Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Paste

Pizza cu ton și porumb - rețeta simplă, cu aluat de casă

Publicat la 6 ianuarie 2022 de Iuliana Sbîrnea - 4 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

239 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Pizza cu ton și porumb este mereu o opțiune bună atunci când vrei un meniu care să bucure toată familia. Se face ușor, din câteva ingrediente simple și vă promit că va fi mult mai bună decât cea de la pizzerie! 🙂

Eu am făcut această rețetă de pizza cu ton după Crăciun când toți ai casei erau deja sătui de alte cărnuri mai grele și am vrut să le ofer un prânz gustos și sățios care știam că va fi pe gustul tuturor.

Pizza cu ton si porumb

Ingrediente necesare pentru cea mai bună pizza cu ton și porumb

Fiind o mâncare simplă, rustică, vom folosi pentru pizza doar ingrediente de calitate , pentru că fiecare are rolul lui în rețetă, se simte distinct și contribuie la succesul preparatului final.

ingrediente pentru aluat de pizza făcut în casă

Pe blog veți găsi și rețeta pas cu pas pentru un blat simplu de pizza făcut acasă din aluat dospit cu drojdie. Este cel mai bun blat de pizza! Am explicat în rețetă și cum se poate păstra la frigider sau la congelator ca să îl aveți mereu la îndemână.

Dar iată ce ne trebuie:

  1. făină - avem nevoie de făină pentru pâine, tip 650.
  2. sare - ca la orice aluat, sarea este foarte importantă și va fi 2% din cantitatea de făină.
  3. drojdie - orice fel de drojdie proaspătă sau uscată este la fel de bună în această rețetă.
  4. zahăr - punem foarte puțin zahăr în aluatul de pizza și rolul lui este de a stimula acțiunea drojdiei și de a favoriza în acest fel o dospire mai rapidă.
  5. apă - folosim apă plată ușor călduță pentru ca aluatul să dospească mai repede.
  6. ulei de măsline - pentru a da elasticitate aluatului.

sos de roșii pentru pizza

Niciun ketchup cumpărat nu va fi mai bun decât sosul de roșii pe care îl puteți face voi singuri acasă. Doar amestecați ingredientele de mai jos și sosul e gata!

  1. suc de roșii - orice suc de roșii mai gros, mai concentrat, va fi minunat. Dacă e făcut în casă, e și mai bine!
  2. ulei de măsline - foarte puțin, cât să confere cremozitate și gust sucului de roșii.
  3. oregano uscat - pentru aroma unei pizza autentice. Se poate înlocui cu busuioc uscat.
  4. sare și piper - după gust

ingrediente pentru topping

  1. ton bucăți - din conservă. Vă recomand să folosiți ton în suc propriu, nu în ulei și să îl scurgeți foarte bine înainte de folosire.
  2. boabe de porumb fiert - din conservă
  3. ceapă roșie - dă savoare și se potrivește de minune cu tonul și cu restul ingredientelor.
  4. mozzarella - pentru cele mai bune rezultate, folosiți mozzarella specială pentru pizza, dată pe răzătoarea cu găuri mari. Acesta este tipul de brânză care se topește frumos, fără să curgă.
  5. măsline - sunt opționale, dar mie îmi place mult să folosesc măsline kalamata. Completează perfect toate aromele.
  6. roșii cherry - tot opțional, dar e atât de plăcut să întâlnești aroma proaspătă a roșiilor ușor rumenite de căldura cuptorului!
Pizza cu ton si porumb

Întrebări frecvente

Câte calorii are o felie de pizza cu ton?

Din rețeta prezentată mai jos, veți obține o pizza de dimensiune medie, cu diametrul de 30 cm.
În funcție de cât de înfometați sunteți, această pizza poate fi pentru o singură persoană și are 1000 kcalorii.
Dacă reușiți să vă mulțumiți doar cu un sfert din această pizza, atunci o felie de pizza are 250 kcalorii.

Cât timp trebuie să dospească aluatul pentru pizza?

Pentru a ne asigura că este ușor digerabil, aluatul de pizza - ca orice aluat dospit, de altfel - are nevoie de două dospiri: o dospire mai lungă, într-un loc călduț, până când aluatul își dublează volumul și o dospire mai scurtă, de 15 minute pe blatul de lucru.

La ce temperatură se coace pizza de casă?

Tradițional, pizza se coace în cuptoare cu lemne, deci la temperaturi mari, pe care noi nu le putem atinge în cuptoarele de casă. Acasă, coacerea ideală ar fi timp de 8-10 minute la 250 de grade. Totuși, cuptoarele mai vechi, cele pe gaz, nu ajung la această temperatură și atunci vom coace pizza la temperatura maximă a cuptorului până când marginile blatului sunt rumenite.

