• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Deserturi de post

Ciocolată umplută cu unt de arahide și cireșe amare

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 19 nov. 2025 · Publicată: 27 feb. 2020 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 2 comentarii
103 shares
Mergi la rețetă

Rețeta absolut delicioasă de ciocolată umplută cu unt de arahide și dulceață de cireșe amare. Un desert uimitor, gata în doar 10 minute!

La rețeta asta cel mai greu lucru nu a fost modul de preparare, nici să fac rost de ingrediente, deși suntem în plină isterie de coronavirus și am auzit că s-au golit rafturile prin magazine. Sper că nu și cele cu ciocolată, atunci chiar ar fi sfârșitul lumii 😀

Ciocolata umpluta

Cum ziceam, nimic nu a fost mai greu decât să îi găsesc un nume potrivit. Nu e nici fudge, nici ciocolată de casă , nici bomboane....mă rog, să zicem că ciocolată umplută o descrie suficient de corect și așa să-i rămână numele!

Poate te tentează să încerci și rețeta de prune uscate trase în ciocolată. Click aici!

Cei de la SanoVita cu care colaborez de mult timp, m-au provocat să fac ceva bun și romantic folosind ingredientele lor. Dacă voi știți ceva mai bun și mai romantic decât ciocolata...eu una nu știu și parcă nici n-aș vrea să aflu 😀

Ciocolată cu unt de arahide și migdale

Deci propunerea mea de ceva bun și romantic este aceasta: ciocolățele umplute cu unt de arahide și cireșe amare din dulceață. Sunt simpatice, delicate și mai ales delicioase, iar umplutura e o surpriză pentru oricine. Se pot ambala drăguț și pot fi un cadou minunat pentru cineva drag, sau le puteți ambala simplu, în celofan și să le ascundeți în geantă atunci când plecați la plimbare, în drumeție sau chiar la birou.

Nimic nu alungă mai bine stresul unui dead line sau al unui șef nervos, decât o bucățică de ciocolată la momentul potrivit, nu-i așa? Hai că știu! 😀

Ciocolata umpluta

Mod de preparare ciocolată umplută cu unt de arahide și cireșe amare

Rețeta de ciocolată umplută se poate face cu orice tip de ciocolată vă place: neagră, amăruie, cu lapte sau chiar și cu ciocolată albă. Eu am combinat ce aveam în casă și anume o ciocolată neagră și o ciocolată cu lapte. Să zicem că am obținut o ciocolată amăruie. Dacă țineți post sau aveți un stil de viață vegan, folosiți doar ciocolată neagră.

Untul de arahide pe care l-am folosit a fost cel cremos de la SanoVita. Dacă vă place mai mult varianta crunchy, tot la ei o găsiți și e la fel de bună în rețeta asta.

Eu am mai folosit în umplutură și cireșe amare din dulceața mea preferată. Dacă nu le aveți, nu vă descurajați! Uitați-vă bine în jur! Nu se poate să nu găsiți o idee bună să le înlocuiți: pot fi cireșe sau vișine din compot, vișine din vișinată, merișoare confiate, coajă de portocală confiată, o feliuță de banană, o bucățică de ananas din compot sau chiar un vârf de linguriță din altă dulceață mai bine legată pe care o aveți la îndemână.

Odată scoase ingredientele pe masa din bucătărie, restul e floare la ureche. Vă las mai jos rețeta. Abia aștept să îmi povestiți sau să îmi arătați variantele voastre! Distracție plăcută! 🙂

Ciocolata umpluta

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ciocolata umpluta

Ciocolată umplută cu unt de arahide și cireșe amare

Încearcă acest desert delicios și atât de ușor de făcut: ciocolată umplută cu unt de arahide și cireșe amare
5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
la rece: 1 hour hour
Timp total: 1 hour hour 10 minutes minutes
Număr de porții: 9 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

Aveți nevoie de 9 forme de brioșe din silicon. Pot fi și 9 hârtiuțe pentru brioșe, dar să fie din acelea mai groase și puțin lucioase, altfel nu puteți desprinde ciocolata de ele.

Ingrediente
 

  • 200 g ciocolată la alegere (eu am combinat ciocolată neagră și cu lapte)
  • 2 linguri de ulei (sau unt de cocos)
  • aprox. 9 lingurițe unt de arahide
  • cireșe amare confiate, proaspete sau din dulceață (se pot înlocui cu cireșe simple sau vișine din compot, din vișinată, etc.)
  • câteva migdale
  • un vârf de linguriță sare de mare cristale (opțional)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Tocați mărunt, din cuțit, câteva migdale.
  • Mărunțiți ciocolata și turnați peste ea cele două linguri de ulei, apoi o topiți la bain marie sau la microunde (de 3 ori câte 30 de secunde)
  • Turnați câte o lingură de ciocolată topită în fiecare formă.
  • Presărați migdale tocate, apoi puneți câte o linguriță de unt de arahide și câte o cireașă în fiecare formă.
  • Deasupra turnați din nou ciocolată topită.
  • Presărați ciocolata cu cristale de sare (dacă vă place combinația) sau puneți câte o migdală întreagă, migdale mărunțite sau o cireașă din dulceață, etc.
  • Dați formele la rece pentru cel puțin o oră, timp necesar să se întărească bine ciocolata.
  • Ambalați-le drăguț, în hârtii de brioșe sau pur și simplu în celofan legat cu o fundiță și le puteți dărui cuiva drag sau să le luați cu voi la plimbare sau la birou.
Nutrition Facts
Ciocolată umplută cu unt de arahide și cireșe amare
Amount per Serving
Calorii
206
% Daily Value*
Grăsimi
 
14
g
22
%
Carbohidrați
 
20
g
7
%
Fibre
 
2
g
8
%
Zahăr
 
15
g
17
%
Proteine
 
4
g
8
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Ciocolata umpluta

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felie de plăcintă însiropată cu nucă pe farfurie albă
    Plăcintă însiropată cu nucă - rețetă de post simplă și delicioasă
  • prajitura de post în doua culori cu crema de gris cu lapte si fructe de padure
    Prăjitură de post în două culori cu crema de griș cu lapte și fructe
  • Prajitura de post cu dovleac asezata pe platou
    Prăjitură de post cu dovleac - rețeta ușoară cu aluat turnat
  • Rulouri cu scortisoara la airfryer
    Rulouri cu scorțișoară la airfryer. Rețeta cu foietaj, gata în 10 minute!
103 shares

Comentarii

  1. Mancare de post a zis

    februarie 28, 2020 at 12:19 pm

    Buna ziua doamna Iuliana. Pe 3 martie este ziua fetitei meele si nu stiu ce surpriza sa-i fac din punct de vedere culinar. Dar dumneavoastra m-ati salvat cu aceasta sofisticata retea. Va multumesc !

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      februarie 28, 2020 at 1:45 pm

      Mă bucur că am reușit să vă fiu de ajutor.
      La mulți ani plini de bucurii fetiței dumneavoastră!
      Petrecere frumoasă!

      Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Ciorbă de varză dulce de post cu borș și legume, presărată cu pătrunjel proaspăt, servită cu mămăligă.
    Ciorbă de varză dulce de post – rețetă moldovenească cu borș și leuștean
  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă
  • Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval, tăiat felii pe platou, rețetă sărată de la Bucate Aromate
    Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval - rețeta ideală pentru sărbători

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.