• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Prajituri si torturi pentru Craciun

Rulouri cu bezea. Bune de lingi pe degete!

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 5 sept. 2023 · Publicată: 18 feb. 2021 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Lasă un comentariu
493 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Cum să faci cele mai delicioase rulouri cu bezea și aluat de foietaj. O rețetă simplă, cu doar câteva ingrediente, dar cu un rezultat după care te lingi pe degete! 🙂

Dragilor, iată că s-a întors roata! Nu doar eu vă inspir pe voi cu rețete simple și bune, ci și voi pe mine! 🙂

Rețeta de astăzi o datorez Korinei, care mi-a lăsat un comentariu pe Facebook în care îmi pomenea despre aceste rulouri umplute cu bezea. Nici nu mâncasem, nici nu auzisem de ele, nu știam că există. Dar Korina mi le-a descris atât de convingător, încât m-a făcut curioasă și nu am mai avut liniște până nu le-am făcut!

Rulouri cu bezea

Rezultatul a fost mult peste așteptările mele. Un desert care până la urmă este atât de simplu, are atât de puține ingrediente, dar este neașteptat de bun.

Până să gust rulourile cu bezea, eram convinsă că nu au cum să fie mai bune decât rulourile cu vanilie (rețeta aici) , dar acum, sincer, nu știu să spun care sunt mai bune 🙂

Rulouri cu bezea

Umplutura acestor rulouri îmi amintește de o prăjitură pe care o mâncam în copilărie și cu a cărei cremă mă mâzgăleam și pe mâini și pe nas și de care eram aproape dependentă. Bezeaua dulce, lucioasă și lipicioasă, după care literalmente îți lingi degetele fără pic de rușine, e absolut minunată în contrast cu aluatul crocant de foietaj.

Din fericire rulourile sunt gata de servit imediat ce le termini de umplut. Nu trebuie să le ții la rece sau să le lași de pe o zi pe alta, poți să te apuci de ele imediat ce le-ai terminat de umplut.

Rulouri cu bezea

Partea proastă e că și dispar la fel de repede. Practic s-au terminat înainte să apuc să strâng prin bucătărie și să spăl vasele ?

De aceea nici nu am reușit să le fac fotografii mai frumoase, așa cum ar fi meritat desertul acesta. Pur și simplu nu am avut răbdare, nu-mi era gândul decât să termin odată cu pozele și cu filmarea ca să apuc și eu 2-3 rulouri înainte să mi le mănânce familionul pe toate 🙂

Alte umpluturi pentru rulourile de foietaj

Acum că tot m-am pornit din nou pe făcut rulouri, mi s-a deschis apetitul să le încerc și cu alte umpluturi. Fetele de pe Instagram mi-au dat câteva idei valoroase, așa că le las aici poate vă inspir și pe voi. Și dacă aveți alte idei, poate mă ajutați să completez lista 🙂

  • cremă de vanilie
  • cremă de ciocolată albă
  • mascarpone
  • cremă de șerbet
  • fistic
  • cremă de ricotta
  • cremă vegană de cocos

Mod de preparare rulouri cu bezea

Să faci rulouri în general și rulouri umplute cu bezea în special, e cam floare la ureche, chiar dacă ești începător în bucătărie.

Mai întâi avem nevie de un aluat de foietaj făcut în casă sau cumpărat.

Aluat infasurat pe forma metalica de rulou
Rulouri scoase din cuptor

Ar mai fi nevoie și de niște forme metalice pentru rulouri, dar să știți că vă puteți descurca și fără ele dacă aveți la îndemână un sul de folie de aluminiu. Vă arăt în rețeta video cum să procedați. La final, nu va fi nicio diferență. Nu veți mai ști care au fost făcute pe formele metalice și care pe folie de aluminiu.

Dacă aveți obsesii cu folia de aluminiu care te omoară deși o folosește întreg mapamondul, asta e, n-avem ce face! O să vă povestim noi cum sunt rulourile astea și poate reușiți să vă imaginați gustul ?

Rulouri din foietaj pregatite pentru umplut

Cât despre bezeaua din interior, să știți că albușurile din rețetă sunt sterilizate pe baie de abur - tehnica se numește bezea elvețiană - așa că nu e niciun pericol, nu vom mânca ouă crude.

Dar gata cu vorba, vă las mai jos rețeta scrisă pas cu pas și imediat sub ea veți găsi rețeta video. În filmare veți putea vedea exact cum am făcut rulourile, cum m-am folosit de folia de aluminiu și cum am sterilizat albușurile la abur.

