• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Colecții de rețete

    10 rețete cu foietaj cumpărat - dulci și sărate

    Publicat la 5 septembrie 2023 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Iată 10 rețete cu foietaj cumpărat pe care să le faci atunci când vrei ceva bun și rapid. Idei pe gustul tuturor, dulci sau sărate cu aluat de foietaj crocant care se desface în zeci de foițe!

    retete cu foietaj cumparat dulci si sarate

    Un aluat de foietaj cumpărat și păstrat în congelator ne salvează în multe situații pentru că acest tip de aluat se gătește repede și este potrivit deopotrivă în preparate dulci sau sărate. 

    Eu păstrez tot timpul 1-2 pachete de foietaj la congelator, fie din cel cumpărat, sau făcut în casă atunci când am timp. Cand vreau să fac o reteta cu foietaj, doar îl mut din congelator în frigider și îl las să se dezghețe lent pentru a-l folosi.

    În această colecție veți găsi atât rețete sărate, cât și rețete de desert cu foietaj și sper să vă inspire să gătiți preparate delicioase cu care să vă bucurați familia! 

    În rezumatul acestei săptămâni, există o secțiune de mai jos numită Sfaturi utile pentru utilizarea foietajului. O mulțime de informații grozave!

    Mergi direct la:
    • Ce este foietajul?
    • Foietaj cumpărat sau făcut în casă?
    • Rețete sărate cu aluat de foietaj
    • Rețete dulci cu foietaj cumpărat
    • Întrebări frecvente
    • Vedeți și alte colecții de rețete

    Ce este foietajul?

    Aluatul foietaj este un aluat cu mult unt, care la copt crește spectaculos și se desface în sute de foițe subțiri. Este, folosit atât în ​​rețete dulci, cât și sărate, de la aperitive și feluri principale până la deserturi. 

    Un aluat de foietaj conține doar trei ingrediente: făină, unt și sare. Nu conține drojdie, praf de copt sau alt agent de creștere.

    Practic, se frământă un aluat simplu din făină și apă, se întinde, iar deasupra se pun cuburi de unt. Se pliază aluatul peste unt și se întinde din nou. Se repetă operațiunea de încă 3 ori.

    foietaj de casa

    Astfel, prin plieri și întinderi repetate rezultă un aluat cu foarte multe straturi de grăsime. La cuptor, apa din aluat și din unt produce o explozie de abur care ridică straturile. Separarea acestor sute de straturi conferă acestui aluat textura deosebită, ușoară și lejeră, cu multe foițe fine.

    Francezii sunt cei care au perfecționat tehnica de preparare a aluatului de foietaj, dar el este folosit în rețete din întreaga lume.

    Foietaj cumpărat sau făcut în casă?

    Să faci acasă un aluat de foietaj ca la carte, după rețeta originală, este un proces minuțios. Trebuie să stăpânești corect tehnica de întindere pentru ca în aluat să se formeze acele sute de straturi și, deoarece untul trebuie să fie rece, este nevoie și de ceva forță în brațe pentru a putea întinde aluatul cu sucitorul. 

    Pentru un foietaj reușit este nevoie și de răbdare, deoarece aluatul trebuie să se răcească la frigider după fiecare rundă de întindere și pliere. Așadar e nevoie atât de efort fizic, cât și de timp.

    Din fericire există și "scurtături". De exemplu, rețeta mea simplificată de foietaj de casă se face foarte ușor și oferă la final un aluat fin, foietat și cu gust minunat de unt, chiar dacă poate că nu se desface în sute de foițe precum cel original, ci doar în câteva zeci.

    Aluatul de foietaj cumpărat, congelat sau refrigerat, economisește timp și efort, iar mărcile bune produc rezultate similare cu cele făcute în casă. 

    Rețineți că întotdeauna un aluat de foietaj făcut cu unt va fi mai scump. Cele cu prețuri mai accesibile sunt făcute cu margarină sau cu alte grăsimi vegetale. Pe eticheta oricărui produs veți găsi toate informațiile necesare pentru a alege în cunoștință de cauză.

    Rețete sărate cu aluat de foietaj

    Foietajul este minunat în preparate sărate. Îl puteti folosi la sărățele, pateuri cu diferite umpluturi, tarte, etc.

    Vă las mai jos 3 rețete sărate cu foietaj care mie îmi plac foarte mult pentru că sunt pe cât de ușoare, pe atât de deosebite. Sper să vă încânte și pe voi!

