• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Fără carne

    Cașcaval pane, rețeta care reușește de fiecare dată

    Publicat la 19 mai 2020 de Iuliana Sbîrnea - 4 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Rețeta de cașcaval pane cu toate micile ei trucuri care asigură mereu o reușită perfectă. Cum să faci cașcaval pane în crustă crocantă de pesmet.

    Dacă aș avea un bănuț de câte ori am auzit că nu se poate face acasă cașcaval pane ca la restaurant, acum aș fi foarte bogată 😀

    Știu multe, chiar prea multe persoane care adoră cașcavalul pane dar care îl comandă la restaurant pentru că acasă nu le reușește. Se spune că ar avea rețeta asta niște secrete pe care doar bucătarii de restaurant le știu, altfel nu iese.

    Cascaval pane

    Acum, ce să zic, am avut și eu câteva rateuri cu acest preparat, deci înțeleg temerile acestea. Dar pentru mine bucătăria cred că e singurul domeniu în care eșecurile nu mă descurajează, ba dimpotrivă. În alte privințe nu prea sunt eu o luptătoare sau vreo ambițioasă, dar dacă în bucătărie nu îmi iese ceva, nu am liniște până nu rezolv problema.

    Așa că am exersat cu cașcavalul până am învățat să îl fac fix așa cum trebuie: crustă crocantă și aurie, interior cremos, moale, care se întinde numa' atât cât trebuie 😉

    Aici găsești mai multe rețete de aperitive calde sau reci.

    Când eram mai tineri, ne plăcea să facem cașcaval pane în diminețile de week-end. Uneori îl făceam pentru masa de prânz, alături de cartofi prăjiți. Ce vremuri! 🙂

    Acum îl facem foarte rar, poate de 2 ori pe an, pentru că e foarte caloric și nu își mai găsește prea ușor locul în meniul nostru. Alături de el mai punem doar o salată cu multe legume și atât.

    Aperitiv cald

    Super-secretele rețetei de cașcaval pane 😉

    Din punctul meu de vedere sunt câteva lucruri de care trebuie să ții cont atunci când faci cașcaval pane, ca la orice rețetă, de altfel. Nu sunt cine știe ce secrete pe care trebuie să ți le șoptească cineva la ureche, ci doar câteva chestii logice care vin odată cu experiența în bucătărie.

    • Cascaval felii
    • Ingrediente - pesmet
    1. Cașcavalul trebuie să fie de bună calitate. Majoritatea eșecurilor mele s-au întâmplat demult, când găteai cu ce găseai, nu prea era pe alese. Acum folosesc un singur tip de cașcaval cu care știu că obțin mereu aceleași rezultate. Este acesta de la Hochland. Și nu, nu le fac reclamă, dar pur și simplu nu mai schimb marca ca să nu am surprize.
    2. Cașcavalul trebuie să fie rece, de la frigider. Cu cât mai rece, cu atât mai bine. Eventual îl feliați și îl păstrați la frigider până la gătire.
    3. Feliile de cașcaval să fie groase cam de 2 cm. Dacă sunt mai subțiri, se topesc prea repede.
    4. Ca să obținem crusta aceea crocantă și aurie care ne place atât de mult tuturor, cașcavalul trebuie trecut prima dată prin faină, apoi de 2 ori prin ou și de 2 ori prin pesmet.
    5. Cașcavalul se prăjește în baie de ulei bine încins. Acesta trebuie să sfârâie când punem feliile în tigaie.
    6. Nu punem prea multe felii de cașcaval în tigaie. Acestea trebuie să aibă loc să fie bine cuprinse de ulei pe toate părțile.

    Cam acestea ar fi lucrurile care asigură reușita rețetei. Vedeți, nu e nici un secret ascuns nicăieri 🙂 Și ca să vă conving cât de ușor se face, am făcut rețeta și în varianta video, ca să vedeți exact cum o pregătesc eu. O găsiți mai jos.

    • Cascaval in tigaie
    • Cascaval pane

    Mod de preparare

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Cascaval pane

    Cașcaval pane

    Rețeta de cașcaval pane cu toate micile ei trucuri care asigură mereu o reușită perfectă. Cum să faci cașcaval pane în crustă crocantă de pesmet.
    5 from 13 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 20 minutes minutes
    Timp total: 20 minutes minutes
    Număr de porții: 3 porții
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • 250 g cașcaval cât mai rece
    • 2 ouă
    • pesmet (aprox. 10 linguri)
    • făină (aprox. 10 linguri)
    • un praf de sare
    • ulei pentru prăjit (aprox. 200 ml)

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Tăiați cașcavalul în felii groase de aprox. 2 cm.
    • Puneți uleiul la încins.
    • Dați feliile de cașcaval prin făină, apoi prin ou, apoi prin pesmet. Pentru o crustă crocantă, mai treceți încă o dată feliile de cașcaval prin ou și prin pesmet.
    • Prăjiți feliile de cașcaval pe ambele părți până devin aurii.
    • Serviți cașcavalul pane imediat, alături de o salată.

    Rețeta Video

    Valori nutriționale
    Cașcaval pane
    Valori per porție
    Calorii
    688
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    48
    g
    74
    %
    Colesterol
     
    197
    mg
    66
    %
    Carbohidrați
     
    34
    g
    11
    %
    Fibre
     
    1
    g
    4
    %
    Zahăr
     
    2
    g
    2
    %
    Proteine
     
    29
    g
    58
    %
    Vitamina A
     
    993
    IU
    20
    %
    Calciu
     
    652
    mg
    65
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    Cascaval pane

    Din aceeași categorie

    • paste cu dovlecei, smantana si parmezan
      Paste cu dovlecei, smântână și parmezan - rețeta simplă și rapida
    • vinete umplute cu legume si mozzarella
      Vinete umplute cu legume și mozzarella - rețeta simplă de vinete la cuptor
    • ardei kapia umpluti cu branza si ceapa caramelizata
      Ardei kapia umpluți cu brânză și ceapă caramelizată, rețetă în stil grecesc
    • ciuperci rumanite in omleta
      Omletă cu ciuperci și cașcaval -rețetă rapidă pentru micul dejun sau prânz

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Sarah

      iunie 27, 2023 at 6:16 pm

      5 stars
      Superbă rețeta!!

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea

        iunie 28, 2023 at 6:34 am

        Mulțumesc! Mă bucur mult că vă place.

        Răspunde
    2. Sandu

      iunie 05, 2022 at 5:03 pm

      5 stars
      Nu numai ca e o reteta excelenta, dar esti si foarte draguta si nu vorbesti la nesfirsit ca altele care se cred vedete.

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea

        iunie 06, 2022 at 7:35 am

        Mulțumesc frumos!

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.