• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Rețete cu vișine sau cireșe

    Chec cu vișine proaspete sau congelate. Rețeta de pandișpan pufos cu cacao și fructe.

    Publicat la 9 iulie 2019 de Iuliana Sbîrnea - 6 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Cauți un desert simplu, de vară? Încearcă această rețetă de chec cu vișine, marmorat cu cacao. Este atât de pufos și absolut delicios! Se poate face cu vișine proaspete sau congelate.

    chec cu visine congelate

    Checul cu vișine de azi nu conține praf de copt și e la fel de simplu de făcut ca orice rețetă de pandișpan cu cacao. Este ideal să îl faceți cu fructe proaspete dar dacă sezonul lor a trecut, puteți folosi vișine congelate sau din compot.

    Checul cu vișine este un desert simplu, ieftin și ușor de făcut. Este un desert minunat, foarte pufos, dulce-acrișor și aromat. E foarte potrivit dimineața la micul dejun, la desert sau în pauza de cafea.

    Mergi direct la:
    • Ce ne trebuie
    • Cum se face cel mai pufos chec cu vișine și cacao
    • Cum se păstrează
    • Extra-sfaturi
    • Întrebări frecvente
    • Alte rețete asemănătoare de chec
    • Cu ce poți servi acest chec cu vișine
    • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Ce ne trebuie

    E foarte simplă rețeta de chec pufos cu vișine și tot așa sunt și ingredientele: simple, ieftine și accesibile. Cantitățile exacte ale ingredientelor le găsiți la final, în caseta cu rețeta completă pe care o puteți salva sau tipări ca să o aveți la îndemână atunci când gătiți. Tot acolo găsiți și varianta video a rețetei.

    Iată ce ne trebuie:

    • ouă - separate, albușuri și gălbenușuri
    • zahăr tos
    • vanilie - pentru o aromă naturală, puteți folosi pudră de vanilie, extract sau zahăr vanilat Bourbon
    • sare - echilibrează gustul și potențează aromele
    • ulei - îl puteți înlocui cu unt topit și răcit 
    • coaja rasă de lămâie - poate fi proaspătă sau coajă de citrice la borcan
    • făină - folosim faină de patiserie, tip 000
    • cacao - folosiți de preferat cacao neagră, cu gust intens și o culoare frumoasă
    • vișine sau cireșe - puteți folosi fructe proaspete sau congelate
    • zahăr pudră - opțional, pentru presărat înainte de servire

    Vedeți cardul de rețetă de la final, pentru cantitățile exacte ale ingredientelor!

    Cum se face cel mai pufos chec cu vișine și cacao

    visine scurse

    Scoateți sâmburii vișinelor și presărați-le cu o lingură de făină. Dacă folosiți vișine congelate, lăsați-le să se dezghețe și scurgeți-le bine de lichid.

    făină incorporată în aluat de chec

    Bateți albușurile cu un praf de sare până devin spumă tare, care își păstrează forma și nu cade de pe teluri. Adăugați zahărul, zahărul Bourbon și mixați până când obțineți din nou o spumă, iar cristalele de zahăr nu se mai simt.

    galbenusuri adaugate

    Adăugați uleiul sau untul topit și răcit, gălbenușurile și coaja de lămâie și omogenizați.

    făină incorporată în aluat de chec

    Încorporați făina, cu mișcări încete de jos în sus, pentru a nu scoate aerul încorporat în albușuri. Dați deoparte cam ⅓ din compoziție și amestecați-o cu pudra de cacao.

    vișine adăugate în aluatul de chec

    Adăugați cam ¾ din vișine în compoziția albă și amestecați ușor să se distribuie în aluat, apoi turnați compoziția în forma de chec.

    marmorare cu cacao

    Turnați și compoziția cu cacao și amestecați cele două compoziții cu o furculiță pentru a obține un efect marmorat.

    tava cu chec la cuptor

    Puneți deasupra restul de vișine și dați tava la cuptor pentru 40-45 de minute. Faceți testul cu scobitoarea pentru a vă asigura că este bine copt checul.

    chec cu visine congelate

    Lăsați checul în formă 5 minute, apoi îl scoateți și îl lăsați să se răcească pe un grătar. Feliați numai după ce se răcește. Opțional presărați zahăr pudră.

