• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Deserturi de casa

Cheesecake cu vișine la cuptor. Pască cu vișine.

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 30 mart. 2025 · Publicată: 10 apr. 2022 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 2 comentarii
26 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Cheesecake cu vișine la cuptor, un desert extraordinar de fin și de cremos. Se poate servi și de Paște. Rețeta de pască fără aluat cu vișine.

Astăzi v-am adus o rețetă deosebită care se poate servi la desert în orice altă perioadă a anului : cheesecake cu vișine la cuptor, extraordinar de fin și de cremos . La fel de bine, acest desert poate sta la loc de cinste printre mâncărurile specifice de Paște pentru că este de fapt o rețetă de pască cu vișine în loc de stafide, fără aluat.

Pasca cu visine. Cheesecake cu visine.

De mulți ani prefer ca de Paște să fac mai degrabă o pască fără aluat cu brânză dulce și multe stafide, decât rețeta tradițională de pască cu aluat de cozonac. Ai mei o mănâncă cu mai multă plăcere, iar pentru mine e minunat pentru că se face mult mai repede și mai ușor.

Dacă stăm să ne gândim mai bine, pasca fără aluat nu este doar un preparat ritualic , ci este, de fapt, un cheesecake la cuptor. E un desert moale, cremos, absolut încântător! Și cum brânza se potrivește minunat cu orice fructe acrișoare, sunt convinsă că această rețetă de cheesecake cu vișine sau de pască fără aluat cu vișine, va fi și pe gustul vostru.

Mergi direct la:
  • Ingrediente cheesecake cu vișine
  • Ce puteți schimba în rețetă
  • Echipamente necesare
  • Cum se servește
  • Cum se păstrează
  • Extra-sfaturi pentru cel mai reușit cheesecake cu vișine
  • Rețete asemănătoare
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente cheesecake cu vișine

Ingredientele sunt simple și la îndemâna oricui și e foarte posibil să le aveți în casă chiar acum, așa că vă puteți apuca direct de treabă 🙂

Pasca cu visine

Iată mai jos care sunt cele mai importante ingrediente și ce trebuie să aveți în vedere referitor la acestea:

  • brânza - puteți folosi brânză dulce de vaci, cu cât mai grasă, cu atât mai bine. Dacă țineți la numărul caloriilor, puteți folosi și brânzeturi cu mai puține grăsimi, cum ar fi urdă sau ricotta.
  • vișine - dacă e sezonul lor, puteți folosi vișine sau cireșe proaspete, firește, fără sâmburi. Merg foarte bine și vișinele din compot sau cele păstrate la congelator. Vișinele congelate vor trebui lăsate la dezghețat înainte de folosire.
  • griș - oricât am lăsa brânza și vișinele la scurs, acestea conțin inevitabil multă apă. De aceea avem nevoie de puțin griș în compoziție care să absoarbă umiditatea în exces din umplutură.
  • praf de copt - în general nu folosesc praf de copt la pasca fără aluat, dar aici compoziția are nevoie de puțin ajutor ca să poată susține vișinele grele și apoase, așa că sfatul meu este să nu renunțați la el.

Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți rețeta completă de mai jos.

Pasca cu visine. Cheesecake cu visine.

Ce puteți schimba în rețetă

Dacă sunteți dintre cei cărora le place să se joace cu ingredientele și să își pună amprenta asupra oricărui preparat, iată ce adaptări puteți face la rețetă:

  • zahăr - puteți mări sau micșora cantitatea de zahăr din rețetă ca să adaptați acest cheesecake cu vișine la gusturile voastre.
  • fructe - puteți înlocui vișinele cu fructe uscate: merișoare, stafide, agrișe etc. sau cu fructe proaspete de sezon: zmeură, căpșuni, caise tăiate cubulețe, afine, coacăze, etc.
  • smântâna - dă un plus de cremozitate în compoziție, dar puteți renunța fără probleme la ea dacă nu o aveți în casă.
  • făina - puteți folosi o făină fără gluten, dacă aveți probleme de sănătate, iar grișul se poate omite în acest caz sau se poate înlocui cu un pesmet fin fără gluten.