    Brânză brie în foietaj cu dulceață de ardei iuți și nuci
    Rețeta de brânză Brie în foietaj cu dulceață de ardei iuți va fi vedeta oricărei mese! Brânza care se topește în crusta crocantă de aluat arată spectaculos și este extraordinar de bună. Un deliciu!
    Vezi rețeta aici
    Brânză brie în foietaj cu dulceață de ardei iuți și rozmarin
    Tartă cu brânză și sparanghel
    Ce poate fi mai bun decât o tartă cu brânză care se face atât de ușor! E bună și caldă, și rece și este perfectă pentru cină sau pentru pachetul de la serviciu.
    Vezi rețeta aici
    Tarta cu branza si sparanghel
    Somon în foietaj
    O rețetă simplă, în care foietajul crocant îmbracă un file suculent de pește. Un preparat excelent pentru un prânz ușor și delicios!
    Vezi rețeta aici
    Somon in aluat de foietaj

    Rețete dulci cu foietaj cumpărat

    O mulțime de deserturi minunate pot fi făcute în cel mai scurt timp, dacă ai la îndemână o foaie de aluat de foietaj. De la cornulețe, palmieri și până la rulouri, toate vor fi delicioase! Iată mai jos câteva idei grozave!

    Rulouri din foietaj cu cremă de vanilie
    Rulouri din foietaj cu cremă de vanilie, un desert delicios, care se face simplu și rapid, dar extraordinar de gustos și de aspectuos.
    Vezi rețeta aici
    Rulouri din foietaj cu crema de vanilie
    Palmieri din aluat de foietaj
    Vrei un desert rapid și irezistibil? Încearcă rețeta de palmieri din foietaj cu zahăr caramelizat. Sunt crocanți și delicioși!
    Vezi rețeta aici
    Palmieri din foietaj
    Ștrudel cu mere și scorțișoară
    Nu veți da greș niciodată urmând această rețetă simplă de ștrudel cu mere și scorțișoară! Un desert minunat, atât de ușor de făcut!
    Vezi rețeta aici
    Ștrudel cu mere și scorțișoară
    Bărcuțe din foietaj umplute cu gem de prune și nuci
    Bărcuțe din foietaj, un desert simplu, rapid și atât de bun! Sunt delicioase, se desfac în zeci de fâșii și se pot umple cu gem, rahat, etc.
    Vezi rețeta aici
    Barcute din foietaj umplute cu gem
    Melcișori din foietaj cu brânză dulce și stafide
    Rețeta rapidă de melcișori din foietaj cu brânză dulce și stafide, un desert de casă ușor și delicios, pe gustul întregii familii.
    Vezi rețeta aici
    Melcișori din foietaj
    Rulouri cu bezea
    Cum să faci cele mai delicioase rulouri cu bezea și aluat de foietaj. O rețetă simplă, cu doar câteva ingrediente, dar cu un rezultat după care te lingi pe degete! 🙂
    Vezi rețeta aici
    Rulouri cu bezea
    Rulouri cu scorțișoară la airfryer - rețeta cu aluat de foietaj
    Doriți un desert rapid cu ingrediente puține? Încercați aceste rulouri cu scorțișoară la airfryer! Doar 3 ingrediente, gata în 10 minute!
    Vezi rețeta aici
    Rulouri cu scortisoara la airfryer

    Întrebări frecvente

    Ce diferență este între foi de plăcintă și foietaj?

    Principalele diferențe dintre aluatul foietaj și foile de plăcintă sunt: conținutul de grăsime și modul de preparare. 
    Foietajul conține mult unt și este un aluat laminat care la coacere se desface în foițe. Foile de plăcintă au conținut relativ scăzut de grăsimi, fiind făcute doar din făină, apă, oțet și puțin ulei. Nu cresc la cuptor, ci se usucă și devin crocante.

    Vedeți și alte colecții de rețete

    • retete de supe crema
      Supe cremă -7 rețete delicioase şi pline de vitamine
    • retete cu mere
      Rețete cu mere - 10 deserturi simple și rapide
    • 8 rețete cu avocado perfecte la micul dejun sau gustare
    • rețete de prăjituri cu gem
      Prăjituri cu gem - iată aici 10 rețete simple și delicioase!

    Din aceeași categorie

    • retete cu branza de vaci
      30 de rețete cu brânză de vaci (brânză dulce) - deserturi sau preparate sărate
    • prajituri cu piscoturi
      10 rețete de prăjituri cu pișcoturi și cremă de mascarpone, frișcă sau ciocolată
    • retete de prajituri cu capsuni
      Cele mai bune prăjituri cu căpșuni - 10 rețete delicioase
    • retete de pasca pentru Paste
      Rețete de pască pentru Paște - variante de pască tradițională sau fără aluat

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.