    Cum se păstrează

    Păstrați checul cu vișine la temperatura camerei, învelit în folie alimentară. Astfel se păstrează moale și pufos, fără să se usuce timp de 3-4 zile.

    Dacă doriți, puteți congela checul, fie întreg, fie doar câteva felii. Se păstrează perfect la congelator până la 4 luni.

    Când doriți să îl consumați, lăsați-l să se decongeleze lent, la temperatura camerei.

    Chec cu vișine și cacao

    Extra-sfaturi

    • Checul perfect începe cu ingrediente de calitate. Alegeți ouă proaspete cu o culoare intensă a gălbenușului, cacao de bună calitate pentru o culoare frumoasă și o aromă pregnantă. De asemenea, asigurați-vă că vișinele sunt proaspete și bine coapte, pentru a obține un gust dulce și suculent.
    • Asigurați-vă că mixați foarte bine albușurile înainte să adăugați alte ingrediente. În lipsa prafului de copt, singurul agent de creștere din aluat este aerul înglobat în spuma de albușuri!
    • Nu amestecați prea mult atunci când adăugați alte ingrediente (gălbenușuri, făină, cacao) peste albușurile spumă pentru a nu scoate afară aerul înglobat prin mixare!
    • Coaceți checul până când trece testul cu scobitoarea, nu mai mult, pentru că devine uscat.
    • Lăsați checul să se răcească complet înainte să îl tăiați. În acest fel veți obține felii frumoase.

    Întrebări frecvente

    Pot face checul și fără cacao?

    Da, puteți face checul exact la fel și fără pudra de cacao.

    Pot folosi alte fructe în loc de vișine?

    Da, puteți folosi orice fel de fructe doriți în această rețetă. De exemplu, puteți folosi zmeură, căpșuni, afine sau chiar mere tăiate cuburi.

    Cum știu când checul este gata?

    Pentru a verifica dacă checul este gata, introduceți o scobitoare în mijlocul acestuia. Dacă scobitoarea iese curată, atunci checul este gata. Dacă nu, mai lăsați-l să se coacă pentru încă câteva minute.

    Alte rețete asemănătoare de chec

    Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

    • Chec pufos cu caise
      Chec pufos cu caise, simplu și rapid
    • Chec din albusuri cu cacao si fulgi de migdale
      Chec din albușuri cu cacao și fulgi de migdale
    • Chec glazurat cu afine şi lămâie
      Chec glazurat cu afine şi lămâie
    • chec simplu cu cacao si nuci
      Chec simplu cu cacao şi nuci

    Cu ce poți servi acest chec cu vișine

    • limonadă
      Rețeta simplă de limonadă cu aromă și culoare intensă
    • limonada cu ghimbir
      Limonadă cu ghimbir
    • Lapte de aur cu turmeric
      Lapte de aur - cu turmeric şi miere de albine
    • Ceai de ghimbir
      Ceai de ghimbir
    Chec cu vișine și cacao

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Chec cu vișine și cacao

    Chec cu vișine proaspete sau congelate, marmorat cu cacao

    Rețeta simplă pentru un chec cu vișine și cacao pufos și delicios. Puteți folosi vișine proaspete sau vișine congelate.
    5 from 18 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 20 minutes minutes
    Gătire: 45 minutes minutes
    Timp total: 1 hour hour 5 minutes minutes
    Număr de porții: 1 chec
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Echipamente necesare

    mixer Breville
    mixer de mână

    Ingrediente
     

    pentru o tavă aprox. 25x13x7 cm

    • 6 ouă
    • 120 g zahăr
    • 1 plic zahăr vanilat Bourbon (sau 1 linguriță extract de vanilie)
    • un praf de sare
    • 50 g unt topit și răcit (sau 30 g ulei)
    • 1 linguriță coaja rasă de lămâie
    • 130 g făină
    • 1 lingură cacao
    • 300 g vișine (cântărite fără sâmburi)
    • 1 lingură de făină pentru tăvălit vișinele
    • zahăr pudră pentru finisat

