• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Rețete cu carne

    Pui la pungă de hârtie - rețeta de pui fraged la cuptor

    Publicat la 20 octombrie 2022 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Timp estimat pentru citit: 5 minute

    Rețeta pentru pui la pungă de hârtie e cum nu se poate mai simplă. Nu există metodă mai ușoară pentru a obține o friptură de pui la cuptor fragedă și perfect rumenită!

    Pui intreg rumenit pe platou alb

    Un pui fraged la cuptor este cea mai bună opțiune pentru o masă de familie, mai ales dacă este preparat într-o banală pungă de hârtie. Pregătirea lui nu durează mai mult de 10-15 minute, apoi cuptorul este cel care face toată treaba.

    Dacă vă place această rețetă, să știți că la fel de ușor se face și friptura de iepure întreg marinat în chefir.

    Mergi direct la:
    • Ce fel de pungi folosim pentru pui la cuptor
    • Ingrediente
    • Cum să faceți pui la cuptor în pungă de hârtie
    • Ce puteți înlocui în rețetă
    • Rețete asemănătoare pe care să le încercați
    • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Ce fel de pungi folosim pentru pui la cuptor

    Deși există în magazine multe variante de pungi speciale pentru fripturi, eu prefer să folosesc pentru puiul la cuptor pungi banale și ieftine de hârtie.

    Pe acestea le am mereu în casă pentru că le folosesc atunci când vreau să ambalez ceva și de asemenea, păstrez pâinea în aceste pungi. Mi se pare o metodă ieftină și la îndemână și nu trebuie să stau cu grijă că nu am pungă specială atunci când vreau să fac un pui la cuptor.

    În punga de hârtie se poate găti în mod similar și carnea de porc.

    Pui gatit cu usturoi si crenguta de rozmarin

    Ingrediente

    • pui grill - fără cap și gât. Mărimea puiului influențează timpul de gătire.
    • ulei de măsline
    • muștar
    • boia de ardei
    • pudră de usturoi
    • piper negru măcinat
    • cimbru uscat
    • sare
    • lămâie
    • usturoi întreg

    Pentru cantitățile exacte, vedeți rețeta completă de mai jos.

    Cum să faceți pui la cuptor în pungă de hârtie

    pui parlit cu torta de bucatarie

    Curățați puiul de pene și tuleie. Dacă este nevoie, îl pârliți cu o torță cu gaz sau la flacăra plitei. Ștergeți apoi puiul cu prosoape de hârtie.

    pui întreg condimentat

    Într-un castron amestecați: uleiul, muștarul și toate condimentele din listă. Cu o pensulă ungeți puiul la exterior și la interior cu acest amestec.

    pui la cuptor - in interior introducem lamaie si usturoi

    În interiorul puiului introduceți o jumătate de lămâie și o jumătate de căpățână de usturoi.

    legam pulpele si aripile puiului cu sfoara

    Legați pulpele și aripile puiului cu sfoară alimentară.

    pui in punga de hartie

    Băgați puiul în pungă și legați punga. Dați tava la cuptor la 190 de grade pentru aprox. 100 de minute. Timpul depinde de cuptor și de mărimea puiului.

    rupem punga si mai lasam puiul sa se rumeneasca

    Scoateți puiul din cuptor și tăiați punga. Dacă puiul nu este rumenit suficient îl mai puteți lăsa la cuptor încă 10-15 minute fără pungă.

    Ce puteți înlocui în rețetă

    Rețeta e atât de simplă și de versatilă și o puteți adapta ușor preferințelor voastre. Iată ce puteți schimba în rețetă:

    • ulei de măsline - puteți folosi unt moale în locul uleiului;
    • condimente - le puteți înlocui cu orice condimente vă plac;
    • punga de hârtie - puteți folosi în schimb oricare dintre pungile speciale pentru fripturi care se găsesc în magazine.
    Pui gatit la cuptor in punga de hartie pe platou alb

    Rețete asemănătoare pe care să le încercați

    Dacă v-a plăcut rețeta de astăzi, vă las mai jos și alte idei de preparate simple și bune pe care le puteți încerca:

    • Iepure la cuptor
      Iepure la cuptor marinat în kefir
    • Coquelet la cuptor cu cartofi copți și usturoi
      Coquelet la cuptor cu cartofi copți și usturoi
    • Muschiulet de porc la cuptor
      Mușchiuleț de porc la cuptor - cu cașcaval și legume
    • Pulpă de miel marinată în kefir cu usturoi
      Pulpă de miel marinată în kefir cu usturoi

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Pui gatit cu usturoi si crenguta de rozmarin

    Pui la pungă de hârtie - rețeta de pui fraged la cuptor

    Rețeta pentru pui la pungă de hârtie e cea mai simplă. Nu există metodă mai ușoară pentru o friptură de pui la cuptor fragedă și rumenită!
    5 from 3 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 15 minutes minutes
    1 hour hour 30 minutes minutes
    Timp total: 1 hour hour 45 minutes minutes
    Număr de porții: 4
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • 1 pui grill (aprox. 1,2 kg)
    • 50 ml ulei de măsline
    • 1 lingură muștar
    • 1 linguriță boia de ardei
    • 1 linguriță pudră de usturoi
    • 1 linguriță piper negru măcinat
    • 1 linguriță cimbru uscat
    • 1 linguriță sare
    • ½ lămâie
    • 1 căpățână usturoi

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Curățați puiul de pene și tuleie. Dacă este cazul, îl pârliți cu o torță cu gaz sau la flacăra plitei. Apoi ștergeți bine puiul cu prosoape de hârtie.
    • Într-un castron amestecați: uleiul, muștarul și toate condimentele din listă. Cu o pensulă ungeți puiul pe toate părțile și la interior cu acest amestec.
    • În interiorul puiului introduceți o jumătate de lămâie și o jumătate de căpățână de usturoi.
    • Legați pulpele și aripile puiului cu sfoară alimentară.
    • Introduceți puiul în pungă și legați punga. Așezați punga în tava cuptorului peste hârtie de copt.
    • Dați puiul la cuptor la 190 de grade pentru 90-120 de minute. Timpul depinde de cuptor și de mărimea puiului.
    • Scoateți puiul din cuptor și tăiați punga. Colectați într-un vas sosul care s-a format. Dacă puiul nu este rumenit suficient îl mai puteți lăsa la cuptor încă 10-15 minute fără pungă.

    Rețeta Video

    Valori nutriționale
    Pui la pungă de hârtie - rețeta de pui fraged la cuptor
    Valori per porție
    Calorii
    419
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    33
    g
    51
    %
    Colesterol
     
    108
    mg
    36
    %
    Carbohidrați
     
    2
    g
    1
    %
    Fibre
     
    1
    g
    4
    %
    Zahăr
     
    0.5
    g
    1
    %
    Proteine
     
    27
    g
    54
    %
    Vitamina A
     
    832
    IU
    17
    %
    Calciu
     
    24
    mg
    2
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    Din aceeași categorie

    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!
    • Reteta pui crispy piept de pui in fulgi de porumb
      Pui crispy - rețeta de șnițele în fulgi de porumb
    • piept de pui cu cartofi si smantana la cuptor
      Piept de pui cu cartofi și smântână la cuptor - rețeta simplă, într-o singură tavă
    • tocanita de vita cu garnitura de paste
      Tocăniță de vită cu garnitură de paste- rețeta de macaroane cu carne

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor
      Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.