• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Newsletter
    • Despre
    • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Acasă » Recipes » Rețete cu pește și fructe de mare

    Somon în foietaj (Somon en croûte)

    Publicat la 25 ianuarie 2020 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Rețeta de file de somon în foietaj sau somon en croûte. Cum se face somonul în foietaj la cuptor, ce condimente se folosesc, cât timp se coace.

    Somon in aluat de foietaj

    Până de curând ziceam că somonul nu este printre peștii mei preferați, eu prefer peștele de Dunăre, gătit pescărește, ca pe la noi.

    Nici acum somonul nu e în top, dar pentru că am gătit mai mult cu el în ultima vreme, am început să îi recunosc calitățile: nu are oase și este destul de suculent și de gustos.

    Am făcut de sărbători frigărui cu somon și legume colorate care au fost delicioase și au avut mare succes.

    Și pentru că mai am în congelator câteva fileuri de somon, mi-am propus să îl gătesc în mod diferit de fiecare dată. Poate cine știe, așa ajung să mă împrietenesc mai bine cu acest pește și să urce în top 3.

    Somon in aluat de foietaj

    Pentru rețeta de astăzi m-am inspirat de la Gordon Ramsay, dar am adaptat-o la gusturile mele și la ceea ce aveam în frigider. Este o rețetă destul de simplă, dar oarecum spectaculoasă.

    Ideal ar fi să faceți acest somon en croûte cu aluat de foietaj făcut acasă, cu ingrediente de calitate, alese de voi și nu cu aluat cumpărat care știm bine că este făcut cu margarină. Se face mult mai ușor decât ați crede dacă urmați rețeta mea de foietaj de casă. O găsiți și în format video pe canalul meu de YouTube.

    Click pe fotografia de mai jos ca să vedeți cum se face!

    Somonul învelit în aluat de foietaj, cu o garnitură de spanac sotat la tigaie poate fi servit și ca aperitiv, dacă facem pachețele mai mici, dar poate fi și un fel principal, servit cald, alături de o salată. Iar dacă se răcește, e numai bun de gustare sau de luat la pachet 😉

    Somon in aluat de foietaj

    Mod de preparare somon în foietaj

    Modul de preparare este foarte simplu. Am rumenit puțin somonul în tigaie înainte să îl învelesc în foietaj. Spanacul l-am sotat câteva minute în tigaie cu puțin usturoi, sare, piper și nucșoară. Apoi le-am pus la un loc și le-am băgat la cuptor.

    Se gătește destul de repede, în 30 de minute era gata și mirosea minunat.

    File de somon la grill
    spanac la tigaie
    Somon in aluat de foietaj

    Somon în foietaj

    5 from 2 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 10 minutes
    Gătire: 25 minutes
    Timp total: 35 minutes
    Număr de porții: 2 porții

    Ingrediente
     

    • 2 buc file de somon (aprox. 150 g/ bucata)
    • 100 g baby spanac proaspăt
    • 50 ml ulei de măsline
    • 25 g unt
    • 2-3 căței de usturoi
    • sare, piper - după gust
    • nucșoară - după gust (doar în spanac)
    • ½ ardei gras roșu sau portocaliu - opțional
    • 1 foaie aluat de foietaj (300 g)
    • semințe de negrilică

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Aprindeți cuptorul la temperatura indicată pe pachetul de foietaj (în general e 220 de grade) și puneți hârtie de copt într-o tavă de mărime potrivită.
    • Presărați sare și piper pe fileurile de somon și puneți-le pe un grill câte 2 minute pe fiecare parte.
    • Într-o tigaie puneți untul și uleiul de măsline și căliți puțin usturoiul trecut prin presă.
    • Adăugați frunzele de spanac spălate și zvântate, sare, piper și nucșoară după gust.
    • Amestecați și lăsați tigaia pe foc doar până când frunzele de spanac se înmoaie puțin, dar nu le gătiți prea mult.
    • Tăiați foaia de aluat în două jumătăți.
    • Așezați somonul pe foile de aluat. Peste pește puneți spanacul sotat și peste spanac 3-4 fâșii de ardei gras.
    • Închideți aluatul de foietaj ca un pachet și apăsați marginile cu dinții unei furculițe ca să îl sigilați.
    • Crestați din loc în loc aluatul pentru ca aburii din interior să poată ieși.
    • Ungeți aluatul cu ou bătut și presărați semințele de negrilică.
    • Dați somonul în aluat la cuptor pentru 30 de minute sau până când este rumenit frumos.
    • Somonul în foietaj este bun și cald, și rece. Serviți simplu sau cu o salată.

    Valori nutriționale/porție

    Valori nutriționale
    Somon în foietaj
    Valori per porție
    Calorii
    1150
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    92
    g
    142
    %
    Colesterol
     
    27
    mg
    9
    %
    Carbohidrați
     
    70
    g
    23
    %
    Fibre
     
    3
    g
    13
    %
    Zahăr
     
    1
    g
    1
    %
    Proteine
     
    13
    g
    26
    %
    Vitamina A
     
    5002
    IU
    100
    %
    Calciu
     
    70
    mg
    7
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat rețeta? Spune-mi părerea ta în comentarii!
    Somon in aluat de foietaj

    Alte rețete din aceeași categorie

    • Pastă de macrou afumat - pentru mic dejun și gustări
    • Salată de creveți cu castraveți și mărar
    • Pește uscat cu orez - rețeta veche, pescărească
    • Crap pe varză la cuptor - un deliciu!

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Sunt Iuliana Sbîrnea, autoarea blogului Bucate Aromate!

    Vei găsi aici peste 1000 de rețete din care să te inspiri, precum și multe articole interesante.
    Dacă ai întrebări, le aștept în comentarii, iar dacă vrei să afli mai multe despre mine și blog, citește aici →

    Cauți o rețetă?

    Rețete de sezon

    • Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Mâncare de dovlecei cu orez, cea mai bună și mai ieftină mâncare de vară

    Categorii recomandate

    retete conserve pentru iarna
    Rețete de conserve
    retete de muraturi
    Rețete de murături

    Nou pe blog

    • Tarator - supă rece de castraveți cu iaurt și nuci
    • Paste cu ciuperci și sos de roșii
    • Shakshuka, mâncare simplă cu ouă ochiuri în sos de roșii
    • Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu caise

    Băuturi reci pentru zile fierbinți

    • Rețeta simplă de limonadă cu aromă și culoare intensă
    • Ayran clasic cu mentă
    • Milkshake cu căpșuni, cremos și răcoritor
    • Smoothie cu piersici și busuioc roșu

    Mai multe rețete →

    Torturi festive

    • Entremet cu ricotta, zmeură şi iaurt
    • Tort muşuroi de cârtiţă cu banane și cremă mascarpone
    • Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • Tort cu blat brownie, cremă de ciocolată şi trandafiri

    Mai multe rețete de tort →

    Abonează-te pe YouTube!

    Bucate Aromate youtube

    Descarcă gratuit mini-cărțile de bucate!

    ebooks gratuite

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2022 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.