Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Fără carne

Cașcaval pane, rețeta care reușește de fiecare dată

Publicat la 19 mai 2020 de Iuliana Sbîrnea - 8 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

1417 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Rețeta de cașcaval pane cu toate micile ei trucuri care asigură mereu o reușită perfectă. Cum să faci cașcaval pane în crustă crocantă de pesmet.

Dacă aș avea un bănuț de câte ori am auzit că nu se poate face acasă cașcaval pane ca la restaurant, acum aș fi foarte bogată 😀

Știu multe, chiar prea multe persoane care adoră cașcavalul pane dar care îl comandă la restaurant pentru că acasă nu le reușește. Se spune că ar avea rețeta asta niște secrete pe care doar bucătarii de restaurant le știu, altfel nu iese.

Cascaval pane

Acum, ce să zic, am avut și eu câteva rateuri cu acest preparat, deci înțeleg temerile acestea. Dar pentru mine bucătăria cred că e singurul domeniu în care eșecurile nu mă descurajează, ba dimpotrivă. În alte privințe nu prea sunt eu o luptătoare sau vreo ambițioasă, dar dacă în bucătărie nu îmi iese ceva, nu am liniște până nu rezolv problema.

Așa că am exersat cu cașcavalul până am învățat să îl fac fix așa cum trebuie: crustă crocantă și aurie, interior cremos, moale, care se întinde numa' atât cât trebuie 😉

Aici găsești mai multe rețete de aperitive calde sau reci.

Când eram mai tineri, ne plăcea să facem cașcaval pane în diminețile de week-end. Uneori îl făceam pentru masa de prânz, alături de cartofi prăjiți. Ce vremuri! 🙂

Acum îl facem foarte rar, poate de 2 ori pe an, pentru că e foarte caloric și nu își mai găsește prea ușor locul în meniul nostru. Alături de el mai punem doar o salată cu multe legume și atât.

Aperitiv cald

Super-secretele rețetei de cașcaval pane 😉

Din punctul meu de vedere sunt câteva lucruri de care trebuie să ții cont atunci când faci cașcaval pane, ca la orice rețetă, de altfel. Nu sunt cine știe ce secrete pe care trebuie să ți le șoptească cineva la ureche, ci doar câteva chestii logice care vin odată cu experiența în bucătărie.

  • Cascaval felii
  • Ingrediente - pesmet
  1. Cașcavalul trebuie să fie de bună calitate. Majoritatea eșecurilor mele s-au întâmplat demult, când găteai cu ce găseai, nu prea era pe alese. Acum folosesc un singur tip de cașcaval cu care știu că obțin mereu aceleași rezultate. Este acesta de la Hochland . Și nu, nu le fac reclamă, dar pur și simplu nu mai schimb marca ca să nu am surprize.
  2. Cașcavalul trebuie să fie rece, de la frigider. Cu cât mai rece, cu atât mai bine. Eventual îl feliați și îl păstrați la frigider până la gătire.
  3. Feliile de cașcaval să fie groase cam de 2 cm. Dacă sunt mai subțiri, se topesc prea repede.
  4. Ca să obținem crusta aceea crocantă și aurie care ne place atât de mult tuturor, cașcavalul trebuie trecut prima dată prin faină, apoi de 2 ori prin ou și de 2 ori prin pesmet.
  5. Cașcavalul se prăjește în baie de ulei bine încins. Acesta trebuie să sfârâie când punem feliile în tigaie.
  6. Nu punem prea multe felii de cașcaval în tigaie. Acestea trebuie să aibă loc să fie bine cuprinse de ulei pe toate părțile.

Cam acestea ar fi lucrurile care asigură reușita rețetei. Vedeți, nu e nici un secret ascuns nicăieri 🙂 Și ca să vă conving cât de ușor se face, am făcut rețeta și în varianta video, ca să vedeți exact cum o pregătesc eu. O găsiți mai jos.