Echipamente necesare

Un mixer de mână e de mare ajutor pentru că avem de bătut ouăle până când se deschid la culoare, dar cu puțin efort și răbdare, vă puteți descurca și doar cu un tel de mână.

Pentru copt aveți nevoie de o formă rotundă cu diametrul de aprox. 22 cm. Poate fi o cratiță emailată simplă, așa cum am folosit eu sau o formă cu inel detașabil.

Orice ați folosi, forma va trebui tapetată cu hârtie de copt sau puteți folosi un spray antiaderent pentru prăjituri, dacă aveți.

Cum se servește

Cât este încă fierbinte sau călduț, acest cheesecake cu vișine este greu de scos din formă și de tăiat felii frumoase, care să arate bine pe farfurie. De aceea este de preferat să îl faceți cu o zi sau cu o seară înainte de servire pentru a avea timp să se răcească foarte bine.

Se servește simplu, doar pudrat cu un strat fin de zahăr.

Totuși, dacă faceți acest cheesecake pentru sărbătorile pascale și doriți un decor specific, ar fi drăguț să îl decorați cu câteva ouă mici de ciocolată.

Cum se păstrează

Acest cheesecake la cuptor cu vișine se păstrează foarte bine la frigider pentru 2-3 zile, într-un recipient acoperit ca să nu împrumute mirosuri de la alte alimente.

Nu necesită încălzire înainte de servire, este minunat servit rece.

Pasca fara aluat

Extra-sfaturi pentru cel mai reușit cheesecake cu vișine

  1. Indiferent dacă folosiți vișine proaspete, din compot sau congelate, după ce îndepărtați sâmburii, lăsați-le la scurs într-o sită ca să eliminați siropul în exces.
  2. Dacă folosiți vișine din compot sau congelate, cumpărate din supermarket, chiar dacă pe etichetă scrie că nu au sâmburi, e bine să le verificați pentru că mie mi s-a întâmplat de multe ori să mai găsesc, totuși, 2-3 sâmburi rătăciți.
  3. Adaptați cantitatea de griș la tipul de brânză pe care îl folosiți. Pentru o brânză de vaci umedă puneți o lingură de griș, dar de exemplu dacă folosiți urdă sau ricotta, acestea vor fi mai uscate și veți putea să folosiți doar o linguriță de griș.
  4. Dacă folosiți brânză de vaci mai umedă, lăsați-o să se scurgă într-o sită cel puțin o oră.
  5. Lăsați pasca cu vișine sau cheesecake-ul să se răcească în formă și abia apoi o transferați sau o răsturnați pe un platou. Cât este călduță încă, e foarte moale și există riscul să se rupă.

Rețete asemănătoare

  • Pasca cu blat de pandispan
    Pască cu blat de pandișpan - rețetă rapidă cu brânză dulce și stafide
  • Pască cu ciocolată
    Pască delicioasă cu ciocolată - rețeta simplă pe care o vei face tot anul
  • Cozonac cu nuca
    Cozonac cu nucă pufos și aromat
  • Cozonac cu maia naturala si stafide
    Cozonac cu maia naturală și stafide

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Pasca cu visine. Cheesecake cu visine.

