• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

Pască delicioasă cu ciocolată – rețeta simplă pe care o vei face tot anul

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 4 iul. 2025 · Publicată: 20 apr. 2021 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Lasă un comentariu
245 shares
Mergi la rețetă

Citește rețeta în 8 minute

Dacă vă place pasca tradițională, dar vi se pare prea migăloasă, vă propun o pască cu ciocolată, simplă și rapidă. Este mai degrabă o prăjitură cu brânză dulce și blat de ciocolată, cu un gust atât de bun, încât o veți pregăti nu doar de Paște, ci oricând aveți poftă de ceva dulce, cremos și ciocolatos.

Pască cu ciocolată pe platou alb, decorată cu ouă mici de ciocolata și zahăr pudră

În ultimii ani, rețetele mai ușoare și rapide au început să ia locul celor clasice, cu aluat de cozonac , care necesită mai mult timp și îndemânare. Această pască delicioasă cu ciocolată este exact opusul: se face fără frământare, fără timp de dospire, dar cu un gust care te cucerește imediat!

Dacă mai aveți nevoie de inspirație pentru masa de sărbătoare, să știți că pe blog găsiți o întreagă categorie de rețete pentru Paște, de la ouă vopsite natural, până la fripturi, cozonaci și prăjituri.

Felie de pască cu ciocolată pe farfurie alba cu furculiță pentru servire
Mergi direct la:
  • Ingrediente pentru cea mai bună pască cu ciocolată
  • Pască delicioasă cu ciocolată - rețeta video detaliată
  • Cum se face pasca cu ciocolată - rețeta pas cu pas
  • Sfaturi pentru cea mai reușită pască cu ciocolată
  • Întrebări frecvente
  • Alte rețete de pască pentru Paște pe care să le încercați
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente pentru cea mai bună pască cu ciocolată

Pentru blatul de ciocolată (tavă de 22 cm)

  • 90 g ciocolată amăruie - cu minim 50% cacao, pentru un gust intens.
  • 100 g unt - cu 82% grăsime și să fie la temperatura camerei, pentru un blat fraged.
  • 80 g zahăr + 10 g zahăr Bourbon
  • un praf de sare - intensifică aroma ciocolatei, nu o omiteți!
  • 2 ouă
  • 10 ml rom - dacă aveți, folosiți rom Stroh 40 sau un alt rom bun pentru o aromă rafinată. Dacă nu vreți să folosiți alcool, înlocuiți cu esență de rom
  • 130 g făină tip 000 - nu folosiți făină integrală!
  • 3 g praf de copt
  • 15 g cacao

Pentru umplutura de brânză dulce cu ciocolată

  • 300 g brânză - alegeți brânză grasă de vaci (brânză dulce) care asigură o textură cremoasă cu mai puține calorii. În acest articol descoperiți toate tipurile de brânzeturi pentru deserturi, cu număr de calorii, avantaje și dezavantaje.
  • 200 ml smântână pentru frișcă (32% grăsime) - pentru finețe.
  • 20 g unt (82% grăsime) - la temperatura camerei.
  • 100 g zahăr + 10 g zahăr Bourbon
  • 3 ouă
  • un praf de sare - esențial pentru echilibrarea gusturilor.
  • 30 g amidon alimentar - coagulează umplutura și o face cremoasă, nu îl omiteți!
  • 1 linguriță extract natural de vanilie - pentru o aromă autentică.
  • 25 g picături de ciocolată termostabilă - nu se topesc în cuptor.

Pentru decor

Decorul e la alegerea și imaginația fiecăruia. Eu am presărat un strat fin de zahăr pudră ca să uniformizez aspectul la suprafață și am folosit niște ouă mici de ciocolată. Câteva flori mici de primăvară (atenție, să fie flori comestibile!) pot fi, de asemenea, un decor frumos și în ton cu sărbătoarea.

Cum se feliază frumos pasca cu ciocolată pentru Paște

Pască delicioasă cu ciocolată - rețeta video detaliată

Vezi exact cum se face pasca cu ciocolată, pas cu pas, în rețeta video de pe canalul meu de YouTube. Abonează-te aici 👉 YouTube Bucate Aromate pentru mai multe rețete delicioase!