Iar dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi, de două ori pe săptămână. Click aici pentru abonare!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Rulouri cu bezea

Rulouri cu bezea

Cum să faci cele mai delicioase rulouri cu bezea și aluat de foietaj. O rețetă simplă, cu doar câteva ingrediente, dar cu un rezultat după care te lingi pe degete! 🙂
5 from 9 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 30 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour
Număr de porții: 18 rulouri
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

forme rulouri
forme metalice pt rulouri
mixer Breville
mixer de mână
pos silicon
pos silicon

Rețeta Video

Ingrediente
 

rulouri

  • 400 g aluat de foietaj ((1 foaie))
  • 1 ou ((pentru uns rulourile))

umplutura

  • 3 albușuri
  • 150 g zahăr
  • 1 lingură suc de lămâie
  • un praf de sare
  • 1 linguriță extract de vanilie

Instrucțiuni de preparare
 

aluatul

  • Aprindeți cuptorul la 200 de grade.
  • Dacă nu aveți forme metalice pentru rulouri, pregătiți câteva cornete din folie de aluminiu (vezi video).
  • Presărați puțină făină pe blatul de lucru și treceți de câteva ori cu sucitorul peste aluatul de foietaj, doar cât să îl neteziți și să îl subțiați foarte puțin.
  • Tăiați aluatul pe lungime în fâșii de aprox. 1,5 cm. În funcție de cum întindeți aluatul, pot rezulta 16-20 de fâșii.
  • Înfășurați fâșiile de aluat pe formele metalice sau pe cornetele din folie de aluminiu, suprapunând ușor marginile una peste alta.
  • Ungeți rulourile cu ou bătut și dați-le la cuptor pentru aprox. 15 minute sau până când sunt ușor rumenite.
  • Lăsați rulourile să se răcească, apoi le veți putea scoate mai ușor de pe formele metalice.

bezeaua

  • Albușurile trebuie să fie sterilizate pe baie de abur. Pentru asta avem nevoie de un castron metalic sau din sticlă termorezistentă și de un alt vas (o cratiță) în care va fierbe apa. Castronul să se potrivească perfect peste vasul cu apă, iar fundul lui să nu atingă apa.
  • Puneți albușurile în castron și peste ele un praf de sare.
  • Puneți castronul peste vasul în care fierbe apa și amestecați cu un tel de mână.
  • După ce albușurile s-au încălzit, începeți să mixați cu un mixer până ce acestea devin spumă fermă.
  • Dacă aveți un termometru, temperatura albușurilor trebuie să fie în jur de 70 de grade. Dacă nu aveți termometru, trebuie să le simțiți fierbinți la atingere.
  • Peste spuma de albușuri adăugați zahărul, sucul de lămâie și extractul de vanilie.
  • Mixați din nou până când zahărul se topește. Veți obține o bezea stabilă, fermă și lucioasă.
  • Dați castronul deoparte și continuați să mixați până când bezeaua se răcește.

umplere rulouri

  • Puneți bezeaua într-un poș. Dacă doriți, puteți să folosiți și un dui stelat pentru un aspect mai frumos. Eu nu am folosit.
  • Umpleți rulourile de foietaj cu bezea și sunt gata de servit imediat.
  • Rulourile cu bezea se pot păstra de pe o zi pe alta la frigider sau într-o încăpere răcoroasă, de exemplu într-un balcon.
Nutrition Facts
Rulouri cu bezea
Amount per Serving
Calorii
161
% Daily Value*
Grăsimi
 
9
g
14
%
Colesterol
 
9
mg
3
%
Carbohidrați
 
18
g
6
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
9
g
10
%
Proteine
 
2
g
4
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Rulouri cu bezea

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
493 shares
5 from 9 votes (9 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Bol cu gogoși rapide cu praf de copt și mere, desert de casă simplu și pufos
    Gogoși rapide cu praf de copt, mere și stafide – pufoase, aromate, gata în 15 minute
  • Recipiente cu diferite tipuri de ulei, fiecare potrivit pentru preparate diferite
    Nu toate uleiurile sunt la fel! Alege corect – ghid complet
  • Salată ușoară cu pui, ciuperci și sos de usturoi fără ou crud, într-un bol alb pe fundal de lemn
    Salată cu piept de pui, ciuperci și sos de usturoi - rețetă ușoară
  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.