• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Deserturi de post

    Prune uscate trase în ciocolată - rețeta de bomboane de casă

    Publicat la 21 februarie 2020 de Iuliana Sbîrnea - 4 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Rețeta de prune în ciocolată, un desert delicios. Cum se fac prunele uscate umplute cu nuci și învelite în ciocolată topită.

    Rețeta de prune uscate în ciocolată e atât de simplă încât vă veți gândi: "cum de nu mi-a venit mie ideea asta???" 😀

    bomboane cu prune uscate in ciocolata

    Mie mi-a venit ideea atunci când am cumpărat o cutie cu prune în ciocolată dintr-un supermarket. Mi-au plăcut mult, au fost bune, dar cam scumpe. Așa că m-am gândit să încerc să le fac acasă că doar nu e mare lucru să scufunzi niște prune uscate în ciocolată topită!

    Și nu că sunt încrezută, dar bomboanele mele cu prune uscate, nuci și ciocolată sunt cele mai bune pe care le-am mâncat. Mult mai bune decât cele de la supermarket!

    Nu sunt la prima rețetă de bomboane de casă. Pentru că îmi place să mă joc cu ciocolata, am mai făcut praline cu mentă și fistic și praline din ciocolată albă cu portocale.

    reteta bomboane cu prune uscate in ciocolata
    Mergi direct la:
    • Ingrediente
    • Cum să faci bomboane cu prune uscate și ciocolată
    • Alte rețete asemănătoare
    • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Ingrediente

    Avem nevoie de doar câteva ingrediente simple pentru a meșteri aceste bomboane cu prune și ciocolată și le vedeți dintr-o privire în fotografia de mai jos.

    ingrediente reteta bomboane cu prune uscate in ciocolata
    • prune uscate - fără sâmburi, afumate sau neafumate, după cum vă plac
    • ciocolată - neagră sau cu lapte. Dacă folosiți doar ciocolată neagră, veți obține un minunat desert de post.
    • ciocolată albă - pentru decor
    • ulei - cu gust neutru (de floarea soarelui)
    • miez de nucă
    prune uscate in ciocolata

    Cum să faci bomboane cu prune uscate și ciocolată

    Rețeta de prune în ciocolată este foarte simplă și nu cere cine știe ce abilități sau echipamente de bucătărie.

    Cu o seară înainte am spălat prunele cu un jet de apă. Nu am vrut să le hidratez, ci doar să mă asigur că nu au praf, apoi le-am tamponat cu șervete de hârtie și le-am lăsat peste noapte să se usuce. Dacă sunt umede, nu se lipește ciocolata de ele.

    Dacă vă uitați cu atenție, veți vedea că fiecare prună are o tăietură micuță pe unde a fost extras sâmburele. Exact pe acolo am introdus jumătăți de miez de nucă.

    Prune umplute cu nuci

    Am topit 100 g de ciocolată neagră și 100 g ciocolată cu lapte în care am pus puțin ulei și am scufundat fiecare prună în ciocolata lichidă.

    prune trase in ciocolata

    Le-am scos pe hârtie de copt și le-am presărat cu miez de nucă măcinat sau cu ciocolată topită. Asta e tot! Simplu și de mare efect!

    Prune in ciocolata

    Alte rețete asemănătoare

    Dacă v-a plăcut ideea bomboanelor cu prune uscate, iată mai jos și alte idei de dulciuri mici care se fac la fel de ușor și care pot fi ambalate frumos și făcute cadou celor dragi.

    • Nuci umplute
      Nuci umplute ca în copilărie. Cu ciocolată sau magiun.
    • Islere cu nuci
      Ișlere cu nucă și gem, glazurate cu ciocolată
    • Turtă dulce decorată cu glazură de zahăr
      Turtă dulce decorată cu glazură de zahăr
    • Biluţe din biscuiţi cu vişine
      Biluţe din biscuiţi cu vişine (reţetă fără gluten)

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    bomboane cu prune uscate in ciocolata

    Prune în ciocolată

    Rețeta de prune uscate, umplute cu nuci și trase în ciocolată
    5 from 1 vote
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 15 minutes minutes
    Gătire: 5 minutes minutes
    timp de uscare: 30 minutes minutes
    Timp total: 50 minutes minutes
    Număr de porții: 35 buc
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • aprox. 30-40 prune uscate, fără sâmburi (fumate sau neafumate, după cum vă plac)
    • 100 g ciocolată neagră (min. 70% cacao)
    • 100 g ciocolată cu lapte
    • 30 g ciocolată albă (pentru decor)
    • 2 linguri de ulei
    • 100 g miez de nucă

