Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu carne

Mușchiuleț de porc la cuptor - cu cașcaval și legume

Publicat la 20 februarie 2020 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

1630 shares
Mergi la rețetă

Rețeta pas cu pas de mușchiuleț de porc la cuptor, umplut cu cașcaval și legume. Cum se taie mușchiulețul de porc, ce condimente folosim și cum se gătește.

Când eram mică, mama gătea des mușchiuleț de porc, fie simplu, la cuptor pe care ni-l dădea apoi rece, la micul dejun, fie cu diverse umpluturi ca aperitiv la mesele festive.

N-am fost un copil mofturos, dar de când mă știu, nu prea am fost prietenă cu carnea, așa că nu prea mă bucuram eu când primeam mușchiuleț la micul dejun.

Muschiulet de porc la cuptor

Ajunsă la casa mea, am început să îi apreciez calitățile: mușchiulețul de porc se pregătește ușor, nu necesită timp îndelungat de preparare sau manevre complicate și mai ales este mereu foarte fraged.

În plus, este și foarte versatil. Îl poți băga la cuptor așa întreg sau îl poți umple cu orice ai la îndemână, de la cârnați , carne tocată și până la legume. Îl poți servi rece sau cald, în locul mezelurilor de la micul dejun sau al fripturii de la prânz.

Dacă ai grijă să îl gătești corect și să nu îl lași la cuptor cu orele, mușchiulețul va fi mereu extraordinar de fraged fără să îl bați cu ciocanul de șnițele cum am văzut că fac unele gospodine. Chiar nu este nevoie de așa ceva.

Muschiulet de porc la cuptor

Mod de preparare mușchiuleț de porc la cuptor umplut cu cașcaval și legume

Pentru rețeta de azi, eu am secționat mușchiulețul de porc mai întâi cu o tăietură pe lung, apoi făcând alte tăieturi, tot pe lung, pe fiecare parte a secțiunii.

După ce l-am tăiat, l-am condimentat cu sare, piper și cimbru, apoi am așezat pe lungimea lui felii înguste de cașcaval, morcov fiert și gogoșari în oțet. Puteți folosi orice altă combinație de brânzeturi și legume proaspete sau fierte/murate.

Puteți folosi de exemplu castraveți murați, ciuperci călite puțin în tigaie, rondele de măsline, etc.

  • Cum se taie muschiuletul de porc
    Mulșchiuleț întreg
  • Cum se taie muschiuletul de porc
    Mușchiuleț secționat
  • Umplere muschiulet de porc
    Mușchiuleț umplut cu cașcaval și legume

Am tăiat cașcavalul bucăți potrivite și le-am așezat pe lungime ca să îmi fie ușor să rulez carnea și ca să se vadă apoi frumos în secțiune, când voi felia mușchiulețul umplut.

Aveți nevoie de o sfoară alimentară cu care să legați mușchiul umplut ca să nu se desfacă când îl gătim. Pur și simplu legați mușchiul în spirală, nu foarte strâns, dar nici prea lejer, pentru că nu va crește la copt. Trebuie strâns doar atât cât să își păstreze forma. La capete, vă puteți ajuta de niște scobitori, ca să vă fie mai ușor.

  • Cum se ruleaza muschiuletul umplut
    Cum se rulează mușchiulețul umplut
  • Cum se ruleaza muschiuletul umplut
    Mușchiuleț de porc rulat
  • Cum se leagă muschiuletul umplut
    Cum se leagă mușchiulețul umplut

Înainte de a-l băga la cuptor, mușchiulețul trebuie prăjit puțin pe ambele părți. Pentru un gust mai bogat, eu l-am prăjit în amestec de unt și ulei în care am pus 2-3 căței de usturoi și niște cimbrișor verde.

Puteți folosi doar ulei și cimbru uscat, dacă nu aveți cimbrișor.

  • Muschiulet de porc prăjit în tigaie
    Mușchiuleț de porc prăjit în amestec de unt și ulei
  • Muschiulet de porc prăjit în tigaie
    Mușchiuleț de porc prăjit pe ambele părți în amestec de unt și ulei

Este de preferat să prăjiți mușchiulețul în același vas în care îl veți băga apoi la cuptor. Eu am folosit o tigaie de fontă, chiar dacă nu mi-a încăput drept, ci a fost nevoie să îl curbez puțin. Dacă nu aveți un asemenea vas, îl puteți prăji în tigaie și apoi să îl mutați într-o tavă unsă cu puțin ulei.

Înainte să bag tigaia în cuptor, am presărat din nou sare și piper, apoi am stropit carnea cu uleiul din tigaie și am așezat peste ea rondele de usturoi și crenguțe de cimbrișor.

