Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Deserturi de casa

Cheesecake cu vișine la cuptor. Pască cu vișine.

Publicat la 10 aprilie 2022 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

26 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Cheesecake cu vișine la cuptor, un desert extraordinar de fin și de cremos. Se poate servi și de Paște. Rețeta de pască fără aluat cu vișine.

Astăzi v-am adus o rețetă deosebită care se poate servi la desert în orice altă perioadă a anului : cheesecake cu vișine la cuptor, extraordinar de fin și de cremos . La fel de bine, acest desert poate sta la loc de cinste printre mâncărurile specifice de Paște pentru că este de fapt o rețetă de pască cu vișine în loc de stafide, fără aluat.

Pasca cu visine. Cheesecake cu visine.

De mulți ani prefer ca de Paște să fac mai degrabă o pască fără aluat cu brânză dulce și multe stafide, decât rețeta tradițională de pască cu aluat de cozonac. Ai mei o mănâncă cu mai multă plăcere, iar pentru mine e minunat pentru că se face mult mai repede și mai ușor.

Dacă stăm să ne gândim mai bine, pasca fără aluat nu este doar un preparat ritualic , ci este, de fapt, un cheesecake la cuptor. E un desert moale, cremos, absolut încântător! Și cum brânza se potrivește minunat cu orice fructe acrișoare, sunt convinsă că această rețetă de cheesecake cu vișine sau de pască fără aluat cu vișine, va fi și pe gustul vostru.

Mergi direct la:
  • Ingrediente cheesecake cu vișine
  • Ce puteți schimba în rețetă
  • Echipamente necesare
  • Cum se servește
  • Cum se păstrează
  • Extra-sfaturi pentru cel mai reușit cheesecake cu vișine
  • Rețete asemănătoare
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente cheesecake cu vișine

Ingredientele sunt simple și la îndemâna oricui și e foarte posibil să le aveți în casă chiar acum, așa că vă puteți apuca direct de treabă 🙂

Pasca cu visine

Iată mai jos care sunt cele mai importante ingrediente și ce trebuie să aveți în vedere referitor la acestea:

  • brânza - puteți folosi brânză dulce de vaci, cu cât mai grasă, cu atât mai bine. Dacă țineți la numărul caloriilor, puteți folosi și brânzeturi cu mai puține grăsimi, cum ar fi urdă sau ricotta.
  • vișine - dacă e sezonul lor, puteți folosi vișine sau cireșe proaspete, firește, fără sâmburi. Merg foarte bine și vișinele din compot sau cele păstrate la congelator. Vișinele congelate vor trebui lăsate la dezghețat înainte de folosire.
  • griș - oricât am lăsa brânza și vișinele la scurs, acestea conțin inevitabil multă apă. De aceea avem nevoie de puțin griș în compoziție care să absoarbă umiditatea în exces din umplutură.
  • praf de copt - în general nu folosesc praf de copt la pasca fără aluat, dar aici compoziția are nevoie de puțin ajutor ca să poată susține vișinele grele și apoase, așa că sfatul meu este să nu renunțați la el.

Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți rețeta completă de mai jos.

Pasca cu visine. Cheesecake cu visine.

Ce puteți schimba în rețetă

Dacă sunteți dintre cei cărora le place să se joace cu ingredientele și să își pună amprenta asupra oricărui preparat, iată ce adaptări puteți face la rețetă:

  • zahăr - puteți mări sau micșora cantitatea de zahăr din rețetă ca să adaptați acest cheesecake cu vișine la gusturile voastre.
  • fructe - puteți înlocui vișinele cu fructe uscate: merișoare, stafide, agrișe etc. sau cu fructe proaspete de sezon: zmeură, căpșuni, caise tăiate cubulețe, afine, coacăze, etc.
  • smântâna - dă un plus de cremozitate în compoziție, dar puteți renunța fără probleme la ea dacă nu o aveți în casă.
  • făina - puteți folosi o făină fără gluten, dacă aveți probleme de sănătate, iar grișul se poate omite în acest caz sau se poate înlocui cu un pesmet fin fără gluten.

Echipamente necesare

Un mixer de mână e de mare ajutor pentru că avem de bătut ouăle până când se deschid la culoare, dar cu puțin efort și răbdare, vă puteți descurca și doar cu un tel de mână.

Pentru copt aveți nevoie de o formă rotundă cu diametrul de aprox. 22 cm. Poate fi o cratiță emailată simplă, așa cum am folosit eu sau o formă cu inel detașabil.

Orice ați folosi, forma va trebui tapetată cu hârtie de copt sau puteți folosi un spray antiaderent pentru prăjituri, dacă aveți.

Cum se servește

Cât este încă fierbinte sau călduț, acest cheesecake cu vișine este greu de scos din formă și de tăiat felii frumoase, care să arate bine pe farfurie. De aceea este de preferat să îl faceți cu o zi sau cu o seară înainte de servire pentru a avea timp să se răcească foarte bine.

Se servește simplu, doar pudrat cu un strat fin de zahăr.

Totuși, dacă faceți acest cheesecake pentru sărbătorile pascale și doriți un decor specific, ar fi drăguț să îl decorați cu câteva ouă mici de ciocolată.

Cum se păstrează

Acest cheesecake la cuptor cu vișine se păstrează foarte bine la frigider pentru 2-3 zile, într-un recipient acoperit ca să nu împrumute mirosuri de la alte alimente.

Nu necesită încălzire înainte de servire, este minunat servit rece.