Cum se face pasca cu ciocolată - rețeta pas cu pas

Pasul 1: pregătirea blatului de ciocolată

pregatire formă de coacere cu hârtie de copt

1. Preîncălziți cuptorul la 180°C și pregătiți o tavă de 22 cm, unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt.

ciocolată topită la bain marie

2. Rupeți ciocolata în bucăți și topiți-o la bain-marie sau în cuptorul cu microunde. Lăsați-o să se răcească ușor.

preparare blat cu ciocolată pentru pască

3. Mixați untul moale cu zahărul, zahărul Bourbon și sarea până devine cremos. Adăugați ouăle, apoi ciocolata topită și romul. Omogenizați. Cerneți făina cu praful de copt și cacaua, apoi încorporați-le cu o spatulă.

blat cu ciocolata pentru pasca turnat in tava pentru coacere

4. Turnați compoziția în tavă, nivelați și lăsați-o puțin deoparte cât timp vă ocupați de umplutura de brânză.

Pasul 2: umplutura de brânză dulce

pregătire umplutură de brânză dulce pentru rețeta de pască cu ciocolată pentru masa de Paște

5. Mixați brânza dulce cu smântâna, untul, zahărul, zahărul Bourbon, ouăle, sarea, amidonul și vanilia până obțineți o compoziție fină.

picaturi de ciocolata presarate peste umplutrua de branza dulce pentru pasca de Paște

6. Turnați crema de brânză peste blatul de ciocolată. Presărați picăturile de ciocolată deasupra.

Pasul 3: coacere și răcire

pregătire umplutură de brânză dulce pentru rețeta de pască cu ciocolată pentru masa de Paște

7. Dați tava la cuptor pentru 45-50 de minute. Când e gata, brânza de deasupra trebuie să fie închegată, dar încă moale și să tremure puțin, ca o budincă.

cum se decoreaza pasca cu ciocolata

8. Lăsați pasca să se răcească complet în tavă, minimum 4 ore (ideal peste noapte), apoi o răsturnați pe un platou și o decorați.

Cum se păstrează pasca cu ciocolată?

  • La frigider - Se păstrează proaspătă 3-4 zile, acoperită bine.
  • La congelator - Se poate congela până la 2 luni; lăsați-o să se dezghețe lent în frigider.

Sfaturi pentru cea mai reușită pască cu ciocolată

Iată câteva lucruri la care ar trebui să fiți atenți pentru a avea un rezultat delicios:

  • folosiți unt cu 82% grăsime și acesta trebuie să fie foarte moale
  • pentru un gust mai intens de ciocolată în blat, folosiți ciocolată amăruie sau neagră, nu cu lapte
  • încercați să vă dezobișnuiți să folosiți esențe sintetice, cu arome excesiv de puternice și neplăcute. Folosiți rom adevărat în locul esenței de rom și vanilie naturală.
  • picăturile de ciocolată din umplutură trebuie să fie termostabile, ca să nu se topească în cuptor. Asigurați-vă că nu folosiți ciocolată pentru glazuri, care are proprietatea de a se topi foarte ușor.
  • dacă nu aveți ciocolată termostabilă, mai bine înlocuiți picăturile de ciocolată cu stafide, merișoare confiate sau alune mărunțite grosier.

Întrebări frecvente

Pot folosi alt tip de brânză?

Da, dar să fie bine scursă și cremoasă. De exemplu merg bine ricotta sau mascarpone.

Se poate face fără ciocolată?

Da, dar atunci pierde esența acestei rețete. Poți încerca pască fără aluat sau pasca cu vișine.

Ce pot folosi în loc de amidon alimentar?

Amidonul alimentar din umplutura de brânză este important pentru a coagula compoziția de brânză și ouă. Dacă nu aveți amidon, folosiți în schimb 1 lingură de griș sau de făină.

Alte rețete de pască pentru Paște pe care să le încercați

Dacă nu vă surâde ideea de ciocolată în pasca de Paște, atunci cu siguranță veți găsi ceva mai apropiat de gustul vostru într-una dintre rețetele de mai jos:

  • Pasca fara aluat
    Pască fără aluat cu brânză și stafide - rețetă tradițională pentru Paște
  • Pasca cu branza dulce
    Pască tradițională cu brânză dulce și stafide - cu aluat de cozonac și cruce pe mijloc
  • Pasca cu blat de pandispan
    Pască cu blat de pandișpan - rețetă rapidă cu brânză dulce și stafide
  • reteta pasca fara faina 3 linguri
    Pască fără făină, cu brânză dulce și stafide - rețeta "3 linguri"

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Pască cu ciocolată

Pască delicioasă cu ciocolată - rețeta simplă pe care o vei face tot anul

Pască cu ciocolată - rețetă simplă și rapidă, cu blat de ciocolată și umplutură fină de brânză dulce. Perfectă pentru Paște sau orice ocazie!
5 from 6 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 20 minutes minutes
Gătire: 1 hour hour
răcire: 4 hours hours
Număr de porții: 8
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână
hârtie de copt
formă rotundă cu inel
spatulă

