Ai poftă de o gustare delicioasă, pregătită rapid și fără efort? Încearcă această rețetă simplă de lipii cu hummus și năut crocant!
Dacă sunteți în căutarea unei idei simple pentru prânz sau pentru masa de seară, ați găsit exact ceea ce vă trebuie! Avem aici cea mai grozavă idee!

De obicei facem rețeta clasică de hummus libanez pe care îl mâncăm cu bucăți de lipii și eventual alături de o salată mare. Delicios! Dar știți ce e și mai bun decât atât? O lipie umplută toată cu hummus și cu salată din care să muști cu poftă! Iar dacă în interior mai găsești și câteva boabe de năut crocant, totul e și mai bun!
Vestea bună este că acest se pot bucura de această gustare delicioasă și persoanele care manifestă o intoleranță la gluten. Deși eu nu am problema aceasta, am folosit pentru testare lipiile fără gluten Wraps de la Schar și au fost minunate! Sunt fine, moi, au un gust foarte bun și se potrivesc perfect în multe preparate.

Ingrediente pentru rețeta de lipie umplută cu hummus, salată și năut crocant
În cele 4 fotografii de mai jos vedeți toate ingredientele:
- lipii - aceasta sunt baza rețetei. Le găsiți în magazinele mari sau le puteți comanda online
- hummus - nu trebuie să vă limitați la hummusul clasic! Avem pe blog 5 rețete de hummus din care vă puteți inspira
- salată - eu am făcut o salată verde cu ceapă, roșii, castraveți și pătrunjel. Voi puteți folosi baby spanac, valeriană, mix de salate, etc.
- năut crocant - pentru un plus de textură. Înainte să facem hummusul, dăm deoparte câteva boabe de năut din conservă pe care le rumenim în tigaie cu ulei de măsline și câteva condimente: sare, piper, boia de ardei, fulgi de chilli. Da, atât de simplu! 🙂
lipii (wrap) hummus salata preferată năut crocant
Mod de preparare lipii cu hummus și năut crocant
Odată ce avem toate ingredientele pregătite, totul devine foarte simplu. Trebuie doar să ungem cu hummus o lipie, să punem salata peste hummus și să presărăm boabele de năut crocant.
Împăturim lipia în două și o punem pe un grill încins sau în tigaie pentru câte 1 minut pe fiecare parte. Vrem doar să încălzim puțin lipia ca să fie și mai bună decât este deja. Asta e tot! Simplu și bun, nu-i așa? Faceți și voi? 🙂

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Lipii cu hummus, salată și năut crocant
Echipamente necesare
Rețeta Video
Ingrediente
- 1 lipie
- 3-4 linguri de hummus
- salata preferată
- câteva boabe de năut crocant
pentru hummus clasic - vezi aici rețeta
pentru năut crocant
- 2-3 linguri boabe de năut din conservă
- 1 lingură ulei de măsline
- sare, piper, paprika (iute, dulce, afumată), fulgi de chilli, chimen, etc.
Instrucțiuni de preparare
- Puneți uleiul de măsline să se încingă într-o tigaie.
- Adăugați boabele de năut și condimentele.
- Lăsați boabele de năut să se gătească până când se rumenesc și se usucă. Vor deveni și mai crocante după ce se răcesc puțin.
asamblare lipie cu hummus
- Ungeți lipia cu humus pe toată suprafața.
- Așezați salata voastră preferată pe jumătate de lipie.
- Peste salată presărați boabele de năut crocant.
- Îndoiți lipia în două (aduceți jumătatea liberă peste jumătatea cu salată)
- Puneți lipia pe un grill sau tigaie încinsă, câte 1 minute pe fiecare parte, doar cât să se încălzească puțin.
- Serviți lipia cu hummus, salată și năut crocant imediat.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe emailVă recomand mai jos încă două rețete la care puteți folosi lipii și salată proaspătă:
Dar nu vă limitați la aceste rețete! Puteți rumeni lipiile pe un grill sau în tigaie până când devin ușor crocante și să le serviți apoi alături de o salată tabouleh sau o salată cu ton. Și să nu uităm cât de bine merg lipiile crocante cu un guacamole! 😉
Lasă un comentariu