Vezi aici rețeta de ceafă de porc la cuptor cu sos de roșii și usturoi

Cuptorul trebuie să fie preîncălzit la 180 de grade când introducem tigaia. Mușchiulețul nu are nevoie de timp lung de gătire pentru că se va usca. El trebuie să fie ușor rumenit la exterior, iar în interior carnea trebuie să fie fragedă și ușor suculentă.

Eu l-am lăsat 25 de minute în cuptor, dar depinde și de mărimea lui (al meu a avut 600 de grame) și de cuptor. În nici un caz nu trebuie depășit 30 de minute.

După ce l-am scos din cuptor, înainte să îl feliez, l-am lăsat deoparte 10 minute, acoperit cu o folie de aluminiu. Ca orice carne, are și el nevoie de un timp de odihnă.

  • Muschiulet de porc pregătit pentru cuptor
    Mușchiuleț de porc pregătit pentru cuptor
  • Muschiulet de porc la cuptor
    Mușchiulețul de porc este gata, putem tăia sfoara alimentară

Noi am servit mușchiulețul cu cașcaval alături de un piure de cartofi și câteva legume. Ce a mai rămas din el, a mers în zilele următoare la pachetul de la serviciu sau la micul dejun.

Vezi aici cum se gătește corect cotletul de porc la cuptor

Vă las mai jos rețeta în formatul pe care îl puteți tipări ca să îl păstrați la colecție sau să o aveți la îndemână atunci când o pregătiți.

Și nu uitați, dacă gătiți această rețetă, să îmi dați un semn pe rețelele sociale tag @iuliana_bucate_aromate sau #bucatearomate. Abia aștept să văd cum v-a ieșit! 🙂

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Muschiulet de porc la cuptor

Mușchiuleț de porc la cuptor

Mușchiuleț de porc la cuptor umplut cu cașcaval și legume
5 from 15 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
Așteptare: 10 minutes minutes
Timp total: 45 minutes minutes
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 600 g mușchiuleț de porc
  • 50 g cașcaval
  • 50 g unt
  • 70 ml ulei
  • morcov fiert, gogoșari în oțet, castraveți murați, etc
  • sare, piper, cimbru uscat
  • 5-6 căței de usturoi
  • câteva crenguțe de cimbrișor

Instrucțiuni de preparare
 

  • Secționați mușchiulețul pe lungime, apoi din nou, fiecare jumătate, tot pe lungime. Veți obține o bucată subțire de carne, oarecum dreptunghiulară. Nu este nevoie să o bateți cu ciocanul de șnițele!! Va fi foarte fragedă oricum.
  • Condimentați carnea cu sare, piper și cimbru uscat, după gustul vostru.
  • Așezați pe lungime, fâșii de cașcaval, morcov fiert, gogoșar în oțet sau orice alte legume doriți să folosiți.
  • Rulați carnea cât mai strâns, apoi legați-o în spirală cu o sfoară alimentară. La capete, dacă este nevoie, ajutați-vă de câteva scobitori.
  • Într-o tigaie puneți la încins uleiul, untul, 2-3 căței de usturoi trecuți prin presă și câteva frunzulițe de cimbrișor sau cimbru uscat.
  • Prăjiți mușchiulețul în uleiul aromat, câteva minute pe fiecare parte, cât să se rumenească puțin.
  • Între timp încălziți cuptorul la 180 de grade.
  • Dacă tigaia în care ați prăjit mușchiulețul poate merge la cuptor, e foarte bine, dacă nu, mutați-l într-o tavă potrivită.
  • Stropiți carnea cu uleiul din tigaie, presărați sare și piper, apoi așezați peste ea rondele de usturoi și crenguțe de cimbrișor.
  • Dați mușchiulețul la cuptor pentru 20-30 de minute, funcție de mărimea lui și de cum vă cunoașteți cuptorul. Nu depășiți 30 de minute, pentru că se va usca prea tare și va deveni fad.
  • Când mușchiulețul este gata, lăsați-l timp de 10 minute să se odihnească acoperit cu un capac sau cu o folie de aluminiu. Apoi îndepărtați sfoara alimentară și îl puteți felia pentru a-l servi cald alături de un piure de cartofi sau o garnitură de legume.
  • Mușchiulețul de porc la cuptor se feliază mai bine când e rece și poate fi servit și la micul dejun, la cină sau pus în caserola pentru serviciu.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Muschiulet de porc la cuptor

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • osso bucco fraged cu mamaliguta si sos cu multe legume presarat cu gremolata
    Cum să faci Osso Buco cu gremolata – rețeta clasică italiană (video)
  • ceafa de porc cu cartofi prajiti la air fryer
    Cum faci ceafă de porc fragedă și cartofi crocanți la air fryer, în același timp!
  • Taci și Înghite – Rețeta Tradițională de Mămăligă în Straturi cu Brânză și Afumătură
  • o felie de lasagna bolognese servita pe farfurie alba
    Lasagna bolognese cu carne tocată și Bechamel – rețeta italiană clasică
1630 shares
5 from 15 votes (15 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x