  • Cascaval in tigaie
  • Cascaval pane

Mod de preparare

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Cascaval pane

Cașcaval pane

Rețeta de cașcaval pane cu toate micile ei trucuri care asigură mereu o reușită perfectă. Cum să faci cașcaval pane în crustă crocantă de pesmet.
4.95 from 17 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 20 minutes minutes
Timp total: 20 minutes minutes
Număr de porții: 3 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 250 g cașcaval cât mai rece
  • 2 ouă
  • pesmet (aprox. 10 linguri)
  • făină (aprox. 10 linguri)
  • un praf de sare
  • ulei pentru prăjit (aprox. 200 ml)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Tăiați cașcavalul în felii groase de aprox. 2 cm.
  • Puneți uleiul la încins.
  • Dați feliile de cașcaval prin făină, apoi prin ou, apoi prin pesmet. Pentru o crustă crocantă, mai treceți încă o dată feliile de cașcaval prin ou și prin pesmet.
  • Prăjiți feliile de cașcaval pe ambele părți până devin aurii.
  • Serviți cașcavalul pane imediat, alături de o salată.
Valori nutriționale
Cașcaval pane
Valori per porție
Calorii
688
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
48
g
74
%
Colesterol
 
197
mg
66
%
Carbohidrați
 
34
g
11
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
2
g
2
%
Proteine
 
29
g
58
%
Vitamina A
 
993
IU
20
%
Calciu
 
652
mg
65
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Cascaval pane

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • farfurie cu placinte cu foi subtiri de casa pe fund de lemn
    Plăcinte cu foi subțiri de casă și brânză sărată – preparare pas cu pas
  • Taci și Înghite – Rețeta Tradițională de Mămăligă în Straturi cu Brânză și Afumătură
  • tigaie cu piperchi targasiti reteta aromana
    Piperchi Țârgâsiti - Rețetă Tradițională Aromână din Dobrogea
  • bulz de mămăligă la air fryer în farfurie cu smântână și unt
    Bulz de Mămăligă: rețeta pentru cuptor sau air fryer. Care e mai bun?
1417 shares

Comentarii

  1. Maria Gozmn a zis

    februarie 03, 2025 at 2:41 pm

    5 stars
    Multumesc frumos pentru reteta. O voi face si eu ca tare ne place.

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      februarie 03, 2025 at 6:36 pm

      Succes! Să îmi spuneți cum a ieșit!

      Răspunde
  2. Sarah a zis

    iunie 27, 2023 at 6:16 pm

    5 stars
    Superbă rețeta!!

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      iunie 28, 2023 at 6:34 am

      Mulțumesc! Mă bucur mult că vă place.

      Răspunde
      • Simona Pană a zis

        iulie 13, 2024 at 9:57 pm

        5 stars
        Rezultatul este excelent dând cașcavalul de 2 ori prin ou și pesmet. Am avut senzația că mănânc langosi umplut cu cașcaval. Rețetele sunt foarte explicite, imaginile frumoase iar sfaturile extra asigură reușita retetei și chiar încurajează bucătarul.Felicitări!

        Răspunde
        • Iuliana Sbîrnea a zis

          iulie 14, 2024 at 3:08 pm

          Vă mulțumesc din suflet pentru cuvintele frumoase! Mă bucur foarte mult că v-a plăcut rezultatul și că rețetele mele v-au fost de ajutor. Îmi face mare plăcere să știu că sfaturile și explicațiile mele aduc bucurie și succes în bucătăriile voastre. Să aveți poftă și spor la gătit în continuare! ????

          Răspunde
  3. Sandu a zis

    iunie 05, 2022 at 5:03 pm

    5 stars
    Nu numai ca e o reteta excelenta, dar esti si foarte draguta si nu vorbesti la nesfirsit ca altele care se cred vedete.

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      iunie 06, 2022 at 7:35 am

      Mulțumesc frumos!

      Răspunde
4.95 from 17 votes (13 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x