• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes

    Frigărui de somon cu legume colorate

    Publicat la 9 decembrie 2019 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Frigărui de somon cu legume colorate: ardei gras, dovlecei, ceapă roșie. Frigărui de pește pregătite la grătarul cu lemne sau la grătarul aragazului.

    Luna decembrie e luna cadourilor, a sărbătorilor, a turtei dulci (apropo, vezi aici o rețetă grozavă), dar este, cumva, și luna peștelui. Postul Crăciunului are multe dezlegări la pește, iar superstiția tradiția spune că e musai să mănânci pește în noaptea de revelion ca să-ți meargă bine tot anul următor. Așa că, indiferent de motive și convingeri, cumva, în decembrie ajungem să mâncăm pește mai mult decât oricând 😀

    Frigarui de somon

    V-am adus astăzi o rețetă perfectă pentru noaptea dintre ani: frigărui de somon cu legume. De ce zic că e perfectă? Pentru că e suficient de simplă cât să nu ne țină prea mult în bucătărie, suficient de sofisticată cât să fie un preparat de sărbătoare și suficient de colorată cât să se asorteze cu veselia generală din noaptea de revelion. Și peste toate astea, mai este și extraordinar de gustoasă.

    Bucățile suculente de somon alternează delicios cu legumele coapte și rumenite ușor pe grătar. Friptura și garnitura se gătesc deodată și aproape că nu mai au nevoie de nimic altceva decât, poate, de un pat de salată pe care să se odihnească.

    Tot din categoria rețetelor speciale și delicioase cu pește vă recomand să încercați și cele două variante de tartine cu scrumbie afumată. Sunt gata în maxim 10 minute și vor încânta orice musafir. Garantat! 😉

    Frigarui de somon

    Cât despre ingrediente, nimic mai simplu! Le-am rezolvat pe toate dintr-un foc doar cu o vizită la magazinul meu preferat de unde îmi fac mereu cumpărăturile. Le vedeți în fotografia de mai jos. Așa-i că nu-s multe și nici greu de găsit?

    ingrediente Selgros

    Mod de preparare frigărui de somon cu legume colorate

    V-am promis că se fac ușor frigăruile? V-am promis! Pașii sunt în fotografiile de mai jos. Legumele le tăiem bucăți mari. Tăiem fileul de somon în cuburi groase cam de 4-5 cm pe care le stropim cu suc de lămâie și le presărăm cu sare și piper. Începem apoi asamblarea pe bețe de frigărui: un cub de pește, o legumă și tot așa.

    • legume pentru frigarui
    • preparare frigarui de peste

    În mod normal, la orice petrecere de familie sau cu prietenii, cât doamnele pregătesc ingredientele, domnii se ocupă de focul pentru grătar. Dar dacă locuiți la bloc, lucrurile sunt cumva mai simple, aprinsul grătarului cade tot în sarcina gospodinei, iar domnii rămân nesolicitați, neafumați și relaxați 😀

    • frigarui de peste cu legume
    • frigarui la gratar

    Eu am aprins arzătorul din tavanul cuptorului și am înșirat frigăruile pe grătar. Am pus sub ele o tavă tapetată cu hârtie de copt în care să se scurgă grăsimea de la pește.

    Legumele se gătesc repede, peștele și mai repede. De aceea am și tăiat cuburile de somon mai groase, ca să egalizez temperatura de gătire. După ce le-am rotit pe toate părțile ca să se facă uniform, în 12-15 minute frigăruile mele erau gata. Le-am așezat pe un pat de salată asortată (rucola, valeriană, baby spanac) și m-am prezentat cu ele la mesenii înfometați, în uralele lor de încântare. Miroseau și arătau divin!

    frigarui pregatite la gratrul de la aragaz

    Vă las și vouă mai jos ingredientele și cantitățile folosite de mine. Voi le puteți ajusta după gusturile voastre și după numărul de persoane pe care îl aveți la masă.

    Vă mai spun doar că în aceeași idee eu mai fac uneori și frigărui de creveți pe care îi stropesc cu sos de unt și usturoi. Puteți încerca și această rețetă sau puteți pune câțiva creveți alături de cuburile de somon.

    Orice variantă ați alege, eu vă doresc poftă bună la frigărui! 🙂

    Frigarui de somon

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Frigarui de somon

    Frigărui de somon cu legume colorate

    https://bucate-aromate.ro/despre-mine-si-blog/
    5 from 2 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 10 minutes minutes
    Gătire: 15 minutes minutes
    Timp total: 25 minutes minutes
    Număr de porții: 4 porții
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • 700 g file de somon
    • 3 buc ardei gras de culori diferite
    • 2 buc ceapă roșie
    • 1 dovlecel
    • sucul de la ½ de lămâie
    • sare și piper după gust

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Începeți prin a tăia fileul de somon cuburi de 4-5 cm.
    • Stropiți somonul cu suc de lămâie și presărați-l cu sare și piper. Lăsați-l deoparte cât timp vă ocupați de legume.
    • Tăiați legumele în bucăți mai mari.
    • Puneți alternativ pe bețele de frigărui, cuburi de pește și bucăți de legume. După gust, mai presărați sare și piper. Eu am pus numai piper.
    • Așezați frigăruile pe grătar și rumeniți-le la foc de lemne sau la arzătorul aragazului (cel din cuptor) timp de 12-15 minute, doar până când legumele sunt ușor rumenite pe margini. Nu le țineți mai mult, pentru că peștele va deveni uscat și fad. Atât legumele, cât și peștele se gătesc foarte repede.
    • Așezați frigăruile pe un pat de salată și sunt gata de servit.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    Frigarui de somon

    Din aceeași categorie

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • sardine la cuptor
      Sardine la cuptor în stil grecesc cu usturoi și oregano
    • Paella cu fructe de mare
      Paella cu fructe de mare, rețeta clasică spaniolă
    • pastrav somonat la cuptor cu legume
      Păstrăv somonat cu legume de vară - rețeta de pește întreg la cuptor

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!
    • Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor
      Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.