Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu carne

Pui la pungă de hârtie - rețeta de pui fraged la cuptor

Publicat la 20 octombrie 2022 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

19 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 5 minute

Rețeta pentru pui la pungă de hârtie e cum nu se poate mai simplă. Nu există metodă mai ușoară pentru a obține o friptură de pui la cuptor fragedă și perfect rumenită!

Pui intreg rumenit pe platou alb

Un pui fraged la cuptor este cea mai bună opțiune pentru o masă de familie, mai ales dacă este preparat într-o banală pungă de hârtie. Pregătirea lui nu durează mai mult de 10-15 minute, apoi cuptorul este cel care face toată treaba.

Dacă vă place această rețetă, să știți că la fel de ușor se face și friptura de iepure întreg marinat în chefir.

Mergi direct la:
  • Ce fel de pungi folosim pentru pui la cuptor
  • Ingrediente
  • Cum să faceți pui la cuptor în pungă de hârtie
  • Ce puteți înlocui în rețetă
  • Rețete asemănătoare pe care să le încercați
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ce fel de pungi folosim pentru pui la cuptor

Deși există în magazine multe variante de pungi speciale pentru fripturi, eu prefer să folosesc pentru puiul la cuptor pungi banale și ieftine de hârtie.

Pe acestea le am mereu în casă pentru că le folosesc atunci când vreau să ambalez ceva și de asemenea, păstrez pâinea în aceste pungi. Mi se pare o metodă ieftină și la îndemână și nu trebuie să stau cu grijă că nu am pungă specială atunci când vreau să fac un pui la cuptor.

În punga de hârtie se poate găti în mod similar și carnea de porc.

Pui gatit cu usturoi si crenguta de rozmarin

Ingrediente

  • pui grill - fără cap și gât. Mărimea puiului influențează timpul de gătire.
  • ulei de măsline
  • muștar
  • boia de ardei
  • pudră de usturoi
  • piper negru măcinat
  • cimbru uscat
  • sare
  • lămâie
  • usturoi întreg

Pentru cantitățile exacte, vedeți rețeta completă de mai jos.

Cum să faceți pui la cuptor în pungă de hârtie

pui parlit cu torta de bucatarie

Curățați puiul de pene și tuleie. Dacă este nevoie, îl pârliți cu o torță cu gaz sau la flacăra plitei. Ștergeți apoi puiul cu prosoape de hârtie.

pui întreg condimentat

Într-un castron amestecați: uleiul, muștarul și toate condimentele din listă. Cu o pensulă ungeți puiul la exterior și la interior cu acest amestec.

pui la cuptor - in interior introducem lamaie si usturoi

În interiorul puiului introduceți o jumătate de lămâie și o jumătate de căpățână de usturoi.

legam pulpele si aripile puiului cu sfoara

Legați pulpele și aripile puiului cu sfoară alimentară.

pui in punga de hartie

Băgați puiul în pungă și legați punga. Dați tava la cuptor la 190 de grade pentru aprox. 100 de minute. Timpul depinde de cuptor și de mărimea puiului.

rupem punga si mai lasam puiul sa se rumeneasca

Scoateți puiul din cuptor și tăiați punga. Dacă puiul nu este rumenit suficient îl mai puteți lăsa la cuptor încă 10-15 minute fără pungă.

Ce puteți înlocui în rețetă

Rețeta e atât de simplă și de versatilă și o puteți adapta ușor preferințelor voastre. Iată ce puteți schimba în rețetă:

  • ulei de măsline - puteți folosi unt moale în locul uleiului;
  • condimente - le puteți înlocui cu orice condimente vă plac;
  • punga de hârtie - puteți folosi în schimb oricare dintre pungile speciale pentru fripturi care se găsesc în magazine.
Pui gatit la cuptor in punga de hartie pe platou alb

Rețete asemănătoare pe care să le încercați

Dacă v-a plăcut rețeta de astăzi, vă las mai jos și alte idei de preparate simple și bune pe care le puteți încerca:

  • Iepure la cuptor
    Iepure la cuptor marinat în kefir
  • Coquelet la cuptor cu cartofi copți și usturoi
    Coquelet la cuptor cu cartofi copți și usturoi
  • Muschiulet de porc la cuptor
    Mușchiuleț de porc la cuptor - cu cașcaval și legume
  • Pulpă de miel marinată în kefir cu usturoi
    Pulpă de miel marinată în kefir cu usturoi

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Pui gatit cu usturoi si crenguta de rozmarin

Pui la pungă de hârtie - rețeta de pui fraged la cuptor

Rețeta pentru pui la pungă de hârtie e cea mai simplă. Nu există metodă mai ușoară pentru o friptură de pui la cuptor fragedă și rumenită!
5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
1 hour hour 30 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour 45 minutes minutes
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 1 pui grill (aprox. 1,2 kg)
  • 50 ml ulei de măsline
  • 1 lingură muștar
  • 1 linguriță boia de ardei
  • 1 linguriță pudră de usturoi
  • 1 linguriță piper negru măcinat
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 1 linguriță sare
  • ½ lămâie
  • 1 căpățână usturoi

Instrucțiuni de preparare
 

  • Curățați puiul de pene și tuleie. Dacă este cazul, îl pârliți cu o torță cu gaz sau la flacăra plitei. Apoi ștergeți bine puiul cu prosoape de hârtie.
  • Într-un castron amestecați: uleiul, muștarul și toate condimentele din listă. Cu o pensulă ungeți puiul pe toate părțile și la interior cu acest amestec.
  • În interiorul puiului introduceți o jumătate de lămâie și o jumătate de căpățână de usturoi.
  • Legați pulpele și aripile puiului cu sfoară alimentară.
  • Introduceți puiul în pungă și legați punga. Așezați punga în tava cuptorului peste hârtie de copt.
  • Dați puiul la cuptor la 190 de grade pentru 90-120 de minute. Timpul depinde de cuptor și de mărimea puiului.
  • Scoateți puiul din cuptor și tăiați punga. Colectați într-un vas sosul care s-a format. Dacă puiul nu este rumenit suficient îl mai puteți lăsa la cuptor încă 10-15 minute fără pungă.
Valori nutriționale
Pui la pungă de hârtie - rețeta de pui fraged la cuptor
Valori per porție
Calorii
419
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
33
g
51
%
Colesterol
 
108
mg
36
%
Carbohidrați
 
2
g
1
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
0.5
g
1
%
Proteine
 
27
g
54
%
Vitamina A
 
832
IU
17
%
Calciu
 
24
mg
2
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • osso bucco fraged cu mamaliguta si sos cu multe legume presarat cu gremolata
    Cum să faci Osso Buco cu gremolata – rețeta clasică italiană (video)
  • ceafa de porc cu cartofi prajiti la air fryer
    Cum faci ceafă de porc fragedă și cartofi crocanți la air fryer, în același timp!
  • Taci și Înghite – Rețeta Tradițională de Mămăligă în Straturi cu Brânză și Afumătură
  • o felie de lasagna bolognese servita pe farfurie alba
    Lasagna bolognese cu carne tocată și Bechamel – rețeta italiană clasică
19 shares
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x