Gata, au apărut prin pieţe căpşunile noastre, cele româneşti, dulci şi parfumate, aşa că e timpul să ne răsfăţăm cu ele în fel şi chip: simple, în îngheţate, în tarte, prăjituri şi băuturi. Sau putem face căpşuni în ciocolată, fie albă, fie neagră.

Noi ne-am jucat cu câteva căpşuni într-o după-amiază de week-end, le-am trecut prin ciocolată albă, le-am înveselit cu câteva dungi de ciocolată neagră şi apoi ne-am făcut fiecare de lucru pe lângă frigider să mai furăm câte una 🙂

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente
- 20-25 de căpşuni proaspete şi sănătoase
- 100 g ciocolată albă de bună calitate
- 30 g ciocolata neagră (sau ciocolată cu lapte)
Instrucțiuni de preparare
- Spălați căpşunile și uscați-le cu un prosop de hârtie, având grijă să păstrați codiţele intacte
- Rupeți ciocolata albă bucăţele şi se topiți-o la bain marie amestecând continuu cu o lingură de lemn sau în cuptorul cu microunde, la putere medie, în 2-3 reprize de câte 30 de secunde.
- Treceți fiecare căpşună prin ciocolată albă topită și le așezați pe o foaie de hârtie de copt. Lăsați-le puțin deoparte ca să se întărească ciocolata.
- Topiți și cu ciocolata neagră, apoi o puneți într-un poș cu dui subțire sau într-o pungă pe care o tăiați la un colț.
- Treceți cu poșul (punga) cu ciocolată neagră trasând dungi peste căpșunile îmbrăcate în ciocolată albă
- Lăsați-le la temperatura camerei să se întărească ciocolata sau dați-le la frigider dacă le serviţi mai târziu
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Suzana a zis
Buna !
Eu vreau sa stiu de ce dupa 10 h aprox. In partea de jos- unde e contactul cu hartia se face condens si pateaza .
Au fost tinute la temperatura camerei.
Iuliana a zis
Pentru că fructele au 90% apă, e un proces firesc. Dacă le păstrați la frigider, procesul acesta ar fi fost mult încetinit.