• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete cu pește și fructe de mare

Salată de creveți cu cușcuș și multe legume

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 12 oct. 2020 · Publicată: 3 aug. 2020 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Lasă un comentariu
276 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Rețeta simplă și rapidă de salată de creveți cu cușcuș și multe legume proaspete de vară. O mâncare ușoară și delicioasă, potrivită la orice masă a zilei .

Vă plac creveții? Dacă da, atunci sigur ați simțit și voi măcar o dată că nu vă puteți sătura de ei. La mine mereu parcă sunt prea puțini în farfurie 😀

Aici găsiți mai multe rețete simple și delicioase cu creveți.

Ei bine, cu salata pe care v-o arăt astăzi, lucrurile stau cu totul altfel! Are mulți, mulți creveți, pe săturate! Și mai are bobițe delicioase de cușcuș aromat și multe legume proaspete de vară.

Salata de creveti cu cuscus

Salata aceasta veselă și colorată se face repede și ușor și o puteți servi celor dragi aproape la orice masă a zilei. Ba chiar e bună și de luat a doua zi la pachetul de la birou, pentru că se mănâncă rece 😉

Și cu toate că atunci când spui "salată" te gândești la o farfurie plină de verdețuri care nu țin de foame, să știți că salata de creveți cu cușcuș e o mâncare completă și foarte sățioasă pentru că are tot ce-i trebuie: și proteine, și carbohidrați, și multe vitamine.

Nici ingredientele pentru această salată nu-s multe sau greu de găsit, le vedeți în fotografia de mai jos.

ingrediente salata de legume, cuscus cu creveti

Deși știu că la pescăria mea preferată găsesc mereu creveți proaspeți, mie îmi place să îmi fac și un mic stoc de creveți congelați pentru că se gătesc atât de ușor și mă scot de multe ori din încurcătură când nu știu ce să gătesc bun și rapid.

banner Selgros

Dacă și voi folosiți creveți congelați pentru rețeta aceasta, va trebui ca în prealabil să îi lăsați la dezghețat într-un bol cu apă rece.

Salata de creveti cu cuscus

Mod de preparare salată de creveți cu cușcuș

În ciuda faptului că lista de ingrediente la această rețetă poate părea cam lungă, în realitate avem foarte puțin de lucru. Practic nu trebuie decât să călim creveții timp de 5 minute, fierbem cușcuș-ul, tocăm mărunt legumele și amestecăm totul într-un bol. Iar rezultatul vă promit că e delicios!

Ca să vedeți cât de ușor se face, avem și rețetă video la finalul postării. Iar dacă încă nu v-ați abonat la canalul meu de YouTube, o puteți face accesând acest link de abonare.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Salata de creveti cu cuscus

Salată de creveți cu cușcuș

Rețeta simplă și rapidă de salată de creveți cu cușcuș și multe legume proaspete de vară. O mâncare ușoară și delicioasă, potrivită la orice masă a zilei.
5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 15 minutes minutes
răcire: 15 minutes minutes
Timp total: 40 minutes minutes
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 500 g creveți decorticați
  • 250 g cușcuș, de preferat cu granulație mare
  • 3 roșii
  • ½ ardei gras
  • ½ castravete mare
  • 1 ceapă roșie mică
  • 3-4 căței de usturoi
  • 50 ml ulei de măsline
  • 1 legătură mică de pătrunjel
  • sucul de la ½ lămâie
  • felii de lămâie pentru decor
  • ½ linguriță paprika
  • sare și piper după gust

Instrucțiuni de preparare
 

  • Dacă folosiți creveți congelați, va trebui mai întâi să îi lăsați la dezghețat.
  • Într-o cratiță încăpătoare, puneți uleiul de măsline la încins și căliți puțin usturoiul tocat mărunt.
  • Puneți și creveții în cratiță, apoi sare, piper, paprika și suc de lămâie. Gătiți creveții doar 2-3 minute pe fiecare parte, nu mai mult!
  • În aceeași cratiță, mai adăugați puțin ulei de măsline și căliți cușcuș-ul 2-3 minute până când se rumenește foarte puțin. Apoi adăugați 700 ml de apă (sau conform instrucțiunilor de pe pachet), puțină sare și lăsați cușcușul să fiarbă.
  • Între timp tocați cubulețe mici toate legumele: ardeiul, ceapa, roșiile, castraveții și pătrunjelul.
  • Păstrați deoparte câțiva creveți întregi pentru decor, iar pe restul tocați-i cubulețe, la fel ca legumele.
  • După ce cușcușul este fiert și s-a răcorit puțin, îl puneti într-un bol, iar peste el adăugați creveții și legumele tăiate mărunt.
  • Amestecați bine și mai potriviți gustul de sare și piper dacă este cazul.
  • Decorați cu pătrunjel, creveții întregi păstrați deoparte și felii de lămâie.
  • Serviți salata imediat sau păstrați-o la frigider până a doua zi.

Bine de știut:

Gătiți cușcuș-ul exact așa cum scrie pe pachetul vostru, pentru că modul de preparare diferă în funcție de tipul de cușcuș, dar și de producător.
Nutrition Facts
Salată de creveți cu cușcuș
Amount per Serving
Calorii
490
% Daily Value*
Grăsimi
 
14
g
22
%
Colesterol
 
201
mg
67
%
Carbohidrați
 
57
g
19
%
Fibre
 
5
g
21
%
Zahăr
 
5
g
6
%
Proteine
 
35
g
70
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Salata de creveti cu cuscus

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • baby hering la airfryer
    Baby hering la air fryer cu mălai și sos de usturoi și pătrunjel
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură
  • reteta ton la airfryer
    File de ton la airfryer cu ghimbir și sos de soia
  • tentacule de calamar cu unt si usturoi
    Tentacule de calamar la tigaie în unt cu usturoi
276 shares
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă
  • Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval, tăiat felii pe platou, rețetă sărată de la Bucate Aromate
    Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval - rețeta ideală pentru sărbători
  • Amandine cu ciocolată decorate cu ganache și bilă de ciocolată, glazurate simplu, fără fondant, pe tavă albă
    Amandine cu ciocolată – rețetă ușoară de casă, cu ganache și glazură simplă (fără fondant)

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.