Ingrediente
 

blat de ciocolată - formă cu diametrul de 22 cm

  • 90 g ciocolată amăruie (min. 50% cacao)
  • 100 g unt cu 82% grăsime, la temperatura camerei
  • 80 g zahăr
  • 10 g zahăr Bourbon
  • un praf de sare
  • 2 ouă
  • 10 ml rom Stroh 40
  • 130 g făină tip 000
  • 3 g praf de copt
  • 15 g cacao

umplutura

  • 300 g brânză dulce (brânză de vaci grasă)
  • 200 ml smântână pentru frișcă (32% grăsime)
  • 20 g unt cu 82% grăsime, la temperatura camerei
  • 100 g zahăr
  • 10 g zahăr Bourbon
  • 3 ouă
  • un praf de sare
  • 30 g amidon alimentar
  • 1 linguriță extract natural de vanilie
  • 25 g picături de ciocolată termostabilă

decor

  • zahăr pudră
  • ouă de ciocolată

Instrucțiuni de preparare
 

blatul de ciocolată - formă cu inel detașabil de 22 cm

  • Preîncălziți cuptorul la 180°C și pregătiți o tavă de 22 cm, unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt.
    pregatire formă de coacere cu hârtie de copt
  • Rupeți ciocolata în bucăți și topiți-o la bain-marie sau în cuptorul cu microunde. Lăsați-o să se răcească ușor.
    ciocolată topită la bain marie
  • Mixați untul moale cu zahărul, zahărul Bourbon și sarea până devine cremos. Adăugați ouăle, apoi ciocolata topită și romul. Omogenizați. Cerneți făina cu praful de copt și cacaua, apoi încorporați-le cu o spatulă.
    preparare blat cu ciocolată pentru pască
  • Turnați compoziția în tavă, nivelați și lăsați-o puțin deoparte cât timp vă ocupați de umplutura de brânză.
    blat cu ciocolata pentru pasca turnat in tava pentru coacere

Umplutura de brânză dulce

  • Mixați brânza dulce cu smântâna, untul, zahărul, zahărul Bourbon, ouăle, sarea, amidonul și vanilia până obțineți o compoziție fină.
    pregătire umplutură de brânză dulce pentru rețeta de pască cu ciocolată pentru masa de Paște
  • Turnați crema de brânză peste blatul de ciocolată. Presărați picăturile de ciocolată deasupra.
    picaturi de ciocolata presarate peste umplutrua de branza dulce pentru pasca de Paște

Coacere

  • Dați tava la cuptor pentru 45-50 de minute. Când e gata, brânza de deasupra trebuie să fie închegată, dar încă moale și să tremure puțin, ca o budincă.
    pasca cu ciocolata coapta in tava

Răcire și decor

  • Lăsați pasca să se răcească complet în tavă, minimum 4 ore (ideal peste noapte), apoi o răsturnați pe un platou și o decorați.
    cum se decoreaza pasca cu ciocolata

Bine de știut:

    • folosiți unt cu 82% grăsime și acesta trebuie să fie foarte moale
    • pentru un gust mai intens de ciocolată în blat, folosiți ciocolată amăruie sau neagră, nu cu lapte
    • încercați să vă dezobișnuiți să folosiți esențe sintetice, cu arome excesiv de puternice și neplăcute. Folosiți rom adevărat în locul esenței de rom și vanilie naturală.
    • picăturile de ciocolată din umplutură trebuie să fie termostabile, ca să nu se topească în cuptor. Asigurați-vă că nu folosiți ciocolată pentru glazuri, care are proprietatea de a se topi foarte ușor.
    • dacă nu aveți ciocolată termostabilă, mai bine înlocuiți picăturile de ciocolată cu stafide, merișoare confiate sau alune mărunțite grosier.
Nutrition Facts
Pască delicioasă cu ciocolată - rețeta simplă pe care o vei face tot anul
Amount per Serving
Calorii
580
% Daily Value*
Grăsimi
 
37
g
57
%
Colesterol
 
202
mg
67
%
Carbohidrați
 
52
g
17
%
Fibre
 
2
g
8
%
Zahăr
 
34
g
38
%
Proteine
 
12
g
24
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • Felie de prăjitură cu iaurt și prune, desert simplu de sezon
    Prăjitură rapidă cu prune – fragedă, aromată și gata în 45 de minute
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • Crème brûlée servită în ramekin, decorată cu căpșuni, afine, mentă proaspătă și o păstaie de vanilie.
    Crème brûlée – rețeta clasică pas cu pas
245 shares
5 from 6 votes (6 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Bol cu gogoși rapide cu praf de copt și mere, desert de casă simplu și pufos
    Gogoși rapide cu praf de copt, mere și stafide – pufoase, aromate, gata în 15 minute
  • Recipiente cu diferite tipuri de ulei, fiecare potrivit pentru preparate diferite
    Nu toate uleiurile sunt la fel! Alege corect – ghid complet
  • Salată ușoară cu pui, ciuperci și sos de usturoi fără ou crud, într-un bol alb pe fundal de lemn
    Salată cu piept de pui, ciuperci și sos de usturoi - rețetă ușoară
  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.