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Scoateți sâmburii vișinelor și presărați-le cu o lingură de făină. Dacă folosiți vișine congelate, lăsați-le să se dezghețe și scurgeți-le bine de lichid.
    • Bateți albușurile cu un praf de sare până devin spumă tare, care își păstrează forma și nu cade de pe teluri. Adăugați zahărul, zahărul Bourbon și mixați până când obțineți din nou o spumă, iar cristalele de zahăr nu se mai simt.
    • Adaugați uleiul sau untul topit și răcit, gălbenușurile și coaja de lămâie și omogenizați.
    • Încorporați făina, cu mișcări încete de jos în sus, pentru a nu scoate aerul încorporat în albușuri. Dați deoparte cam ⅓ din compoziție și amestecați-o cu pudra de cacao.
    • Adăugați cam ¾ din vișine în compoziția albă și amestecați ușor să se distribuie în aluat, apoi turnați compoziția în forma de chec.
    • Turnați și compoziția cu cacao și amestecați cele două compoziții cu o furculiță pentru a obține un efect marmorat.
    • Puneți deasupra restul de vișine și dați tava la cuptor pentru 40-45 de minute. Faceți testul cu scobitoarea pentru a vă asigura că este bine copt checul.
    • Lăsați checul în formă 5 minute, apoi îl scoateți și îl lăsați să se răcească pe un grătar. Feliați numai după ce se răcește. Opțional presărați zahăr pudră.

    Rețeta Video

    Valori nutriționale
    Chec cu vișine proaspete sau congelate, marmorat cu cacao
    Valori per porție
    Calorii
    1674
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    67
    g
    103
    %
    Colesterol
     
    1090
    mg
    363
    %
    Carbohidrați
     
    221
    g
    74
    %
    Fibre
     
    4
    g
    17
    %
    Zahăr
     
    121
    g
    134
    %
    Proteine
     
    47
    g
    94
    %
    Vitamina A
     
    2676
    IU
    54
    %
    Calciu
     
    183
    mg
    18
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    Chec cu vișine și cacao
    Chec cu vișine și cacao

    Din aceeași categorie

    • Reteta de compot de cirese pentru iarna
      Compot de cireșe sau de vișine pentru iarna
    • Gem de visine intregi pe paine cu unt
      Gem de vișine întregi cu puțin zahăr
    • Reteta placinta cu visine si iaurt grecesc
      Plăcintă cu vișine și iaurt grecesc
    • Pasca cu visine. Cheesecake cu visine.
      Cheesecake cu vișine la cuptor. Pască cu vișine.

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Tatiana

      iulie 22, 2023 at 5:15 pm

      Astăzi l-am făcut deja jumate e mâncat! ???? Foarte gustoșel și pufos. Mulțumesc pentru rețeta!!

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea

        iulie 22, 2023 at 5:30 pm

        Cu mare drag! Mă bucur că a ieșit bine și că v-a plăcut. Îl puteți încerca și cu alte fructe! Numai bine!

        Răspunde
        • Manuela

          august 15, 2023 at 10:53 am

          1674 calorii per porție??

          Răspunde
          • Iuliana Sbîrnea

            august 15, 2023 at 4:51 pm

            Tot checul are atatea calorii.

            Răspunde
    2. Maria Elena

      septembrie 25, 2019 at 8:04 pm

      Ma bucur ca te am dcoperit, îmi place mult blogul, bucatele pe care le prepar. Felicitări!

      Răspunde
      • Iuliana

        septembrie 26, 2019 at 5:05 pm

        Multumesc mult, Maria! Bine ai venit pe la mine 🙂

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.