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Prunele trebuiesc trecute printr-un jet de apă pentru a le curăța de praf, apoi tamponate cu prosoape de hârtie și lăsate de seara până dimineața să se usuce foarte bine. Dacă sunt umede, nu se va lipi ciocolata de ele!
    • Alegeți jumătăți întregi de miez de nucă pe care le rumeniți timp de 3-4 minute în tigaie sau la cuptor pentru a le intensifica aroma.
    • Introduceți miezul de nucă în interiorul prunelor, în locul sâmburelui.
    • Miezul de nucă rămas după ce ați umplut prunele îl măcinați fin cu ajutorul unui chopper.
    • Mărunțiți ciocolata și puneți-o la topit cu 2 linguri de ulei. O topiți fie la bain marie, fie la microunde, în 3 cicluri de câte 30 de secunde.
    • Treceți prunele umplute cu nuci prin ciocolată topită, apoi le scoateți pe o hârtie de copt.
    • Presărați-le cu miez de nucă măcinat fin sau cu ciocolată albă topită și lăsați-le într-un loc răcoros să se usuce ciocolata.
    • Se păstrează în cutii de carton, într-un loc uscat și răcoros (nu la frigider!)

    Rețeta Video

    Valori nutriționale
    Prune în ciocolată
    Valori per porție
    Calorii
    75
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    4
    g
    6
    %
    Carbohidrați
     
    10
    g
    3
    %
    Fibre
     
    1
    g
    4
    %
    Zahăr
     
    7
    g
    8
    %
    Proteine
     
    1
    g
    2
    %
    Vitamina A
     
    74
    IU
    1
    %
    Calciu
     
    12
    mg
    1
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    prune in ciocolata

    Din aceeași categorie

    • Rulouri cu scortisoara la airfryer
      Rulouri cu scorțișoară la airfryer. Rețeta cu foietaj, gata în 10 minute!
    • prajitura cu bulion
      Prăjitură cu bulion, rețeta de post cu 4 foi și cremă de griș
    • batoane cu mac în secțiune
      Batoane cu mac - rețeta de "batoane de un leu"
    • Reteta taietei cu nuci si pesmet caramelizat
      Tăieței cu nucă și pesmet caramelizat - rețeta ca în copilărie

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Simona Florescu

      februarie 23, 2020 at 9:37 pm

      Mulțumesc, Iuliana! Mulțumesc din suflet ca ma inspiri de fiecare data. Bomboanele cu prune sunt preferatele mele și, datorita ție, le voi prepara cu încredere acasă. De câteva luni, săptămânal, fac în casa un mousse de ciocolata cu fulgi de porumb, adaptat după crema rețetei tale "Rulada cu crema de ciocolata în elita cu frișcă". Am preparat și rulada, care-i excelenta. În copilărie, rulada aceasta era prăjitură festiva pregătită de mama la masa de Revelion, doar crema diferea: era făcută din 2 pachete de unt 80%, amestecat cu o crema din 4 linguri pline cacao neagra, 4 linguri zahar si câțiva stropi de apa, puse la foc pana la punctul de fierbere. Crema răcită se amesteca bine cu untul la temperatura camerei și cupuțin coniac, se unge foaia și gata rulada de ciocolata, îmbrăcată tot în crema pe care presară nuca pisata, ușor rumenita. Rulada mamei era mai gretoasa datorita cremei de unt, nu puteam manca mai mult de o felie. Aceasta cu crema din smântână pentru frisca este excepțională, mult mai ușoară și mai fina. Felicitări, tine-o tot asa!

      Răspunde
      • Iuliana

        februarie 23, 2020 at 10:16 pm

        Bună Simona! Mulțumesc din suflet pentru mesaj! Sper să îți placă prunele în ciocolată. De fapt, știu sigur că vor fi un succes pentru că absolut tot cei care le-au gustat la mine le-au iubit din prima clipă.
        Și mama la fel făcea cremele, și pe cele pentru rulade, și pe cele pentru tort, cu pachete întregi de unt. Mi se păreau cam grețoase încă de atunci, dar nu știam să existe alternative și credeam că așa trebuie să fie. Acum mi se par o oroare, dar cumva, într-un mod ciudat, parcă mi-e și dor de ele uneori :))

        Răspunde
    2. Cosmina Marginean

      februarie 22, 2020 at 9:32 pm

      buna seara, prunele in ciocolata sunt preferatele mele. cele moldovenesti, Bucuriile, au si nuca in interior, cele poloneze, daca nu ma insel, nu au. o sa icerc , cu siguranta, reteta. multumesc mult.

      Răspunde
      • Iuliana

        februarie 22, 2020 at 10:02 pm

        Mulțumesc și eu pentru mesaj.
        Abia aștept să îmi spuneți cum au ieșit prunele! 🙂

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.