Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu pește și fructe de mare

Somon în foietaj (Somon en croûte)

Publicat la 25 ianuarie 2020 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

103 shares
Mergi la rețetă

Rețeta de file de somon în foietaj sau somon en croûte. Cum se face somonul în foietaj la cuptor, ce condimente se folosesc, cât timp se coace.

Somon in aluat de foietaj

Până de curând ziceam că somonul nu este printre peștii mei preferați, eu prefer peștele de Dunăre, gătit pescărește, ca pe la noi.

Nici acum somonul nu e în top, dar pentru că am gătit mai mult cu el în ultima vreme, am început să îi recunosc calitățile: nu are oase și este destul de suculent și de gustos.

Am făcut de sărbători frigărui cu somon și legume colorate care au fost delicioase și au avut mare succes.

Și pentru că mai am în congelator câteva fileuri de somon, mi-am propus să îl gătesc în mod diferit de fiecare dată. Poate cine știe, așa ajung să mă împrietenesc mai bine cu acest pește și să urce în top 3.

Somon in aluat de foietaj

Pentru rețeta de astăzi m-am inspirat de la Gordon Ramsay, dar am adaptat-o la gusturile mele și la ceea ce aveam în frigider. Este o rețetă destul de simplă, dar oarecum spectaculoasă.

Ideal ar fi să faceți acest somon en croûte cu aluat de foietaj făcut acasă, cu ingrediente de calitate, alese de voi și nu cu aluat cumpărat care știm bine că este făcut cu margarină. Se face mult mai ușor decât ați crede dacă urmați rețeta mea de foietaj de casă. O găsiți și în format video pe canalul meu de YouTube.

Click pe fotografia de mai jos ca să vedeți cum se face!

Somonul învelit în aluat de foietaj, cu o garnitură de spanac sotat la tigaie poate fi servit și ca aperitiv, dacă facem pachețele mai mici, dar poate fi și un fel principal, servit cald, alături de o salată. Iar dacă se răcește, e numai bun de gustare sau de luat la pachet 😉

Somon in aluat de foietaj

Mod de preparare somon în foietaj

Modul de preparare este foarte simplu. Am rumenit puțin somonul în tigaie înainte să îl învelesc în foietaj. Spanacul l-am sotat câteva minute în tigaie cu puțin usturoi, sare, piper și nucșoară. Apoi le-am pus la un loc și le-am băgat la cuptor.

Se gătește destul de repede, în 30 de minute era gata și mirosea minunat.

File de somon la grill
spanac la tigaie

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Somon in aluat de foietaj

Somon în foietaj

Rețeta de file de somon în foietaj sau somon en croûte. Cum se face somonul în foietaj la cuptor, ce condimente se folosesc, cât timp se coace.
5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 25 minutes minutes
Timp total: 35 minutes minutes
Număr de porții: 2 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 2 buc file de somon (aprox. 150 g/ bucata)
  • 100 g baby spanac proaspăt
  • 50 ml ulei de măsline
  • 25 g unt
  • 2-3 căței de usturoi
  • sare, piper - după gust
  • nucșoară - după gust (doar în spanac)
  • ½ ardei gras roșu sau portocaliu - opțional
  • 1 foaie aluat de foietaj (300 g)
  • semințe de negrilică

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindeți cuptorul la temperatura indicată pe pachetul de foietaj (în general e 220 de grade) și puneți hârtie de copt într-o tavă de mărime potrivită.
  • Presărați sare și piper pe fileurile de somon și puneți-le pe un grill câte 2 minute pe fiecare parte.
  • Într-o tigaie puneți untul și uleiul de măsline și căliți puțin usturoiul trecut prin presă.
  • Adăugați frunzele de spanac spălate și zvântate, sare, piper și nucșoară după gust.
  • Amestecați și lăsați tigaia pe foc doar până când frunzele de spanac se înmoaie puțin, dar nu le gătiți prea mult.
  • Tăiați foaia de aluat în două jumătăți.
  • Așezați somonul pe foile de aluat. Peste pește puneți spanacul sotat și peste spanac 3-4 fâșii de ardei gras.
  • Închideți aluatul de foietaj ca un pachet și apăsați marginile cu dinții unei furculițe ca să îl sigilați.
  • Crestați din loc în loc aluatul pentru ca aburii din interior să poată ieși.
  • Ungeți aluatul cu ou bătut și presărați semințele de negrilică.
  • Dați somonul în aluat la cuptor pentru 30 de minute sau până când este rumenit frumos.
  • Somonul în foietaj este bun și cald, și rece. Serviți simplu sau cu o salată.
Valori nutriționale
Somon în foietaj
Valori per porție
Calorii
1150
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
92
g
142
%
Colesterol
 
27
mg
9
%
Carbohidrați
 
70
g
23
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
1
g
1
%
Proteine
 
13
g
26
%
Vitamina A
 
5002
IU
100
%
Calciu
 
70
mg
7
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Somon in aluat de foietaj

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • baby hering la airfryer
    Baby hering la air fryer cu mălai și sos de usturoi și pătrunjel
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură
  • reteta ton la airfryer
    File de ton la airfryer cu ghimbir și sos de soia
  • tentacule de calamar cu unt si usturoi
    Tentacule de calamar la tigaie în unt cu usturoi
103 shares
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x