Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Gustări

Lipii cu hummus, salată și năut crocant

Publicat la 19 iunie 2021 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

60 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Ai poftă de o gustare delicioasă, pregătită rapid și fără efort? Încearcă această rețetă simplă de lipii cu hummus și năut crocant!

Dacă sunteți în căutarea unei idei simple pentru prânz sau pentru masa de seară, ați găsit exact ceea ce vă trebuie! Avem aici cea mai grozavă idee!

lipie cu hummus si naut crocant

De obicei facem rețeta clasică de hummus libanez pe care îl mâncăm cu bucăți de lipii și eventual alături de o salată mare. Delicios! Dar știți ce e și mai bun decât atât? O lipie umplută toată cu hummus și cu salată din care să muști cu poftă! Iar dacă în interior mai găsești și câteva boabe de năut crocant, totul e și mai bun!

Vestea bună este că acest se pot bucura de această gustare delicioasă și persoanele care manifestă o intoleranță la gluten. Deși eu nu am problema aceasta, am folosit pentru testare lipiile fără gluten Wraps de la Schar și au fost minunate! Sunt fine, moi, au un gust foarte bun și se potrivesc perfect în multe preparate.

ingrediente pentru lipii cu hummus

Ingrediente pentru rețeta de lipie umplută cu hummus, salată și năut crocant

În cele 4 fotografii de mai jos vedeți toate ingredientele:

  • lipii - aceasta sunt baza rețetei. Le găsiți în magazinele mari sau le puteți comanda online
  • hummus - nu trebuie să vă limitați la hummusul clasic! Avem pe blog 5 rețete de hummus din care vă puteți inspira
  • salată - eu am făcut o salată verde cu ceapă, roșii, castraveți și pătrunjel. Voi puteți folosi baby spanac, valeriană, mix de salate, etc.
  • năut crocant - pentru un plus de textură. Înainte să facem hummusul, dăm deoparte câteva boabe de năut din conservă pe care le rumenim în tigaie cu ulei de măsline și câteva condimente: sare, piper, boia de ardei, fulgi de chilli. Da, atât de simplu! 🙂
  • wrap fara gluten schar
    lipii (wrap)
  • hummus
    hummus
  • salata
    salata preferată
  • naut crocant
    năut crocant

Mod de preparare lipii cu hummus și năut crocant

Odată ce avem toate ingredientele pregătite, totul devine foarte simplu. Trebuie doar să ungem cu hummus o lipie, să punem salata peste hummus și să presărăm boabele de năut crocant.

  • hummus intins pe lipie
  • salata pe lipie
  • naut crocant pe lipie

Împăturim lipia în două și o punem pe un grill încins sau în tigaie pentru câte 1 minut pe fiecare parte. Vrem doar să încălzim puțin lipia ca să fie și mai bună decât este deja. Asta e tot! Simplu și bun, nu-i așa? Faceți și voi? 🙂

wrap cu hummus si cu naut crocant

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

lipie cu hummus si naut crocant

Lipii cu hummus, salată și năut crocant

Ai poftă de o gustare delicioasă, pregătită rapid și fără efort? Încearcă această rețetă simplă de lipii cu hummus și năut crocant!
5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Timp total: 15 minutes minutes
Număr de porții: 1
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

grill de fontă
grill de fontă

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 1 lipie
  • 3-4 linguri de hummus
  • salata preferată
  • câteva boabe de năut crocant

pentru hummus clasic - vezi aici rețeta

pentru năut crocant

  • 2-3 linguri boabe de năut din conservă
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare, piper, paprika (iute, dulce, afumată), fulgi de chilli, chimen, etc.

Instrucțiuni de preparare
 

  • Puneți uleiul de măsline să se încingă într-o tigaie.
  • Adăugați boabele de năut și condimentele.
  • Lăsați boabele de năut să se gătească până când se rumenesc și se usucă. Vor deveni și mai crocante după ce se răcesc puțin.

asamblare lipie cu hummus

  • Ungeți lipia cu humus pe toată suprafața.
  • Așezați salata voastră preferată pe jumătate de lipie.
  • Peste salată presărați boabele de năut crocant.
  • Îndoiți lipia în două (aduceți jumătatea liberă peste jumătatea cu salată)
  • Puneți lipia pe un grill sau tigaie încinsă, câte 1 minute pe fiecare parte, doar cât să se încălzească puțin.
  • Serviți lipia cu hummus, salată și năut crocant imediat.
Valori nutriționale
Lipii cu hummus, salată și năut crocant
Valori per porție
Calorii
430
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
19
g
29
%
Carbohidrați
 
51
g
17
%
Fibre
 
13
g
54
%
Zahăr
 
3
g
3
%
Proteine
 
19
g
38
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Vă recomand mai jos încă două rețete la care puteți folosi lipii și salată proaspătă:

  • tacos cu tofu crocant
  • tacos cu somon

Dar nu vă limitați la aceste rețete! Puteți rumeni lipiile pe un grill sau în tigaie până când devin ușor crocante și să le serviți apoi alături de o salată tabouleh sau o salată cu ton. Și să nu uităm cât de bine merg lipiile crocante cu un guacamole! 😉

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • covrigi bavarezi impletiți presarati cu sare si seminte de susan
    Cum să faci covrigi bavarezi opăriți cu bicarbonat – rețeta pas cu pas
  • farfurie cu placinte cu foi subtiri de casa pe fund de lemn
    Plăcinte cu foi subțiri de casă și brânză sărată – preparare pas cu pas
  • cinci felii de plăcintă cu dovlecei și telemea pe farfurie albă
    Plăcintă cu dovlecei și telemea la cuptor - rețeta pas cu pas
  • tigaie cu piperchi targasiti reteta aromana
    Piperchi Țârgâsiti - Rețetă Tradițională Aromână din Dobrogea
60 shares
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x