Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Deserturi de post

Ciocolată umplută cu unt de arahide și cireșe amare

Publicat la 27 februarie 2020 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

102 shares
Mergi la rețetă

Rețeta absolut delicioasă de ciocolată umplută cu unt de arahide și dulceață de cireșe amare. Un desert uimitor, gata în doar 10 minute!

La rețeta asta cel mai greu lucru nu a fost modul de preparare, nici să fac rost de ingrediente, deși suntem în plină isterie de coronavirus și am auzit că s-au golit rafturile prin magazine. Sper că nu și cele cu ciocolată, atunci chiar ar fi sfârșitul lumii 😀

Ciocolata umpluta

Cum ziceam, nimic nu a fost mai greu decât să îi găsesc un nume potrivit. Nu e nici fudge, nici ciocolată de casă , nici bomboane....mă rog, să zicem că ciocolată umplută o descrie suficient de corect și așa să-i rămână numele!

Poate te tentează să încerci și rețeta de prune uscate trase în ciocolată. Click aici!

Cei de la SanoVita cu care colaborez de mult timp, m-au provocat să fac ceva bun și romantic folosind ingredientele lor. Dacă voi știți ceva mai bun și mai romantic decât ciocolata...eu una nu știu și parcă nici n-aș vrea să aflu 😀

Ciocolată cu unt de arahide și migdale

Deci propunerea mea de ceva bun și romantic este aceasta: ciocolățele umplute cu unt de arahide și cireșe amare din dulceață. Sunt simpatice, delicate și mai ales delicioase, iar umplutura e o surpriză pentru oricine. Se pot ambala drăguț și pot fi un cadou minunat pentru cineva drag, sau le puteți ambala simplu, în celofan și să le ascundeți în geantă atunci când plecați la plimbare, în drumeție sau chiar la birou.

Nimic nu alungă mai bine stresul unui dead line sau al unui șef nervos, decât o bucățică de ciocolată la momentul potrivit, nu-i așa? Hai că știu! 😀

Ciocolata umpluta

Mod de preparare ciocolată umplută cu unt de arahide și cireșe amare

Rețeta de ciocolată umplută se poate face cu orice tip de ciocolată vă place: neagră, amăruie, cu lapte sau chiar și cu ciocolată albă. Eu am combinat ce aveam în casă și anume o ciocolată neagră și o ciocolată cu lapte. Să zicem că am obținut o ciocolată amăruie. Dacă țineți post sau aveți un stil de viață vegan, folosiți doar ciocolată neagră.

Untul de arahide pe care l-am folosit a fost cel cremos de la SanoVita. Dacă vă place mai mult varianta crunchy, tot la ei o găsiți și e la fel de bună în rețeta asta.

Eu am mai folosit în umplutură și cireșe amare din dulceața mea preferată. Dacă nu le aveți, nu vă descurajați! Uitați-vă bine în jur! Nu se poate să nu găsiți o idee bună să le înlocuiți: pot fi cireșe sau vișine din compot, vișine din vișinată, merișoare confiate, coajă de portocală confiată, o feliuță de banană, o bucățică de ananas din compot sau chiar un vârf de linguriță din altă dulceață mai bine legată pe care o aveți la îndemână.

Odată scoase ingredientele pe masa din bucătărie, restul e floare la ureche. Vă las mai jos rețeta. Abia aștept să îmi povestiți sau să îmi arătați variantele voastre! Distracție plăcută! 🙂

Ciocolata umpluta

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ciocolata umpluta

Ciocolată umplută cu unt de arahide și cireșe amare

Încearcă acest desert delicios și atât de ușor de făcut: ciocolată umplută cu unt de arahide și cireșe amare
5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
la rece: 1 hour hour
Timp total: 1 hour hour 10 minutes minutes
Număr de porții: 9 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

Aveți nevoie de 9 forme de brioșe din silicon. Pot fi și 9 hârtiuțe pentru brioșe, dar să fie din acelea mai groase și puțin lucioase, altfel nu puteți desprinde ciocolata de ele.

Ingrediente
 

  • 200 g ciocolată la alegere (eu am combinat ciocolată neagră și cu lapte)
  • 2 linguri de ulei (sau unt de cocos)
  • aprox. 9 lingurițe unt de arahide
  • cireșe amare confiate, proaspete sau din dulceață (se pot înlocui cu cireșe simple sau vișine din compot, din vișinată, etc.)
  • câteva migdale
  • un vârf de linguriță sare de mare cristale (opțional)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Tocați mărunt, din cuțit, câteva migdale.
  • Mărunțiți ciocolata și turnați peste ea cele două linguri de ulei, apoi o topiți la bain marie sau la microunde (de 3 ori câte 30 de secunde)
  • Turnați câte o lingură de ciocolată topită în fiecare formă.
  • Presărați migdale tocate, apoi puneți câte o linguriță de unt de arahide și câte o cireașă în fiecare formă.
  • Deasupra turnați din nou ciocolată topită.
  • Presărați ciocolata cu cristale de sare (dacă vă place combinația) sau puneți câte o migdală întreagă, migdale mărunțite sau o cireașă din dulceață, etc.
  • Dați formele la rece pentru cel puțin o oră, timp necesar să se întărească bine ciocolata.
  • Ambalați-le drăguț, în hârtii de brioșe sau pur și simplu în celofan legat cu o fundiță și le puteți dărui cuiva drag sau să le luați cu voi la plimbare sau la birou.
Valori nutriționale
Ciocolată umplută cu unt de arahide și cireșe amare
Valori per porție
Calorii
206
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
14
g
22
%
Carbohidrați
 
20
g
7
%
Fibre
 
2
g
8
%
Zahăr
 
15
g
17
%
Proteine
 
4
g
8
%
Vitamina A
 
1
IU
0
%
Calciu
 
14
mg
1
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Ciocolata umpluta

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felie de plăcintă însiropată cu nucă pe farfurie albă
    Plăcintă însiropată cu nucă - rețetă de post simplă și delicioasă
  • prajitura de post în doua culori cu crema de gris cu lapte si fructe de padure
    Prăjitură de post în două culori cu crema de griș cu lapte și fructe
  • Prajitura de post cu dovleac asezata pe platou
    Prăjitură de post cu dovleac - rețeta ușoară cu aluat turnat
  • Rulouri cu scortisoara la airfryer
    Rulouri cu scorțișoară la airfryer. Rețeta cu foietaj, gata în 10 minute!
102 shares

Comentarii

  1. Mancare de post a zis

    februarie 28, 2020 at 12:19 pm

    Buna ziua doamna Iuliana. Pe 3 martie este ziua fetitei meele si nu stiu ce surpriza sa-i fac din punct de vedere culinar. Dar dumneavoastra m-ati salvat cu aceasta sofisticata retea. Va multumesc !

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      februarie 28, 2020 at 1:45 pm

      Mă bucur că am reușit să vă fiu de ajutor.
      La mulți ani plini de bucurii fetiței dumneavoastră!
      Petrecere frumoasă!

      Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x