Pasca fara aluat

Extra-sfaturi pentru cel mai reușit cheesecake cu vișine

  1. Indiferent dacă folosiți vișine proaspete, din compot sau congelate, după ce îndepărtați sâmburii, lăsați-le la scurs într-o sită ca să eliminați siropul în exces.
  2. Dacă folosiți vișine din compot sau congelate, cumpărate din supermarket, chiar dacă pe etichetă scrie că nu au sâmburi, e bine să le verificați pentru că mie mi s-a întâmplat de multe ori să mai găsesc, totuși, 2-3 sâmburi rătăciți.
  3. Adaptați cantitatea de griș la tipul de brânză pe care îl folosiți. Pentru o brânză de vaci umedă puneți o lingură de griș, dar de exemplu dacă folosiți urdă sau ricotta, acestea vor fi mai uscate și veți putea să folosiți doar o linguriță de griș.
  4. Dacă folosiți brânză de vaci mai umedă, lăsați-o să se scurgă într-o sită cel puțin o oră.
  5. Lăsați pasca cu vișine sau cheesecake-ul să se răcească în formă și abia apoi o transferați sau o răsturnați pe un platou. Cât este călduță încă, e foarte moale și există riscul să se rupă.

Rețete asemănătoare

  • Pasca cu blat de pandispan
    Pască cu blat de pandișpan – rețetă rapidă cu brânză dulce și stafide
  • Pască cu ciocolată
    Pască delicioasă cu ciocolată – rețeta simplă pe care o vei face tot anul
  • Cozonac cu nuca
    Cozonac cu nucă pufos și aromat
  • Cozonac cu maia naturala si stafide
    Cozonac cu maia naturală și stafide

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Pasca cu visine. Cheesecake cu visine.

Pască cu vișine sau cheesecake cu vișine la cuptor

Cheesecake cu vișine la cuptor, un desert extraordinar de fin și de cremos. Se poate servi și de Paște. Rețeta de pască fără aluat cu vișine.
5 from 10 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 1 hour hour
Timp total: 1 hour hour 15 minutes minutes
Număr de porții: 8
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână

Rețeta Video

Ingrediente
 

pentru o formă rotundă cu diametrul de 22 cm

  • 5 ouă (mari XL)
  • 120 g zahăr
  • un praf de sare
  • 140 g unt 82% grăsime (foarte moale)
  • 500 g brânză de vaci (grasă, bine scursă)
  • 100 g smântână (12-20% grăsime)
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 150 g făină (tip 000)
  • 60 g griș
  • 5 g praf de copt
  • 350 g vișine (fără sâmburi)

în plus

  • 1 lingură făină (pentru tăvălit vișinele)
  • 1 lingură zahăr pudră (pentru decor)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Îndepărtați sâmburii vișinelor dacă este cazul, și lăsați-le să se scurgă într-o sită.
    Visine la scurs
  • Puneți ouăle într-un castron încăpător și peste ele puneți sarea și zahărul. Mixați până când ouăle își măresc volumul și se deschid la culoare.
    mixati ouale
  • Încorporați apoi untul moale, smântâna, brânza și vanilia.
    adaugati branza de vaci peste oua
  • Amestecați făina cu praful de copt și le turnați împreună peste compoziția din castron. Tot acum puneți și grișul. Încorporați cu un tel de mână.
    incorporati faina
  • Puneti vișinele scurse într-un castron și presărați peste ele o lingură de făină. Amestecați pentru ca toate vișinele să fie îmbrăcate într-un strat de făină. În acest fel ele vor rămâne în aluat și nu se vor duce la fund.
    imbracati visinele in faina
  • Încorporați vișinele în aluat și turnați compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu un spray antiaderent. Nivelați.
    turnati aluatul in tava
  • Dați tava la cuptor, la 160 de gade pentru aproximativ 1 oră, sau până când pasca e bine închegată și rumenită ușor. Faceți testul cu scobitoarea ca să vă asigurați că este bine coaptă și în mijloc.
    Testul cu scobitoarea
  • Lăsați pasca să se răcească în formă înainte să o transferați sau să o răsturnați pe un platou.
    Pasca cu visine. Cheesecake cu visine.
Valori nutriționale
Pască cu vișine sau cheesecake cu vișine la cuptor
Valori per porție
Calorii
480
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
28
g
43
%
Colesterol
 
178
mg
59
%
Carbohidrați
 
44
g
15
%
Fibre
 
2
g
8
%
Zahăr
 
21
g
23
%
Proteine
 
14
g
28
%
Vitamina A
 
970
IU
19
%
Calciu
 
173
mg
17
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • merdenele cu umplutură de brânză sărată și foi cumpărate
    Merdenele cu brânză sărată - rețeta rapidă cu foi cumpărate
  • placinta cu lapte si fructe de padure
    Plăcintă cu lapte, vanilie și fructe de pădure
  • gogoși umplute cu gem de căpșuni
    Gogoși la air fryer - rețeta de gogoși pufoase umplute cu gem
  • cheesecake copt fara blat
    Cheesecake copt fără blat - rețeta spaniolă de cheesecake basc sau "ars"
26 shares

Comentarii

  1. Costachescu Constanta a zis

    aprilie 12, 2022 at 1:13 pm

    Buna ziua! Se poate congela? As vrea sa o pregatesc înainte de Paste, și să o sevesc atunci? Multumesc!

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      aprilie 12, 2022 at 3:53 pm

      Nu am încercat să o congelez, dar cred că ar merge. Totuși, la cât de ușor se face, nu știu dacă merită riscul.

      Răspunde
5 from 10 votes (10 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x