.
  • Tăvăliți biluțele de aluat prin zahărul pudră în așa fel încât să fie bine și uniform acoperite.
  • Aşezaţi fursecurile în tavă lăsând suficient spaţiu între ele pentru că se vor lăţi la copt. Mie mi-au încăput 20 de fursecuri într-o tavă. Am copt pe rând 2 tăvi.
  • Coaceţi fursecurile timp de maxim 10 minute. Nu depășiți acest timp! Deşi par moi, fursecurile se vor întări după ce se răcesc.
  • Cât timp se coace prima serie de fursecuri, păstraţi restul de aluat la frigider, abia apoi le formaţi şi le coaceţi.
  • Lăsaţi fursecurile să se răcească în tavă. Nu încercaţi să le scoateți din tavă cât sunt calde pentru că sunt foarte moi şi se deformează uşor.
  • Fursecurile crinkles se păstrează foarte bine într-un loc uscat timp de 5-6 zile dacă le puneţi într-o cutie de carton cu capac sau pe un platou acoperit cu hârtie.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Crinkles cu ciocolata alba

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Un platou plin cu biscuiți Zebra – desertul perfect pentru musafiri sau pauza de cafea.
    Biscuiți Zebra din aluat cu unt și cacao – fără praf de copt, aspect spectaculos!
  • Paleuri fragede cu cremă de ciocolată și decor de ciocolată topită, aranjate pe platou
    Paleuri cu ciocolată – fursecuri fragede ca la cofetărie
  • rețeta fursecuri piersici de casă umplute cu gem
    Piersici (caise) fragede de casă umplute cu gem - rețeta veche cu unt și untură
  • cornulete semiluna cu nuca si unt pudrate cu zahar
    Cornulețe semilună cu nucă – rețetă tradițională pentru sărbători
267 shares

Comentarii

  1. Mariana a zis

    decembrie 16, 2025 at 3:15 pm

    4 stars
    Sunt foarte gustoși! Reteta este bine explicată.

    Răspunde
  2. Mihaela Newton a zis

    decembrie 22, 2024 at 4:03 pm

    5 stars
    Doamna Iuliana, s-au aplatizat aproape complet la copt. Poate că trebuiau formate bile mai mici și refrigerate înainte de coacere. Spre deosebire de cele cu dovleac, acestea cu ciocolată nu au fibră în structura lor și cred că doar contrastul termic le poate păstra forma.
    Oricum, aroma este divină. Eu am adăugat și o 1/2 lingurița de ulei esență de portocale. Vor fi minunate la masa de Crăciun!
    Vă mulțumesc!

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      decembrie 22, 2024 at 4:59 pm

      Îmi pare rău, nu știu de ce ați pățit așa. Sigur ați răcit aluatul înainte? Ați pus praf de copt?

      Răspunde
  3. Sabina a zis

    decembrie 30, 2019 at 8:01 pm

    Buna, te rog care sunt cantitatile de faina si zhar pudra?

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      decembrie 31, 2019 at 8:16 am

      Bună,
      200 g făină tip 000
      150 g zahăr pudră

      Mulțumesc pentru atenționare.

      Răspunde
4.88 from 8 votes (6 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Scovergi tradiționale de post din aluat de pâine, rumenite frumos, așezate în teanc pe farfurie
    Scovergi moi și pufoase de post - rețetă tradițională din aluat de pâine
  • Ciorbă de varză dulce de post cu borș și legume, presărată cu pătrunjel proaspăt, servită cu mămăligă.
    Ciorbă de varză dulce de post – rețetă moldovenească cu borș și leuștean
  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.