Pizza cu ton si porumb

Mod de preparare

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Pizza cu ton si porumb

Pizza cu ton și porumb - rețeta simplă, cu aluat de casă

Pizza cu ton și porumb se face ușor, din câteva ingrediente simple și vă promit că va fi mult mai bună decât cea de la pizzerie! 🙂
5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 30 minutes minutes
Gătire: 10 minutes minutes
dospire: 55 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour 35 minutes minutes
Număr de porții: 1 pizza medie
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

tava perforata pizza
tava perforata pizza
cutit pizza
cutit pizza

Rețeta Video

Ingrediente
 

ingrediente blat de pizza - diametru 30 cm

  • 130 g făină tip 650
  • 85 ml apă călduță ((aprox. 40 de grade))
  • 2 g drojdie uscată instant ((sau 6 g drojdie proaspătă))
  • 2 g sare
  • 1 linguriță rasă zahăr
  • 1 lingură ulei de măsline
  • încă puțină faină pentru întins blatul

ingrediente sos pentru pizza

  • 100 ml sos de roșii
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 linguriță oregano uscat
  • sare și piper, după gust

ingrediente topping pentru pizza cu ton

  • 200 g ton din conservă
  • 40 g boabe de porumb din conservă
  • 30 g ceapă roșie ((¼ dintr-o ceapă medie))
  • 50 g mozzarella
  • 6-8 măsline - opțional
  • 3-4 roșii cherry - opțional

Instrucțiuni de preparare
 

cum se face blatul pentru pizza cu ton - vezi rețeta detaliată aici

  • Într-un castron puneți făina, drojdia uscată și zahărul. Adăugați apa călduță și începeți să frământați ușor. După ce făina s-a umezit, încorporați sarea și uleiul de măsline.
  • Răsturnați aluatul pe blatul de lucru presărat cu puțină făină și frământați timp de 7-8 minute, până când formați o bilă de aluat suplu, ușor umed, dar omogen și nelipicios.
  • Ungeți un castron cu puțin ulei de măsline. Puneți aluatul în castron, îl acoperiți cu folie alimentară și îl lăsați să dospească până când își dublează volumul. În funcție de temperatura din bucătărie, poate dura între 30 și 60 de minute.
  • Răsturnați aluatul dospit pe blatul de lucru presărat cu făină, îl aplatizați ușor cu palmele apoi îi dați din nou formă de bilă. Lăsați aluatul să dospească din nou pe blatul de lucru încă 15 minute acoperit cu un prosop umed.
  • Aprindeți acum cuptorul la 250 grade și pregătiți tava. Dacă folosiți o piatră pentru pizza, lăsați-o să se încingă foarte bine în cuptor..
  • Întindeți aluatul cu palmele sau cu sucitorul, într-un blat rotund de aprox. 30 cm. Transferați blatul de pizza peste hârtia de copt, ajutându-vă de sucitor. 

cum se face sosul pentru pizza, cum se pune toppingul

  • Pentru sos, puneți o lingură de ulei de măsline peste sosul de roșii. Adăugați o linguriță de oregano, sare și piper după gust. Amestecați
  • Ungeți blatul de pizza cu sosul de roșii, iar peste el presărați restul ingredientelor: ton, mozzarella, măsline, porumb și roșii cherry.

cum se coace pizza cu ton

  • Dacă folosiți o tavă pentru copt, trageți pizza în tavă cu tot cu hârtia de copt. Dacă folosiți o piatră de copt, transferați pizza pe piatra de copt folosind o lopată specială din lemn sau în lipsa acesteia, ajutați-vă tot de hârtia de copt.
  • Coaceți pizza în cuptorul foarte bine încins la 250 de grade pentru 8-10 minute, până când aluatul este rumenit pe margini.
  • Lăsați pizza să se odihnească 5 minute înainte de servire.
Valori nutriționale
Pizza cu ton și porumb - rețeta simplă, cu aluat de casă
Valori per porție
Calorii
1001
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
28
g
43
%
Colesterol
 
112
mg
37
%
Carbohidrați
 
123
g
41
%
Fibre
 
10
g
42
%
Zahăr
 
11
g
12
%
Proteine
 
68
g
136
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • o felie de lasagna bolognese servita pe farfurie alba
    Lasagna bolognese cu carne tocată și Bechamel – rețeta italiană clasică
  • reteta penne quattro formaggi
    Penne quattro formaggi super cremoase - rețeta gata în 10 minute
  • tortellini cu sos de roșii
    Tortellini cu sos de roșii - rețeta rapidă, într-o singură tigaie
  • paste cu dovlecei, smantana si parmezan
    Paste cu dovlecei, smântână și parmezan - rețeta simplă și rapida
239 shares

Comentarii

  1. Renault driver a zis

    noiembrie 26, 2023 at 5:14 pm

    Pizza cu ton este extraodinara dupa aceasta reteta, desi nu am pus mozzarela si rosii chery. Multumesc!

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      noiembrie 27, 2023 at 7:30 am

      Mă bucur mult că a ieșit bine și că v-a plăcut!

      Răspunde
  2. Dana a zis

    ianuarie 13, 2022 at 8:28 pm

    5 stars
    Ce faina e varianta asta! Am sa incerc si eu cu ton.

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      ianuarie 13, 2022 at 11:37 pm

      Mulțumesc tare mult, Dana! Sper să îți placă varianta mea 🙂

      Răspunde
5 from 4 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x