Rețeta de crinkles cu ciocolată albă. Cum se fac fursecurile crăpate, tăvălite prin zahăr pudră. Cele mai simple fursecuri cu ciocolată albă și portocale.
Pentru că ne plac atât de mult fursecurile crinkles cu ciocolată neagră, am vrut neapărat să le încerc și în varianta cu ciocolată albă.
Fiind în perioada sărbătorilor de iarnă, cea mai potrivită aromă mi s-a părut a fi cea de portocale. La fel de bune sunt aceste fursecuri și cu aromă de lămâie sau cu cardamon, dacă vă place acest condiment.
Crinkles cu ciocolată albă sunt la fel de frumoase, de moi și de fine ca și cele cu ciocolată neagră, dar nu au gustul acela intens de cacao. Sunt mai delicate, parcă și mai elegante. Dar, așa cum știți, ciocolata albă are un gust mai "light" de aceea aceste fursecuri au nevoie de o aromă suplimentară care să o completeze pe cea de ciocolată albă.
Veți mai găsi pe blog și o rețetă de crinkles cu dovleac pe care am făcut-o toamna, în sezonul dovlecilor. Poate veți fi curioși să le încercați și pe acestea, sunt deosebite și minunate!
>> Aici găsiți mai multe rețete de fusecuri, biscuiți, cornulețe, etc. <<<
Mod de preparare crinkles cu ciocolată albă și portocale
Modul de preparare este foarte simplu și rapid, doar că aluatul, având mult unt în compoziție, are nevoie să stea câteva ore la frigider înainte să formați și să coaceți fursecurile.
Vă sfătuiesc să folosiți ingrediente de bună calitate. Eu am folosit ciocolată Nestle Dessert Blanc (vezi aici) și coajă de portocală bio de la Vegis (vezi aici). Dacă doriți să folosiți altă aromă, tot la Vegis găsiți și coajă de lămâie bio (vezi aici) care poate fi folosită fără grijă în creme și aluaturi, dar și cardamon întreg sau măcinat (vezi aici).
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 200 g ciocolată albă ((am folosit Nestle Dessert Blanc))
- 50 g unt cu 82% grăsime ((am folosit Albalact))
- 100 g zahăr
- 2 ouă
- 200 g făină tip 000
- 4 g praf de copt
- un praf de sare
- 2 lingurițe coajă rasă de portocale ( (am folosit coajă de portocale bio de la Vegis) )
- 150 g zahăr pudră
Instrucțiuni de preparare
- Tăiați ciocolata bucăți și se punți-o la topit la bain marie împreună cu untul, apoi o dați deoparte și o lăsați să se răcească.
- Mixați ouăle împreună cu zahărul până se albesc iar zahărul este complet dizolvat.Amestecați ouăle bătute cu ciocolata topită.
- În compoziția de mai sus încorporați făina, praful de copt, coaja de portocale și sarea.
- Puneți aluatul într-o pungă sau în folie alimentară și îl dați la frigider pentru cel puțin 4 ore sau 1 oră la congelator.
- Aprindeți cuptorul la 190 de grade și puneți hârtie de copt în tavă.
- Scoateți aluatul de la rece și se formați biluțe pe cât posibil egale ca mărime.
- Tăvăliți biluțele de aluat prin zahărul pudră în așa fel încât să fie bine și uniform acoperite.
- Aşezaţi fursecurile în tavă lăsând suficient spaţiu între ele pentru că se vor lăţi la copt. Mie mi-au încăput 20 de fursecuri într-o tavă. Am copt pe rând 2 tăvi.
- Coaceţi fursecurile timp de maxim 10 minute. Nu depășiți acest timp! Deşi par moi, fursecurile se vor întări după ce se răcesc.
- Cât timp se coace prima serie de fursecuri, păstraţi restul de aluat la frigider, abia apoi le formaţi şi le coaceţi.
- Lăsaţi fursecurile să se răcească în tavă. Nu încercaţi să le scoateți din tavă cât sunt calde pentru că sunt foarte moi şi se deformează uşor.
- Fursecurile crinkles se păstrează foarte bine într-un loc uscat timp de 5-6 zile dacă le puneţi într-o cutie de carton cu capac sau pe un platou acoperit cu hârtie.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Sabina a zis
Buna, te rog care sunt cantitatile de faina si zhar pudra?
Iuliana a zis
Bună,
200 g făină tip 000
150 g zahăr pudră
Mulțumesc pentru atenționare.