Rețeta de cașcaval pane cu toate micile ei trucuri care asigură mereu o reușită perfectă. Cum să faci cașcaval pane în crustă crocantă de pesmet.
Dacă aș avea un bănuț de câte ori am auzit că nu se poate face acasă cașcaval pane ca la restaurant, acum aș fi foarte bogată 😀
Știu multe, chiar prea multe persoane care adoră cașcavalul pane dar care îl comandă la restaurant pentru că acasă nu le reușește. Se spune că ar avea rețeta asta niște secrete pe care doar bucătarii de restaurant le știu, altfel nu iese.
Acum, ce să zic, am avut și eu câteva rateuri cu acest preparat, deci înțeleg temerile acestea. Dar pentru mine bucătăria cred că e singurul domeniu în care eșecurile nu mă descurajează, ba dimpotrivă. În alte privințe nu prea sunt eu o luptătoare sau vreo ambițioasă, dar dacă în bucătărie nu îmi iese ceva, nu am liniște până nu rezolv problema.
Așa că am exersat cu cașcavalul până am învățat să îl fac fix așa cum trebuie: crustă crocantă și aurie, interior cremos, moale, care se întinde numa' atât cât trebuie 😉
Aici găsești mai multe rețete de aperitive calde sau reci.
Când eram mai tineri, ne plăcea să facem cașcaval pane în diminețile de week-end. Uneori îl făceam pentru masa de prânz, alături de cartofi prăjiți. Ce vremuri! 🙂
Acum îl facem foarte rar, poate de 2 ori pe an, pentru că e foarte caloric și nu își mai găsește prea ușor locul în meniul nostru. Alături de el mai punem doar o salată cu multe legume și atât.
Super-secretele rețetei de cașcaval pane 😉
Din punctul meu de vedere sunt câteva lucruri de care trebuie să ții cont atunci când faci cașcaval pane, ca la orice rețetă, de altfel. Nu sunt cine știe ce secrete pe care trebuie să ți le șoptească cineva la ureche, ci doar câteva chestii logice care vin odată cu experiența în bucătărie.
- Cașcavalul trebuie să fie de bună calitate. Majoritatea eșecurilor mele s-au întâmplat demult, când găteai cu ce găseai, nu prea era pe alese. Acum folosesc un singur tip de cașcaval cu care știu că obțin mereu aceleași rezultate. Este acesta de la Hochland. Și nu, nu le fac reclamă, dar pur și simplu nu mai schimb marca ca să nu am surprize.
- Cașcavalul trebuie să fie rece, de la frigider. Cu cât mai rece, cu atât mai bine. Eventual îl feliați și îl păstrați la frigider până la gătire.
- Feliile de cașcaval să fie groase cam de 2 cm. Dacă sunt mai subțiri, se topesc prea repede.
- Ca să obținem crusta aceea crocantă și aurie care ne place atât de mult tuturor, cașcavalul trebuie trecut prima dată prin faină, apoi de 2 ori prin ou și de 2 ori prin pesmet.
- Cașcavalul se prăjește în baie de ulei bine încins. Acesta trebuie să sfârâie când punem feliile în tigaie.
- Nu punem prea multe felii de cașcaval în tigaie. Acestea trebuie să aibă loc să fie bine cuprinse de ulei pe toate părțile.
Cam acestea ar fi lucrurile care asigură reușita rețetei. Vedeți, nu e nici un secret ascuns nicăieri 🙂 Și ca să vă conving cât de ușor se face, am făcut rețeta și în varianta video, ca să vedeți exact cum o pregătesc eu. O găsiți mai jos.
Mod de preparare
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Cașcaval pane
Rețeta Video
Ingrediente
- 250 g cașcaval cât mai rece
- 2 ouă
- pesmet (aprox. 10 linguri)
- făină (aprox. 10 linguri)
- un praf de sare
- ulei pentru prăjit (aprox. 200 ml)
Instrucțiuni de preparare
- Tăiați cașcavalul în felii groase de aprox. 2 cm.
- Puneți uleiul la încins.
- Dați feliile de cașcaval prin făină, apoi prin ou, apoi prin pesmet. Pentru o crustă crocantă, mai treceți încă o dată feliile de cașcaval prin ou și prin pesmet.
- Prăjiți feliile de cașcaval pe ambele părți până devin aurii.
- Serviți cașcavalul pane imediat, alături de o salată.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Sarah a zis
Superbă rețeta!!
Iuliana Sbîrnea a zis
Mulțumesc! Mă bucur mult că vă place.
Simona Pană a zis
Rezultatul este excelent dând cașcavalul de 2 ori prin ou și pesmet. Am avut senzația că mănânc langosi umplut cu cașcaval. Rețetele sunt foarte explicite, imaginile frumoase iar sfaturile extra asigură reușita retetei și chiar încurajează bucătarul.Felicitări!
Iuliana Sbîrnea a zis
Vă mulțumesc din suflet pentru cuvintele frumoase! Mă bucur foarte mult că v-a plăcut rezultatul și că rețetele mele v-au fost de ajutor. Îmi face mare plăcere să știu că sfaturile și explicațiile mele aduc bucurie și succes în bucătăriile voastre. Să aveți poftă și spor la gătit în continuare! ????
Sandu a zis
Nu numai ca e o reteta excelenta, dar esti si foarte draguta si nu vorbesti la nesfirsit ca altele care se cred vedete.
Iuliana Sbîrnea a zis
Mulțumesc frumos!