O rețetă simplă și rapidă de pască cu ciocolată sau mai degrabă o prăjitură cu brânză dulce și blat de ciocolată atât de ușoară și de bună încât o vei repeta de multe ori în timpul anului, nu doar de Paște!
În ultimii ani încet, încet, rețetele mai simple de pască și-au câștigat locul în preferințele noastre și au început să le ia locul celor tradiționale din aluat de cozonac care sunt mai greu și de pregătit, dar și de digerat.
Și dacă e sărbătoare, parcă vrem și un pic de ciocolată în meniu și uite-așa au apărut delicioasele variante de pască cu ciocolată. Astăzi vă arăt varianta care pe mine m-a cucerit prin texturi și arome.
Rețeta mea de pască cu ciocolată este de fapt o prăjitură cu blat de ciocolată și cremă fină și bogată de brânză dulce cu aromă de vanilie. Este un desert delicios a cărui pregătire nu durează mai mult de 10-15 minute și care se poate face oricând în timpul anului, la orice sărbătoare sau masă de familie, nu doar la Paște.
Pentru că acum am pregătit pasca cu ciocolată pentru sărbătorile pascale, am decorat-o simplu și primăvăratic cu câteva ouă de ciocolată și flori proaspete de vișin.
Dacă însă faceți această prăjitură cu altă ocazie, o puteți decora cu cârlionți de ciocolată, poate cu o bordură de ciocolată topită care să se prelingă delicios sau cu fructe proaspete - căpșuni, zmeură, mure, coacăze roșii - și frunzulițe de mentă. Va arata deosebit de festiv și minunat!
Câteva lucruri importante despre această rețetă de pască cu ciocolată
În principiu rețeta este foarte simplă, chiar și un începător o poate face fără dificultăți. Totuși, sunt câteva lucruri la care ar trebui să fiți atenți pentru a avea un rezultat delicios.
- folosiți unt cu 82% grăsime și acesta trebuie să fie foarte moale
- pentru un gust mai intens de ciocolată în blat, folosiți ciocolată amăruie sau neagră, nu cu lapte
- încercați să vă dezobișnuiți să folosiți esențe sintetice, cu arome excesiv de puternice și neplăcute. Folosiți rom adevărat în locul esenței de rom și vanilie naturală.
- picăturile de ciocolată din umplutură trebuie să fie termostabile, ca să nu se topească în cuptor. Asigurați-vă că nu folosiți picături sau chipsuri de ciocolată pentru glazuri, care are proprietatea de a se topi foarte ușor.
- dacă nu aveți ciocolată termostabilă, mai bine înlocuiți picăturile de ciocolată cu stafide, merișoare confiate sau alune mărunțite grosier.
- amidonul alimentar din umplutura de brânză este important pentru a coagula compoziția de brânză și ouă. Dacă nu aveți amidon, folosiți în schimb 1 lingură de griș.
Alte rețete de pască pe care poate că veți dori să le încercați
Dacă nu vă surâde ideea de ciocolată în pasca de Paște, atunci cu siguranță veți găsi ceva mai apropiat de gustul vostru într-una dintre rețetele de mai jos. Vă asigur că toate sunt delicioase, fiecare în felul ei. Trebuie doar să le încercați și să vedeți care variantă vă place mai mult.
Mod de preparare pască cu ciocolată
Vă las mai jos rețeta completă în format scris, pe care o puteți tipări dacă doriți să o aveți la îndemână când preparați tortul sau să o păstrați la colecția voastră de rețete.
Imediat sub ea veți găsi și rețeta în format video, unde puteți vedea exact cum am pregătit eu această minunată pască cu blat de ciocolată.
Iar dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi, de două ori pe săptămână. Click aici pentru abonare!
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Pască cu ciocolată
Echipamente necesare
Rețeta Video
Ingrediente
blat de ciocolată - formă cu diametrul de 22 cm
- 90 g ciocolată amăruie (min. 50% cacao)
- 100 g unt cu 82% grăsime, la temperatura camerei
- 80 g zahăr
- 10 g zahăr Bourbon
- un praf de sare
- 2 ouă
- 10 ml rom Stroh 40
- 130 g făină tip 000
- 3 g praf de copt
- 15 g cacao
umplutura
- 300 g brânză dulce (brânză de vaci grasă)
- 200 ml smântână pentru frișcă (32% grăsime)
- 20 g unt cu 82% grăsime, la temperatura camerei
- 100 g zahăr
- 10 g zahăr Bourbon
- 3 ouă
- un praf de sare
- 30 g amidon alimentar
- 1 linguriță extract natural de vanilie
- 25 g picături de ciocolată termostabilă
decor
- zahăr pudră
- ouă de ciocolată
Instrucțiuni de preparare
blatul de ciocolată - formă cu inel detașabil de 22 cm
- Aprindeți cuptorul la 180 de grade și pregătiți o tavă/formă pe care o ungeți cu unt sau o tapetați cu hârtie de copt.
- Topiți ciocolata la bain marie sau în cuptorul cu microunde și lăsați-o să se răcorească puțin.
- Într-un bol puneți untul moale, zahărul, zahărul Bourbon și sarea. Mixați de câteva ori cu un mixer de mână cât să se desfacă untul.
- Adăugați ouăle și mixați din nou, apoi puneți ciocolata topită și romul. Mixați să omogenizați compoziția.
- Peste compoziția de mai sus cerneți făina împreună cu praful de copt și pudra de cacao. Încorporați făina cu o spatulă, nu cu mixerul.
- Turnați aluatul astfel pregătit în tavă și nivelați. Lăsați tava deoparte cât vă ocupați de umplutură.
umplutura de brânză
- Puneți toate ingredientele (mai puțin ciocolata) într-un bol și mixați puțin doar cât să le omogenizați.
asamblare și coacere
- Turnați umplutura de brânză peste blatul de ciocolată.
- Presărați deasupra picăturile de ciocolată.
- Dați imediat tava la cuptor.
- Pasca se coace timp de 45, maxim 50 de minute. Brânza de deasupra trebuie să fie închegată, dar încă moale și să tremure puțin, ca o budincă.
- Lăsați pasca să se răcească în formă cel puțin 4 ore, de preferat ar fi să o faceți cu o zi înainte.
- Decorați pasca cu zahăr pudră și ouă de ciocolată.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu