Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

Pască delicioasă cu ciocolată – rețeta simplă pe care o vei face tot anul

Publicat la 20 aprilie 2021 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

245 shares
Mergi la rețetă

Citește rețeta în 8 minute

Dacă vă place pasca tradițională, dar vi se pare prea migăloasă, vă propun o pască cu ciocolată, simplă și rapidă. Este mai degrabă o prăjitură cu brânză dulce și blat de ciocolată, cu un gust atât de bun, încât o veți pregăti nu doar de Paște, ci oricând aveți poftă de ceva dulce, cremos și ciocolatos.

Pască cu ciocolată pe platou alb, decorată cu ouă mici de ciocolata și zahăr pudră

În ultimii ani, rețetele mai ușoare și rapide au început să ia locul celor clasice, cu aluat de cozonac , care necesită mai mult timp și îndemânare. Această pască delicioasă cu ciocolată este exact opusul: se face fără frământare, fără timp de dospire, dar cu un gust care te cucerește imediat!

Dacă mai aveți nevoie de inspirație pentru masa de sărbătoare, să știți că pe blog găsiți o întreagă categorie de rețete pentru Paște, de la ouă vopsite natural, până la fripturi, cozonaci și prăjituri.

Felie de pască cu ciocolată pe farfurie alba cu furculiță pentru servire
Mergi direct la:
  • Ingrediente pentru cea mai bună pască cu ciocolată
  • Pască delicioasă cu ciocolată - rețeta video detaliată
  • Cum se face pasca cu ciocolată - rețeta pas cu pas
  • Sfaturi pentru cea mai reușită pască cu ciocolată
  • Întrebări frecvente
  • Alte rețete de pască pentru Paște pe care să le încercați
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente pentru cea mai bună pască cu ciocolată

Pentru blatul de ciocolată (tavă de 22 cm)

  • 90 g ciocolată amăruie - cu minim 50% cacao, pentru un gust intens.
  • 100 g unt - cu 82% grăsime și să fie la temperatura camerei, pentru un blat fraged.
  • 80 g zahăr + 10 g zahăr Bourbon
  • un praf de sare – intensifică aroma ciocolatei, nu o omiteți!
  • 2 ouă
  • 10 ml rom - dacă aveți, folosiți rom Stroh 40 sau un alt rom bun pentru o aromă rafinată. Dacă nu vreți să folosiți alcool, înlocuiți cu esență de rom
  • 130 g făină tip 000 – nu folosiți făină integrală!
  • 3 g praf de copt
  • 15 g cacao

Pentru umplutura de brânză dulce cu ciocolată

  • 300 g brânză - alegeți brânză grasă de vaci (brânză dulce) care asigură o textură cremoasă cu mai puține calorii. În acest articol descoperiți toate tipurile de brânzeturi pentru deserturi, cu număr de calorii, avantaje și dezavantaje.
  • 200 ml smântână pentru frișcă (32% grăsime) – pentru finețe.
  • 20 g unt (82% grăsime) – la temperatura camerei.
  • 100 g zahăr + 10 g zahăr Bourbon
  • 3 ouă
  • un praf de sare – esențial pentru echilibrarea gusturilor.
  • 30 g amidon alimentar – coagulează umplutura și o face cremoasă, nu îl omiteți!
  • 1 linguriță extract natural de vanilie – pentru o aromă autentică.
  • 25 g picături de ciocolată termostabilă – nu se topesc în cuptor.

Pentru decor

Decorul e la alegerea și imaginația fiecăruia. Eu am presărat un strat fin de zahăr pudră ca să uniformizez aspectul la suprafață și am folosit niște ouă mici de ciocolată. Câteva flori mici de primăvară (atenție, să fie flori comestibile!) pot fi, de asemenea, un decor frumos și în ton cu sărbătoarea.

Cum se feliază frumos pasca cu ciocolată pentru Paște

Pască delicioasă cu ciocolată - rețeta video detaliată

Vezi exact cum se face pasca cu ciocolată, pas cu pas, în rețeta video de pe canalul meu de YouTube. Abonează-te aici 👉 YouTube Bucate Aromate pentru mai multe rețete delicioase!

Cum se face pasca cu ciocolată - rețeta pas cu pas

Pasul 1: pregătirea blatului de ciocolată

pregatire formă de coacere cu hârtie de copt

1. Preîncălziți cuptorul la 180°C și pregătiți o tavă de 22 cm, unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt.

ciocolată topită la bain marie

2. Rupeți ciocolata în bucăți și topiți-o la bain-marie sau în cuptorul cu microunde. Lăsați-o să se răcească ușor.

preparare blat cu ciocolată pentru pască

3. Mixați untul moale cu zahărul, zahărul Bourbon și sarea până devine cremos. Adăugați ouăle, apoi ciocolata topită și romul. Omogenizați. Cerneți făina cu praful de copt și cacaua, apoi încorporați-le cu o spatulă.

blat cu ciocolata pentru pasca turnat in tava pentru coacere

4. Turnați compoziția în tavă, nivelați și lăsați-o puțin deoparte cât timp vă ocupați de umplutura de brânză.

Pasul 2: umplutura de brânză dulce

pregătire umplutură de brânză dulce pentru rețeta de pască cu ciocolată pentru masa de Paște

5. Mixați brânza dulce cu smântâna, untul, zahărul, zahărul Bourbon, ouăle, sarea, amidonul și vanilia până obțineți o compoziție fină.

picaturi de ciocolata presarate peste umplutrua de branza dulce pentru pasca de Paște

6. Turnați crema de brânză peste blatul de ciocolată. Presărați picăturile de ciocolată deasupra.

Pasul 3: coacere și răcire

pregătire umplutură de brânză dulce pentru rețeta de pască cu ciocolată pentru masa de Paște

7. Dați tava la cuptor pentru 45-50 de minute. Când e gata, brânza de deasupra trebuie să fie închegată, dar încă moale și să tremure puțin, ca o budincă.

cum se decoreaza pasca cu ciocolata

8. Lăsați pasca să se răcească complet în tavă, minimum 4 ore (ideal peste noapte), apoi o răsturnați pe un platou și o decorați.

Cum se păstrează pasca cu ciocolată?

  • La frigider – Se păstrează proaspătă 3-4 zile, acoperită bine.
  • La congelator – Se poate congela până la 2 luni; lăsați-o să se dezghețe lent în frigider.

Sfaturi pentru cea mai reușită pască cu ciocolată

Iată câteva lucruri la care ar trebui să fiți atenți pentru a avea un rezultat delicios:

  • folosiți unt cu 82% grăsime și acesta trebuie să fie foarte moale
  • pentru un gust mai intens de ciocolată în blat, folosiți ciocolată amăruie sau neagră, nu cu lapte
  • încercați să vă dezobișnuiți să folosiți esențe sintetice, cu arome excesiv de puternice și neplăcute. Folosiți rom adevărat în locul esenței de rom și vanilie naturală.
  • picăturile de ciocolată din umplutură trebuie să fie termostabile, ca să nu se topească în cuptor. Asigurați-vă că nu folosiți ciocolată pentru glazuri, care are proprietatea de a se topi foarte ușor.
  • dacă nu aveți ciocolată termostabilă, mai bine înlocuiți picăturile de ciocolată cu stafide, merișoare confiate sau alune mărunțite grosier.

Întrebări frecvente

Pot folosi alt tip de brânză?

Da, dar să fie bine scursă și cremoasă. De exemplu merg bine ricotta sau mascarpone.

Se poate face fără ciocolată?

Da, dar atunci pierde esența acestei rețete. Poți încerca pască fără aluat sau pasca cu vișine.

Ce pot folosi în loc de amidon alimentar?

Amidonul alimentar din umplutura de brânză este important pentru a coagula compoziția de brânză și ouă. Dacă nu aveți amidon, folosiți în schimb 1 lingură de griș sau de făină.

Alte rețete de pască pentru Paște pe care să le încercați

Dacă nu vă surâde ideea de ciocolată în pasca de Paște, atunci cu siguranță veți găsi ceva mai apropiat de gustul vostru într-una dintre rețetele de mai jos:

  • Pasca fara aluat
    Pască fără aluat cu brânză și stafide – rețetă tradițională pentru Paște
  • Pasca cu branza dulce
    Pască tradițională cu brânză dulce și stafide – cu aluat de cozonac și cruce pe mijloc
  • Pasca cu blat de pandispan
    Pască cu blat de pandișpan – rețetă rapidă cu brânză dulce și stafide
  • reteta pasca fara faina 3 linguri
    Pască fără făină, cu brânză dulce și stafide - rețeta "3 linguri"

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Pască cu ciocolată

Pască delicioasă cu ciocolată – rețeta simplă pe care o vei face tot anul

Pască cu ciocolată – rețetă simplă și rapidă, cu blat de ciocolată și umplutură fină de brânză dulce. Perfectă pentru Paște sau orice ocazie!
5 from 6 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 20 minutes minutes
Gătire: 1 hour hour
răcire: 4 hours hours
Număr de porții: 8
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână
hârtie de copt
formă rotundă cu inel
spatulă

Ingrediente
 

blat de ciocolată - formă cu diametrul de 22 cm

  • 90 g ciocolată amăruie (min. 50% cacao)
  • 100 g unt cu 82% grăsime, la temperatura camerei
  • 80 g zahăr
  • 10 g zahăr Bourbon
  • un praf de sare
  • 2 ouă
  • 10 ml rom Stroh 40
  • 130 g făină tip 000
  • 3 g praf de copt
  • 15 g cacao

umplutura

  • 300 g brânză dulce (brânză de vaci grasă)
  • 200 ml smântână pentru frișcă (32% grăsime)
  • 20 g unt cu 82% grăsime, la temperatura camerei
  • 100 g zahăr
  • 10 g zahăr Bourbon
  • 3 ouă
  • un praf de sare
  • 30 g amidon alimentar
  • 1 linguriță extract natural de vanilie
  • 25 g picături de ciocolată termostabilă

decor

  • zahăr pudră
  • ouă de ciocolată

Instrucțiuni de preparare
 

blatul de ciocolată - formă cu inel detașabil de 22 cm

  • Preîncălziți cuptorul la 180°C și pregătiți o tavă de 22 cm, unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt.
    pregatire formă de coacere cu hârtie de copt
  • Rupeți ciocolata în bucăți și topiți-o la bain-marie sau în cuptorul cu microunde. Lăsați-o să se răcească ușor.
    ciocolată topită la bain marie
  • Mixați untul moale cu zahărul, zahărul Bourbon și sarea până devine cremos. Adăugați ouăle, apoi ciocolata topită și romul. Omogenizați. Cerneți făina cu praful de copt și cacaua, apoi încorporați-le cu o spatulă.
    preparare blat cu ciocolată pentru pască
  • Turnați compoziția în tavă, nivelați și lăsați-o puțin deoparte cât timp vă ocupați de umplutura de brânză.
    blat cu ciocolata pentru pasca turnat in tava pentru coacere

Umplutura de brânză dulce

  • Mixați brânza dulce cu smântâna, untul, zahărul, zahărul Bourbon, ouăle, sarea, amidonul și vanilia până obțineți o compoziție fină.
    pregătire umplutură de brânză dulce pentru rețeta de pască cu ciocolată pentru masa de Paște
  • Turnați crema de brânză peste blatul de ciocolată. Presărați picăturile de ciocolată deasupra.
    picaturi de ciocolata presarate peste umplutrua de branza dulce pentru pasca de Paște

Coacere

  • Dați tava la cuptor pentru 45-50 de minute. Când e gata, brânza de deasupra trebuie să fie închegată, dar încă moale și să tremure puțin, ca o budincă.
    pasca cu ciocolata coapta in tava

Răcire și decor

  • Lăsați pasca să se răcească complet în tavă, minimum 4 ore (ideal peste noapte), apoi o răsturnați pe un platou și o decorați.
    cum se decoreaza pasca cu ciocolata

Bine de știut:

    • folosiți unt cu 82% grăsime și acesta trebuie să fie foarte moale
    • pentru un gust mai intens de ciocolată în blat, folosiți ciocolată amăruie sau neagră, nu cu lapte
    • încercați să vă dezobișnuiți să folosiți esențe sintetice, cu arome excesiv de puternice și neplăcute. Folosiți rom adevărat în locul esenței de rom și vanilie naturală.
    • picăturile de ciocolată din umplutură trebuie să fie termostabile, ca să nu se topească în cuptor. Asigurați-vă că nu folosiți ciocolată pentru glazuri, care are proprietatea de a se topi foarte ușor.
    • dacă nu aveți ciocolată termostabilă, mai bine înlocuiți picăturile de ciocolată cu stafide, merișoare confiate sau alune mărunțite grosier.
Valori nutriționale
Pască delicioasă cu ciocolată – rețeta simplă pe care o vei face tot anul
Valori per porție
Calorii
580
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
37
g
57
%
Colesterol
 
202
mg
67
%
Carbohidrați
 
52
g
17
%
Fibre
 
2
g
8
%
Zahăr
 
34
g
38
%
Proteine
 
12
g
24
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • Prajituri Cartof in 2 variante: cu cacao si ciocolata pe farfurie alba
    Prăjitura "Cartof" – desertul copilăriei cu biscuiți și ciocolată
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
245 shares
5 from 6 votes (6 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x