Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu pește și fructe de mare

Salată de creveți cu cușcuș și multe legume

Publicat la 3 august 2020 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

253 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Rețeta simplă și rapidă de salată de creveți cu cușcuș și multe legume proaspete de vară. O mâncare ușoară și delicioasă, potrivită la orice masă a zilei .

Vă plac creveții? Dacă da, atunci sigur ați simțit și voi măcar o dată că nu vă puteți sătura de ei. La mine mereu parcă sunt prea puțini în farfurie 😀

Aici găsiți mai multe rețete simple și delicioase cu creveți.

Ei bine, cu salata pe care v-o arăt astăzi, lucrurile stau cu totul altfel! Are mulți, mulți creveți, pe săturate! Și mai are bobițe delicioase de cușcuș aromat și multe legume proaspete de vară.

Salata de creveti cu cuscus

Salata aceasta veselă și colorată se face repede și ușor și o puteți servi celor dragi aproape la orice masă a zilei. Ba chiar e bună și de luat a doua zi la pachetul de la birou, pentru că se mănâncă rece 😉

Și cu toate că atunci când spui "salată" te gândești la o farfurie plină de verdețuri care nu țin de foame, să știți că salata de creveți cu cușcuș e o mâncare completă și foarte sățioasă pentru că are tot ce-i trebuie: și proteine, și carbohidrați, și multe vitamine.

Nici ingredientele pentru această salată nu-s multe sau greu de găsit, le vedeți în fotografia de mai jos.

ingrediente salata de legume, cuscus cu creveti

Deși știu că la pescăria mea preferată găsesc mereu creveți proaspeți, mie îmi place să îmi fac și un mic stoc de creveți congelați pentru că se gătesc atât de ușor și mă scot de multe ori din încurcătură când nu știu ce să gătesc bun și rapid.

banner Selgros

Dacă și voi folosiți creveți congelați pentru rețeta aceasta, va trebui ca în prealabil să îi lăsați la dezghețat într-un bol cu apă rece.

Salata de creveti cu cuscus

Mod de preparare salată de creveți cu cușcuș

În ciuda faptului că lista de ingrediente la această rețetă poate părea cam lungă, în realitate avem foarte puțin de lucru. Practic nu trebuie decât să călim creveții timp de 5 minute, fierbem cușcuș-ul, tocăm mărunt legumele și amestecăm totul într-un bol. Iar rezultatul vă promit că e delicios!

Ca să vedeți cât de ușor se face, avem și rețetă video la finalul postării. Iar dacă încă nu v-ați abonat la canalul meu de YouTube, o puteți face accesând acest link de abonare.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Salata de creveti cu cuscus

Salată de creveți cu cușcuș

Rețeta simplă și rapidă de salată de creveți cu cușcuș și multe legume proaspete de vară. O mâncare ușoară și delicioasă, potrivită la orice masă a zilei.
5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 15 minutes minutes
răcire: 15 minutes minutes
Timp total: 40 minutes minutes
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 500 g creveți decorticați
  • 250 g cușcuș, de preferat cu granulație mare
  • 3 roșii
  • ½ ardei gras
  • ½ castravete mare
  • 1 ceapă roșie mică
  • 3-4 căței de usturoi
  • 50 ml ulei de măsline
  • 1 legătură mică de pătrunjel
  • sucul de la ½ lămâie
  • felii de lămâie pentru decor
  • ½ linguriță paprika
  • sare și piper după gust

Instrucțiuni de preparare
 

  • Dacă folosiți creveți congelați, va trebui mai întâi să îi lăsați la dezghețat.
  • Într-o cratiță încăpătoare, puneți uleiul de măsline la încins și căliți puțin usturoiul tocat mărunt.
  • Puneți și creveții în cratiță, apoi sare, piper, paprika și suc de lămâie. Gătiți creveții doar 2-3 minute pe fiecare parte, nu mai mult!
  • În aceeași cratiță, mai adăugați puțin ulei de măsline și căliți cușcuș-ul 2-3 minute până când se rumenește foarte puțin. Apoi adăugați 700 ml de apă (sau conform instrucțiunilor de pe pachet), puțină sare și lăsați cușcușul să fiarbă.
  • Între timp tocați cubulețe mici toate legumele: ardeiul, ceapa, roșiile, castraveții și pătrunjelul.
  • Păstrați deoparte câțiva creveți întregi pentru decor, iar pe restul tocați-i cubulețe, la fel ca legumele.
  • După ce cușcușul este fiert și s-a răcorit puțin, îl puneti într-un bol, iar peste el adăugați creveții și legumele tăiate mărunt.
  • Amestecați bine și mai potriviți gustul de sare și piper dacă este cazul.
  • Decorați cu pătrunjel, creveții întregi păstrați deoparte și felii de lămâie.
  • Serviți salata imediat sau păstrați-o la frigider până a doua zi.

Bine de știut:

Gătiți cușcuș-ul exact așa cum scrie pe pachetul vostru, pentru că modul de preparare diferă în funcție de tipul de cușcuș, dar și de producător.
Valori nutriționale
Salată de creveți cu cușcuș
Valori per porție
Calorii
490
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
14
g
22
%
Colesterol
 
201
mg
67
%
Carbohidrați
 
57
g
19
%
Fibre
 
5
g
21
%
Zahăr
 
5
g
6
%
Proteine
 
35
g
70
%
Vitamina A
 
1266
IU
25
%
Calciu
 
118
mg
12
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Salata de creveti cu cuscus

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • baby hering la airfryer
    Baby hering la air fryer cu mălai și sos de usturoi și pătrunjel
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură
  • reteta ton la airfryer
    File de ton la airfryer cu ghimbir și sos de soia
  • tentacule de calamar cu unt si usturoi
    Tentacule de calamar la tigaie în unt cu usturoi
253 shares
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x