Pască cu vișine sau cheesecake cu vișine la cuptor

Cheesecake cu vișine la cuptor, un desert extraordinar de fin și de cremos. Se poate servi și de Paște. Rețeta de pască fără aluat cu vișine.
5 from 10 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 1 hour hour
Timp total: 1 hour hour 15 minutes minutes
Număr de porții: 8
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână

Rețeta Video

Ingrediente
 

pentru o formă rotundă cu diametrul de 22 cm

  • 5 ouă (mari XL)
  • 120 g zahăr
  • un praf de sare
  • 140 g unt 82% grăsime (foarte moale)
  • 500 g brânză de vaci (grasă, bine scursă)
  • 100 g smântână (12-20% grăsime)
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 150 g făină (tip 000)
  • 60 g griș
  • 5 g praf de copt
  • 350 g vișine (fără sâmburi)

în plus

  • 1 lingură făină (pentru tăvălit vișinele)
  • 1 lingură zahăr pudră (pentru decor)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Îndepărtați sâmburii vișinelor dacă este cazul, și lăsați-le să se scurgă într-o sită.
    Visine la scurs
  • Puneți ouăle într-un castron încăpător și peste ele puneți sarea și zahărul. Mixați până când ouăle își măresc volumul și se deschid la culoare.
    mixati ouale
  • Încorporați apoi untul moale, smântâna, brânza și vanilia.
    adaugati branza de vaci peste oua
  • Amestecați făina cu praful de copt și le turnați împreună peste compoziția din castron. Tot acum puneți și grișul. Încorporați cu un tel de mână.
    incorporati faina
  • Puneti vișinele scurse într-un castron și presărați peste ele o lingură de făină. Amestecați pentru ca toate vișinele să fie îmbrăcate într-un strat de făină. În acest fel ele vor rămâne în aluat și nu se vor duce la fund.
    imbracati visinele in faina
  • Încorporați vișinele în aluat și turnați compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu un spray antiaderent. Nivelați.
    turnati aluatul in tava
  • Dați tava la cuptor, la 160 de gade pentru aproximativ 1 oră, sau până când pasca e bine închegată și rumenită ușor. Faceți testul cu scobitoarea ca să vă asigurați că este bine coaptă și în mijloc.
    Testul cu scobitoarea
  • Lăsați pasca să se răcească în formă înainte să o transferați sau să o răsturnați pe un platou.
    Pasca cu visine. Cheesecake cu visine.
Nutrition Facts
Pască cu vișine sau cheesecake cu vișine la cuptor
Amount per Serving
Calorii
480
% Daily Value*
Grăsimi
 
28
g
43
%
Colesterol
 
178
mg
59
%
Carbohidrați
 
44
g
15
%
Fibre
 
2
g
8
%
Zahăr
 
21
g
23
%
Proteine
 
14
g
28
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Bol cu gogoși rapide cu praf de copt și mere, desert de casă simplu și pufos
    Gogoși rapide cu praf de copt, mere și stafide – pufoase, aromate, gata în 15 minute
  • Felie de budincă de cuscus cu brânză și stafide, servită pe farfurie albă
    Budincă de cuscus cu brânză dulce și stafide – simplă, rapidă și hrănitoare
  • vas alb plin cu gogosi aurii moi si pufoase
    Gogoși moi și pufoase cu drojdie uscată rețetă simplă fără pahar!
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
26 shares

Comentarii

  1. Costachescu Constanta a zis

    aprilie 12, 2022 at 1:13 pm

    Buna ziua! Se poate congela? As vrea sa o pregatesc înainte de Paste, și să o sevesc atunci? Multumesc!

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      aprilie 12, 2022 at 3:53 pm

      Nu am încercat să o congelez, dar cred că ar merge. Totuși, la cât de ușor se face, nu știu dacă merită riscul.

      Răspunde
5 from 10 votes (10 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Bol cu gogoși rapide cu praf de copt și mere, desert de casă simplu și pufos
    Gogoși rapide cu praf de copt, mere și stafide – pufoase, aromate, gata în 15 minute
  • Recipiente cu diferite tipuri de ulei, fiecare potrivit pentru preparate diferite
    Nu toate uleiurile sunt la fel! Alege corect – ghid complet
  • Salată ușoară cu pui, ciuperci și sos de usturoi fără ou crud, într-un bol alb pe fundal de lemn
    Salată cu piept de pui, ciuperci și sos de usturoi - rețetă ușoară
  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.